Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 44 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 19:29 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Kknchr
O amatérovi píšu jako o sobě nikoli o Vás. A jak říkám nepodala jste důkladné informace o celé nádrži a věcí okolo. Ani žádný lékař vás nevyléčí bez podrobné prohlídky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 19:25 Žena drvi [2894] Re: Kknchr
Souhlasim s tim ze prvni chyba je urcite ve velikosti nadrze, betta je ziva bytost a ne vystavni exponat, jak se mnohym zacatecnikum snazi namluvit v nekterych prodejnach. Takze pro kazdou bettu bych doporucovala nadrz s cistym obsahem vody (!) minimalne 20 l. Velmi dulezite je osazeni takoveho akva zivymi rostlinami, pomahaji s udrzovanim biologicke rovnovahy v akvariu. A samorzrejme normalni filtraci, v zime topitko, aby teplota neklesla pod 25 st. Krmeni je lepsi davat denne (treba s vynechanim jednoho dne - napr. postni nedele :) . Ale dat opravdu jen nekolik granulek nebo lupinku, aby vse hned zkonzumoval a zadne zbytky nepadaly na dno. Vymena vody pak 1x tydne staci, doporucuju tak polovinu az tretinu vody, nemusi byt odstata, jen temperovana, aby nedoslo k ochlazeni. Dulezite je take pri udrzbe provadet odkaleni zbytku rostlin a trusu, (proste tzv. detritu) ze dna.
Tohle vse se ale tyka zdrave ryby, tobe bych doporucovala ze stavajici nadrze udelat tzv. karantenu, tu teplotu drzet na 28 st, pokud uz jsi prelecila eSHou menit polovinu vody denne. Casto ale ryby postizene takovouto deformaci ploutvi, dost casto zachranit nejdou. To neni moje vlastni zkusenost, ale konzultovala jsem tenhle problem s Danilou ze ZOO Branik, me se ale podarilo betaka zachranit, s postizenim ploutvi uz jsem ho tenkrat (taky ve Zveraci) koupila.
Tak moc drzim palce, at se ti dari a jestli chces mit radost z krasne betty, budes ji muset prizpusobut zivotni podminky. At se dari palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 19:23 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Patrik Holman
Důležté je to "pokud". A proto to píšu. A nepleťme tu odchov do chovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.07.2015 19:21 Kknchr Re: Lukehofarma
Kdybych měla vylejt všechnu vodu z akvária, tak to dá dohromady 9l, vodu měním každý týden,krmení má ob dva dny,krmím ho jednou denně a dostává to pomalu, tak aby mu to nepadalo na dno a stihl si to sníst z hladiny(právě proto, aby mu tam to jídlo nezůstávalo na dně
:-D ) nyní vodu měním 1/3 každý den a dostává sůl(páč tím nic nezkazí)
Nechci nikoho urážet, ale určitě i vy jste měl zkušenosti s nějakou nemocí ve vašem akváriu když jste byl začátečník, takže bych tady moc nemluvila o žádném amatérovi, když vidíte mojí snahu se něco přiučit a napravit to, jinak bych sem ani nic nenapsala.
Každý začátečník podle mě jednou zažil tu nešťastnou záležitost kdy mu rybička umřela, nebo byla nemocná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 19:17 Muž Patrik Holman [4] - AmerikaRe: Lukehofarma
Fotka k příspěvku Nádrží to určitě neni. Pokud se dobře staráš o vodu je to bez problémů. Já jsem bety rozmnožoval v 10 L a neměl jsem tam nic. Jen topení a až když byl plůdek tak lehounkou filtraci kvůli kyslíku a vše ok. X-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 19:13 Muž Patrik Holman [4] - AmerikaRe: Kknchr
Zverimex neřeš, to asi nebude uplně ta příčina. Když byl měsíce v pořádku. Vodu odstávat nechat nemusíš. Zaprvé už tam není plynný chlór ale chlorné soli nebo tak něco a to odstátím neodstraníš. K tomu ti pomůže právě ten aquatan, takže to je v pořádku. A pokud upravíš vodu aquatanem můžeš tam rybu do 10 min. šoupnout bez problémů.
K tomu krmení... To je teda chudák ta ryba. Měla by se krmit min. ráno a večer každý den. Takže asi i v tom je dost velký problém. Druh stravy máš dobrý. Betagran je celkem kvalitní.
Používej jen eshu podle návodu, bez soli a každý den měn vodu, aspon trochu odkalovat.
To že plave jednou nahoře a jednou dole je normální. To neřeš. A taky to že je nakloněná. Muj beták takhle odpočívá. Maji to moc rádi. Prostě si lehnou a odpočívaji. Dokonce jednou odpočíval pulkou těla ven z vody a občas to vypadá jako když je mrtvej. Ale neni, jen odpočívá.
Jen pozoruj ty ploutve a zbarvení těla. To je důležité. Podle toho se dobře pozná co s nim je. Pokud to trochu mizí to je dobře. Vyčkej a třeba se to vyléčí na 100% ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 18:50 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Kknchr
V čem ho měli ve zverimexu neřeš. Co to je cca 10l ? Víš že se dnem dekoracemi a rostlinkama to může být jen 5l? Zbytky krmiva v takovémto objemu udělaj paseku.

Podle mě je to nádrž. Pokud je to 10l - hladina vody 2cm pod okrajem akva plus dekorace dno a rostliny to je tak 5l - žádný filtr do toho krmení třeba 2x denně to se rovná špatná voda a výměna vody pondělí a potom až čtvrtek.... Dále už nehledej příčinu. Léčba je zbytečná... Možná mě někdo vyvede z omylu ale tak to bude podle mě amatéra problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 18:42 Kknchr Re: Patrik Holman
Ahoj napíši teď veškeré informace a pokusím se nic nevynechat.
Takže, když jsem si ho pořídila (ze zverimexu-to byla asi první chyba) tak byl v pohodě asi 2 až 3 měsíce. Vodu měním každý týden, nechám si vodu odstátou někde v nějaké nádobě (potrubní voda Praha 10) a ještě do té vody přidám sera aquatan. Jídlo dostával ob dva dny, takže pondělí ano,úterý ne,středa ne, čtvrtek ano, atd....a jako jídlo dostává sera bettagran, na který byl zvyklí ze zverimexu a nebo dostává také sera nějaké lupínky, taky přímo pro bety.
Po těch 2 nebo 3 měsících se mu roztřepily ploutve a postupně se mu zkracovali a tak jsme zakročili a koupili jsme sera baktopur, už to vypadalo, že je všechno zachráněno a najednou se mu srolovaly konečky ploutví a objevil se mu šedý povlak na těle, takže jsme na rady tady na foru koupili eshu2000+exit a dostává předepsané dávky, a ještě tu sůl, po které vždy ožije, jinak má cca10l akvárko(ve zverimexu ho měli v malém 2l bettariu) a nemá živé rostliny(druhá chyba),v akváriu je sám, dříve měl stavy, kdy se vůbec nehýbal a byl nakloněný šikmo do rohu akvária(teď je to s ním lepší),ale teď jak už jsem psala, tak je buď nahoře nebo dole, nebo si jen tak plave, akvárko má osvětlené,teplota cc26-27-28°C spíše těch 27-28°C. Nevím jestli je to vůbec možné ale zdá se mi, že ta plíseň z tělíčka postupně mizí, ale ty ploutve srolované a možná pořád ubývají, a možná se mu změnila trochu i barva.
Kdyby jste potřebovali doplnit nějaké info. ráda odpovím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 18:15 Muž Patrik Holman [4] - AmerikaRe: Kknchr
Jojo má stáhlé ploutve. To je první příznak buď rozpadu nebo plísně. Ale spíše bych to viděl na plíseň. Sůl bych mu asi moc nedopřával. To je spíše prevence nebo pomoc k léčbě. Ale samozdřejmě se tím nic nezkazí. Klidně dávat můžeš. Spíše ale použít esha 2000 a dá se kombinovat i s esha exit. Klidně každý den měnit 50 % vody a zvýšit teplotu o 2°c bylo by fajn. To trochu rozepsat, jak často se krmí jak často se mění voda atd. at víme podmínky které má a taky jakou máš vodu odkud jsi? Třeba tady na Kladně je to s vodou dost zlé tak at se daří přeji. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 18:06 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Kknchr
Ber mě pouze jako amatéra. Já co si pamatuji betky v mini akvarijích kde byli jen ony nebo spíše jedna. Tak nikdy jsem jí neviděl extra aktivní. A přesně jak píšeš někdy byla dole a někdy nahoře. A zkušenost mám takovou že stejně jako krevetky tak i betky když byli přehozeny do většího akvária třeba i společenského tak se aktivita zvýšila. A ty ploutve to by mohlo být z té plísně asi. Nevím počkej na radu zkušených.
Edit: Jinak je opravdu důležité založit si prezentaci. Je třeba hledat příčinu a bez toho i zkušení jsou bezradní. Po vyléčení se může vše opakovat. Nečekat jen na problém a potom zde být aktivní. Podle mě kdyby spousta lidí bez prezentace vyfotila celé akva tak se nakonec zjistí že neexistuje žádná filtrace a velikost rybky v akva neodpovídá skutečné velikosti nádrže. Kolikrát někdo napíše že má 100l a když dá foto tak to vypadá tak na 50l s bídou. Myslím že toto patří k tématu protože je první věcí zjistit možnou příčinu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 17:40 Kknchr Re: romant
Fotka k příspěvku Ahoj už jsem tady několikrát psala o svém beťákovi a potřebovala bych znovu poradit, jde o to, že zkouším na vaše rady přidávat sůl a výměnu vody (1/3),jak už jsem říkala hlad neztrácí a přijde mi, že plíseň ustupuje(nebo co to bylo), ale špatné je, že nevím na jak dlouho, někdy je u hladiny, někdy u dna a někdy si jen tak plave po akvárku, přikládám fotku a ptám se vás, jestli si myslíte, že je na tom tak špatně, že bych mu měla napomoct a nebo ho mám nechat žít a zkoušet léčit dál?....nerada bych ho trápila :-(

Podívejte se na ty ploutve sad
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 12:48 Muž Patrik Holman [4] - AmerikaRe: Deecevans
Vypadá to na nějakou kožní plíseň škoda že se to nezpozorovalo dříve dalo by se tomu zabránit jinak doporučuji k betám používat nějaké desinfekční prostředky dost často na to trpí hlavně na rozpad, zaplísnění a vodnatelnost také doporučuji nechovat bety v nádržích menších jak 10L voda se tam moc kvalitní udržet nedá X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 08:34 Deecevans Re: Deecevans
Tak už to taky máme za sebou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2015 12:59 Deecevans
Fotka k příspěvku Ahoj, nevíte jak pomoc mojí Bettě? Všimla jsem si toho dnes ráno kdy leží na dně akvária a celkem rychle dýchá. Má to na uplně stejném míste i na druhé straně, ale míň. Přesunula jsem ho do karantény.
30l, žádne kytky jen umělé, aqua save
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2015 22:29 Kohoo Re: Kohoo
Už netreba zisťovať čo jej je. Má to za sebou. Dôvod úmrtia mi je zatiaľ nejasný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2015 12:42 Kohoo – Identifikácia choroby
Fotka k příspěvku Posledné dva dni sponzorované správanie.
Ignoruje samca len tak dýcha na hladine, neje. Akva 54 litrové.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 19:43 Deepinpeat Re: romant
:-D Ahá, rostliny. No jo no, ještě že jsi to zkorigoval, s tím co jsem napsal já by to už pak asi chtělo jenom mírně povařit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 19:34 R Muž romant [27987] Re: Kknchr
Ano, rozpustit a lejt roztok, tu koncentraci, jsou-li v nádrži kde bude aplikováno bych držel v mém doporučení, v separé nádrži bez rostlin to je jiná, tam platí co píše kolega.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 19:18 Kknchr Re: Deepinpeet
A tu sůl mám předem nějak rozpustit a potom až nalejt do akvária?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 18:52 Deepinpeat Re: Kknchr
1) u bety můžete použít celkem vysokou koncentraci, až 0,3g/litr
2) nevadí
3) Ta sůl v malé koncetraci indukuje tvorbu kožního slizu, který chrání buňky pokožky a má zároveň přirozený antibakteriální účinek. Větší koncentrace soli při krátkodobé koupeli zabije parazity nebo alespoň odpadnou.
4) Teoreticky může dojít k navázání některých složek těch léčiv na jakýkoliv organický materiál, pak může být obtížné dávkování. Přípravek nemusí účinkovat.

Pokud tam žádné oodinium není vidět, tak zkuste fakt vodoléčbu, + nějaký ten výluh + mu někde chyťte komáří larvy, ať se nažere něčeho co má dostatek adaptogenů. To může hodně pomoct a je jich všude dost.
Edit. Jo a teplo, ale to je teď snad bez problémů, pokud ho někde nechladíte klimoškou na 22 :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 18:51 R Muž romant [27987] Re: Kknchr
Pokud exit nezabral, vypláchnout akvo pořádnejma výměnama vody, aplikovat ten torben a listy mandlovníku, lehce zasolit(pol. lžíci na 50 litrů vody) je to podpora ochanného slizu jímž jsou ryby pokryty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 18:40 Kknchr Re: romant
Moje betta má na sobě jenom šedý povlak a s těmi ploutvemi to bylo takto: nejprve se potrhaly a tak jsme to léčili baktopurem,ale už vypadaly že dorustaji a najednou se mu konce srolovaly a teď je na tom zase hůře, žádnou krupici na sobě nemá a neměl,jenom ten šedý povlak.
1)Když použiju sůl,kolik soli/litr.
2)A když má už v akváriu tu eshu+exit,nevadí když mu tu vodu k tomu ještě prisolim?
3)A čemu vlastne ta sůl napomáhá,když ta ryba žije ve sladké vodě?
4)Kdybych pouzila ten torben,musím odstranit z vody tu eshu a exit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 18:28 R Muž romant [27987] Re: Kknchr
Pokud je to co trápí tvojí rybu skutečně obrněnka, tak Oidimol od Dajany je obvykle poslední záchrana. Šedej povlak obrněnka bejt nemusí, kdyby byla ryba jakoby posypána hrubou moukou, to by byla jiná. Šedej povlak by mě spíš ukazoval na přítomnost nějakého nálevníka, tedy tipuji podle popisu. Jinak výstupem té včerejší debaty je kombinace Torbenu a listů mandlovníku mořského. Solí nic nezkazíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 18:19 Kknchr Re: romant
Takže myslíte,že když použiju toto co jste napsal:Torben kup, bude se hodit a tu vodu měň denně, můžeš klidně i lehounce zasolit, jednu(spíš měnší) čajovou lžičku, rozpustit a nalejt roztok do akva.Tak že by to mohlo pomoct mé bette na obrnenku hruskovitou a nejakou bakterialni nemoc?
Zatím používám tu eshu2000 a exit, předtím jsem používala baktopur,ale také nepomohl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 17:12 R Muž romant [27987] Re: Kknchr
Přečti si naší včerejší debatu a vydej se touto cestou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2015 16:57 Kknchr Poraďte:(
Ahoj u svého beťáka jsem minulý týden aplikovala léčbu esha2000+exit ale pořád se mi zdá,že se nijak nelepší, pořád je nakloněný k hladině a má ty konečky ploutví srolovane, jinak chuť k jídlu pořád neztratil,myslíte,že bych měla skončit jeho trápení (i když se mi do toho nechce,protože to je člen rodiny,ale kdyby mu to melo pomoct:(
A jestli jste někdy léčili šedý povlak a ty ploutve a povedlo se vám jej vyléčit,jak dlouho vám to trvalo?
Předem děkuji za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2015 18:34 R Muž romant [27987] Re: Deepinpeat
Tak z toho uděláme výcuc. :) Listy mandlovníku mořského, kdo používá - spokojenost, rašelinový výluh, třeba ten Torben, kdo používá - spokojenost. Kombinace možná, ba přímo vhodná. ano Více zjednodušit to už neumím. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2015 18:01 Deepinpeat Re: romant
K tomu Torbenu se můžu těžko vyjádřit, nikdy jsem ho nevyzkoušel a proto by mně nenapadlo se vyjadřovat o jeho účinnosti. Mohu se vyjádřit jen k tomu, že nemám rád používání rašeliny kvůli ekologickému dopadu a prostě mandlovník (a banánovník) je thajská betařská klasika, proto jsem z legrace odpověděl, že je to to nejpravější. Abys mohl alespoň vzdáleně porovnávat účinnost, musel bys udělat nějaký skutečný, metodicky správně provedený a kontrolovaný pokus. Pak bys mohl říct že s jednou šarží přípravku X a listy ze stromu Z natrhanými tehdy a tehdy se to jeví nějak. Ono je to celé ošidné, samozřejmě si můžeš objednat mandlovník a dostat zelené sušené listy oškubané ze stromů a ještě vedle nějaké stříkané plantáže. Pokud ovšem máš k dispozici dobrý mandlovník tak na nespecifické problémy, které se tu dokola omílají je úžasný a nejen pro bety.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2015 16:45 R Muž romant [27987] Re: Deepinpeat
Výborně, s tím co píšeš, nemám absolutně žádnej problém. ;-) Teď ještě pojďme vysvětlit, proč je mandlovník lepší než třeba ten "nešťastnej" Torben a budu spokojenej a dám už pokoj. X-)
Edit: Tím editem se již lecos vyjasnilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2015 16:18 Deepinpeat Re: romant
Fotka k příspěvku Protože tohle je pro Betty to nejpravější

Romane tenhle recept napsala příroda a opravdu se jí povedl tak moc, že většina věcí které v domácích podmínkách uvaříš, není tak dobrá. Navíc listí je obnovitelný zdroj, jeho sběr neničí rašeliniště. + Co se receptů týká, to je velmi ošidná věc co se týče použití surovin z různé lokality a extrakce těch látek z nich a běžnému akvaristovi to spíš přidělá práci a starosti. Z komerčně dostupných přípravků je úžasný Aquahum, který narozdíl od ostatních výrobků nepochází z rašeliny a je vždycky stejný a čistý...
Edit: Já naštěstí nejsem elitní betař, ale myslím že tyhle dvě cesty jsou dobré pro všechny ty laické betaře, kteří se tu ptají a navíc se dají dokonce i kombinovat a na rozdíl od dalších možných komponentů nejsou třeba nebezpečně kyselé a tak podobně. Použij list, zachráníš betu imo :-D (samozřejmě myšleno v případě kdy je záchrana možná a péče jinak správná)
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2015 16:17 R Muž Silent [5949] Re: romant
Já bych doporučil Akvatropic od stejné firmy která vyrábí i Torben. Na potrhané ploutve se mi osvědčil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2015 16:09 R Muž romant [27987] Re: JosefVavra
Tak hoď recept na vlastní vařenej, já to dělat nebudu, lidi jsou ovce a nemám s tím dobrý zkušenosti, to raději doporučím ten Torben. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2015 16:05 JosefVavra Re: romant
Torben není pro betty to pravé ořechové
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2015 23:04 Muž cuba [1] Re: romant
Tak ten bettak uz to ma zase uplne srostle. To teda koukam. Diky za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2015 16:31 R Muž romant [27987] Re: cuba
Torben kup, bude se hodit a tu vodu měň denně, můžeš klidně i lehounce zasolit, jednu(spíš měnší) čajovou lžičku, rozpustit a nalejt roztok do akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2015 16:19 Muž cuba [1] Re: zvedavka
Jeste tam jsou. Dam je jinam, zitra jdou pryc uplne. Vodu vymenim. A mam koupit ten torben?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2015 16:12 zvedavka Re: cuba
Čichavci už jsou pryč?
Nech ho v akva samotného.
Na dno zvol terramol nebo liapor.
Hodně rostlinek.
Měň vodu 1x týdně - polovinu.
Odkaluj.
Filtruj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.07.2015 15:30 Žena Turbínka [2558] Re: cuba
Mohl se o něco poranit, s někým poprat, mým bettám se to čas od času stávalo. Trochu přitlač na výměny vody, zalej rybku Torbenem a bude zase vymalováno :-) Jen hlídej, aby se ta ranka nezaplísnila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2015 15:16 Muž cuba [1]
Dnes pres noc se bettakovy roztrhla ocasni ploutev na dve casti, tak v pulce. Je to normalni? Jinak je aktivni a vypada dobre, jako vzdy.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2015 10:23 Žena niky [13] Re: Kknchr
Toto stáří není. eSHa Exit + eSHa 2000. Psala si že na oodinium ti to nesedí... Beťák je šedý po celém tělě, to mi nikdo nevymluví. Osobně se přikláním ke kombinaci oodinia (sametová nemoc) a baktérky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2015 07:29 Kknchr Stáří x nemoc?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jedná se o nemoc, nebo o stáří? Bohužel nevím kolik mu bylo když jsem si ho brala (prodejce to také nevěděl) Stav: Většinou mi betta polehává u dna nebo schovaná ve skrýši(dříve plavala šikmo v rohu na hladině a vůbec se nehýbala) a nebo se na tu skrýš tiskne. Jídlo jí úplně v pohodě.Jeho ploutve se dříve trhaly, ale na chvíli se mi to povedlo zastavit, už vypadal, že je i v pořádku ale pak se mu konečky srolovaly do ruliček a nově se mu ploutvička roztrhla uprostřed a celkově je takový pomatený sad
Poraďte mi prosím co by to mohlo být? Myslíte, že může být starý?
Děkuji za odpověď.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.07.2015 21:33 Koště Re: Martin
Problém je ten, že akvarista může být prodejcem, ale prodejce už nemusí být akvaristou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2015 21:00 Martin Re: Koště
Ne ze by me to nebavilo jsou to nadherny stvoreni..tim neprilul jsem spis myslez ze bych byl nejak vyrazdne smutnej nebo pod kdyz se jim neco stane.....
K tomu objemu me v obchode rekli ze 5l na 3 bojovnice pestre staci tak potom nwm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2015 15:40 Koště Re: Martin
Bude to tvrdé takhle říct, ale pokud jsi zjistil, že tě to s nimi nebaví, bude možná lepší je někomu darovat.

Pokud to opravdu plíseň je, tak v dobrém prostředí zmizí sama. Pokud to prostředí je nevyhovující, tak to buď chce nevelké peněžní a časové investice vedoucí ke zlepšení stavu nebo se ty problémy i po vyléčení" budou stále vracet.

Co se týče těch pěti litrů, samotného samce bych dal tak minimálně do 25 litrovky, ale při správné péči není problém s o trošku menší nádrží. 5 litrů pro jednoho samce a dvě samice je už dost extrém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2015 14:51 Martin Re: Koště
No je to spise svetle modra neni uplne vyrazne modra
....ve zverimexu mi rekli ze pry 5l na 3 staci co vy na to??
...jak by se to dalo lecit po domacku ? Nez utracet za leky? Protoze no reknu to takhle nejsem zrovna zazobanej protoze mi je 15 a moc sem ktem rybam neprilnul....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2015 14:45 Koště Re: Martin
Může to být plíseň na tlamě, což by mohlo odpovídat tomu, že nepřijímá potravu.

Než na hnijící rostlinu se zaměř na celkové prostředí ve kterém ho máš. Chtělo by to víc prostoru, odpovídající techniku. To, že máš samce se samicemi v tak malém prostoru taky není zrovna nejlepší, nejmenují se bojovnice jen tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2015 14:40 Martin Re: Koště
Ano ma ji takovou nebělejší...samce mam od vanoc ale samicky jsem si koupil tak 3 mesice zpet....
Nemohou ty nemoce byt zpusobeby hnilobou rostliny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2015 14:32 Koště Re: Martin
Důvodů může být více, ale spouštěčem a příčinou je špatné prostředí pro chov. Spíš se divím jak dlouho to vydržel, navíc pokud tam jsou 3 spolu.

Je to kvalitou fotky nebo má ,,bílou" tlamu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2015 13:59 Martin – Samec je na tom zle
Fotka k příspěvku Ahoj mam bojovnici, mam ji od Vánoc a muj samec je na tom nejak spatne porad lezi u dna a na povrch vyplave jen kdyz se chce nadechnout akvarko ma tak 5-6l mam tam rostlinku ktera je asi priliz velka a zakryva celou hladinu a vodu menim komplet 1x tydne jo a ten samec vubec nechce zrat trva to asi 2 dny co s tim??? Ps: mam u nej 2 samicky byli 3 ale jedna chcipla a myslim ze se chovala stejne jak ted samec
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2015 13:40 Kknchr Re: niky
Fotka k příspěvku Děkuji vám za reakci, na tu obrněnku hruškovitou mi to moc nesedí, přidávám další foto, čím myslíte, že by se daly léčit ty ploutvičky, myslíte že Baktopur je špatná volba na jejich léčení?
 
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [44] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100243x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=2151