Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 27 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2017 11:47 Waynie Re: Maq
Tak dneska se beťák strašně moc zlepšil, začal reagovat, víc plave (i níž), není tak vybledlý a vypadá to, že by i požral. Jen bych se chtěla zeptat, jak dál postupovat s výměnou vody. Týden měnit 2x denně vodu a další týden jak? Nechci udělat nějakou chybu (ve filtru jsou pravděpodobně zničené bakterie). Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.03.2017 20:49 Maq Re: Mejtys
Mejtys napsala: Na kolik je riskantní měnit dno, když zůstává zajetý filtr?
Osobně si myslím, že pokud jde o akvarijní mikroflóru, dno je obvykle podstatně důležitější než filtr. Takže výměna dna je jako založení nového akvária a zajetý filtr to nezachrání, nanejvýš urychlí/usnadní záběh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2017 16:51 Waynie Re: Mejtys
Dobře, jedu pro něj. Díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2017 16:50 Žena Mejtys [7] Re: Waynie
Profíci tady by ti špatně neporadili. Ten Toxivec si raději také pořídím do šuplíku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2017 16:32 Waynie Re: Mejtys
Filtr už běží měsíc a něco. Sera bio nitrivec jsem tam dávala po výměně dna. Bakterie ve filtru na tom asi nebudou nejlíp kvůli té dezinfekci z akvaristiky, i když jsem molitan vyndala a dala ho do druhého akvaria, tak nevím no... Mám si teda koupit ten Toxivec?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2017 16:21 Žena Mejtys [7] Re: Maq
Na kolik je riskantní měnit dno, když zůstává zajetý filtr? Ptám se pro případ, že by mě to v budoucnu také napadlo. Já udělala tu pitomost, že jsem sáhla do obojího, ale nemyslela bych si, že dno je tak riskantní, když se mění pak pár dní v kuse voda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2017 16:09 Žena Mejtys [7] Re: Waynie
Jak dlouho jede filtr? Kytky občas odejdou. To se stává a není to katastrofa. Já mám teď akvárium narvané novými druhy a ne každý roste podle mých představ. Některé se mění z emerzních na submerzní a pár mi odhnilo ode dna. Pokud filtr běží už alespoň tři týdny a probíhají ty výměny vody, tak by se nic dít nemělo. Jestli ale neběží proces nitrifikace, tak se ti tam tvoří amoniak, který se ale nemá jak přeměnit přes NO2 na NO3 (klidně mě někdo opravte). Jsme zpět u výměn vody a kdyby byl po ruce ten Toxivec, jak psal romant, bylo by to super. Mohl by pomoci i Nitrivec. Jsou v něm nitrifikační bakterie, které by pomohly filtru a mletý zeolit (myslím, že tam je) by stáhnul škodliviny. Ten také nemáš? Beťáčka by byla škoda. Je to krasavec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2017 15:42 Maq Re: Waynie
Jo tak Tys vyměnila dno?!?! Uuuufff...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2017 15:37 Waynie Re: Mejtys
Fotka k příspěvku S tou vodou to dělám stejně. NO2 teď měřím 2x denně a je na 0. Mám ho dva týdny, byl ok až do té doby než jsem vyměnila dno :-( . Nevím jestli není i problém s novýma kytkama, příjde mi, že se moc nechytají a začínají asi zahnívat. Takhle vypadal, když jsem si ho dovezla...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2017 13:56 Žena Mejtys [7] Re: Waynie
Ještě mě napadlo, jak měníš vodu? Já ji napouštím vždy půl dne či den předem a kanystr mám poblíž topení, aby byla cca ve stejné teplotě jako v akvárku. Měním 30-50%. Beťáček vypadá celkem mladě, ale psala jsi, že už nějaký čas žral a plaval normálně, tak to, že by byl přešlý nebo nemocný ještě i z obchodu či od chovatele asi odpadá. A co to NO2? Kleslo s tou častější výměnou vody? Snad chlapi ještě něco vymyslí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2017 13:16 Žena Mejtys [7] Re: Waynie
A jak dlouho ho vlastně máš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2017 12:27 Waynie Re: Mejtys
Fotka k příspěvku Prsní ploutvičky občas používá, když čistím schová se i do skrýše. Vodu měním od začátku 1x denně - od včera 2x, ale vypadá čím dál hůř :-( .
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2017 18:36 Žena Mejtys [7] Re: Waynie
Neboj. Jestli byl zdravý, tak to zvládne. Mně se povedlo přiotrávit beťáka před měsícem. Byl ve fázi, kdy už se jen opíral o filtr téměř kolmo k hladině a dokonce na sebe nechal sáhnout. Měnila jsem dno i dvě třetiny filtračních materiálů. Z nějakého důvodu jsem usoudila, že mu v akváriu s filtrem bude líp než v provizoriu. Téměř osudná chyba. Dala jsem ho zpět do provizoria, přidala jsem topítko nastavené kolem 28-29°C, hrneček dnem nahoru, aby byl prakticky u hladiny. Do půlnoci jsem kontrolovala jestli se nadechuje. Nemohl se prakticky hýbat. Druhý den pořád u hladiny, ale už nebyl jen na hrnečku a používal prsní ploutvičky. Třetí den už byl párkrát i u dna a začal používat ocasní ploutev. Čtvrtý den už pospával na dně a pátý den byl zase čilý a hladový. Ovšem bylo to o fous. Výměna vody je alfa a omega při každém neduhu. To jsem se od Romanta naučila už dávno. Nezdá se to, ale je to nad všechnu chemii. Hodně štěstí!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2017 16:49 Waynie Re: kleopatracz
Aquael Pat-Mini a teplotu mám 29°C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.03.2017 16:46 R Muž romant [27982] Re: Waynie
Vodu měnit klidně 2x denně, teplotu ne nižší něž 28st. žádný kremní a to týden nikoho ničím, jenom tu výměnu určitě alespoň jednou denně, místo FMC příště při tomto stavu, který lze označit za akutní, tedy za stav kdy je vážně narušena nitrifikace, použít přípravek Toxivec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2017 16:19 Žena kleopatracz [59] Re: Waynie
Jakou máte filtraci a teplotu vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2017 15:36 Waynie
Fotka k příspěvku Zdravím, od včera je můj beťák hodně divný. Přestal žrát, leží jen u hladiny a občas se přemístí na jinou kytku. Hodně vybledl a vůbec nereaguje a nežere :-( (vždycky byl hodně aktivní a takhle nikdy moc nepolehával). Šupiny naježené nemá, nafouklý není. Měnila jsem nedávno dno a přidávala kytku, nevím jestli se tím něco nepokazilo. Měla jsem včera vyšší hodnoty NO2 (1mg/l) - voda vyměněna a hodnoty ok. Akvárko je set od Aquaelu (20l), mám tam hodně rostlinek a dno jsem měnila za flexiobklady (v akvárku je sám). Ve zverimexu mi poradili nakapat 5 kapek Dajana FMC a zvýšit teplotu. Je to vhodná léčba nebo víte o něčem jiném, co by mohlo pomoct? Děkuji
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2017 18:42 Žena Yoko [35] Re: Maq
Jasně. No, co sem pokládala teploměr na dno, tak ukázal 27. Ona ta nádrž je dost malá, tak ten rozdíl nebude nejspíš tolik markantní. V přírodě to normální je... otázkou je, kolikátá generace před touhle tu přírodu zažila (mám rybu z českého chovu). Jestli je nemocný z toho, filtr nebo bublifuk mu tam dodám. Zatím zahájím obden výměny vody a možná trochu zasolím, otrava to snad není, voda se měnila posledně v sobotu a do ničeho jsem moc nezasahovala, jen jsem přistřihla pár šlahounů egerie...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2017 17:51 Maq Re: Yoko
Hmmm, tím bych si nebyl tak jistý.
Představ si místnost, kde se topí v kamnech. Teplý vzduch je u stropu. A teď zkus po té místnosti pobíhat tak, aby u podlahy byla stejná teplota jako u stropu. Můžeš u toho i mávat ručníkem.
Myslíš že se Ti to podaří?
(Nijak netvrdím, že momentální potíže Tvého beťáka s tím mají souvislost. Navíc i v přírodě, v mělkých stojatých vodách, kde betty žijí, tenhle jev asi často nastává.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2017 16:40 Žena Yoko [35] Re: Maq
No, hybe si s tim ryba, je docela akcni. Ale prohrate to je kazdopadne vsude, u topitka 30, a v nejvzdalenejsim rohu 28. Ona dost topi k tomu i zarivka po cely plose hladiny.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2017 16:10 Maq Re: Yoko
Jak v tom akvárku bez filtru hýbeš s ohřátou vodou? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2017 15:36 Žena Yoko [35]
Fotka k příspěvku Zdravim, mam problem s betakem ze samotky. Dneska rano se normalne pustil do zradla jak pirana, ale ted jsem koukala, ze se chova podivne - v jednu chvili to vypadalo ze se nemuze nadechnout a zkusil to tak sestkrat, sedmkrat za sebou, nacez se zastavil proti sklu a poskubaval ploutvemi. Do toho pusobi cely tak nejak zplihle a zda se mi, ze ma v miste prsnich ploutvi vyboulenejsi bricho. Krmim vlockovym a granulkama pro betty, teplota je 28-30. Parazity ve vykalech jsem nepozorovala. Co se muze dit?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2017 15:16 Muž powery [250] Re: Ziti
Ryby patří do nového akvárka nejdřív za měsíc. Držet se rad a číst

rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
www.akvarijni.cz/…

Je fóru je téma na darování, tetry tam lze nabídnout. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2017 15:12 Ziti Re: Maq
Dekuju moc ale filtr tam je za kořenem.
Akvarko je staré asi týden a ryby sem tam dal asi za 18 hodin.Ty sumečky dam pryč. A jinak tam jsou 3 samice Bett
A 6 teter albinu.Ty kytky mi právě ožiraji ty Tetry a ja nevím kam je dat protože ve vedlejším akvarku jsou paví očka a uz jich je tam moc. Teplota je 27 stupňů. Kdyz by ste jinak mneli zájem o 6 Teter napište a nebo dižtak poraďte kam je mam dat. Dekuju Ziti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2017 13:33 Muž Zip [277] Re: ctibum
A vlevo za kořenem myslím i druhý :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.03.2017 13:08 R Muž ctibum [6872] Re: Maq
No právě, že mi přijde hodně čerstvé a hodně špatně...

A teď koukám, že vpravo dole na kořenu je asi k tomu všemu ancistrus...

Ostatní ryby bych dal hned zpátky do akvárka vlevo, hádám, že odtud přišly, přidal haldu rychlerostoucích rostlin, pokud možno filtr a jak psal Maq, teplotu 26-27° a krycí sklo.
Pak bych obden nebo denně měnil třetinu vody, ale to si ještě počkej na zkušenější léčitele...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.03.2017 13:03 Maq Re: Ziti
No. Je to mladé akvárium a těch problémů je tam fakt hodně. Beťák to signalizuje asi jako vlajkonoš.
Doporučíme "Témata vhodná pro začátečníky"...
Do té doby aspoň 26°C a krycí sklo.
Edit: Zkusím navrhnout odpověď bez srandiček:
1. Betta vyžaduje teplou vodu (min. 26°C) a krycí sklo, aby bylo teplo i nad hladinou.
2. Aby se ohřátá voda nedržela jen pod hladinou, je potřeba s vodou nějak hýbat. Zjisti si co je "bublifuk", to by mohlo být dobré řešení.
3. Máš tam moc ryb, bezpochyby. Zejména ti ancistrusi se tam nehodí. Zkus je vrátit nebo je někomu dát.
4. Máš tam málo rostlin. Rostliny nejsou jen pro ozdobu, ale hlavně udržují vodu zdravou a čistou. Bez rostlin se nikam nedostaneš.
5. Protože máš málo rostlin, voda je už určitě znečištěná (pokud ne otrávená), a tedy Ti nezbývá než ji často měnit. Několik dnů teď vyměňuj třetinu vody denně. Chlóru v čerstvé vodě se neboj, ale dej pozor, aby čerstvá voda měla správnou teplotu.
To je taková "první pomoc".
6. Následovně začni používat tyto stránky k tomu, k čemu především jsou: jako zdroj informací, jak se to má dělat. Není tak složité se tady zorientovat. Jsou tu dobré články a diskuse ke všem možným tématům.
7. Když něčemu nebudeš rozumět, v příslušném tématu se zeptej.
8. Přihlas se za řádného člena a založ si tzv. prezentaci akvária. Jakmile pak budeš mít jakýkoli dotaz/problém, odkážeš na ni a lidi rádi poradí.
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2017 12:53 R Muž ctibum [6872] Re: Ziti
Tak v tom případě ještě přihoď, jak je to akvárko starý, jak dlouho po založení tam přišla ryba (ryby?), jak probíhá údržba a na kolik topíš.

Nemáš tam filtr, nemáš tam rostliny, máš tam i jiný ryby, než tu Bettu. To soukromě tipuju jako možnou příčinu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2017 12:03 Ziti
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj chci se zeptat proč můj samecek Bety pořad plave do rohu akvarka a i mi přídě že mu zbělalo břižko? Dekuju :-(
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.03.2017 13:29 Žena drvi [2894] Re: Amatértom
Já mám dorůstající potěr bett, který vydatně krmím a musím říct, že dokáže zaneřádit dno v odchovné nádrži během jednoho dne tak vydatně, že by to snad ani živorodky nedokázaly :-D . :-D . Takže všechno je relativní, produkce exkrementů i u bett odpovídá objemu přijaté potravy ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2017 12:59 Žena mysz [12] Re: Mejtys
Děkuju, všechno je jasné. Vlastně by mě nenapadlo, že krmivo může až tolik barvit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2017 12:26 Žena Mejtys [7] Re: mysz
Můj beťák vyprodukuje jen asi jeden kousek denně. Někdy sem tam, když se čepýří u skla, tak ještě utrousí drobky. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2017 12:10 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: mysz
betta není živorodka ta nes*** kudy chodí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2017 12:02 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: mysz
-podle popisu se skutečně nejedná o hlístice (Capillaria, Camallanus)
-tam je to o nitkovitém, tmavě zbarveném červu, který se vysunuje z řitního otvoru, nebo o poměrně dlouhém výkalu, bílé barvy
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2017 11:53 Žena mysz [12] Re: Amatértom
Tak to jste mě teď úplně zmátli. Jde-li o to, jak vlastně vypadá rybí trus. :)) Nemělo by to pak být tak, že bude spousta růžových "bobíků" válet někde po zemi? Ale zas je fakt, že se snažím krmit spíš méně než více.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2017 11:45 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Mejtys
Zrovna jsem to chtěl napsat. Všechny ty krmiva pro betty mají barviva, která jsou z části vyloučena.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2017 11:42 Žena Mejtys [7] Re: mysz
To bude bobík ;-) Barví se obvykle podle krmiva. Můj beťák nejraději červené vločky, takže u nás mají bobky cihlovou barvu. Když toho dost zpapá, tak je z toho hezky formovaný kulatý bobeš. X-) Chvilku s ním plave a pak ho utrousí a hnojí a hnojí ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2017 11:37 Žena mysz [12] Re: Amatértom
Hikari Betta Bio-Gold, HIKARI Tropical Micro Pellets nebo Sera Bettagran.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2017 11:26 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: mysz
čím krmíš ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2017 11:23 Žena mysz [12]
Dobrý den,
mám takový záludný dotaz začátečníka. Už asi dvakrát jsem na mé bettě zpozorovala cosi růžového visícího mezi břišními ploutvemi. Nepřišlo mi, že by to byl úplně hubený červík, spíš taková hrudka. Ryba normálně plave, žere, žádné jiné problémy nepozoruji. Plavala i s onou "věcí", pak mám pocit, že to někde odpadlo (proto se mi to bohužel nepodařilo vyfotit). Může to být nějaký parazit? Pátrala na internetu po hlísticích, vlasovcích, ale podle fotek mi to nepřijde úplně ono... Pokud bude příležitost, samozřejmě vyfotím, ale ráda se i tady optám na případnou radu (ač chápu obecnost svého dotazu).

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.03.2017 11:40 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Micinkakrasna
-Dajana FMC, léčivo které převážná část akvaristů zcela vůbec nepoužívá, jedná se o univerzální léčivo,
-eSHa 2000 je podstatně šetrnější a má daleko větší léčitelnost na stav vaší ryby
-ohledně akvária a problémů ohledně kytek, doporučuji zřídit prezentaci zde na foru, od toho se dá výrazněji postupovat, dobré i do budoucna v případě výskytu nemoci
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 11:16 Micinkakrasna Re: lacewings
Fotka k příspěvku Dekuju moc urcite vodu zvednu pomalu a dekuju za pripravek.
Dale bych se rada zeptala zda je mozne pouzit DAJANA FMC nebo kdy to pouzivat? a posledni otazka je pro me velice dulezita a to ze akvarko mam uz pres rok a ted se snazim vysazet ruzne druhy rostlin a bohuzel se jim ale vubec nedari. naznacuje to neco kdyz mam ted nemocnou rybku i stim ze rostlinky nerostou ?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.03.2017 11:12 Maq Re: misule0
misule0 napsala: Zkušenosti dělají akvaristu.
Od doby vynálezu písma se vědomosti získávají nejen empiricky, nejen z otce na syna, ale i studiem pramenů od lidí, které jsme nikdy nepotkali. Obecně je asi lepší si věci osahat a získávat praktické zkušenosti v návaznosti na sběr dostupných informací, který tomu předchází.
Ale to jsou obecné věci, které každý vlastně jaksi ví. Já jsem chtěl jen podotknout, že z Tvých příspěvků mám dojem, že jsi příliš soustředěná na rybičku samotnou, a méně chápeš to všechno okolo. Bez toho to ale nejde. Tvoje současné problémy jsou na 100% důsledkem chovu v méně příznivých (možná vyloženě nepříznivých) podmínkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 11:10 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: misule0
-pokud by se jednalo o žábrohlísty, tak za tu dobu projevů symptomů, by to bylo viditelně zřetelné
-vylučující sekret, vytvoří takový bílošedý zákal, navíc by jste si musela všimnout, že skřele odstávají, uvádíte ,,,Zadny povlak nema, zadne nafouknuti, tecky, nic,,,
-z mé strany vše,
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2017 10:40 misule0 Re: lacewings
Až na to, že tohle bylo psáno o žábrlohlístech. Že jsem o nich četla všechno co je na netu ale jsem zmatená :)
Holt všichni děláme chyby, já ho udělala z filtrem. Je potřeba se z toho poučit.
Já nikdy netvrdila, že jsem četla všechno, to pozor. Já si naopak ráda nechám poradit, tak aby se má rybka měla co nejlépe. Zkušenosti dělají akvaristu, ale ty musím přece někde posbírat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   10.03.2017 10:22 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: misule0
-poněkud zavádějící celé to omluvně vypadající vyprávění zde,( Přečetla jsem o nich snad všechno, ale jsem z toho zmatená),
-jak je vidět, ne vše jste si přečetla, už jen samotné vyndavání filtru s odůvodněním je dostatečným prvkem náznaku neodbornosti v chovu, k danému druhu
-jak jsem již napsal ,je zde možný předpoklad napadení vnitřní plísní, v důsledku ne zcela vhodných podmínek, za přispění teplotního stavu
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 09:56 misule0 Re: lacewings
No je to týden kdy jsem si toho všimla. Začalo to poleháváním u hladiny, nebyla aktivní. Hned jsem začala s pravidelnou výměnou vody a zvýšením teploty a zhoršuje se to. Pozoruju ji každý den, takže bych si všimla kdyby ji dlouhodobě něco trápilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2017 09:50 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: misule0
-ten stav není ze dne na den,
-pokud se takto nepřirozeně začne chovat chovat ryba ,tak je to vždy vývojová reakce ,která se projevuje postupnou změnou chování
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 09:40 misule0 Re: lacewings
Vše čistím pravidelně, rostlinky má. Teplota byla zvýšena na 28°C už před týdnem a Betta se naopak zhoršila. Proto jsem dnes v noci to topení zase snížila, ale po radě tady zase zvýšila. Ale skoro nespíná, takže voda musí být pořád stejně teploučká.
Nevím co jí je.
Jak říkám, mám ji rok a vše bylo v pořádku a pak ze dne na den tohle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.03.2017 09:35 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: misule0
misule0 napsala:.... Drasa mi srdce, jak se chová.
-co by tak napasala ta ryba
-video si klidně natočte, ale je to zbytečné,popis je dostačující
-stabilizujte teplotu v rozsahu 26-28
-vložte filtr, zajistěte dostatečné osázení akva rostlinstvem ,včetně plovoucích kytek a dostatečné údžby (výměna vody ,krmení,odkalování,atd.)
-pokud do cca 5 dnů nebude změna,bude se jednat zřejmě o onemocnění vnitní plísně v důsledku právě těch teplotních výkyvů a nedostatečně vhodných podmínek
- ;-)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [27] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100191x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=1301