Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 89 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2010 20:36 Sabinne Re: Silent
Achjo a to máme akvárko teprve měsíc.. :-( ...opravdu moc děkuji..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2010 20:18 R Muž Silent [5949] Re: Sabinne
Tady v tom případě se může jednat o kombinovanou nákazu s vodnatelností. Na vině bude nejspíše špatná kvalita vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2010 20:05 Sabinne Re: Silent
Teď koukám, že ta oranžová má na boku jakoby zdeformovanou kůži a drží se víc u hladiny. To jdem zde, myslím, v nemocech četla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2010 19:56 R Muž Silent [5949] Re: Sabbine
rybicky.net/nemoc/flexibacter-columnaris ? Nebo podobná bakteriální nákaza. Zkusil bych Bactopur.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2010 19:51 Sabinne Re: Traktorysta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dnes ji do toho flíčky přibyly dvě bílé plastické tečky. A druhá rybička je jakoby potažená bělavým filmem.. Jsem začátečník, proto opravdu tápu.. Děkuji za pomoc.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2010 21:51 Muž traktorysta [26] - LabyrintkyRe: Sabinne
Takže obecně: pokud chcete poradit, mnoho lidí zde to rádo udělá, ale potřebuje více informací. Tedy: velikost nádrže, ostatní osazenstvo, hodnoty vody, co se změnilo za poslední dobu a obávám se, že bez fotek zmiňovaných potíží to nepůjde. Představte si takovouto diagnostiku u lidí. Taky zavoláte do nemocnice, že máte divnej flek na ruce a ať vám poradí co s tím? Jinak: může to být bakteriální rozpad, plíseň nebo parazit, ale způsobů léčení je opravdu hodně, takže co nejvíce info, tím větší šance vyléčení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2010 21:33 Sabinne – Nemoc u betty - prosím, poraďte
Ahoj, moc prosím o radu - dnes jsem u našeho samečka betty zpozorovala světlejší skvrnu před horní ploutví - není vysloveně bílá, ale kůže je znatelně světlejší. Nic jiného nepozoruji - chová se normálně, i žere.. netušíte, co by to mohlo být? A ještě jedna věc - u jedné tetry, která je s ním v akvárku jsem pozorovala jakési drobné bílé "výrůstky" u tlamičky..jiné ryby to nemají - může to mít souvislost s betťákovým flíčkem? Co to může být a čím se toho zbavit? Moc děkuji za rady a pokud to tady někde ve fóru je, tak se omlouvám za opakování, ale je to náš první problém, tak jsem z toho trošku vykulená.. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2010 10:18 Žena Snowy [24] Re: Michaela
Nevím, co si představit pod "plave vzpříma". Vrávorá nebo vystřeluje k hladině? Napadá mě spousta důvodů, proč tomu tak může být, od nastydlého labyrintu, přes silné osvětlení, utlačování jiným jedincem. Myslím ale, že je jasné, že rybce z nějakého důvodu není dobře.

3 betty na tak malý objem je opravdu hodně, ať už z hlediska teritoria nebo proto, že takovýto pidi objem vody se lehce "kazí". Nebudu to dál rozpitvávat, myslím, že bylo řečeno dost.

Můžu jen nabídnout, co bych udělala já.

1) Danou samičku bych odlovila - třeba do velké zavařovací sklenice, možná bych je rozházela všechny od sebe, každého do vlastní nádoby, pořád to bude víc, než mají teď.

2) Vodu přisolila, předpokládám, že v kitu topítko není, takže si hlídej teplotu v místnosti, ať se rybky nepodchladí (zvlášť teď, když není zrovna teplo)

3) Když krmíš, tak to, co do pár minut nesežerou (vzhledem k tomu, že tam nebude filtr), odsát hadičkou spolu s 3/4 vody a doplnit ODSTÁTOU vodou o pokojové teplotě. Pokud v nádržích nebude žádná plovoucí rostlinka, v důsledku hromadícího se žrádla a výkalů by mohlo dojít ke zvýšení koncentraci amoniaku a smrti rybičky.

4)Krmit málo!!! Nemusíš se bát, že by rybky hladověly, to poznáš. Pokud druhý den nezbude po krmení ani drobek, je to jedině dobře.

5) Rybku pozorovat, jak chování, tak i její vzhled - třepení ploutví, jakoukoli změnu na kůži (tečky, chomáčky plísně apod.)

6) Pokud je možné nemocné rybce přitopit (myslím topítko), tak zvýšit klidně na 30-32 stupňů + zakrýt nádobu, aby jí nenastydl labyrint (v případě, že rozdíl teploty vody a místnosti by byl cca nad 4 stupně) - hladina musí zůstat volná, ryba z ní dýchá!

7) Kamarádce vysvětlit, že takto se s rybami nezachází a pokud to nepochopí, tak nakopat a zavřít ji to toho sklepa, co tu někdo zmiňoval.

Určitě jsem na něco zapomněla, tak snad ostatní doplní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2010 09:03 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Tho0or
Všiml jste si, že ty 1+2 bety jsou přechovávány ve 3 litrech vody? Nemyslíte, že tam je nutné hledat zakopaného psíka a začít s řešením problému? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2010 07:35 Tho0or Re: Michala
Určitě by to v první řadě chtělo vyměnit nějakou část vody alespoň 1/3 líp asi 1/2. Jinak samička může být nachlazená nebo má něco s plynovým měchýřem. Na to asi nejlépe pomůže zvýšení teploty a hlavně jako prevence zakrytí akvárka zvršku, aby voda nad hladinou nebyla o tolik studenější než voda.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2010 21:16 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: katterinecka
To je sice fakt. www.splendenspower.cz/…
Ale betám v těchto lahvích se ale několikrát denně mění voda. Obávám se, že těm v "betta-kitech" to tak často nebývá... Těžko rozhodnout, o které z těch ryb je lépe postaráno... :-O
A jedná se o dochov v velkochovu. Kde jsou ty ryby dva, tři měsíce.... Nevím proč by měl mít člověk betty v zájmovém dlouhodobém chovu v takovýchto podmínkách....
Edit: Semtex chová ryby v neporovnatelně lepších podmínkách!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2010 19:01 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: JendaVana
Píšu co je pravda, neschvaluju to, takže ze mě přestaň dělat nějakýho nelidu. Jinak koukni třeba sem: rybicky.net/nadrze/7104

Jsou to nádherný velký kusy, který rozhodně netrpí malým prostorem ani nejsou nemocné.

V Asii se ryby odchovávaj v 0,7 l flaškách od whisky. Co by tyhle rybky daly za betta kit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2010 18:39 BiTeDroM Re: Michaela
Ja chovám 4 betty v 50 litrovym akvarku. Dat je do třílitrovího? Holka tak to nevim co to mas za kamaradku. :) V tom si betta ani moc nezaplave. Ztraci se ji barva a ma slabou kondici. Tim to bude. A s tim umelym kvitkem to tez neni nejlepsi. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2010 18:35 Muž JendaVana [22] - CichlidyRe: katterinecka
Zavřu tě do sklepa, a denně ti budu větrat. taky budeš asi žít, ale moc se ti to líbit nebude. Jak můžeš něco takovýho o 1 litru a jedný rybě vůbec napsat? tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2010 18:29 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Acinonyx
Tak to stačí mnohem míň. Samostatně se betty chovají i třeba v litru. Když jim každej den mění vodu, tak to jde. Sice z toho života nic nemaj ale chovaj se tak normálně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2010 18:23 Acinonyx Re: katterinecka
Ked sa pozries blizsie, pisem, ze je to minimum. Minimum na to, aby som sa z toho nezblaznil, ked to vidim. Ja osobne by som 3 bety nestrcil do 20l akvaria.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2010 18:21 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Acinonyx
Ja chovala betu jednoho samce ve 20ti litrovým akvárku s rostlinami a filtrema. Čištění jednou týdně bylo tatak, možná i málo. Na tři betty bych doporučila minimálně tak 30ti litrový. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2010 18:15 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Michaela
A v jednom akvárku jsou tři betty? coze Nebo má každá svoje? I kdyby v jednom byla jedna, tak by se měla měnit voda maximálně jednou za dva dny za odstátou, jinak moc dlouho nevydrží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2010 18:11 Acinonyx Re: Michaela
Mozno sa jej nelubi prave to 3l akvarko. Takisto, zalezi na tom, ako bolo cistene.
Edit: Uvedomil som si, ze moja sarkasticka poznamka asi nebola velmi napomocna, tak to skusim este raz. Na jednu Bettu treba pocitat aspon 5 litrov, lepsie samozrejme viac. Pre tri betty je tak minimum vody asi 15 litrov, co je asi 20 litrove akvarium. Tvoja kamaratka ma akvarium takmer 7 krat mensie. Takisto si treba uvedomit, ze su nutne zive rastliny, aby odburavali odpadne produkty ryb, inak sa voda rychlo "zaprasi".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2010 18:08 Michaela – Betta polehává u dna, k jídlu se jí moc nechce, plave jen vzpříma
Kamarádka je teď pryč a já ji chodím krmit bettky (1 sameček, 2 samičky). Má takové to typické 3l akvárko ze zverimexu, jen umělá rostlinka, kamínky. Dnes jsem si u jedné samičky všimla, že len polehává u dna, ke krmení se snažila doplavat, ale jen vzpříma. Copak to s ní je? Naposledy čištětné akvárko před 5ti dny.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2010 18:03 kaktus1010 Re: Nikdonic
Je to normalny trus. Moje ho taký maju ked zjedia vela patentiek. Nerob stresy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2010 17:31 Nikdonic Re: Raider
Uz ji to vypadlo..nenasel jsem to... Kazdopadne je stale na stejnym miste a potravu nechce...
Je to nadrz, kde dlouho ryby nebyly, ale rostliny ano, a zabehnuty je minimalne pul roku.. leda snad nejaky sok na podminky? Trochu vic jsem ho ocistil a menim trochu vody..
Ale betta by mela vydrzet ledacos.. uvidime co se bude dit nasledujici dny... tuhle samicku bych vazne chtel..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2010 16:30 Raider Re: NikdoNic
Nevím co by to mohlo být. Žere?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2010 11:50 NikdoNic – Betta - přiložená fotka - něco visí z bříška..
Fotka k příspěvku Zdravím, všechny akvaristy. Včera jsem si koupil Bettu samičku novou, líbilo se mi, jak byla živá, pořád plavala, na akvárko si zvykla rychle.
Ale dneska ráno jsem ji našel plavat u hladiny, odkud se za celý dvě hodiny nehla. Něco ji visí z bříška? Možná ulomená ploutev? Ale díval jsem se a obě má v pořádku. Spíš to vypadá jak nějakěj kamínek.. Co s tím mohu udělat?

Přikládám fotku:
img832.imageshack.us/…

Děkuji moc za všechny reakce....
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2010 08:11 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Elčíí..
Nejspíš nejí jenom proto že je v novém prostředí, může začít až za pár dní. Jak velké je to akvárium? Nejlepší by pro něj bylo alespoň 20ti litrové, s filtrem a nejlíp i rostlinkami. Vodu si měla odstátou, nebo si ji tam nalila přímo z vodovodu? Betám se pro spestření dává živé nebo mražené krmení, ale to asi nebude problém u prvního "jídla." Pokud máš takové to plastové dvou nebo třílitrové akvárko, tak je potřeba měnit vodu alespoň jednou za dva dny za odstátou a dohlížet aby se mu tam neválely zbytky potravy, jinak může brzo onemocnět. At ti v akvaristice kde jsi to kupovala říkali cokoli, není dobré jim ve všem věřit. Tohle není moc dobré akvárko pro bettu, natož né pro začátečníka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2010 02:07 Elčíí.. – nežere
Dobrý den,
dnes jsem si domů donesla Betu (Chuck). Když jsem ho asi v 20:00 nakrmila, tak nejedl. Je v malém akváriu přímo na bety a má tam jen kamínky. Moc prosím o rady a předem děkuji. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2010 16:10 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: KAKTUS1010
Ta odpověď byla určena Natálii, proto ženský rod. A to že jich někdo má třeba 200, neznamená, že je zbaven odpovědnosti za tato zvířata. I když je to "jenom" zvíře. A když jsem onehdy viděl fotky z "pěstírny", kde dotyčná měla asi stovku bojovnic v PET lahvích, tak jsem jenom pronesl, že dotyčné bych nakopal do prdele a ryby jí nechal zabavit. A od tohoto názoru neustoupím. Jednou je to živý tvor a tak bychom s ním měli jednat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   22.07.2010 15:43 KAKTUS1010 Re: Geminika
Pozri ja nevravim teraz o cichlidach a podobne že čo im robia a tak... A maš 2 páry v 200 litroch ale vieš ked ich maš 100 tak asi si nemožeš dovolit každemu dat 200 litrove akva. Ja rozum použivam tak ma tu neuražaj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2010 15:27 Muž Lukas90 [0] Re: katterinecka
Test vody provedu během hodinky, samecek jako by si zabral "domek" a ani samicky k sobe nepusti(lezi pod kamenem a kdyz se tam samicka priblizi tak se na ni rozjede ). jinak mam cca 30L akvarko. Zatim v něm mám jednoho samce bojovnice a 2 samicky. Možná že se bojím zbytečně ale mám své rybky rád :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2010 14:55 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Lukas90
Že by se zrovna v tomhle horkým počasí betta nachladila? Rozhodně jí vyměň vodu, a jestli chceš víc rad, tak musíš taky napsat víc informací o akvárku atd.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2010 14:52 Muž Lukas90 [0]
Zdravím, mam asi nachlazenou bojovnici, pul dne sem neměl světlo ( které take kryje pul akvarka ) a svítil jsem jen stolní lampičkou z duvodu rekonstrukce. A samec betty zacal polehávat po dně zrychlene dýchat jinak vypada uplne zdravě, akorát to polehávaíni a jakoby se škrábal o dno. Tochle předtím nedělal. :( Pokud je to nachlazení jak se to dá léčit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2010 14:15 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Natalia
V akvaristice mnohdy dobře neporadí, takové zkušenosti má tady hodně lidí. Opravdu by bylo lepší větší akvárko s filtrací a rostlinami. Jinak u okna bude mít podle mě stejně kyslíku jako všude jinde v místnosti :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2010 14:04 Natalia Re: katterinecka
Ja ked som sa rozhodla mat rybu prisla som do obchodu a predavali vybavene akvarium s rybou a tak som nevahala si ju kupit.
Mam ju uz viac ako pol roka a doteraz jej bolo dobre. Uz od vcera jej dopustam cistu vodu do akvaria a dala som ju k oknu kvoli viac kysliku. Uz sa akoby pomaly davala dokopy.J e taka akoby ,,veselsia a stastnejsia" už plava aj zerie.
Vsetkym velmi pekne dakujem za pomoc, komentare a rady. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.07.2010 14:00 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: KAKTUS1010
Chovat bojovnici ve dvou litrech vody je zhovadilost nejvyššího rázu. A pokud posloucháte argumenty stylu, že v Ázii je chovají v malých kelímcích, pak to neznamená, že je to v pořádku. Když se podíváte na původní biotop bojovnic, tak žijí v příkopech, rýžových polích a říčkách. O kelímcích tam není nic. A to, že je tak chovají, jenom znamená, že obchod převážil nad vztahem ke zvířeti. Zkuste se trochu vcítit do toho zvířete a představte si, že jste celý život zavřena v kamrlíku 2x2 metry. Jak byste se asi cítila? Tak používejte rozum. Jste zodpovědná za zvíře, které jste si opatřila a musíte mu připravit takové podmínky, aby se cítilo dobře. Mimochodem, v Ázii taky amputují rybám ocasní ploutve, skleněným okounům vstřikují fosforeskující barvy do těla a cichlidám vypalují laserem symboly štěstí do boku. Fakt si myslíte, že pokud té rybě uděláte menší trápení než ti trapiči z východu, budete z obliga? Mimochodem, v současné době mám dva páry bojovnic a jsou ve dvousetlitrové nádrži. A pořád si myslím, že by mohli mít i větší nádrž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   22.07.2010 13:50 KAKTUS1010 Re: Geminika
A vy si myslíte že tí ludia v thajsku chovaju bojovnice v nejakých užastných velkých nádržach??? to teda nie su v malých 0,7 L poharoch od whisky a jake ich maju krasne... Pravidelna udržba je nutna to je samozrejme... 2 L ma luxus... Ja ich chovam tiež v 0,7 L poharoch a prosperuju, nie každý ma tolko miesta ale každodentou udržbou sa to dá v pohode vzladnut...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2010 13:43 Žena geminika [39] - ŽivorodkyRe: Natalia
Pre boha, vo dvoch listroch by som (ne)chovala snáď len 1-2 malé gupky. Evidentne sa jej nepáči ubytovanie, tak je v strese, bez záujmu a chuti jesť. Ale dá sa to "liečiť". treba jej aplikovať väčšiu nádrž s rastlinkami a všetkým, čo na prevádzku akvária treba. Uvidíš tú zmenu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2010 22:12 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: Natalia
2l vody. coze Tvoja Betta evidentne pácha samovraždu. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.07.2010 20:03 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Natalia
Problém bude v těch 2l vody. Není to ten Betta kit?
V těhle vedrech je to o to horší. Je třeba jí deně měnit část vody, krmit pestrou stravou a koupit jí lepší akvárko, alespoň 12 litrů, živé rostlinky a filtraci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2010 20:01 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Natalia
Pravděpodobně to bude špatnou kvalitou vody. Bylo by jí líp ve víc litrech, nejspíš tam nemá ani rostliny, nebo jo? Jak často jí měníš vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2010 19:46 Natalia – Betta
Ja mam tiez bojovnicu.No moja ryba je taka bez zivota...Skoro vobec nezerie potravu a je na jednom mieste na vrchu akvaria.Ma bledu tlamu takej mliecnej farby a odspodu trupu ma uplne bledu farbu a vyzera akoby mala potrhane plutvy.
Je v 2L akvarium sama.
Neviete co by jej mohlo byt?
Prosim o radu...
Dakujem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2010 21:08 Toddik1 Re: Teflon
Takže to sérun se jmenuje Acriflavin, je to levný a mně to pomohlo. Snad pomůže i tobě. Dá se to koupit všude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2010 16:26 Muž Teflon [0] Re: Toddik1
Me zatim zere normalne i plave. A zatim se to nak nerozsiruje. Ale za kdyz mi posles ten nazev tak budu rad. Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2010 08:35 Toddik1 Re: Teflon
Ahoj, osobně sem měl tenhle problém asi tak před 2 měsíci s platou. Měla taky bílý flíček u pusy (sice ne tak velký jako ty), nechtěla moc jíst atd...šel sem se na to zeptat do akvaristiky, kde mi "poradili" ať ji spláchnu do záchodu, že léčení rybky za 20 kč výjde na mnohem víc peněz...nedal sem na ně a v jiný akvaristice sem koupil cca za 30 kč nějaký roztok (teď si přesně nepamatuji název, ale jakmile se dneska vrátím z práce tak ho sem napíšu). Rybku sem odlovil a začal léčit. Asi po 5 dnech se ten flíček zmenčil a rybka začala žrát. Tak sem v léčbě pokračoval celkově asi 14 dní a flíček byl už úplně minimální. Tak sem rybku dal zpět do akvária mezi ostatní a dnes je flíček pryč a rybka je úplně zdravá. Jediná nevýhoda toho séra byla, že dost ničí rostliny, takže určitě nepoužívat do společenskýho akvária!! Takže bych radil to nevzdávat a hned neutácet rybku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2010 13:42 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Teflon
Tak odlovit a zacit lecit plisen. Leciv je docela dost, dokonce nekdo leci jen soli (ja zjistil ze sul galaxky nesnesou, ale bojovnice jsou odolnejsi). Cenove dostupny je multimedikal (HÜ-BEN), prostredky od serry jsou drazsi, ale efektivnejsi. rybicky.net/forum/5844
Ale nekdy vzhledem k nakladnosti lecby, ci jeji neuspesnosti, je lepsi rybku utratit a koupit jinou. Zalezi jakou hodnotu pro tebe ten jedinec ma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2010 13:29 Muž Teflon [0] Re: Moucha
Do toho radce jsem taky koukal a tohle me taky napadlo. Nastesti skvrna je porad stejne velka uz par dni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2010 13:02 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Teflon
Zkus akvaristiku. Achjo tyhle dotazy miluju, evegreeny. Leciv na plisen je vicero druhu a cenovych kategorii. Hledej...
Pokud se ten povlak rychle siri(v hodinach) tak by to mohla byt bakterie Columnaris.
Bile skvrny se rychle rozsiri na kuzi. V konecnem stadiu nemoci se od okraju rozpadaji ploutve a ryby houpave plavou pod hladinou.(zdroj sera radce)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2010 12:56 Muž Teflon [0] Re: Moucha
Aha, a kde se da sehnat to MZO, kterym se to ma lecit? Btw. a jak ma vypadat spravna léčebná nádrž?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2010 12:55 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Teflon
Kdysi se mi stalo něco podobného s tetrou modrou, asi dvě měly na čumáčku bílý flek, skoro jako by jim chyběl kousek nosu, ale nevím co to bylo. Žily ještě dost dlouho po tom. Ale tím nechci tvrdit že to nemůže být vážné, kdoví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2010 12:52 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Teflon
Chvili trva, nez ta plisen naroste a ty rozpoznas jednotliva vlakna mycelia. A taky nez ryba zacne natolik stradat, ze prestane prijimat potravu a nez se vysili, tak ze prestane plavat.
Ne vzdy se projevi vsecky priznaky. Kazda ryba je individum (napr. chripka neskoli kazdeho cloveka stejnym zpusobem, ale to porad je to jeden kmen chripky).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2010 12:30 Muž Teflon [0] Re: radim
Ale podle toho, co tady pisou o plisni mi to neprijde. To maji byt nejake vatovite chomacky, ryba neprijima potravu, neplave ----> To na myho betacka nepasuje.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [89] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100336x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=4401