Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 49 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 11:28 RBSC Re: Misaaceeek
Ahoj.
Nejspíš nějaká "krupička", z fotky to opravdu nepoznám.
ag.ansc.purdue.edu/…

Acriflavin účinkuje spíš proti některým plísním.
Přesný postup léčby Ti poradí zajisté někdo, kdo má s léčbou bojovnic zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 11:25 RBSC Re: klepáčovi
To je mi líto.
Pravděpodobně chronická otrava, podívej se na žábra uhynulého ancistruse. Přesnou příčinu neurčím, nepodceňoval bych amoniak. Může tam něco hnít ve dně, rostlina, případně jsou na vině "jen bakterie".

Chápu, že nadšení je nadšení, a že nemusí být na vše zrovna finance, ale příště zakládat akvárko se standardní dobou záběhu (tak měsíc), a dávat vše do karantény (taky aspoň měsíc).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 10:16 Misaaceeek – Prosba o pomoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den / ahoj všem tady
Můj beták má nějakou scvrklou ploutvičku s takovými světle pigmentovanými bouličkami / puntíky. Občas mu z ploutvičky jde něco jako sliz. Ploutvičky pusobí otrhaně. Přikladam foto, omlouvám se za nekvalitní foto furt někam plave a nechce pozovat.
Zkusila jsem dát acriflavin a nijak mu to nepomáhá. Měním ob den vodu zvýšila jsem teplotu a akvárko má 12 l.
Prosím poraďte jakou lěbu nebo co mu schází ?
Děkuji za rady předbězně!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 09:47 Muž klepáčovi [2] Re: RBSC
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak samičky jsou stejně velké, sameček je o něco větší (delší o cca 3mm) a mohutnější.
Živorodky co uhynuly byly cca ve 2/3 velkosti ostatních samic živorodek, samečkové jsou ale stejně velcí jaky ty dvě uhynulé a zatím to vypadá že prosperují, od těch dvou úhynů nic.
nicméně v akvariu bude zřejmě něco špatně jelikož jsem se včera scháněl po menším ancistrusovi a dneska rano vyplavala jeho ohlodaná mrtvolka. vzhledem k tomu, že zatím uhynuli je vždy ty menší z druhu bych to tipnul na NO2. Potom by ale test byl nejspíš špatný protož mi stále vychází neměřitelné (voda se nezbarví), škoda že k NO2 neni refernční roztok jako k NO3 nevím jak to ověřit..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 00:29 RBSC Re: Xlientka
Xlienka napsala: ... bych posílila výluhy (huminové kyseliny)...
klepáčovi napsal: ...výluhu z olšových šištiček...
Kolik v tom výluhu tak přibližně bude huminových kyselin?
www.ssto-havirov.cz/…
www.chemicke-listy.cz/…
www.chemicke-listy.cz/…

To klepáčovi:
Jak na tom je s velikostí? O kolik je menší oproti ostatním svého druhu?
A co ty uhynulé živorodky? Jak na to jsou samci nyní? A o kolik jsou/byli menší než uhynulé?

S tou výměnou vody pokračuj. Výměna vody zpravidla snižuje koncentrace. Třeba jí jen vadí výkyvy, ale...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2015 15:15 Žena Xlienka [276] - AmerikaRe: klepacovi
Zůstala bych u častějších výměn vody a naopak bych posílila výluhy (huminové kyseliny) a pozorovala co bude dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2015 11:16 Muž klepáčovi [2] Re: Amatértom
Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál. Vodu jsem vyměnoval doposud ob den kvůli stabilizaci podmínek v akva (jelikož jsem rybky uspěchal a šly tam cca po 14ti dnech od založení). Právě mi nejde do hlavy co by s ní mohlo být jak píšete výše očka vypouklá nemá, bříško nafouklé taky ne, NO2 neměřitelné, NO3 slabě růžová (cca 10mg) Ph a Kh v normálu, ploutvičky vypadají taky bez plísní a otrhané nejsou. Jediné co je divné je to že tu ocasní když plave má staženou a možná je trošku vybledlá oproti tomu jak byla barevná když jsme ji koupili (ikdyž to je taky sporné jelikož u té světle růžové je to zavádějíci hledat změny v barvě). Dával jsem to za vinu výluhu z olšových šištiček tak jsem ho tampřestal dávat ale žádná změna. Dneska zkusím udělat lepší foto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 20:57 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: niky
Nemá nafouklé ani břicho ani očka, což je u bett asi nejčastější reakce na špatnou kvalitu vody. Na ploutve skutečně vidět není, takže na plíseň jsem ohledy nebral. Nejsem odborník, proto postupuji podle obecných akvaristických atlasů a popisků k dané rybě, které Vaše tvrzení vylučují. Ovšem může se stát, že druhá samička je mrcha(ostatně jako u lidí) a nemocné rybce škodí, ale obávám se, že tento jev by byl opět tazatelem zjištěn za předpokladu, že o akvárium projevuje zájem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 20:47 Žena niky [13] Re: Amatértom
Já jí nevykládám, ale píši a smekám před Vámi, že jste z té nekvalitní fotky rozpoznal stav a kondici ryby. Tedy klobouk dolů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 20:25 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: klepáčovi
Měl jsem se samičkou stejný problém. Akorát to bylo cca týden po přivezení a za další týden to odeznělo také se schovávala a moc nejedla, není vidět, že by byla nějako potrhaná od svých soudruhů. Co velikost ? Může to být tím, že se bojí větších ryb. Nemocná podle fotky nevypadá, nicméně častější výměnou vody se nic nezkazilo to Vám zde poradí každý zkušený akvarista(třeba je citlivější na dusíky).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 20:18 Muž klepáčovi [2] Re: Amatértom
Cca měsíc a přivezli jsme je všechny 3(samce a samičky) společně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 20:12 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: klepáčovi
Podle mě niky nevykládá pravdu. Jak dlouho máte tu samičku koupenou ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 20:08 Muž klepáčovi [2] Re: niky
V tom případě je atlas i tato stránka o Bettách špatně rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra (druhy odstavec pod odrážkami). Odlov plánuji ale až bude trochu zaběhnutá 12ka, kterou plánuji na rostlinky a jako karantenku. Nicméně teorie o tom že jí terorizují mi stále připadá mimo jelikož si ji skoro nevšímají a hlavně tam má spoustu úkrytů (díry pod kořenem jeskyně v kamenech a v neposlení řadě rostliny v zadní části které jsou nasázené celkem na husto). Jediné co by připadlo v úvahu je že se do ní některý z těch dvou opřel trochu víc a zranil ji ale jak už jsem psal agresivnější byla ona. A navíc jak teď sedím před akva tak sem koukal že samec kolem ní několikrát projel a maximálně se trochu naježil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 19:45 Žena niky [13] Re: klepáčovi
Rozhodně ji odlovte, je otázka času kdy se začnou rvát i zbylé 2 ryby. Samec samici momenálně toleruje kvůli možnosti tření, ale jsou to teritoriální ryby.
Bohužel to je ve všech zverimexech praxe "Kupte si samečka a 2 samičky ať mu není smutno ..."
Je tu možnost že by to mohl být také samec, nedorostlý nebo krátkoploutvý ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 19:33 Muž klepáčovi [2] Re: niky
Máme samečka a dvě samičky, to aby se rozptýlila samečkova pozornost, což je LICHÝ počet! Za foto se omlouvam myslel jsem že je lepší kvalita (nahrávano přes mobil) a hlavně čočku nevím to tahle byla právě ta razantnější a agresivní na druhou samičku. Také si myslím, že je pro tuhle samičku být v 50 l akvárku zarostlými kytkami, než jak vy píšete v ,,zavařovce" , kde by těžko byla ve stresu! ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 16:54 Žena niky [13] Re: klepáčovi
V akváriu má být lichý počet bojovnic a 3 to nejsou! tone
Asi dostala "čočku". Dříve nebo později si na ní stres vybere daň. Pokud už se tak nestalo. Z fotky poznat nic není. Jediná rada je ji odlovit někam bokem. Plastový box, malé akvárium, 5l zavařovačka a udržet jí tam alespoň 24-25°C nebo ji vrátit do zverimexu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2015 20:28 Muž klepáčovi [2]
Fotka k příspěvku Ahoj, prosím o radu. Jedna z mých dvou samiček se mi vůbec nezdá. Když jsme si ji společně s druhou přivezli stále jí proháněla a byla celkově dominantnější. Ale teď leží u dna a schovává se a je ke všemu laxní. Pozoroval jsem ji a když vyplave se nadýchnout a nebo něco málo sezobnout tak má ocasní ploutev jakoby staženou oproti druhé samičce které jí má krásně rozevřenou. Vůbec si to nedovedu vysvětlit. Ostatní osazensvo akva je v pořádku bez jakýchkoli známek, že by jim něco bylo. Vodu měříme a měníme pravidelně takže tam bych problém neviděl.
Napadá mě jestli to nemůže být kvuli tření. Jelikož druhá má svisle pruhy na sobě a se samečkem jsou takoví snašenlivější k sobě. Ale že by i ryby trucovali? navíc to trvá cca týden, teplotu vody mám 27 (kvůli kytkám). ty částečky co kolem ní lítají jsou od panceřníčka který kdyý jsem to fotil tam zrovna projel a trošku pročesal dno. Předem děkujeme za reakce. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2015 11:48 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: macicci
Mají je tam dočasně, než si je někdo koupí... A ten kdo si je koupí je bude mít celý jejich život a podle toho by jim měl vytvořit podmínky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2015 11:36 macicci Re: cezarmilan
Tak jo. Vratim je do zverimexu kde je daji do 2l akvaria s umelymi rostlinami. :)) Rozumne :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2015 21:06 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: macicci
Najlepšie a najrozumnejšie by bolo tie betty vrátiť. Zamerať sa prv na akvárium, myslím to tak, že si zariadíš akvárium so živými rastlinami, filtrom , ohrievačom a započneš zábeh akvária. Ten zábeh by trval cca 4 týždne a počas zábehu by si v akváriu menila 1/3 vody obdeň prípadne raz za tri dni.
Je vidieť, že rovnako túžiš odchovať niejaké bojovničky, tak zariaď si akvária rovno dve.
Toto môžeš nechať a druhé nech je určite väčšie.
Píšem to preto, lebo pre tentokrát máš opisovaný problém a k nemu by ti mohol pribudnúť ďaľší a to je ochorenie rybičiek a potom i nežiadúci úhyn. Príčinou bude nezabehnuté akvárium a nevhodne zariadené umelými a plastovými "vecičkami", ktoré sú do akvária nevhodné, aj keď pre začínajúcich akvaristov sú priam neodolateľné ;-)

Edit NASREDDIN: Přesunuto z rybicky.net/forum/9383-betta-splendens--pohlavi , sem se to hodí lépe.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2015 18:28 R Muž romant [27987] Re: macicci
Voda, voda, voda, N látky, N látky, N látky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2015 18:27 macicci Re: NASREDDIN
Cim to muze byt zapricineno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2015 18:24 Muž NASREDDIN [1383] Re: macicci
Normální to je při špatných podmínkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2015 18:22 macicci
Fotka k příspěvku Zdravim. Chci se zeptat, jestli je normalni takhle roztrepeny ocas, kdyz je betak v akvarku sam? Zdalo se mi ze driv ho mel vetsi. Diky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.03.2015 17:34 R Muž romant [27987] Re: Pája
Klidně, ale jak píšu, pokud to má napsaný, nic a nikdo už to nezmění. Půjde s největší pravděpodobností o načatej plynovej měchýř, tedy o množící se bakterie v dutině břišní a to je konec. Ovšem ani já nemusím mít pravdu a ta vodoléčba vylepší podmínky, o nichž je to především a bude zase chlapík. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2015 17:19 Pája Re: romant
A mám přidávat i torben?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2015 15:56 R Muž romant [27987] Re: Pája
Pokud to přetáčení bude trvat i po několikadenních výměnách poloviny vody, bude to směr ke druhýmu břehu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2015 13:20 Pája – prosím o radu
Fotka k příspěvku Ahoj všem, můj beťák se mi začal obracet na bříško. Samozřejmě nevím proč.:-( A tak vás prosím o radu. Zatím jsem přidala torben a zvýšila teplotu z 25° na 27°. Bydlí sám ve 12l akvu, rostliny má, filtr venkovní. Stáří nevím, ale je dospělý má 6 cm. Před půl rokem prodělal plíseň, vyléčen bactopurem. Poslední dobou hodně vyráběl bubliny, možná jsem podcenila výměnu vody. Může být? Taky má spodní ploutvičku roztrženou a zdá se mi, že mu ubývá. Při bližším pozorování se mi zdá, jakoby některé šupinky byly nahnědlé, ale to mi foťák bohužel nezachytí. Přikládám foto.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2015 16:42 R Muž romant [27987] Re: pajuska
Vodoléčbu, takže denní, či obdenní výměny poloviny vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2015 16:30 pajuska – Nemoc Bojovnice betta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím o rychlou pomoc! Ráno jsem se koukala na betu a měl malinkou dírku v ploutvi a přijdu ze školy a tohle (foto) Akvário 10l, filtr, přikryté sklem, teplota 27. Pomozte prosím rychle
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.03.2015 12:05 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: martisek101
Ryba se nafoukne, nebo ji vylezou oci proto, ze neco zevnitr tlaci. A to co zevnitr tlaci, je vypotek. Vypotek vznika proto, ze selhavaji vnitri organy. No a vnitrni organy selhavaji bud proto, ze jsou napadeny (napriklad bakteriemi), nebo selhavaji z nevhodne stravy, nebo nevhodnymi parametry vody, k cemuz muze patrit i pozvolna otrava. Mnoha patogenum se ryba v dobrych podminkach dokaze ubranit sama, nebo i napadena dokaze normalne zit bez vnejsich projevu, ale kdyz nema vhodne podminky, udola ji to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2015 12:04 Muž Legioix [574] Re: martisek101
Ancík je mnohem odolnější ryba než Betta.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2015 08:51 Muž martisek101 [2] Re: Turbinka
Tak dobře, budu vám věřit, jen je zvláštní, že to nevadí ancíkům. Díky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.03.2015 08:34 Žena Turbínka [2558] Re: martisek101
To oko může být otravou ze špatných podmínek - dusíky (ač píšeš, že NO2 je 0) a nevalná kvalita vody. A na to bych vsadila si vsadila nemalou částku, i když mohu se mýlit, třeba přijde někdo s jiným a správnějším názorem.
A ten nesmysl cos napsal v závěru nebudu snad ani komentovat hmm Prostě "pár" ancistrusů v 15 l bettě dobře dělat nikdy nebude ani kdyby ses postavil na hlavu. A litrová sklenička jako dlouhodobá ubikace pro spokojený život rovněž ne, možná pro delší živoření.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.03.2015 08:32 RBSC Re: martisek101
Jaktože nezapadá??

Otrava se někde projeví. U ryb často na očích, žábrech.
Navíc, zhoršené podmínky vedou ke zmnožení patogenů(bakterií), a ty udělají s okem totéž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2015 08:28 Muž martisek101 [2] Re: Turbínka
A co to oko, to do toho vůbec nezapadá...jinak bych to taky tipoval na otravu. Jen nechápu, že když ji někdo má v 1l bettáriu, tak tam žije kdoví jak dlouho a tady kde je 15l a pár ancíků má problém. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.03.2015 08:16 Žena Turbínka [2558] Re: martisek101
Kašli na TBC, tady je diagnóza a příčina jasná - dává ti najevo, že ji máš v hrozných podmínkách, v louži a s partou špiničů, nedovedu si představit že to přerybněním nebude, bude. Co tam máš za filtr? Trochu se bojím buď poddimenzování vzhledem k tolika producentům odpadu nebo naopak toho, že betta jako obyvatel stojatých vod je tam u tebe jako v "mixéru". Ancáky okamžitě pryč, denně měnit 1/2 vody, klidně dvakrát, přidat rašelinový výluh, hezky zvednout teplotu k 28 °C a modlit se. Už i ten její věk je pro betty zlomový, zvlášť když ji máš tam kde máš, tím jen leješ olej do ohně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2015 07:50 Muž martisek101 [2]
Ahoj,
mám bettu v 15l akváriu spolu s mladými ancistrusy(do 1.5 cm) a před pár dny onemocněla, oko se ji nafouklo do trojnásobných rozměrů, visí u hladiny a neplave. Podle příznaků jsem vybral, že by to mohla být tuberkulóza, protože nikde jinde se zvětšení očí neuvádí. Je možne, že to je tím?
Jinak vím, že na to akvárium je tam moc ryb, ale pravidelně měním vodu a mám tam dobrý filtr a i testy na NO2 ukazují 0, takže přerybněním to nebude.
Už má asi rok, co to může být? Ona už vypadá velmi špatně, ale nevím jestli to nemůžou chytnout i ancíci, zatím se jim nic neděje.
Díky za odpověĎ.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 20:26 yirkaffa Re: yirkaffa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím všechny - povedlo se mi ještě vyfotit poslední Betu. Tak jen posílám - kdyby někdo poznal co to je.
Děkuju - yirka

O akváriu píšu z minula: Akvárium je 54 l, filtr molitanový, topíme na 25, kytky živé. Akvárium je založené 6 měsíců - měsíc jen voda (1 × týdně měněná) po měsíci jsme pořídili 1 samce betty, 2 samice, 10 neónek a 1 × ancistrus.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 17:57 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: adamos
ten filtr , respektive ten pidi kousek filtrační hmoty je málo i do 30ti litrového akvárka , namnoží se tam málo užitečných bakterií ,pač nemaj potřebný prostor , a pak máš ve vodě moc čpavku a dusíků z výkalů ryb , ve dně tyto nitrifikační procesy probíhají taky ,jak jsi do toho rejpnul odkalením tak se "houpla" voda a beta kterej je citlivější to odnes.
Pořid do toho akva pořádnej filtr a za čas bude po problému
na té rybě nejsou žádné známky nemoci , tak to svádí k té otravě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 17:49 Muž adamos [0] Re: MonterMonty
je pravda, že jsem odkaloval, ale odkaluju málo, ale celkem často.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 17:42 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: adamos
hele , a ještě , nedělal jsi nějakou údržbu akvárka den dva před tím úhynem ? odkalení , čištění filtru ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 16:45 adamos Re: MonterMonty
Dostával ještě mražený komáří larvy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 16:43 adamos Re: romant
On ty suchý stejně vždycky vyplivnul a sežral to až nabobtnalý, což byla zhruba ta minuta. Je fakt, že žral hodně, ale byl velmi aktivní, takže to "vyplaval" viz foto. Nezdá se mi, že by byl tlustej :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 16:37 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: adamos
Mě se tam trochu i nezdá ten filtr , má to prd filtračních hmot-zvlášt s čuňatama ancákama , vůbec ta kombinace ancák a beta je cesta napůl do pekla , průtok taky nic extra,k tomu krmení rozhodně 3x denně je moc , pestrost jak zmínil Romant a taky občas ně coživého aspon mraženého
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 16:31 R Muž romant [27987] Re: adamos
Tak přežírání není dobrý nikdy a podle popisu o přežírání šlo. Krmit jenom jednou denně, jeden den nekrmit vůbec a krmení střídat, granule před krmením klidně nechat trochu nabobtnat, suchý mají tendenci v nich, když jich je hodně bobtnat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 16:29 adamos Re: romant
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Rybku ještě mám, ale už ji budu muset zahrabat na zahradě. Přece jenom nevoní to hezky.. Napadlo mě, jestli to nemůže mít nějakou souvislost s potravou - přežíráním. On totiž žral víc než je obvyklé.. tzn 2-3 denně granule, celkem denně sežral cca 20-30 granulí. Ale když jsem mu je tam hodil, tak to vždy do minuty sežral, takže téměř žádný přebytky nebyly.

Ještě přidám fotku "před"(3 dny stará) a "po"
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 16:15 R Muž romant [27987] Re: adamos
Je to případ na přišťálovou kouli, těch možností je celá řada, od stáří až po nějaký problém uvnitř ryby. Podle toho mála co píšeš to vypadá, že se o akvo dobře staráš, tak bych to bral jako přirozený úhyn. Na přesnou odpověď by bylo třeba laboratorního rozboru, což je věc jistá, leč nákladná a předpokádám, že uhynulou rybu již nemáš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 16:03 adamos Re: romant
Asi 6-9 měsíců. Nevím přesně, protože jsme ho dostali darem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2015 15:55 R Muž romant [27987] Re: adamos
Jak byl starý?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [49] ...... 99 100

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100425x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=2401