Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 68 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 19:54 MIO Re: romant
Rybka ještě stále bojuje a dokud bojuje, ani já to nevzdám. Chce to asi nechat na ráno. Myslíte, že pokud pokud bude ráno důvod, bude lepší měnit pouze čistou vodu? Nebo mám shánět ten přípravek eSHa2000 a rašelinový výluh?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 19:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Jestli jsem necekal, ze to napises :) . Ale souhlas, ta ryba vecnym menenim leciv moc neziska, spis ji to dorazi. Ja bych to prirovnal k nekomu, kdo vylezl z horiciho baraku. Nemuze se nadechnout a ja mu dam projimadlo, pac se mi zda, ze trpi zacpou, kdyz se jeste pri takovem kasli nepo... todlencto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 19:37 R Muž romant [27983] Re: MIO
Já Mycopur rozhodně neodsuzuji, jenom je jeho použití v situaci, kdy je ryba silně načatá pobytem v nevhodných podmínkách, byla vystavena nadlimitním hodnotám tzv. N látek a to je velmi silný zabiják, tak trochu zbytečné další oslabování a tzv. kazení prostředí přesně tím směrem, který teď je potřeba co nejméně. Proto z mojí strany jednoznačně doporučení prosté vodoléčby a bude jenom na přírodě, jak se zachová.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 19:32 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MIO
Odpadni latky se dokazi hromadit, az to ryba neustoji a pak snadno chytne i vice veci najednou. Hornik v dole je take mnoho let zdravy... a prask, je tady najednou rakovina plic a k tomu pak i dalsi komplikace. Bettky svadeji k chovu v malych nadrzich, protoze snesou dost a nejsou to plavci ve smyslu sup sem, sup tam, navic dychaji vzduch nad hladinou, takze nejsou ani citlive na maly objem vody ve smyslu malo kysliku v ni. Jenze malicke ucelove nadrzky, to je tak pro profi chovatele, kteri musi setrit mistem, maji ryb mnoho a vi co maji a musi, ne pro amatery. Cim mene se ma clovek o ryby starat, tim vic musi mit vody v pomeru k rybam. A akvarista v beznem pojeti, tedy nadrz se dnem, rostlinami a rybami, je predevsim chovatelem bakterii, nitrifikacnich, protoze tech chova silena mnozstvi jen proto, aby to ostatni fungovalo. Jenze to ve 2l slusne udelat nelze.

Jestli chces mit pekneho Betaka, porid si alespon mensi akvarko klasickych rozmeru 60x30x30cm, nech ho poradne zarust, porid mu jeste 2 samice (coz muzes v poradne zarostlem akvariu techto rozmeru bez problemu, maji se kam schovat) a se slusnym filtrem (cerpadlo a biomolitan) to pojede skoro samo, staci jednou za tyden vymenit tretinu vody, a pokud tam nebude nic vic, ani kdyz se obcas voda vymeni az za 14 dni, nic zleho se dit nebude. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 19:32 MIO Re: romant
Je to tak. Ač s nejlepším svědomím či snahou, je to nechtěná zkušenost. Pokud to nedopadne, nevím jestli to přeměním v nové-lepší úsilí. Mycopur se na webu uvádí jako lék na plísňová onemocnění akvarijních ryb. Snažím se dopátrat správný postup, ale každý obchodník sděluje různé informace a různé jsou i informace z webu a toto je výsledek - zbytečné utrpení. Já mám blíže k savcům - kočkám, psům,.. Rybka je dcerky, která je nyní na prázdninách, přála si ji za pěkné výsledky ve škole místo mobilu sad , který jsme jí nedovolili.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 19:31 Žena kahua [223] - MiniakváriaRe: MIO
Škoda, že nejsi alespoň zaregistrovaná, člověk se tu dočte spoustu věcí a pro příště se vyvaruje chybám. Ale jak už napsali ostatní, hlavně větší akvárko (tyhle sety 2l by měli přestat vyrábět), něco kytek, častější výměny vody a bude líp :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 19:14 R Muž romant [27983] Re: MIO
Tím Mycopurem jí jenom dorazíš. Nic jinýho než výměny vody a to proč je na tom jak je, tak to když napíšu hodně osobně, máš na svědomí Ty, protože jsi se o to, dá-li se tomu říkat akvárium, nesprávně starala, ale to už teď víš, tak jistě popřemejšlíš a pořídíš to alespoň 20 litrový akvárium. A nezlob se na mě, nemyslím to rozhodně zle. Tím si musí projít skoro každý, kdo tak či onak začne koketovat s akvaristikou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 19:08 MIO Re: Designer
Děkuji všem za rady. eSHa2000 jsme zatím nesehnali, chce to asi zajít od specializovaného obchodu a to se nám dnes nepodařilo. Z Pet Centra máme Mycopur (eSHa2000 neměli), tak znovu zkouším vyměnit vodu s léčivem, ale rybka se už lehce pokládá na bok a černé kraje ploutví se jí otrhávají - jsou v odstraňované vodě. Je mi z toho smutno, ale vypadá to, že asi do rána nevydrží. Nechápu, jak se z hodiny na hodinu po třech týdnech chovu mohla takto zubožit? Ještě ve čtvrtek čile plavala a na poled byla v pořádku, nejevila žádné známky problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 18:37 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Je celkem bezne ze rostliny, filtr, a dalsi organicke zalezitosti snizuji vyrazne ucinnost nekterych leciv, a take je u nekterych doporucovano v takovem pripade davku i zdvojnasobit. Ono u nekterych leciv pujde i o dalsi vlivy, treba pH, tvrdost vody atp. Takze pri leceni se snazim eliminovat co lze, i kdyz to nekdy muze byt zbytecne, je to proste ma rana jistoty ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 17:44 R Muž romant [27983] Re: Designer
Jirko, pokud se bude léčit eSHou 2000, tak jsem nezaznamenal snížení účinnosti, jak píšeš, při souběžném používání Torbenu, ale je taky otázka co vlastně bylo tím, co pomohlo, jestli ten výluh, nebo eSHa. ;-) Jinak souhlas, že to chce "čistou vodu", ta ryba BRP nemá, tak když bude v lepším prostředí, tak se může velmi rychle zotavit. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 17:38 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MIO
Pokud budes lecit, zatim raselinovy vyluh nepridavej, protoze muze dost snizit ucinnost leciv, pouzij jej az po leceni, ted to chce cistou vodu.

Ohledne eSHa2000, z pribaloveho letaku asi rychle zjistis, ze mas dat 25 kapek na 100l (aspon jestli si to dobre pamatuju). Jenze Ty mas 2l vody v akvariu. Takze si priprav 2l vody do PET lahve, nech ji odstat, dej do toho 1 kapku a jeden litr z toho pouzij pro vymenu poloviny vody v tom 2l akvariu. Tim ziskas spravnou koncentraci v akvariu. Dalsi davky potrebujes polovicni, takze ze stejneho roztoku pouzijes pro vymenu jen pullitr, a dalsi davku zase pullitr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 15:39 R Muž romant [27983] Re: MIO
Zelená koule(řasokoule) je málo, pořiď ty plovoučky. Ten výluh je už ve flaštičce pod tím názvem jak jsem psal. Tu vodu měň opravdu denně a skoro nekrm a pokud je na dně nějakej bordel, tak ho odsaj hadičkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 15:38 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: MIO
Můžeš pomoci olsovych sisek,dubových listu nebo zakoupit třeba Torumin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 15:36 MIO Re: romant
V akvárku jednu rostlinku máme - nevím jak se jmenuje, ale je to taková zelená koule. Můžete mi prosím vysvětlit, jak je to stím rašelinovým výluhem. To kupuje, nebo se to nějak připravuje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.07.2013 15:32 R Muž romant [27983] Re: MIO
Od teď už budeš muset tu vodu měnit buď denně, či obden, dobrý by bylo pořídit tam nějakou živou rostlinu, ideál je plovoucí, začít používat rašelinový výluh(Torben, Amazon), rovnou pořídit tu eSHu 2000 a aplikovat dle návodu. Když nebudeš chtít vodu měnit tak často, tak si pořiď akvárko alespoň 20 litrů a měj tam i filtraci a budeš měnit jednou týdně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.07.2013 15:25 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MIO
Ruzna FMC na plisne a slabsi bakterialni nakazy staci. Osobne bych ale duveroval sice drazsimu, zato kvalitnimu lecivu eSHa2000 (coz je vlastne take FMC, ale trosku "jine tridy" nez bezne slivky zelene a modre).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 14:59 MIO Re: Designer
Děkuji za názor. Vodu si připravuji vždy předem, v sadě akvarka je i přípravek na úpravu vody - děláme dle návodu. Akorát lahve jsme nechávali uzavřené, takže zkusím nezavírat. Nevím co je vhodné na léčbu plísně a případně rozpadu ploutví z dostupných léčiv. ( Okamžitě jsem začala zase zvyšovat teplotu v místnosti a vyměnila 1/3-1/2 vody za předem odstátou. )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 14:54 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MIO
Musis casto menit vodu. Mam Betaka a 2 samice v 54l, a i tak jim menim vodu co tyden jednu tretinu. A nemusel bych, je tam slusna filtrace a dost rostlin, ale beru to vuci tem rybam jako povinnost. Ty dva litry bych videl na vymenu poloviny vody aspon co tri dny, ted kazdy den (to je ta vodolecba). Vzdycky si den predem priprav PET lahev od mineralky s vodou, nezaspuntovavej ji a druhy den ji pouzij, bude mit stejnou teplotu (topitko ve 2l nepredpokladam), nebude uz natlakovana a i chlor z ni vyprcha.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 14:48 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: MIO
Je to mozné...na ty ploutve vodolecbu a na tu plíseň nejaky přípravek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 14:47 MIO Re: Annabell
Byla jsem se na rybku znovu kouknout a při pohledu shora na tělo rybky se mi zdá, jako by v místě tmavých fleků byla "chlupatá". Není to nějaká plíseň???
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 14:35 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: MIO
Zrcatko ho mohlo vysilit.Vpdolecba =intenzivní výměna vody obden 1/3.
2 l? coze To bude chyba hlavne v akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 14:33 MIO Re: Annabell
Nevím co je míněno radou - vodléčba. Rybka už druhý den nežere, jinak jsem zkoušela špetku soli, zvyšování teploty. Včera jsem také zkusila do akvárka zamýchat kapku přípravku Multi-Medikal (kombinované léčivo typu FMC). Před příznaky problému - cca5ti dny jsem přidala k jedné straně akvarka zrcátko. Nemohla tato změna způsobit stres a vyvolat dříve popasné potíže?
Máme akvárko na 1 rybku - 2l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 14:25 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: MIO
Zkus vodolecbu,vypada to na bakteriální rozpad ploutvi. Jste můžeš zkusit přidat nejaky raselinovy vyluh.
Jak velke akvarko je?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2013 14:21 MIO – Bojovnice - nemoc?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Může mi prosím někdo poradit, co schází naší rybce a jak ji pomoci? Máme ji měsíc, chováme ji samotnou v malém "bertárku", teplota vody 25°C, vodu čistíme 1x týdně. Asi tři dny má stažené ploutve, drží se spíše u hladiny, těžce dýchá a hlavně se jí udělaly tmavé fleky na těle z obou stran u ocasní ploutve a okraje ploutví ji také zhnědly. Původně byla čilá a nádherně tyrkysová. Přikládám fotky nyní a v původním stavu.

Předem děkuji za Vaše zkušenosti a rady.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 11:42 R Muž romant [27983] Re: Nikola90
Šikla by se fotka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 10:57 Žena Nikola90 [5] - HalančíciRe: romant
Dík.Výluh mám a o soli jsem taky uvažovala.Vodu měním každý druhý den,co jsem na to přišla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.07.2013 10:21 R Muž romant [27983] Re: Nikola90
Nic, vodoléčbu(intenzivní výměnu vody) a lehoučký přisolení vody(pol.lžíce na 50 l vody) a když to nezabere tak třeba šetrnou eSHu 2000. Přidat rašelinový výluh, taktéž možné a nejen v těchto případech vhodné, z komerčních třeba Torben, či Amazon.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 10:19 Žena Nikola90 [5] - Halančíci – chorá tlamka
Ahoj všem. Mám dotaz čím se dá léčit chorá tlamka u bojovnice. Mám samičku, která má na tlamce červené šrámky asi z poranění ze souboje s druhou samicí a vypadá to, že má spodní pysk opuchlý.Občas při nadechnutí u hladiny povyskočí jinak plave normálně. Přemýšlím, že zvednu teplotu ale nevím jaký léčivo mám přidat. Mám modř,zeleň,preventin,fmc, bactopur, multimedikal a anti-mykotin.Předem dík za každou radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2013 14:49 R Muž romant [27983] Re: Jupí
Vyměnit vodu a je to. Ta bílá barva to jsou bakterie uklízeči, který stejně tak jako ty krevetky a šneci se tu mrtvolku snaží z nádrže odstranit, takže pokud byla uhynulá ryba odstraněna a voda vyměněna, jede se dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2013 14:45 Žena Jupí [125] - Asie
Ahoj , dneska mi mi umřela samička betty , ale žádnou nemoc se na ní nepozorovala až do chvíle než sem viděla jak na její mrtvole hodují krevety , měla takovou fialovo modrou barvu a když sem jí lovila teď ven byla skoro celá bílá . Mám udělat nějaká opatření popřípadě ,že by to bylo nakažlivé ? Nechtěla bych něco zanedbat. poraďte mi prosím ,Děkuji Vám . sad
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2013 13:02 Žena Jaffi [91] Re: Nikaa
Tady na stránkách doporučují na plíseň toto: rybicky.net/nemoc/saprolegnia

Dříve než chemii můžeš ale vyzkoušet i vodoléčbu (výměna 1/2 vody každý den). Myslím, že nic nezkazíš ani přidáním soli v přiměřeném množství (dle litrů vody v akváriu).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2013 11:27 Nikaa
Fotka k příspěvku Ahoj. Memu sameckovi se pred par dny udelal bily chomacek kolem pusy. Podle toho co jsem vsechno nasla na internetu predpokladam, ze se jedna o plisen. Ale na kazde strance jsem se docetla o jine lecbe. Prosim poradte :(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 16:02 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Annabell
Nevim, jestli je to opravdova cerna voda (tedy to cemu se tak rika), ale jak slaby caj je. Nicmene to neni moc videt, staci studenejsi bila v osvetleni a ono se to skoro nepozna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 16:00 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: Designer
Ja to teda taky zkusím :-) Aasi mate tu vodu porad hnědou ze? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 15:59 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Annabell
Mame Bettu v akvarku s Ramirezkami. Byl to trosku nevhodny darek, dostala ho pritelkyne od kolegyne k narozkam. Kdyz ho donesla, lezel chudak na dne kelimku, v akvarku pak padal na ocas, vypadal ze odejde. Za dva dny se spravil. Dnes zije s tema Ramkama ve vode s Torbenem 2.5ml/10l a dovadi jak sileny. Obcas, asi z nudy, vsechno prozene, ten vyluh se mu zda vyhovuje :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 15:13 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: romant
To budu mít tu vodu Furt hnědou ne? Ale tak kdyz se mu to bude líbit
:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 15:12 R Muž romant [27983] Re: Annabell
Uvidíš jak na to borec zareaguje, no a když se mu to zalíbí, tak jseš odsouzena k doživotnímu přidávání výluhu. :) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 15:10 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: romant
Ok tak děkuji moc jo a jak dlouho to mám dělat ? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 15:09 R Muž romant [27983] Re: Annabell
Dej tam normálně dávku dle návodu a po každý výměně trošku přicmrndni, to poznáš podle barvy vody a když nedáš po výměně vody nic, tak se taky houby stane.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 15:02 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: romant
Stoji tam aplikovat 5ml na 10l vody.Aplikujte pravidelne kazde 2 týdny poloviční dávku.
Takže po výměně nakapu10ml a co kdyz teda menim tu vodu co 2 dny mám tam něco kapnout nebo ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 14:58 R Muž romant [27983] Re: Annabell
Jasně podle návodu a uvidíš co "uvidíš", když se Ti to bude zdát moc hnědožlutý, tak ubereš, to poladíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 14:55 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: romant
On je můj odchovanec.Jinak kolik ai tu teplotu?Mela jsem ted problem s rasou takže tam mám ted hodne šneků ale rasa je pry ted tam je Clea Helena.Dno odkaluji 1x tydne nebo podle potreby.
A ten Torumin tam tedy mohu dat norm podle dávkování?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 14:53 R Muž romant [27983] Re: Annabell
Ano, taky možnost. Tu teplotu spíš nad 25, neb většina kupovaných ryb u nás jsou importy a to jsou zhejčkanější ryby. Určitě dodržovat hygienu dna, přecijenom je to akvo litráže spíše menší a dobrý prostředí je základ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 14:49 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: romant
Mám Torumin.Ten mohu použit?Jj. Kolem 25
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 14:43 R Muž romant [27983] Re: Annabell
Za vodoléčbu pochvala, tak ještě přidávej nějakej rašelinovej výluh, třeba Torben, nebo Amazon. Co teplota, ta je teď asi v normě min. 25 stupňů, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 14:26 Žena Annabell [40] - Labyrintky
Ahoj,mám v 20l akva Bettu samce(6mesiců) a par šneků.Posledni dobou je divny.Moc neplave,je lekavý,někdy polehava na rostlinkach a střapí se mu ploutve.Zere normálně a na zrdcatko reaguje.Ty ploutve lecim vodolecbou.Muze byt příčina toho všeho nejaky parazit popřípadě jak to léčit?Dekuji
Tady je odkaz na akva
rybicky.net/nadrze/18296

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2013 23:03 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Z toho co vime/vidime se vic asi ani doporucit neda.

Ale pochybuji, ze samotna vymena vody pomuze, specialne kdyz uz je tam nejaky vridek a ryba v tomhle stavu. Samotny maly flicek, kdyz neni zasazeno nic jineho, malokdy rybu takhle oslabi, spis je uz jen vnejsim projevem neceho vetsiho uvnitr ryby. A pokud je to vodou a flicek je jen drobnou bakterialni nakazou, ryba se po vymenach vody rychle vzpamatuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2013 22:54 R Muž romant [27983] Re: PetraJ
Za mě pokračovat ve vodoléčbě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2013 22:47 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: PetraJ
Jestli je to takove spise ruzove, a vypada to trosku napuchle, ac se to tak nejevi na prvni pohled, muze jit i o plisen. Nektere plisne jsou bohuzel dost agresivni a ne vzdy je to snadno a nebo vubec resitelne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2013 21:51 PetraJ Re: romant
Ještě se vracím k nemocnému samečkovi Betty. Vyměnila jsem mu vodu dle Vaší rady a teď večer při ostrém bodovém světle jsem si všimla, že rybka má pod tlamičkou světle červenou barvu - jakoby prokrvení, malý červený flíček se uvolnil do vody akvária. Potravu nepřijímá. Nafotit se mi to bohužel nepovedlo. Předem děkuji za Váš názor.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [68] ...... 99

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100191x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=3351