Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 54 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 19:47 Muž TitanArmy [4] Re: Turbínka
Jinak vypadá čistě a hezky.. teda myslím si ( na neznalce )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 19:41 Žena Turbínka [2558] Re: TitanArmy
Udržovat co nejlepší podmínky v nádrži, nebála bych se přidávat Torben jako prevenci proti zaplísnění a doufat, že dorostou :-) Když už sis ji takhle přinesl, snad nebude mít i jiné "vady" a nejen na kráse.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 19:39 Muž TitanArmy [4] Re: Turbínka
Sakryš a co s tím ? Já si toho doslova blb při koupi nevšiml. :( Jasně má chyba. Jde ji nějak vyléčit, zachránit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 19:32 Žena Turbínka [2558] Re: TitanArmy
Na hřbětě nic nemá a to doslova - chybí jí šupiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 18:49 Muž TitanArmy [4] – copak to je
Fotka k příspěvku Copak to má na hřbetě? Je to normální barva, nebo jí něco je? Nikde se o nic neotírá a žere normálně.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 19:37 DeeDee Re: michalt
Dobre, dekuju za radu. Pridalo se zacervenani u ploutvi a ztrata supin na hlavicce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 19:32 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: DeeDee
Ten Aquatan teď nepřidávejte. Pouze léčivo.

Já z té fotky nepoznám, co za problém se přidružil k té krupičce, snad se ozve někdo zkušenější. Ale od interakce léčiva eSHa s Aquatanem bych očekával spíš problémy než pomoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   24.09.2014 19:31 Žena Turbínka [2558] Re: DeeDee
Když léčíš eshou vodu neměň, tím ředíš to léčivo. Nebála bych se zvýšit dávkování klidně 2x. A nepoužívej akvaregulátory, mohou snižovat účinnost léčivého přípravku. Vzhledem k bakteriálnímu napadení ploutví bych léčila dvojkombinací eSHa 2000 + eSHa EXIT.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 19:29 DeeDee Re: michalt
Necham odstat vodu pres noc a druhy den 1/3 vody vymenim. A vodu jeste upravim www.zoohit.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.09.2014 19:23 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: DeeDee
Co přesně znamená "menime vodu odstatou do ni jeste upravu vody"? Co přesně se do té vody přidává kromě toho eSHa Exit? Některé "upravovače vody" mohou docela účinně léčivo rozkládat a pak nezabírá.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 18:31 DeeDee Re: DeeDee
Fotka k příspěvku Zdravim, uz jsem tu psala kuli betakovy a jeho krupicce. Lecime eSHu exit, menime vodu odstatou, do ni jeste upravu vody, teplota 28. Betak normalne ji bud plave u dna nebo si lehne na teplomer. Kdyz plave ma rychle trhave pohyby. Ale stav ploutvi se spise zhorsuje, krupicka se mu spis siri nez aby ustavala, a na hlavicce ma jakesi kolo. Jako kdyby mu padali supiny. A zarudnuti ploutvi Od 15. lecime ploutve a od 21. i krupici. Chci se zeptat je i nejaky jiny zpusob, jak by se dal lecit a nezhorsovalo se to? Neno stale davat eshu exit a menit vodu a dodrzovat teplotu vody a dat tomu vice casu?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 15:38 mmaacc Re: Turbínka
Vyzkouším co zvládnu, každopádně děkuji za informace jen mě mrzí že jsem je neměl dříve.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 15:28 Žena Turbínka [2558] Re: mmaacc
Můžeš zkusit opravdu "topit" žárovkou, jenže zase není v nádrži zajištěno proudění vody, tak to moc rozumné není. Další možností je umístit nádrž k topení (i nám v panelácích už hřejou stoupačky) nebo zkusit topítko, ale s těmi do malého objemu mám většinou horší zkušenosti, proto pro betty doporučuji spíše 20 l objem nádrže, kam se pohodlně vejde i 25 W topítko s termostatem a je vystaráno. Ale když udržíš aspoň těch 25 °C, dobrý.
To co nesní ihned odsát, nemusíš tam také házet všechno najednou, stačí třeba jeden kousek, když to odmítne odsát třeba vzduchovací hadičkou, zkusit za pár hodin nebo druhý den, ale jak říkám, přestane-li betta žrát a omezí aktivitu není to dobré. Takhle odešla i ta moje - poslední měsíc nejedl nic krom grindalu i po hladovkách, jiné krmení odmítal a z dříve aktivní ryby byla rybka obývající jedno místo u hladiny s minimem pohybu.
Ano může to být i stářím. Sice v atlase se píše doba dožití 2-3 roky, ale většinou u jedinců chovaných v menších objemech se špatnou údržbou nádrže nebo krmených jednoduchou suchou dietou se jejich věk výrazně zkracuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 15:21 mmaacc Re: Turbínka
S tou teplotou je to takové složitější, topítko jsem hledal ale jednak je 6l akvárko malé a jedniné vhodné topítko které jsem našel bylo bez regulace napevno nastaveno na 25 stupnu celsia, což má voda v nádrži i bez topení, jednak je problém s připojením el. proudu. Takže dostal vodu teplou cca těch 27 a po zakrytí sklem mu to díky tomu že máme v bytě dost teplo vydrží do další údržby, 28 nemá ale těch 25 má běžně, vím že to není ideál, ale nevím jak jinak to ohřát. Jedině mně napadlo svícením, což je díky tomu že je dnes téměř vše na diody trochu problém budu rád za každou radu nebo nápad. Na větší akvaristiku nemáme prostory a vzhledem k tomu že očekáváme potomka asi ani čas, takže se mi nechce zbytečně extrémně utrácet za vybavení, ale také nechci tu rybku utrápit. Vím že to jak jej chováme není ideál ale snažím se to zlepšit v rámci možností.
Živou potravu můžu zkusit, akorát mám obavu pokud to nenatlačí do hlavy, hrozí že se mi tam bude množit na dně nějaký pleps.
Trošku jsi mne šokovala že je rybka stará, ale je to pravda rok ji máme a kolik jí doopravdy je netuším.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 12:18 Žena Turbínka [2558] Re: mmaacc
Většinou když betty přestanou žrát a jejich aktivita se utlumí, není to dobré znamení. Můžeš zkusit nějaké jiné lahůdky - grindal, patentky. Ale mám pocit, že ryba je nyní už docela stará, máš ji přes rok (+ taky nějaký věk už měla než se k tobě dostala) a když si vezmu v úvahu tu brutální začátečnickou údržbu v původním marina kitu, tak bych současný stav přičetla na vrub už spíše problémům stáří a dříve dosti zkoušené imunity, přeci jen ten rok už je takový zlomový věk u tohoto druhu ryb. Nic lepšího než zkusit živou baštu a udržovat v nádrži ty nejlepší možné podmínky mě nenapadá. Nepíšeš nic o topení, udržovat teplotu okolo 28°C.
Ale jinak máš ode mě velkou pochvalu za pročtení fóra, změnění způsobu péče o nádrž, přidání živých rostlinek a krycího skla palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 11:39 mmaacc – Možná nemoc nebo něco jiného?
Před rokem si manželka pořídila Beťáka s Beta-kitem marina, ano bylo to špatné, ale celkem to fungovalo měl tam hrst nějakého říčního štěrku a jednu plastovou rostlinku. Vypadalo to vše ok sice ležel dost často na dně nebo na rostlině ale když nás viděl projít vždycky se naparoval, nasypali jsme mu žrádlo tak se na něj vrhl. Postupem se nám zdálo že začíná být čím dál víc líný ale žral v pohodě takže ok, sice jsme prováděli hygienu nevhodným způsobem (kompletní výměna vody (neodstáté jen upravené roztokem), propláchnutí vyleštění akvárka, štěrku i plastové rostlinky) ale nevypadalo to že by byl nějak stresovaný. Po nějakém čase byl kit poškrábaný tak jsme se rozhodli pro větší akvárium.
Není to žádný bazén 6L skleněný obdelník 15 * 15 * 25cm, vybavili jej štěrkem plastovými rostlinkami, kořenem pro akvária a začaly naše problémy, beťák jen ležel na dně nebo na rostlině s hlavou téměř vystrčenou z vody a neměl zájem o žrádlo.
Prošel jsem na tomto webu několik vláken rad, tak jsme změnili údržbu měníme jen 2/3 vody (odsávám odkalovačí sadou ze dna) za odstátou vodu upravenou torbenem, vyměnili jsme plastové rostlinky za živé salvinii a růžkatec, zadělali akvárium sklem zvedli teplotu. Ale nějak to stále nefunguje ryba je jako v útlumu buď jen odpočívá nebo se chvíli prohání jako blázen trhavými pohyby i naráží do skla a zase útlum na několik hodin. Na zrcadlo reaguje ale nechci mu je tam dávat aby se zbytečně nevysílil, protože mám stále pocit že nežere (pokud bych se řídil tím že co nesežere na 3 minuty mám vydělat nežere vůbec), když mu tam dám 4 kousky na hladinu jeden dva zmizí ale je otázka jestli to sežral, nebo to propadlo časem na dno. Viditelně mu nic není plíseň nevidím, oči má normální, břicho nemá nafouklé, ploutve také nevypadají nijak napadeně. Jediné co se mi zdá že mu bělá břicho ale nejsem si jistý jestli byl úplně modrý nebo tam nějaký světlý flek měl. Žrádlo dostává celou tu dobu stejné i ze stejné tuby (zkoušeli jsme jiné od tetry ale to bylo prachového skupenství a to fakticky jen špinilo vodu). Tak nevím máne někdo nějakou radu nerad bych aby se utrápil hlady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 21:26 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Filip
Tak toto bude v poriadku ak bude ešte postačovať veľkosť nádrže a samozrejme rastlinstvo. Bolo tu spomenuté, že potrebuje vyššiu teplotu a akvárium by malo byť zakryté sklo. Rozdiel teploty vody a teploty vzduchu nad hladinou môže poškodiť jeho labyrint i jeho imunitný systém.
Ak toto všetko je, tak sa prikláňam k názoru na jeho vek. Rovnako jedince kupované z kelímka v akvaristikách sú už zdravotne nalomené
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 15:28 DeeDee Re: Atika
Sehnala jsem hned v akvaristice v Dejvicich v Praze. Jen doufam ze to zabere betak bud zbesile plave ale vetsinou jen polehava u dna. No ale ji normalne. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 22:47 Filip Re: cezarmilan
Hygiena probíhá pravidelně jednou týdne. Výměna 1/4-1/3 vody odkaleni dna a když filtr viditelně sníží výkon,tak filtrační hmotu vyperu ve vodě z akva.Jako filtrace je pouzit sera fil60 (doplněn o filtrační hmotu)a klasický bublifuk.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 22:40 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Filip
To by chcelo ešte opísať ako prebieha tá hygiena , výmena vody, filtrácia.......
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 22:05 Filip Re: Turbínka
Bude nám ho líto,je to náš oblibenec a taky capo di tutti.Rasbory se kvuli nemu drzej pekne u sebe.Takze radite se ho pro jistotu zbavit?!Moc dik za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 22:02 R Muž romant [27987] Re: Filip
Takže přelomový věk a ta teplota je na beťáka nízká, chce to alespoň 25. Jinak souhlas s kolegyní, pomoci zde již s největší pravděpodobností nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 22:00 Filip Re: romant
Stáří těžko odhadnout.Máme ho necelý rok (kolik mu je doopravdy netuším) a teplota vody v akva je 23.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 21:55 R Muž romant [27987] Re: Filip
Jaké je stáří toho beťáka a kolik stupňů máš v akváriu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 21:51 Žena Turbínka [2558] Re: Filip
Nejsem věštec a s křišťálovou koulí si taky moc nepotykám, myslím, že za současný stav ryby budou zodpovědné nějaké bakterie. Zda to mohou chytit ostatní netuším, ale čím dříve bude ryba pryč z akvária, tím lépe pro ostatní a i pro ní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 21:48 Filip Re: Turbínka
Hmm to neni moc dobrá zpráva.Ještě bych se chtěl zeptat,jakého původu je toto onemocnění?Akva čistím pravidelně a jestli není nemoc náhodou přenosná na ostatní obyvatele.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 21:40 Žena Turbínka [2558] Re: Filip
Já si dovolím soudit, že ryba už směřuje k druhému břehu, má velmi zvětšenou břišní dutinu, to už opravdu bývá dřívější či pozdější konečná. Můžeš zkusit přeléčit v separé nádrži přípravkem Bactopur direct, ale cena léčiva vzhledem k ceně a stavu ryby + nejistý (spíše žádný) výsledek, já bych jí ulehčila trápení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 21:31 Filip
Fotka k příspěvku Ahoj.Našemu Bettakovi odpadává,pravděpodobně odehnívá hřbetní ploutev (resp její větší část)v přední části hned u těla. Jsou mu vidět kostičky hřbetní ploutve.Už se mu to stalo na jiných místech,ale ne v tak velkém rozsahu a vždy bez problému to přestál a ploutve se bez potíží zahojily. ted je to poškození mnohem větší. Mnohokrát dík
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 19:38 Žena Atika [134] Re: DeeDee
Esha exit i esha 2000 je k dostání v Hornbachu nebo na internetu, ve zveráčích ji nemívají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 16:23 DeeDee Re: romant
Jee aha. Dobre dekuju za rady. Jdu se do toho pustit hned a schanet lecivo. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 16:18 R Muž romant [27987] Re: DeeDee
Hmm, tak to není moc dobrá rada. To chce něco silnějšího a hlavně účinnějšího, neb zde tuším lehkou kalamitku, takže sehnat eSHu exit a možno kombinovat s eSHou 2000 a nebo třeba Costapur a dávkovat dle návodu. Podle toho jak je ryba zasažena možno klidně dávku léčiva i zvyšovat. Teď bych pořádně zatopil na 30 a klidně i více stupňů a taky vodu zasolil(pol. lžíci na 50 litrů) a do doby než bude to léčivo to držel takto. Před tím vodu pořádně vyměnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 16:14 DeeDee Re: romant
V akvaristice mi poradili preventin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 16:09 R Muž romant [27987] Re: DeeDee
Parazit potřebuje živočišného hostitele, takže s kytkama bych se netrápil a normálně dojel léčebnej cyklus. Čím se léčí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 16:06 DeeDee – betak - krupicka
Zdravim, jsem tu zas. Betakovi uz se ploutve hoji ale je obsypan krupickou. Uz ho lecime. Akvarium cistime. Ale mam dotaz co s kytkama zivyma? Jestli vyhodit a poridit nove nebo jak je osetrit. Ze by na nich parazit zustal.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 19:34 R Muž romant [27987] Re: DeeDee
Turbínka napsala:...Tyhle problémy u bett jsou většinou spojeny se špatnými podmínkami v nádrži, podmínky to je vše o co tu běží :-) Ne většinou, ale vždy. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 18:54 Žena Turbínka [2558] Re: DeeDee
Všechno umělý pryč a vyměnit za živé, osázet klidně drtivou většinu dna, nepodceňovat ty denní výměny vody, teplotu a kvalitní krmení! Pokud nádrž nemá filtraci měnit max. ob den 1/3 vody i když bude ryba zdravá. Tyhle problémy u bett jsou většinou spojeny se špatnými podmínkami v nádrži, podmínky to je vše o co tu běží :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 18:50 DeeDee Re: Turbínka
Dobře děkuju za rady. Ma tam sklalku a i zive rostlinky a jednu 5 na 5 cm velkou umelou. Tal ko radsi vyndam. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 18:46 Žena Turbínka [2558] Re: DeeDee
Já bych to tak černě neviděla. Občas se to u bett stává, naštěstí mají dobrou regenerační schopnost ploutví. Podpořila bych jej denní vodoléčbou 1/3 vody za vytemperovanou na stejnou teplotu jako v akváriu přidávat třeba rašelinový výluh (Torben - nejlepší poměr výkon-cena), zvednout teplotu pomalu k 28° C, zakryté akvárium, futrovat tím nejvybranějším nejlépe kombinace živého krmiva, mraženého a více druhů vločkového. Do pár dnů by mělo být vidět jisté zlepšení, pokud ploutve budou mizet nebo praskat dál zkusila bych přeléčit nějakým antibakteriálním přípravkem (např. eSHa 2000).
Z fotky vidím nějakou umělou rostlinu - veškěré umělotiny vyhodit, akvárku nijak neprospívají i dekorativní funkce je sporná, osázet živýma rostlinama, nezapomínat na plovoučky, betty rády zarostlé akvárim s džunglí, kterou se mohou proplétat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 18:39 Žena PavíholkaXXL [7] Re: DeeDee
Konečky ploutve má začervenalé. Myslím si, že to je rozpad ploutví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 18:36 DeeDee – betak - pochroumany ploutve
Fotka k příspěvku Zdravim, mam dotaz. Betak si pres noc (nevim jak) pochroumal ploutve. Jinak plave normalne i jí. V cem by tak mohl byt problem? Ma 20 l akvarko a je tam sam. Nikoho jineho nesnese ani samice. :) Pridavam foto děkuji za odpoved.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 16:13 R Muž romant [27987] Re: Misaaceeek
Začni měnit tu vodu a to hned, vyhoď ty plastový hrůzy, místo nich živý rostliny a tu teplotu zařiď jak jsem psal, jinak ryba půjde kukat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.09.2014 16:10 Žena Turbínka [2558] Re: Misaaceeek
Já bych si vsadila dle fotky na rybicky.net/nemoc/piscinoodinium-pillulare
Vidím v pozadí ne zrovna dvakrát košer nádrž - umělé rostliny, křiklavé dno, ohromné zrcadlo (vyndat! samcům dávat jen na několik minut denně), dle toho zkosu to asi nebude nejvelkorysejší litráž, akov není přikryté hmm
No, nevím zda tady nebude vodoléčba krátká, ale přesto měň vodu jak píše Roman. Existují sice přípravky, kterými to léčit (v tom odkazu co jsem posílala) ale za problém, který ryba má mohou podmínky v nádrži spolu s chabější hygienou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 16:06 Misaaceeek Re: romant
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 16:00 R Muž romant [27987] Re: Misaaceeek
Chtělo by to fotku, určitě by bylo vhodný mít prezentaci, nějaká ta chybka tam jistě bude. Navštívit atlas, kde je shrnuto to podstatné v jakých podmníkách mají bety býti chovány. Pokud se ukáže, že je to opravdu krupička, tak eSHu exit v možné kombinaci s eSHa 2000, ale tohle bude prvotně o podmníkách, o vodě. Výměna poloviny vody a to klidně denně nebude na škodu, min. teplotu na 25 st., živý rostliny, akvo přikrtý. Pokud není filtrace ty výměny jsou nutné dělat obden tzv. na furt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 15:54 Misaaceeek – Povrch na těle
Ahoj Všem prosím o radu. bettak Vanda má na těle a ploutvičkách takový povrch něco jako krupičku taková maličkatá zrníčka. Vzbec se neleskne a polehává. Žrát žere normálně .
Prosím poraďte i co mám zlepšit a jestli je nějaké léčivo.
Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 15:16 Žena niky [13] Re: Designer
Designer napsal: Potrebujes neco, co leci vic veci naraz. Bohuzel jsou takove pripravky vetsinou i zaber na jatra ryby, takze ji behem leceni muzes i dorazit, protoze vypotek je zpusoben spatne funkcnimi jatry ci ledvinami. Pocitej ale s tim, ze peknou Bettu koupis uz kolem 60Kc, vhodne a kvalitni lecivo bude asi tak 3x drazsi a vysledek vzdycky nejisty.
S tím nemouhu než souhlasit. Dle mých zkušeností,jakmile ryba přestane žrát je to pro ni konečná. Jak to tak pročítám, nejlepší co se pro ni může udělt je šetrné utracení.I kdyby se z toho dosatala, vrátí se to jako bumerang jen co se o kapku zhorší podmínky v nádrži.Další pokusy o léčení, další živoření a vysilování organizmu :-O
Nemusí to být jen vnitřní prazité, jsou plísně které napadají vnitřní orgány, ty pak selhávají a ryba se nafoukne.Dle mého by se také nemělo zapomínat, že jde hlavně o importované ryby, které v sobě různé nemoci již mají, ale pokud funguje imunita, neprojeví se. "Naše" léčiva na to nemusí vůbec zabírat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 09:48 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: bet
Tem dvema Echinodorum vzadu se nedari hlavne proto, ze jsou ve tme, to vidim i z fotky. Dej je doprostred, kde je svetla nejvic. Zrovna to co tam mas ( rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_bleherae ) snese hodne, ale bez svetla to fakt nepujde. Mrkni sem na hlavni fotku rybicky.net/fotogalerie.php… , uplne vlevo. Tam taky neni buhvi jaky krasavec, a navic je docela drobny, ale ukazuje, ze aspon nejak to i v low-tech akvariu jde. Kulicky s hnojivem pod koreny, to je velice rozumne.

Ohledne leceni, zde musim proti Romanove odpovedi protestovat, Flagellol nafoukle rybe s vysokou pravdepodobnosti nepomuze, kdysi jsem to na Bettku zkousel, stejne nakonec odesla jako pumlic. Ovsem je fakt, ze jakou ma statistickou vahu muj jeden pokus? Co ctu, pises i o plisni. Potrebujes neco, co leci vic veci naraz. Bohuzel jsou takove pripravky vetsinou i zaber na jatra ryby, takze ji behem leceni muzes i dorazit, protoze vypotek je zpusoben spatne funkcnimi jatry ci ledvinami. Pocitej ale s tim, ze peknou Bettu koupis uz kolem 60Kc, vhodne a kvalitni lecivo bude asi tak 3x drazsi a vysledek vzdycky nejisty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2014 19:06 R Muž romant [27987] Re: Bet
Znovu zopakuju, podle mě je problém s vnitřníma parazitama a ty jenom výluhem nevyléčíš, tam je třeba odbornější medikace, jako je třeba Flagellol(což leze do peněz). Můj názor na věc je ten že třeba na nějaký čas se to bude tvářit jako že na pohodu, ale časem to pět zazlobí. Ryba bude stále bojovat, slábnout a chřadnout až dojde k úplnýmu pomalýmu konci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2014 19:01 Bet Re: romant
Já to s ní ještě zkusím. Fakt bych o tu rybu nerada přišla. Zkusim sehnat ten výluh. ten ancistrus je fakt že dělal bordel a proto jsem ho vyndala. Jinak to oko už má vpořádku. Akorát na něj podle mne nevidí. protože když na ni koukám shora tak pohybuje jen jedním.
Opravdu díky moc za rady. hodně mi to pomohlo. :) děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2014 18:53 R Muž romant [27987] Re: Turbínka
Turbínka napsala:...Jakmile už bylo břicho jendou nafouklé je to známka toho, že ryba už byla (a nejspíš dále je) něčím načatá (většinou bakterie), kvalitní péčí o nádrž ji však můžeš život prodloužit a zpříjemnit.Tak vo tom žádná, jenom bych podotknul, že prodlužovat a zpříjemňovat život půjde rybě zdravé a tu tazatelka podle toho co jsem narychlo pobral nemá. Podle mě je ryba sužována vnitřníma parazitama, proto to břicho a proto taky to současný nechutenství a dovolím si prorokovat, že tuhle rybu je lépe poslat na druhej břeh a buď začít znovu a trochu více správně a nebo jít tzv. od toho. To co jsem napsal je určeno i tazatelce, která si jistě přečte a pokud chce u akvaristiky zůstat, tak jistě začne více chápat. Pokud jsem byl moc přísný, tak s tím se nedá nic dělat, taková je moje rakce na popisovaný stav. ;-)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [54] ...... 99 100

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 100425x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10015-betta-splendens-nemoc?od=2651