Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Osvětlení

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Osvětlení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2019 16:34 mailla Re: afc1886
Tak ze nema dostatecnou izolaci proti vlhkosti?
Na rostlinnaakvaria maji toto svetlo na strankach s temi drzaky do tech patic T8 a o sklech tam nepisi,tak tomu nerozumim.
Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2019 15:55 R Muž afc1886 [15372] Re: mailla
Pod kryt bych šel osobně radši do Chihiros LED S series. Netvrdím, že a series nejde dát pod kryt, ale asi by už bylo vhodné mít krycí sklo a udělané odvětrávání v krytu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2019 14:48 mailla – Chihiros
Dobry den,prosim mohu Chihiros Led A 601 soupnout pod kryt?
Na netu na to nabizi i takove drzaky do patic T8,tak se chci prosim ujistit,abych svetlo neznicila.
Dekuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2019 15:51 Muž Tojsouvěci [4104] - Kytky s čudlamaRe: daren
Trošku bližší specifikace: www.tunze.com/…
Tři Kessily A360X Tuna Sun na nádrži délky 3,6m se sloupcem vody 1,4m vypadají velmi dobře,nejsem schopen opticky rozlišit intenzitu osvětlení,výkon je pouze uváděn,jako vyšší než u halogenů s příkonem 250W,o jaký rozdíl v lumenech se jedná netuším.Světla se budou prvotně dolazovat v pondělí,dodávka obsahovala propojovací kabely staršího provedení,které nejsou kontabitilní s posledním modelem ovladače,tak se čeká na na výměnu,po obdržení zásilky.Nějak jsme nedomysleli ozařovanou plochu,nádrž je v horní části vyztužena třemi nerezovými T příčníky,tím je z vrchního pohledu rozdělena na čtyři obdélníky,u předchozích světel s plošným vyzařováním nebyl se stínem příčníků problém,ale v kuželu světel reflektorů jsou ostře ohraničené kuželovité stíny sad ,tak přikoupení jedné lampy navíc bude,asi nezbytné pro konečné řešení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2019 10:15 Muž daren [410] Re: Tojsouvěci
Ja asi pockam na A160X - a uvidime :) Svetlo je to urcite zajimave... (ty lumeni tam ale nikde nejsou - nicmene predpokladam, ze jich nebude nedostatek)

Jeste v podobne cenove kategorii, kvalite a podobnem typu svetel (spise bodove nez plosne) muzes kouknout na www.aquariumcomputer.com/…

PS: Ani jedny jsem nevidel nazivo, takze vse je v teoreticke rovine :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.11.2019 22:48 Muž Tojsouvěci [4104] - Kytky s čudlamaRe: Jarry
Kessil A360X Tuna Sun, LED osvětlení max.90W) + Kessil Spektrální ovladač X s LCD obrazovkou + Kessil - kabel pro další rozšíření . Sun je určen pro sladkovodní rostlinné nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2019 22:04 Muž Jarry [1440] Re: Tojsouvěci
Tuna blue nebo sun? Tuna blue by mělo být reef světlo:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2019 21:57 Muž vlka [3520] Re: daren - Kessil
Taky pár informací: www.marine-aquatics.eu/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2019 21:49 Muž Tojsouvěci [4104] - Kytky s čudlamaRe: daren
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2019 21:30 Muž daren [410] Re: Tojsouvěci
O kterem modelu Kesilu presne mluvis? Koukal jsem nekam na web a technikalie ke svetlu byly znacne mlhave, u nekterych modelu jsem nenasel vubec vyzarovaci uhel nebo svitivost. Nebo treba nejaka par mapa by u teto cenove kategorii mohla byt. Bud jsem spatne hledal, nebo nevim...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.11.2019 06:43 Muž Magic [879] - RostlinyRe: vlka
Tiež som to skúsil a malo to i efekt.
Akurát ju treba čas od času vyleštiť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.11.2019 00:03 Muž Tojsouvěci [4104] - Kytky s čudlamaRe: vlka
Všechno je o něčem,Giesemann halogen má při 250W menší světelný výkon ,než 90W Kessil.Kessil má možnosti volby vyzařovacího úhlu,barevného spektra,stmívatelnost a časový spínač v programu jednoho ovladače.Nechci předbíhat,nějak nedorazili elektrikáři k odstranění halogenů,což mne dost mrzí,protože sázet kytky pod původními lampami ,může mít velmi odlišný efekt. Slibuji si od nových světel hodně,líbily se mi v německém dokumentu z veřejné expozice hodně velkých nádrží,jak to dopadne se uvidí,až po realizaci. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2019 23:05 Muž Lister [169] Re: vlka
Zkoušel. "Překvapivě" to docela pomáhá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2019 22:31 Muž vlka [3520] – odrazový reflektor
Fotka k příspěvku Hezký večer. Nezkoušel někdo ,,vylepit,, kryt na AQ odrazovou samolepící hliníkovou, páskou? Něco jako falešný odrazový reflektor?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2019 17:10 Muž vlka [3520] Re: Tojsouvěci
Koukal jsem na to. 90W to už je darda. akvaland.sk/… www.marine-aquatics.eu/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2019 14:32 Muž Jarry [1440] Re: Tojsouvěci
Koukám, že snad rozšířili vyzařovací úhel, tak už by to světlo nemuselo mít tolik bodový charakter. Jinak jsou to prověřená světla, neměl bych strach:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.11.2019 12:49 Muž Tojsouvěci [4104] - Kytky s čudlama – A360X Tuna Blue -Kessil LED :
youtu.be/…
youtu.be/…
Jsem moc zvědavý,jak to bude fungovat v praxi,dělal jsem objednávku několika světel pro kolegu. hop ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2019 11:15 Lister – Množství světla pro 150 litrovou kostku
Všechny zdravím.

Uvažuju pořízení středně velkého akvária. Bohužel kvůli místu musím volit akvárko s maximální délkou 60cm. Nejvíce se mi líbí Eheim Vivaline 150 LED. Kryt je standardně osazen 2 rampami classicLed po cca 8 watech se svítivosti 800 lumenů/kus. Máme tohle světlo doma v synově padesátce a svítivost by měla sedět - odpovídá kvalitní 15w zářivce, pocitově možná i o fous víc. Barevně se mi světlo líbí a je 100% vodotěsné, takže v krytu vydrží (opakovaně testováno neúmyslným potopením do nádrže).

Pro tuhle nádrž ale výkon nevychází ani na 10 lumenů na litr, tak přemýšlím čím to doplnit - jestli originálem od Eheim z řady power plus (dají se i regulovat). Nebo tam strčit vhodně dlouhé světlo Chihiros S - ale to jsem nikdy neviděl, tak nevím, jak reálné svítí. Mám rád spíše neutrální podání - nejvíc se mi líbí plnospektrálni zářivky kolem 6500. Chtěl bych tam mít rozhodně více světel protože u jednoho se bojím, že nedosviti pořádně dopředu ani dozadu.

Co tam bude - spíše nenáročný plevel, protože kytky mi prostě moc nejdou - vepředu nějaký nízký echinodorus, možné tenellus nebo quadricostatus. Střed nějaké kryptokoryny. Na kořeny menší anubiasy, na dřevo bych zkusil křídlatkou widelow, dozadu větší echinodory - mám rád blehearky, k tomu limnophila, možná bych zkusil i červenou verzi hipuroides, případně nějakou červenější Ludwigii (sorry pokud názvy nejsou přesné). Líbí se mi Hygrophily, ale u nás nějak moc nerostou.

Nádrž by měla být bez CO2. Jo a pokud to je důležité, tak u nás z kohoutku teče pH 6.3, kh papírkovým testem neměřitelné, GH 7 - proto moc do CO2 jít nechci - taky kvůli údržbě.

Předem díky za jakoukoliv radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 12:33 Muž Roger [1876] Re: jitkab
Jak píše afc1886, mám taktéž lfl jak bílou verzi na Kalimantan tak modrobílou na Rasboraland a nikde řasy podpořeny nejsou, je to do pohody ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 11:55 R Muž afc1886 [15372] Re: jitkab
Já ti odpovím trochu jinak. Mám bílé lfl osvětlení a v dozoru i modrobílou verzi. Pořiď si tu verzi, která ti je příjemnější na pohled a více to neřeš. Nepodceňuj zaběh akvária, měj dostatek živých rostlin a neflákej údržbu a vše bude v cajku. ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 11:39 Žena jitkab [2] Re: michalt
Tak ted jsem z toho trochu jelen - je tedy pravda, nebo je je alespon pravdepodobné že modrá podporuje řasy ? tak raději pouze bílé osvětlení ?já mam hloubku jen 35, jasně že řasy asi budu řešit i tak, ale nerada bych je ještě podpořila :-) jinak když jsem tak brouzdala po netu, tak se mi líbí vzhledově víc akvária s tím modro bílým světlem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.10.2019 11:37 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Tom384
Ano. Zdá se mi, že v téhle diskuzi jde jen o malé nedorozumění v terminologii.

Když se budeme bavit o absorpci a transmisi světla v homogenním prostředí (co je asi rozumný jednoduchý model pro akvárium), tak:
Podíl změny intenzity na jednotku hloubky vůči intenzitě je konstantní. Tahle konstanta je pouze vlastností prostředí. Jestli tuhle veličinu nazýváš útlumem, pak je opravdu nezávislá na intenzitě.

To vede k tomu, že intenzita s hloubkou klesá exponenciálně a ten exponenciální faktor je právě tou konstantou úměry, kterou zmiňuji nahoře. Pak intenzita v dané hloubce, samozřejmě, závisí od intenzity na povrchu.

Píšu to pro to, že jsem se již setkal i s tím, že různí lidé nazývají útlumem různé veličiny. Samozřejmě, jen pro úplnost, konstanta absorpce závisí na vlnové délce kvůli tomu, že v tom samém prostředí budou při různých vlnových délkách běžet jiné fyzikální procesy, které budou jinak pohlcovat světlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.10.2019 10:42 Muž Tom384 [55] Re: slavko
Smetany napsal:
"Ale i tak je tento útlum v řádech metrů hloubky takže v 50cm akvária to moc poznat není."

Takze se bavi o utlumu. Relativnim cisle vyjadrenym v %. Jediny co jsem tvrdil ja je, ze utlum je nezavisly na intenzite a bude stejny pro svicku, jako pro silne slunecni svetlo (za predpokladu stejnyho spektra). Je na intenzite nezavisly takze intenzita nehraje roli.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.10.2019 10:07 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Tom384
Ale ide o intenzitu. Alebo mi chcete povedať, že svetlo sviečky prenikne do rovnakej hľbky ako slnečné svetlo?

Útlm je jednoducho o tom, o koľko klesne intenzita žiarenia v určitej hľbke a má logaritmický priebeh, takže áno, k nule sa dostane až v nekonečne, bez ohľadu na počiatočnú intenzitu. Ibaže, pre naše potreby nepočítame s reálnou nulou, ale s hodnotou, ktorá už je na potreby fotosyntézy nevyužiteľná, a túto hranicu dosiahne v konečnej vzdialenosti (hĺbke).

Povedzme, že počiatočná intenzita je 100, hraničná hodnota je 5 a útlm 20 %/m (nech sa ľahko počíta). Takže v 1 m bude 80, v 2 m 64, atď a pod 5 klesne cca v 14 m. Ak je však počiatočná intenzita 10, tak pod 5 klesne už v cca 4 m. Určite budete súhlasiť, že 4 je menej ako 14, a to preto, lebo 10 je menej ako 100. Inými slovami, 5m hĺbka je o slnečnej intenzite, pri akva intenzitách, ktoré dosahujú možno tak 10 % slnečnej (a aj to asi len výnimočne) sú zaujímavé už hĺbky oveľa, oveľa menšie a som presvedčený, že aj tých 50 cm už má citeľný rozdiel medzi intenzitou modrej a červenej (ale počítať sa mi to nechce), ktorý môže byť ešte znásobený rozdielom počiatočným, preto tá hranica 6-7000 K.

Pekný popis vzťahu modrého svetla a riasy je tu sk.wikibooks.org/… , v krátkosti, autor popisuje zdroj informácie a dôkazy tejto spojitosti spochybňuje. Kto chce, môže to skúsiť overiť... Hoci, podľa mňa, môže existovať nepriamy vzťah, nevyvážená modrá a červená oslabuje rastliny, čo prospieva riasam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 00:33 Muž Tom384 [55] Re: slavko
Tady nejde tak uplne o intenzitu. Utlum je nezavislej na tom jak moc svitis. Ale souhlasim ze kdyz muzes svitit hodne tak jsou ti utlumy fuk. Potrebny svetlo k rostlinam dostanes. Vetsina z nas je ale limitovana. Nekdo svetlo neuchladi pod krytem, nekdo nechce platit horentni sumy za elektriku nebo mit v pokoji jak na operacnim sale.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 00:20 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Smetany
Smetany napsal: Ale i tak je tento útlum v řádech metrů hloubky takže v 50cm akvária to moc poznat není.
Jasne, ako inak, my všetci svietime nad akváriom svetlom s intenzitou porovnateľnou so slnečnou potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2019 00:02 Muž Tom384 [55] Re: Smetany
Doporucuju podivat se na link co jsem postnul. Cervena ma v 50cm utlum cca 20%.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 23:25 Muž Smetany [1226] Re: Tom384
Barvy ve vodě mizí jako na semaforu červená nejdříve pak oranžová, žlutá, zelená, a nakonec modrá a fialová. Ale i tak je tento útlum v řádech metrů hloubky takže v 50cm akvária to moc poznat není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 23:01 Muž Tom384 [55] Re: vaclav
hele asi mas pravdu, vychzel jsem z toho ze cim kratsi vlnova delka, tim vetsi utlum. Ale vrtalo me hlavou ze kdyz jsou zabery z potapeni tak jsou do modra. Videl jsem nekde grafy utlumu podle vlnovy delky aleuz jsem je nedokazal najit.

Edit: uz jsem to nasel:
rybicky.net/clanky/1297-intenzita-akvarijniho-osvetleni
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 22:55 R Muž vaclav [14996] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Tom384
Červené světlo se rychle ztrácí s hloubkou ne modré. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.10.2019 22:28 Muž Roger [1876] Re: Tom384
Já taky netuším, někde jsem se to dočetl že modrá podporuje růst řas, zda je to pravda nevím, zda je to možný taky nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 22:26 Muž Roger [1876] Re: slavko
Já se v těchto termínech absolutně nevyznám, každopádně vše roste, ale zarazilo mě ta teplota světla na jedné zářivce 6500k a na druhé 9000k
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 22:07 Muž Tom384 [55] Re: Roger
Jak souvisi rust ras s teplotou svetla netusim. Ale mozny to je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 22:03 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Roger
Modrá sama o sebe nevadí, na fotosyntézu je využiteľná. Ide o ten pomer modrej a červenej, pretože rastliny využívajú zložky aj na identifikáciu zatienenia, či podporu kvitnutia alebo intenzívny rast, a pod. Ale nechcem zachádzať do podrobností, nie som biológ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 22:00 Muž Roger [1876] Re: Tom384
No já se ptám ze zvědavosti, jelikož v v mém akváriu Juwel Rio 180 mám dvě led zářivky, zadní má tuším 6500K a přední 9000k proto se ptám abych v tom měl pořádek, sám netuším proč to tak udělali. Někde jsem četl že z modré barvy se dělají řasy, tak by mě zajímalo zda je to pravda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 21:57 Muž Tom384 [55] Re: Roger
Napisu nekolik faktu.

1) Rostliny v akvariu vyuzinaji nejvice svetlo z kraju viditelneho svetla tj cervenou a modrou. Zvlast cerveny porosty vyzaduji modre svetlo.
2) Nejvetsi utlum ve vode ma modra barva. Cim hlubsi akvarko, tim vic modra chybi.
3) Nejucinejsi jsou LED zdroje ktere maji studenou barvu. Vetsinou je rozdil v lumenech 7000k proti 4000k asi 20%. To znamena ze tepla bila LED proste cast toho co by mohlo jit do modre barvy jen premeni na teplo.

A pridam jeden subektivni nazor. Kdyz vidim nejaky pekny aquascape, tak se sviti studenejma ledkama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 21:41 Muž Roger [1876] Re: slavko
Jen ze zvědavosti, čemu ta modrá pak vadí? Pokud je řekněme světlo 9000K?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.10.2019 21:34 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: jitkab
Rastlinám je farba bielej (teplá/studená) viac-menej jedno, do cca 6-7000 K. Všetky obsahujú dostatočný podiel modrej a červenej, ktoré rastliny potrebujú. Na tému výberu bielej sa tu viedli nekonečné debaty, ktoré vždy skončili na osobnom vkuse, čiže každému sa páči iné. Sám dávam prednosť teplejším odtieňom, okolo 4000 K.

Prikláňam sa k názoru, že ľudský mozog si spája farebnú teplotu s intenzitou svetla, zrána nižšia teplota (okolo 3000 K) s nižšou intenzitou, poobede vyššia teplota (okolo 6000) s vysokou intenzitou. Akvarujné svetlá majú len zlomok intenzity slnečného svetla, a tak sú vhodnejšie nižšie farebné teploty (teplejšie farby).

Len dajte pozor, biela s teplotou chromatičnosti (vysoko) nad 6000 K je cielená na morské akváriá a obsahuje až priveľa modrej. A nepozerajte veľmi na slovné označenie (teplá, warm, studená, cool, cold, denná, atď), sú to nedefinované pojmy a ich odtieň sa líši, napriek rovnakému slovu, hľadajte číselnú hodnotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 19:42 Muž Roger [1876] Re: jitkab
Mám přesně toto světlo v akváriu Rasboraland. Modrobílé 60cm a kytky rostou dobře, mám ve směs nenáročné viz. seznam rostlin, žádné si na nic nestěžují ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 19:25 R Muž vaclav [14996] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: _ucx_
Lázeň v hypermanganu není nutné zkracovat, rostliny vydrží podstatně delší dobu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 19:03 Muž _ucx_ [1424] - Symphysodon + CorydorasRe: jitkab
Rostliny raději světlo do žluta (teplá bílá/warm white), takové, které se blíží slunečnímu záření. Studená bílá nebo modrá víc sluší nádrži bez rostlin (malawi, moře) a parádně v ní vyniknou ryby zbarvené do červena.

Ten kořen je samozřejmě lepší vyvařit nebo nechat tak půl hodiny v narůžovělém roztoku hypermanganu (pak opláchnout), to by ostatně měla být standardní bezpečnostní procedura u čehokoli koupeného, co může být biologicky kontaminované (u rostlin samozřejmě hypermanganovou lázeň zkrátit na deset až patnáct minut).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2019 18:49 Žena jitkab [2] – osvětlení barva
Dobrý den, chtěla bych si pořídit následující osvětlení nicmene nevim si rady s barvou (akv. 70 l, výška 35cm)zda bílé světlo nebo verze modrá/bílá www.rostlinna-akvaria.cz/… - která barva vypada lepe, která je lepší pro rostliny (chci jich mit jeste vic nez mam dosud, celkem dost zarostle akva), popripade pro ryby (betta dania ancistrus). Poridim k tomu stmívač.

Dále bych chtěla tuto dekoraci - je vhodná ? (kolem ní rostliny), neude mi zabarvovat vodu , musi se nejak vyvarit, na cas ponorit do vody nez ji dm do akvaria ? www.superzoo.cz/…

Děkuji za jakoukoliv radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2019 08:56 Gesh – chihiros
Mám otázku ohledně Chihiros led A series. Funguje plně controller 4 i na světla A series nebo pouze na WRGB? Jde mi o to, jestli lze u A serie použít jakýkoliv ovladač/stmívač, kterým by šlo nastavovat spektrum světla?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.08.2019 21:46 Muž Blackie89 [493] Re: vlka
Jo to je ona, přesně tuto trubici jsem tam měl taky a byla super, než jsem tam vlepil silnější chihiros palec
řekl bych že se na to paní v eshopu pěkně vyprdla :-D
nemáš zač.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2019 17:20 Muž vlka [3520] Re: Blackie89
Dikec, máš pravdu, ale chtěl bych tu co má 8000K a 1150lm. Asi by to tedy měla být tato?
fera24.cz/… Je divné, že mně na každý dotaz nikdo neřekl, že bez adaptérů to má 70cm. Jedna paní, už nevím z jakého to bylo obchodu prý to osobně měřila. No nic, ještě jednou díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.08.2019 22:31 Muž Blackie89 [493] Re: vlka
Ahoj,
mám dojem, že jsem přesně tuto záležitost s tebou už jednou rozebíralano rybicky.net/forum/13533…

já mám stejný set akvária jako ty a tenkrát když jsem dokupoval trubici tak jsem kupoval z tohoto eshopu a přesně tuto : fera24.cz/…
Verzi plant tam mají taky....
ten rozměr 85-90cm počítají i s těmi úchyty ( adaptéry ) do patic t5 a t8 jinak má 70cm.... ano
Tady si to, když tam sjedeš níž, můžeš přečíst, když si to necháš přeložit aby jsi mi věřil: allegro.pl/…;

Tady tu délku bez adaptérů máš taky, je to stále ta stejná trubice: aqua-light.pl/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2019 22:16 Muž vlka [3520] Re: zervajs
Fotka k příspěvku Není. Má 82 až 95 cm. Já potřebuji 70 cm.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2019 21:53 Muž zervajs [335] - RostlinyRe: vlka
www.greenpets.cz/…

to není ona ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2019 21:48 Muž vlka [3520] Re: Passenger77
Moc díky. Při vypisování údajů o koupi jsem vždy skončil na kolonce země, kde nešlo změnit ,,Polska,, ale napíšu tam a zeptám se. Dobrej nápad. Ještě jednou díky. Přiznám se, z Ali jsem ještě nic nekupoval, ale mrknu tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2019 21:27 Muž Passenger77 [571] - RostlinyRe: vlka
V tom případě zkus napsat dotaz přímo výrobci, zda to k nám dodává...nebo na ten polskej shop, zda a za kolik by Ti to poslali do ČR...nic lepšího asi nevymyslíš ;-)
EDIT: ještě jeden nápad...zkusit Aliexpres...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 89 90

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 109184x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3565-osvetleni?od=501