Osvětlení
jste si tim jist? "povětšinou dává 840 víc lm než 860"?
t9? to jsou ty kulatý ne? bílá dává větší světlo? povětšinou dává 840 víc lm než 860, ale možná je to u těch t9 fakt jinak...
Nekdo sem daval link, kde to bylo zkouseno a studenejsi bila ohledne prirustku vychazela lepe. Radeji si to ale zkus dohledat (i pro konkretnejsi udaje), nekde to tady musi byt.

ta i ta

. Záleží podle tvého vkusu. Ale podle mě bych řekl, že teplá je vhodnější. Studená zase hezčí na pohled.

0 03.10.2013 11:05 delfin – osvětlení
Jaká zářivka je lepší pro rostlinky světlo do běla nebo do žluta,ta bílá dává větší světlo než žlutá při stejných watech jsou to T9.
Zdravím, mám takový dotaz, dá se někde na internetu koupit náhradní osvětlení na akvárium Pearl? Na akváriu máme černý kryt a pod ním jsem přichyceni v průhledném umělohmotném krytu 2 zářivky. A právě tento kryt popraskal. Dá se tedy koupit celý tento průhledný kryt s těmi zářivkami? Díky
Starší reakce
tak jsem zase zpet s problem..ta 54w je dlouha 115 cm a ja mam kryt uskocenej do vnitr akva,tak se mi tam nevejde..prece nebudu rezat do krytu dve diry na patice..sakra...kdyz misto 54 W poridim 39 w 1X bude to stacit k 2x30w ?? co myslite
jj bavime

rostliny co mam zapsane na prezentaci menit nebudu...jen bych chtel aby se jim lepe darilo
souhlas, pokud se bavíme o té nádrži 120*50*50
Muj nazor, bude to stacit.
takze kdyz mam 2x30 a pridam 1x54w ? mam tam skalary a neplanuju byt zrovna zahradkarem..jen aby mi rostliny trochu v klidu rostli a fungovalo akva...
oblíbená jednotka je w/l, osobně se řídím délkou, výškou nádrže a plánovanou květenou...
w/l jaksi nepočítá s tvarem nádrže a on je rozdíl mezi krychlí/kvádrem/dlouhou nízkou nudlí....
Jak velke W osvetleni akvaria se pocita na rozmery akva nebo na cisty objem vody??

0 06.09.2013 12:44 amrtin – Re: DrChila
Hledáte dobrý osvětlení s pořádným výkonem? Koukněte na toto
aukro.cz/…
Tomu řikám kurňa osvětlení

Lampa na osvětlení ulic 120W, svítivost 12500 lm, a vypadá to stylově
uz jsem se rozhodl

jasny beru cesky vyrobek ted tam hledam trubice abych nemusel platit dvoji postovne ...
Ber ten z čech, když si k tomu přičteš poštovné, tak tě to z toho Polska zas tak levněji nepříjde. Navíc z
www.rostlinna-akvaria.cz dostaneš kvalitní předřadník Osram. Tuším, že polák posílá jakýsi bazmekt pochybné kvality. Už se to tu řešilo.
Pro doplneni zarivky(zarivek) dokoupim
www.aquario.pl/… nebo
www.rostlinna-akvaria.cz/… rekne mi nekdo jak je to s kvalitou u techto dvou vyrobku?? chtel bych si jedno objednat,nejdriv doplnit jedno svetlo a po nejaky dobe druhe..snad vyrobek nijak neposkodim kdyz zabuduju zatim jednu zarivku
Ja myslel u Sylvania konkretne ty GROLUX, ktere produkuji minimum svetla v zelene oblasti a maji 2 poradne spicky ve spektru presne do nejucinnejsi oblasti fotosyntezy. Nekam sem do fora jsem uz daval i obrazek, kde jsem prekryl spektrum techto trubic s grafem fotosyntezy, staci to najit. Jsou to primo trubice pro pestovani rostlin, kde se na to jak clovek vidi moc nehledi (rekl bych ze jen tak abys taky neco videl), hlavne aby to rostlo, k tomu jsou urceny.
sylvania se mi zamlouva 840 a 860..tyhle jsou kvalitnejsi nez od juwel jo?a jak je to s porovnanim osram lumilux??
Zarivky znacene 830 neber, budes to mit jak pod lampickou, strasne zlute. 840 je lepsi, ty mam nad malym akvarkem, ale stale je to jeste dost zlute, klidne bych sel az do 860. Ty dve posledni cislice urcuji barevnou teplotu ve stovkach Kelvina. I kdyz je to opravdu otazka vkusu, nekdo chce mit vecerni pohodu u zlutejsiho akvaria, nekdo v nem rad bily den.
Celkove mas svetla malo, ja to vyresil pouzitim dvou
www.sylvania-pro.cz/… . Zlepseni pro rostliny to je, rostou i kdyz mam jinak svetlo poddimenzovane, ale je to pak cele takove ruzovofialove, rikam ze mam akvarko jak na Marsu. Kdybys to ale prokombinoval, pouzil jednu a k ni jednu normalni, bude to snesitelne a neco udelas pro rostliny. Cenove Te to nezabije, ta zarivka stoji 210Kc, normalni stoji kolem stovky, takze trhaci kalendar Ti z penezenky neudela, ani kdybys nakonec prohlasil, ze takove svetlo se Ti opravdu desne nelibi. Ja ho zatim snasim bez jakehokoli dalsiho mixu s jinymi zarivkami, ale chystam se celkove pridat, takze se utesuji, ze ten Mars neni na furt i kdyz si chci obe ty zarivky nad akvarkem nechat, jen neco pridat

.
Nebudou horší

jsou i lepsi jako svitivosti??jj najdu si vlakno
Je tu k tomu někde celé vlákno. Ale obecně - nějaké úplně obyčejné řádově pod 100 CZK. Ale pozor na délku.
Jen v rychlosti na první klik:
svetelne-zdroje.elkam.cz/… A sakra ..nevadi ze odchazi planuji stejne koupit nove.Tato zarivka juwel 30w,895 stoji v hornbachu kolem 200 KC.Tak ted si me nabudil..poradis mi jake zarivky jsou lepsi???hned pro ni pobezim

Jj, bývá to začátek konce. Alespoň budeš moci koupit obyčejné - levnější, které také déle vydrží.

Na zarivce jsem nasel cerne fleky,znamena to ze pomalu odchazi,ze se vysviti?
Já to vlákno celý nečet,já se zabývám hlavně ledkami,ale občas nakouknu i jinam

muj napad to neni kdyz pojedes vlaknem nize

Jistě,jsou to T5 -předřadník si to přebere

.Mimochodem,docela zajímavý řešení

ma na zarivky vliv stale rozsviceni,zhasinani ?zapne se v 9 od 12-14 hod zhasnuto a pak do 22 hod.taky uz jsem to parkrat videl ...no uz je budu mit rok tak musim omrknout
Pro T8 bych to šacoval tak 1-1,5 roku, u T5 tak 2-2,5roku při standardním svícení 8-12h denně. Já se spíš řídím tím že když začnou být na konci "očouzené" tak měním ....
Chtel bych se zeptat,za jakou dobu se zarivky juwel vysviti?nebo jak poznam kdyz jsou vysvicene???

dekuji
Jak pise Roman. Jinak da se zit i s velmi silnym osvetlenim a svitit jim jen kratce, a jeste rozdelene na rano a vecer, take to funguje, konkretne ted v jednom mem akvariu.
Kdyz je svetla dost, resi se to snadneji, nez kdyz je malo. Da se pristinit hladina plovoucimi rostlinami, da se dat pryc reflektory, da se ledacos. Ale je fakt, ze svitit vic a pak to svetlo necim srazet je plytvani energii, to jiste.
Když přidáš další zářivky, tedy světlo, musíš tomu přizpůsobit i přísun živin, jinak to co chceš udělat bude spíš pro zlost než pro radost. A co se týká skalár, tak ty mají rády, když se můžou uchýlit do nějakýho stinnýho místa, do kořenů, do spleti rostlin a tam si pohodařit, oni v přírodě žijí v dost špinavých a tím pádem tmavších vodách.
mam tam 2x 30w a kdyz pridam dalsi dve..nebude to hodne pro skalary?nebo je jedno co mam v akva za rybky??
dobrej nepad tuto jsem nikde nenasel

nasetrim a asi dokoupim...sikovne bez velke prace.Jen objednat koupit zarivky smontovat a pustit

Mám poľské predradníky Polamp už roky a fungujú bezproblémovo.Vypovedal službu len jeden a ten Aquario.pl nemalo problém v rámci reklamácie expresne vymeniť.
Inak ak si zaregistroval,je tu video od rostlinná akvária s CO2 setom.Celý tento set až na ihlák je z Aquario.pl
jo ale poláci ti k tomu nedaj EP osram. Ten wolsbank, co dávali dobře znám, dělá se u nás, v německu balí a dál prodává
Nápad je to fajn.Píšem len,že tento tovar je z PL.
www.aquario.pl/…
a jeho cena je cca 520Kč.Len pre porovnanie.
To mas celkem fuk, jak na to je z toho videt. Predradnik a vodotesne patice s privody se daji koupit (sice obcas draze, ale i v akvaristice v Hornbachu jsem je videl, takze jsou), zarivky taky, flexosnura zadny problem, a sesroubovat zady k soube ty "plisky", drzaky T5 a T8 zarivek, je uz uplne nejmensi problem. Takze se mi libi jak to je jednoduse udelane, jak to snadno situaci resi, a kde uz se to koupi, cele ci po kusech, no vzdyt to nam muze byt fuk, napad to spatny neni.

Prečo mi toto nápadne pripomína-kopíruje tovar z Aquario.pl?

Pořiď reflektory, tedy pokud je nemáš.
Edit: T8 je T8 a T5 je T5, tak snad je jasný že to nejde.

Přidat reakci
1 ...... [46] ...... 89 90
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 109184x