Osvětlení
Zkus 865, ta je celkem běžná. A nebo potom ještě zajímavější 954. Tu mám v kombinaci s 840 a 865 a je to docela příjemné pokoukání.
mam teplou žlutou 30w okolo tech 3000k.neporadite mi naky typ aby svitila do bíla(studená modrá)diky
Akú farebnú teplotu má tá súčasná? Okolo 3000 K je teplá (žltá), cca 4000-5000 býva označovaná ako neutrálna a vyššie je studená (modrá). V trojčíselnom značení trubice 8XX je teplota označená 2. a 3. číslicou, napr. 840 je 4000 K, 830 je 3000 K.
0 09.01.2014 02:02
Tacudek [16] - Rostliny Jo, pak me to napadlo, problem byl ten, ze se mi tam nevlezly prsty

Diky

0 08.01.2014 23:45 tomek123 – Jak vytahnou zarivku ?

Blby dotaz ale nevim jak na to, prikladam podobnou fotku. Diky za rady
Starší reakce
Ako píše grunda 4x39W (tiež tak mám) Kombinácia 830x865(prípadne 840x865) Samostatne zapínanie dve a dve.
4x39W bude akorát, pokud teda platí velikost akva 100x40(50)x60
Nakonec jsem se rozhlídnul pro T5. Vámi doporučované ATI vypadá velmi dobře. Doporučujete spíše provedení 6x 24 W nebo 4X 39W ?
to je sladkovodní, ty modrý led jsou tam jako noční.
Tak abych to roseknul....mám tady nabídku od Karlosa na led-diody
www.aquario.cz/… no a potom velké reference na ATI (T5)
www.pepinuvutes.cz/… nebo
www.pepinuvutes.cz/… osobně se líbí led-diody z hlediska spotřeby energie. ATI má výborné reference a vyzuelně vypadá taky moc hezky....
je spektrum vhodné pro sladkovodní? Jak a kolik stojí výměna led-diod?
Doporucuji ti to udelat z led cipu, mas daleko lepsi ditribuci sveta v plose, a i lepsi a jidnoduzsi regulaci intenzity
no rozměrově asi jo, ale když se dá výš, pokryje tu plochu v pohodě. Ono totiž dá světla na dvě taková akvárka.
0 06.12.2013 00:59 Gaduz – Osvětlení
Zdravím, potřeboval bych radu. Jaké osvětlení (zářivku) zvolit pro akvárium, ve kterém budu pěstovat rostlinky rodu Echinodorus. Výška hladiny je 55cm a v akváriu budou navozeny podmínky, ve kterých se Echinodorky vyskytují v přírodě - kyselé tůně plné huminových zbytků s měkkou vodou - typické je zde zastínění hladiny tlejícími listy a větvemi, proto hledám spíše slabší osvětlení...Za každou radu a tip předem děkuji

NENÍ TO TROCHU MALÉ NA AKVÁRIUM 100X40?
Jak to mám chápat "mám v nabídce"? Jinak ano toto světlo je vyloženě na mořská akvária. Škoda bral bych ho. Jinak teda vede ATI (T5). Nevíte někdo o něčem podobném ale v provedení led-diod?
je to studený a hodně do modra, podle mě se to hodí na mořská akvária. Ale světla jsou to nádherný. Mám v nabídce něco podobnýho, ale sladkovodního.
Psal jsem si s panem Tučkem s Vámi doporučenou firmou (pepinuc útes) a bylo mi z ledek doporučeno následující (níže). Tak nevím jestli jít do trubic nebo ledek...ledky se mi líbí z hlediska spotřeby energie...co vy na to? Mám jít do výšky 60 cm nebo 5O cm??
www.pepinuvutes.cz/…
www.pepinuvutes.cz/…
tak to jo, myslel jsem že to má LEDky.
můžeš si koupit jakýkoliv trubice jak píše grunda
nemá, trubice jsou volitelné
ale nemá barevné spektrum pro mořská akvária?
a nejenže vypadá,ale i svítí luxusně

No zatím jsem akvárium neobjednal ale ale říkal jsem si že výška 60 cm bude lepší i když u rozměru 100 x 40 bývá častější 50 cm. Tak nevím???Osvětlení ATI vypadá luxusně děkuji za typy.Je teda co ty výbojky nebo ledky?
0 04.12.2013 13:38
meleri [12] - Amerika ahoj
prosim, muzete mi nekdo poradit, znicehonic mi prestala svitit rampa. zrovna jsem cistila akvarko, a najednou to vyplo. zkousela jsem nekolikrat vytahnout ze zastrcky a vysledek zadny, proste to odeslo.
tak nevim, muze to byt jen zarivkou nebo celkove se to nejak podelalo? mam to zhruba pul roku...
nevite jak nouzove koupit svetlo, jestli treba nejake ty halogenove lampy (dve tri) a jestli se daji polozit na kryci sklo dokud bych nevymyslela nejake upevneni? prosim poradte, nemuzu nechat takhle akva bez svetla, fakt nevim, co s tim, jestli treba tam kapla voda a ono to prestalo svitit, je toto mozne?
Já bych volil HQI výbojky..ale to se asi do 10K nevlezeš
ti je mají je o něco dražší,pepinuv utes je ma levnejsi a perfektní přístup
NooBob napsal: ATI mají například tady www.marinestar.cz/… já vím, můj Giesemann to taky umí, používal jsem to asi 8 měsíců a zjistil, že je to k ničemu (aspoň pro mne), ale někdo to třeba využije
Jsou drahe vsude na svete,reseni svetla zmenou vysky zaveseni je to nejmensi,ale nastavovani plynule sily osvitu,treba vychod a zapad slunce,nebo nastaveni sily(%)osvetleni podle toho jak ti nabiha CO2 a mit midday burst s plnym CO2 apod.to uz je z dimmerem uplne jina prace.

ty jsou v Čechách nechutně drahé, stačí klasika a pohrát si s výškou
ATI je dobra volba(i kdyz maji cas od casu taky problemy) a kdyz uz jit do ATI tak jedine do dimmable verze,usetri si hodne problemu pozdeji z resenim intenzity svetla!

kup světlo od ATI - má ho acik:
rybicky.net/nadrze/18028 řekne ti kde ho koupil, myslím že to byl pepinův útes, nebo tak nějak
a ještě ti zůstane na bublifuk

Máš docela slušný rozpočet. Za takové prachy si tu kdekdo staví celé akva se vším všudy. Určitě by tam šla zavěsit nějaká rampa třeba na lankách od stropu. Mohlo by se eventuelně jednat o nějaké reflektory s HQI a nebo LED. Takové dva pásy hliníkových profilů s řadou výkoných LED čipů CREE. Výšku máš 60cm? Tam už to může být problém dobře prosvítit z výšky obyč zářivkama.
Ahojte, chci si pořídit akvárium z optiwhite skla 100 x 40 x 60 cm. Potřebuji objednat osvětlení. Na osvětlení mám cca 10 000,-. Můžete mi prosím něco doporučit? Vzhledem k tomu že bude akvárium z OW asi bych tam rád viděl závěsné osvětlení ale není to podmínkou. Díky za návrhy.
Starší reakce
Jeste pouvazuj si to nechat bud narezat laserem, nebo i ohnout, material pochopitelne take neobstaravas. Nechaval jsem si ze 4mm plexi vyriznout neco jako ozubena kola, 4ks o prumeru zhruba 100mm a stala mne ta legrace ani ne stovku. Je to uz nejaky patek, delali mi to zde:
www.obzorpraha.cz/… to Souky a KarlosS: díky za tipy, vyrazím sehnat plexi a půjdu do toho

Tak se do toho pusť

. Kup někde odřezky plexiskla, vyřezej podle šablony, hoď do topinkovače (nebo větší na elektrogril) a naohýbej.
www.jaksetodela.cz/… tak to vypadá parádně. To by se mi líbilo na moje tři pásky na ledky , které mám jen položené na okraji akvárka.
Přidat reakci
1 ...... [42] ...... 89 90
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 109184x