Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Osvětlení

 

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 32 Přejít na další stránku   1  
Osvětlení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.11.2015 07:41 Muž mPP [4] Re: Jifi
Tak pozeral som po tom svetle a nikde také ako si poslal nemajú :) Od rastlinných mi odpísali, že na centralnom sklade nieje a možno aj niekoľko týždňou sa bude čakať. Majitel tejto stránky mi ponúkol kompromis a myslím, že asi aj k lepšiemu ale cena je vyššia.
akvaland.sk/…
Vraj, že sú tam aj neónky spolu stým tak uvidím aké neónky či budú vlastne vhodné pre akvárium. ALe zrejme zoberiem toto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 18:47 Muž Jifi [675] Re: NHKG
To je sice fajn, ale ty plovoucí rostliny zase přistíní akvárko, s tím je potřeba počítat. Takový růžkatec tak moc nestíní. Já vím, je to sice plevel ... ale je pod ním víc světla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 17:08 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: mPP
Nemáš ryby, které rády skéčou. Ale jsou druhy, u kterých je krycí sklo nutností. Já tak přišel o Úzkotlamku nádhernou, výstavní kousek. Vyskočila skulinou 1x2cm. Přišel jsem takto i o pár malých rybek. Chytal jsem na zemi 30cm dlohého pakeříčkovce. Naštěstí byl velký a to jeho vyskočení mě vzbudilo.
Ale teď mám jiné ryby a celé léto jsem neměl krycí skla a bez problémů. Pokud rybám vadí sundání krycích skel, je přidání rostlin na hladinu dobrý nápad Časem si zvyknou. Doporučuju Limnobium laevigatum a Salvinia natans, těm je u mě jedno jestli jsou bez skel na suchém vzduchu nebo ve vlhku těsně pod sklem (Pistia se neosvědčila, u mě buď osychá nebo hnije a oproti těmto navíc roste mnohem pomaleji).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 16:21 Muž mPP [4] Re: Jifi
No keď dám dole kryt tak vždy vybehuju na hladinu neviem čím to je a sú take v stresse keď dám dole kryt a nesvieti im svetlo akonáhle je tam kryt a svieti svetlo su v klude. Inak som zasa do toho šprtal ale už to vôbec nejde svieti mi len LED svetlo takže musím objednať nové len to potrvá kým sa to objedna nikde to nemaju na sklade :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 16:16 Muž Jifi [675] Re: mPP
Pokud ti ryby neskáčou nad hladinu teď, nebudou skákat ani bez krycího skla :-)
A jinak - vyzkoušíš, jestli potřebuješ krycí sklo nebo ne.
Ono je třeba hezké nechat kus kořene trčet z vody (na něm nahoře třeba Anubias) nebo nechat vyrůstat stonkovky z vody a nechat je kvést nad hladinou.
Taky má závěsné osvětlení výhodu, že se v létě akvárko přehřívá o něco méně, jak píšeš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 13:57 Muž mPP [4] Re: Jifi
No pôjdem do toho závesného lebo za krátku dobu som prišiel nato, že je neprakticke vždy ten kryt dávať dole čo i len potrebujem niečo spraviť v akváriu a človeka to pekne hnevá.
Inak bude potreba dávať krycie sklo na akva? Keď by som uvažoval, že to nechám bez krycieho skla čo sa môže stať aky následok nebudu vyskakovať ryby ? :) Prípadne mám ricciu na hladine a tej prospieva vlhko a tá vlhkosť by sa vytratila a ešte by sa skôr asi ochladzovala voda v akva prípadne skôr nahrievala keď je v izbe teplo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 13:50 Muž Jifi [675] Re: mPP
To záleží na tom, co se ti líbí.
Závěsné osvětlení má taky své výhody: můžeš ho přiblížit/oddálit a taky třeba když děláš údržbu, tak do akvárka vidíš a taky můžeš nechat rostliny vyrůstat ven. A taky není v takovém vlhku.
Ty si udělej nebo kup, co ti bude vyhovovat. Já jsem psal svůj názor a to, co by vyhovovalo mně. Když jsem se před rokem vrátil po dlouhé době k akvaristice (akvárka jsem prodal někdy před 20 roky), tak jsem ani netušil, že se dnes vyrábí nějaké závěsné osvětlení a podobný kryt, jako máš ty, mně připadal úžasný. Samozřejmě jsem to srovnával s dobou, kdy mně před 30 roky táta ručně vyráběl osvětlovací kryty z hliníku ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 12:40 Muž mPP [4] Re: Jifi
Nič asi investujem do nového to mám fakt kúpiť to závesne osvetlenie ? Nedalo by sa to poriešiť do krytu ktory si sám urobím ? Ale zasa závesne si môžem oddialiť priblížiť podľa potreby ako chcem. A ešte vyhoda toho by bola, že keď by som mal i väčšie akvárium to 120cm by som mohol dať i tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 10:27 Muž Jifi [675] Re: mPP
Hm, tak nic.
A nějaký nápis/název na tom krytu není, že bys to hodil do googlu? Nebo zkoušel jsi udělat fotky a hodit do Googlu fotky, co ti Google najde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 10:00 Muž mPP [4] Re: Jifi
Ja som akva kupoval od iného majiteľa takže návod ako taky neexistuje a keď to otvorim nasilu tak tipujem že to odlomim :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 09:58 Muž Jifi [675] Re: mPP
A co návod k tomu světlu? Tam by mělo být napsané, jestli se něco dá vyměnit, případně jak to vyměnit.
Jám mám kryt bez předřadníků, jen startery. Jsou utěsněné, ale dají se měnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 09:48 Muž mPP [4] – ss
Fotka k příspěvku Ono na 100% je niečo s kontaktom prípadne vlkosť vo vnústri štartera mrknite sa na foto ako to mám ja ta blbosť nejde asi rozobrať ved to je fakt zlepené s krytom ja ani neviem čo je vo vnútri :) To LED svetlo som si už dával sám ale trubice sú pripravené asi od výroby.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 09:45 Muž Jifi [675] Re: mPP
mPP napsal: Len dnes som to tak pekne položil, že to svietilo cely deň. Ale prečo potom keď do toho bucham to zhasina to aby bol štarter ?
To vypadá pravděpodobně na zlomený nebo přepálený drát. To jsem měl i ve stolní lampě i v autě. Obojí se chovalo stejně. Střídavě fungovalo a nefungovalo, po malém nárazu změna fungování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.11.2015 08:25 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: GP
jen ještě upozorním, že většina spínacích hodin rozpíná nulu, ne fázi ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 07:25 GP Re: mPP
pokud vrni pri radnem vypnuti, mozna zkus otocit vidlici. ale s tim blikanim to nic neudela.
edit: nebo spis hodiny, zvlast pokud jsou za rozdvojkou hodit na druhou stranu. videl jsem i svetelkujici trubici pri spatne orientaci :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2015 05:31 Muž Dominick [22] - AfrikaRe: mPP
hod model alebo foto osvetlenia,nech vieme čo to maš za "čudo"(ja štartér mam zvonka). štartér je spotrebák tak ako trubica,preto je nevyhnutné sa k nemu dostať aj bez poškodenia vyrobku. stojí pár korún,za skúšku to stojí :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 22:13 Muž mPP [4] Re: Jifi
Musim sa nato zajtra lepšie pozrieť ako to tam je či to je fakt tak ako píšem.Len dnes som to tak pekne položil, že to svietilo cely deň. Ale prečo potom keď do toho bucham to zhasina to aby bol štarter ? Ja si skôr myslím, že ten kontakt niekde v obimke bude chyba alebo kabel môj nazor ale skôr obimka. Inak orosenie je ráno dosť veľké
Tak človek sa vždy uči nemôže vedieť všetko o eletrike :) eletrika je široky pojem a vždy sa človek uči ale princím, že podobný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.11.2015 22:05 Muž Jifi [675] Re: mPP
Člověče, já elektrikář nejsem, ale startér od předřadníku poznám smich
K věci: mám taky koupený kryt se zářivkami. A je udělaný tak, aby byl vlhkotěsný. Mám ho rok. Jak jsem psal, krycí skla jsem hned odstranil. Takže výsledek je ten, že kryt je v noci celý mokrý od toho, jak je kolem zářivek orosený. Ale startéry jsou umístěné tak, že se dají vyměnit. Fakt máš takový kryt, že se tam nedá vyměnit startér? To by byla pořádná ojebávka. Startéry po čase odchází a je potřeba je měnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 21:51 Muž mPP [4] Re: Dominick
No ale tam to je zaizolované dá sa to rozobrať bez poškodenia ? Taky čierny kryt je to normalne zlepene dohromady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 21:51 Muž mPP [4] Re: Jifi
Pozeral som práve na toto osvetlenie pred dvoma mesiacmi a teraz pravdu povediac ľutujem :( Dal som za to LED 63€ a keď mi to bude trebalo meniť tak zasa budem kupovať nove. Ale nevadi keď by som mal kupovať určite investujem do 4 trubicovej T5 už len vybrať správne neonky potom. Priatelka ma potom už asi zabije koľko ja dám do toho akvária :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 21:50 Muž Dominick [22] - AfrikaRe: mPP
pokial huci tak tam je starter a tlmivka(predraniky nehucia-su elektronicke). skus vymenit starter,ten sa musi dat vymenit bez rozobratia svetla, novy stoji 22 centov :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 21:42 Muž mPP [4] Re: Dominick
Netuším ako to zistim :) ale bude to čo čítam asi tlmivka a štarter. Ono môže byť aj niečo v obimkach ja keď pokývam s krytom tak raz to ide raz nie niekde len spoj alebo neviem ten kryt je plastovy a sa ohýna tak pri ohybe to robilo. Ktovie čím to je ale začína aj bzučať keď zhasne zrejme už mu zvonia posledné hodiny života.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 15:43 Muž Dominick [22] - AfrikaRe: mPP
máš tam predradník alebo tlmivku a štartér ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 13:22 Muž Jifi [675] Re: mPP
No, já jsem si sice krycí sklo pořídil, ale kvůli krmení jsem ho stejně nakonec dal pryč.
Osvětlení bych na 120 cm koupil asi takovéto: www.rostlinna-akvaria.cz/…
Ale každý má jiný vkus a jiné priority (třeba cenu).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 13:08 Muž mPP [4] – kryt
Aha tak to nieje zly nápad a stačilo by mi pohľadať len krycie sklo a nemusel by som riešiť celý kryt.
No len by ma hnevalo, že som dve mesiace dozadu kupoval to LED svetlo a teraz by ostalo nevyužité. Ešte počkám ako sa to zachová a vprípade že to bude ďalej blbnuť dám asi na tvoju radu a to závesne poriešim. Len ake máš niečo na internete pre akva o dĺžke 120 cm ? Ono potom tiež bude dylema či ísť do trubíc alebo kúpiť LED
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 12:07 Muž Jifi [675] Re: mPP
mPP napsal: No práve, že som eletrikar :)
Ale keď to otvorim vlastne IP bude narušené lebo je to robené s krytom.

No, ta izolace bude porušená. Proto bych se na to vykašlal. Máš kryt položený přímo na akvárku bez krycího skla? Pokud ano, tak je tam vlhko jak v prádelně.

mPP napsal: Keď ťa tu mám tak aké svetlo by si odporučil dať v prípade na novy kryt ?
Osobne by som šiel do 2x T5 39W a doplnil to o LED svetlo čo tam mám teraz to je 2x13W, neviem aku ma intenzitu svetlo neuvádzalo na baleni ani nikde na internete som otom nevedela najsť :( Ale je to biela farba a rastliny v kombinácií s T8 čo mám teraz rástu pekne je tam studena biela a jedna sun glo.

Jestli ti rostliny pěkně rostou, proč potom zvyšovat světelný výkon? (Teď máš zářivky 2*30 W.)
Já osobně pokukuju po závěsném osvětlení. Jednak se dá potom regulovat i vzdálenost od akvárka, jednak to není uvnitř tak vlhké jako kryt položený na akvárku a jednak pak můžou rostliny vyrůstat i ven z akvárka.
Plánuju, že jak mně odejde současné osvětlení, tak si pořídím závěsné.
U závěsného osvětelní bych ten o něco vyšší světelný výkon pochopil. V případě potřeby se dá osvětlení zvednout víc nahoru a intenzitu světla tak snadno snížíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 11:36 Muž mPP [4] Re: Jifi
No práve, že som eletrikar :)
Ale keď to otvorim vlastne IP bude narušené lebo je to robené s krytom. Keď to bude ďalej tak blikať budem nútený spraviť si nový kryt podľa svojich predstáv čo som už chcel dávno. Keď ťa tu mám tak aké svetlo by si odporučil dať v prípade na novy kryt ?
Osobne by som šiel do 2x T5 39W a doplnil to o LED svetlo čo tam mám teraz to je 2x13W, neviem aku ma intenzitu svetlo neuvádzalo na baleni ani nikde na internete som otom nevedela najsť :( Ale je to biela farba a rastliny v kombinácií s T8 čo mám teraz rástu pekne je tam studena biela a jedna sun glo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 11:27 Muž Jifi [675] Re: mPP
Na základě čeho si myslíš, že jsou zářivky OK? Dal jsi tam jiné a ty se taky chovaly stejně?

Pokud by byl předřadník K.O., tak bych na to pozval elektrikáře nebo bych pořídil nové osvětlení. Spíš ale raději to nové osvětlení.
Zaizolované to být musí právě kvůli vlhosti. Moc bych do toho nešťoural, pokud nemáš vzdělání v oboru elektro.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 11:09 Muž mPP [4] Re: Jifi
Je to od vyroby kúpeny kryt môže mať možno 3 roky. Zle som napísal nie trafo ale preradnik tam je. A ako ho skontrolujem keď sa to neda rozobrať lebo je to cele zaizolované či sa to dá nejak odobrať od krytu ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 10:57 Muž Jifi [675] Re: mPP
Jaké trafo? Máš tam nějaké trafo?
A co startéry nebo předřadník? Kontroloval jsi je?
Jak dlouho máš ten kryt?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2015 10:22 Muž mPP [4] – T8
Mám menší problem. Na kryte mám 2x T8 30W. Poslednu dobu mi to samo vypina blika to ked dvyhnem kryt pootočim trubicou svieti ale po čase napr hodina zasa vypne. Robi si čo chce. Neviete kde môže byť chyba ? Trubice sú určite dobre skúšal som aj ine dávať.
Neodchádza trafo na ktore to je napojené ? To mi prichádza do úvahy ako prvé.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2015 23:10 Muž teakmon55 [6]
Porovnaval som to niekde na nete.Takze cca 1400Lm z led bude malo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2015 15:53 Muž Dominick [22] - AfrikaRe: teakmon55
aka 80W ziarivka ? T5 H0 má okolo 6000lm. www.kupzarovky.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2015 08:21 Muž teakmon55 [6]
Vedel by mi niekdoporadit kdo sa do týchto lediek vyzna,hladal som na nete ale nejak sa v tom nevyznam.
Mam akva juwel 180L.A jedine co mi tak vychadza je toto led od sera
www.sera.sk/…
820mm-21W-1067Lm.Ak som to spravne prepocital tak 1067Lm je ako 80W ziarivka.Predradník mám do 40W a este jednu trubicu z maleho akva 36cm-8W-340Lm.
Takze potreboval by som vediet ci ta 840mm trubica mi bude stacit,popripade tam dolozit tu malu ak to ma vyznam.
Ja by som to asi takto nakonbinoval:
1x840mm-1064Lm
2x360mm-340Lm
Rastlinky anubias,eleocharis,kobercove
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2015 21:45 Merst – Osvetlenie
Potrebujem radu pozrite si moju nádrž to 45l akva.Chcel by som tam dať nejaké svetlo najlepšie nejakú kúpenu žiarovku a domáci kryt nepoznáte niečo také alebo to máte aj vy doma?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.10.2015 19:07 Muž SlavekB [168] - ŽivorodkyRe: RBeil
ja svítím pořád stejně s 20W/m páskama. Už 2,5 roku bez úbytku světla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2015 16:30 Muž Dominick [22] - Afrika – HO alebo HE
Ahojte, čo lepšie presvieti vodný stĺpec(výška akva 60cm), 2x35W T5 HE s 6600lm alebo 1x80w T5 HO s 6150lm ? (z rastlín tam bude len anubias). HE sa mi viac pozdáva kvôli možnosti kombinovať teplotu a postupne ich po jednom zapínať. Samozrejme spotreba hovorí za HE. 2x80w/830 HO mám vyskúšané, to presvieti pekne(možno by stačilo aj menej). Preto uvažujem či skombinovať 1xHO + 2xHE alebo 4xHE (šírka akva 55cm takže 4 trubice by som tam vopchal).

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.10.2015 19:23 Muž RBeil [174] Re: Mejla82
Levné LED pásky s nekvaltním chlazením velmi rychle odchází a strácí na svítivosti. O tomto problému je všude tři kupy stránek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2015 18:39 sachlj Re: davidek75
250W zdroj z počítače by snad stačil...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2015 16:53 Mejla82 Re: sachlj
Zkus led pasek..levne, dostupne, funkcni...na prifilu mam dokumentaci vyroby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2015 16:24 Muž Paxero [71] Re: sachlj
Zarovka moc hreje, a relativne malo sviti v modre casti spektra (v porovnani s LED, HQI, zarivkami 865, 942 atd.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2015 16:20 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: sachlj
Nehodila. Moc žere a bude mít asi moc úzký úhel vyzařování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2015 16:17 Muž davidek75 [163] - ŽivorodkyRe: sachlj
Dokážeš si přestavit čím to budeš napájet???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2015 15:23 sachlj
Hodila by se pro osvětlení akvária parabola z auta s 12V 60W žárovkou ? Jak moc je to co vyzařuje dobré pro rostliny ? Parabola je dost dobře voděodolná...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.10.2015 00:31 Muž Zdendoslav [12] - Amerika – Zapojení zářivek T5
Pro ty, kdo si budou vyrábět osvětlení, bude možná zajímavá informace, že u některých zářivek T5 nejsou konce rovnocenné a není jedno jak se zapojí. Více info je zde:
diskuse.elektrika.cz/…
(Pro ty, kdo to nechce celé číst: každé vlákno zářivky je vyrobené z jiného materiálu a musí přijít do těch správných svorek předřadníku, jinak se výrazně zkracuje životnost.)
To jsem fakt do teď nevěděl, nezkoumal jsem ani, kterých výrobců se to týká.
Třeba mě doplní např. KarlosS nebo Designer...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2015 20:09 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Jespe
na tyto rozměry jedině s čipy Cree. Vezmi hliníkový plech 3mm, ohni ho do U, přišroubuj nebo přilep 20-30 ks čipů Cree XML, propoj je do série a zapoj na !proudový! (ne napěťový) zdroj.
Inspiruj se třeba zde:
rybicky.net/clanky/1449-led-osvetleni-maxxo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2015 18:42 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: Jespe
Google- Závěsné akvarijní osvětlení- Obrázky , do jaké ceny chceš jít je jenom tvoje rozhodnutí,já bych si to udělal sám,nebo nechal vyrobit,dle svých představ po konzultaci s kolegy.LED trubice,panely nebo bodové reflektory,Lumeny,Kelviny,úhel osvitu,Watty,životnost,závěsy, pojezdy,materiál a cena ,jsou tak asi základní,co by tě mohlo zajímat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2015 17:04 Muž Jespe [3] - Malawi, Tanganika
Přesně toto se mi zatím jeví také jako nejlepší řešení. Problém je u mne však s tím, že si sám nic podobného asi nezkonstruuji.

Nevíte v jaké cenové relaci by se mohlo toto osvětlení pohybovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.10.2015 16:23 Muž Maaara [95] Re: Jespe
Takhle velké akvárium bude pěkné otevřené, takže bych na to kryt určitě nedával. Světlo bych tam dal zavěšené na lankách, buď jednotlivě nebo si vyrobit třeba hliníkový rám, na který to přiděláš a ten zavěsíš.
Na ten rám si pak můžeš přidělat i další osvětlení třeba to modré na noc. Výhodou toho zavěšení je, že při údržbě si to zvedneš výš a nepřekáží ti, nebo když potřebuješ ubrat nebo přidat, tak regulueš jas jen zvednutím / snížením.
Já sice nemám tak velké akvo, ale taky jsem zvolil zavěšené LED osvětlení právě z výše uvedených důvodů (byť tu regulaci u LED lze udělat i bez změny výšky osvětlení)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.10.2015 16:12 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: Jespe
Kryty jsou při manipulaci v akva nepraktické a navíc musíš udělat vodotěsnou izolaci.Volil bych posuvné lankové zavěšení s LED trubicemi,nebo LED reflektory,ale to je jen věc názoru.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [32] ...... 89

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 108113x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3565-osvetleni?od=1551