První pokus o vlastní osvětlení nějak svítí. Dva metry dlouhé, jeden je WRB, druhý CRI-300 denní bílá. Pro fotku ztlumeno. Akorát ten "akvaristický pásek" od T-Led svítí prostě slabě; vlastně je to stejné jako Sinkor vs. Sinkor WRB.
Takže od příště budu asi používat jen denní a studenou bílou, asi do mixu 2x denní a 1x studená. Nebo má smysl tam mít denní+studenou+WRB?
A napadlo mě, místo těch profilů s difuzory, co prostě nějaký hliníkový plech, na to nalepit pásky, kde je chci mít, a přes ně plácnout něco průhledného kvůli vodě? Nějaká tenká folie odolná vůči teplu třeba? Zcela vodotěsné neočekávám, jen nějakou základní ochranu
Když bych si toho stavěl víc, tak si asi objednám pásky přímo z Alíka (které konkrétně?), třeba 20m+10m a jen zdroj v Česku. U tohoto mám 100W vodotěsný, tak má ještě na další řadu rezervu, možná i na CRI-600, když je trochu utlumím a půjde to uchladit, nějakým lepším profilem?
Kde v Praze kupujete hliník? Ideálně aby se na to dalo podívat, mělo to ochranu proti stříkající vodě (difuzor) a nevybírat podle parametrů jenom
Teď mám jeden takovýhle stojan (nahoře 2x200 + dole krevetárka 45 cm hluboká a 30 cm vysoká), budeme vyrábět i druhý takový. Nějaká hotová světla mám a pořád ještě řeším, jestli pořídit kryty a nějaká světla do nich, nebo to nechat jen světla, ideálně vlastní výroby, v zimě mít krycí skla a jaro-podzim bez nich a častěji větrat (vlhkost).
Já vím, že Tony mě bude tlačit do Led čipů, ale o těch vím ještě míň než o páskách a pájel jsem naposledy na základce
I když už jsem si i páječku a horkovzdušnou pistolku pořídil, tak si s tím můžu začít hrát.
Chystám se jít dneska prošmejdit OBI, nakoupit kabely, koncovky a kdeco dalšího.
Na třetí fotce: Update už s těmi dvěma pásky místo hotových světel a novými krevetárky.