Ahojte, tak riesim este stále to svetlo.
Nové klasika 193e - Eheim varilux, ale...
Mám doma rampu čo som tu par príspevkov riešil. Trošku som to už riešil cez správy s driverom tak ma trošku naviedol na smer, ale zaujima ma aj váš názor.
Je to rampa aquatlantis t5 - 2x45w. Práve som ju vyskúšal a je funkčná aj ked treba vymeniť 2 uchytky a trocha ju pretesniť nakolko neviem ako dlho fungovala.
Napadlo ma to, či by som jednoducho tuto rampu nevyužil na moje 120cm akva.
Táto rampa bola pôvodne na 100cm dlžke. Dlzka trubice 895mm. Kryt by som vyrobil a využil tak aj plastové záklopky ktore k tomu mám.
Chcem sa však spýtať na váš nazor na to, ako budu trubice svietiť do rohov akvaria.
Pridávam aj foto.
Upozornujem že kryt je nekompletny tak so to len nejako nastavil a že som dal iba jednu trubicu, viac nemam.
Jedná sa o to že nový kryt by vyšiel na 193e, ak by som si to nejako vyskladal sam (nova rampa so zarukou, kryt drevotrieska, vrch drevotrieska) tak by to vyšlo možno na 140e.
Ak by som využil tuto rampu tak by ma to vyšlo možno na 50e max. kedze aj neviem aka je stara a kedy mi odide.
Ono ked si vyrobim kryt a odide mi tak tak ci tak ten isty kryt vyuzijem teoreticky aj na tu novu rampu.
Dalšou variantou by bolo spodný rám, vrchný rám a cele to svetlo s rampou aquatlantis predať na bazoši za možno 50e? A doložiť peniaze a vyskladať ten vrch.
Nejak sa neviem rozhodnuť a tak si necham poradiť od vas.
Ak mi napísete že tie rohy budu tmave aj ked tam dokupim reflektory (aj ked tie rohom nepomozu nejako) alebo neviem či by som tam dal do rohov menej náročne rastliny tak necham si poradiť.
Rozmiestnenie rastlin v akva je momentalne len dočasne.
Este ma čakaá presadenie asi 20% rastliny a nanovo to budem asi musieť preorganizovať aby som to esteticky zladil a vyladil do technických požiadaviek rastlin na svetlo a čast nádrže ktore oblubuju alebo v ktorej sa im darilo v minulej nádrži.
Fotky v prílohe. Vdaka vopred
Este raz upozornujem vela svetla mi unika cez vrch kedže kryt je nekomplet a je tam iba jedna trubica 45w
Edit romant: zabudol som dodat ze som zapol iba tu jednu a to tu prednu trubicu. (tiez ma mojlo napadnut dat ju dozadu)
Pripadne ak sa neviete rozhodnut tak ju prehodim a spravim nove foto.