Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Osvětlení

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 24 Přejít na další stránku   1  
Osvětlení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2018 15:59 RencMan Re: powery
A ten Aquatlantis vydrží vlhkost bez problému jo? I když se dává téměř nad hladinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2018 15:42 Muž powery [250] Re: RencMan
Oboje mám. Oboje svítí pěkně. Aquatlantis mám v krytu, Chihiros by tam asi dlouho nevydržel kvůli vlhkosti. Obojí mám zredukované, protože svítí moc. Aquatlantis má kvalitnější provedení, takové robustnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2018 15:39 RencMan Re: afc1886
To ještě přesně nevím, takovou tu klasiku co se ke krevetkám pořizuje. Hodně se mi líbí kobercové rostlinky. Řekl bych laicky řečeno ,,středně náročné". Hodně mě zaujalo Aquatlantis Easy LED, na druhou stranu jestli stačí Chihiros LED které je o polovic levnější.... zajímalo by mě porovnání těch dvou co se týká kvality provedeni. Ten Chihiros se prodává na ali,tak mam strach aby to nebyl laciný šmejd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2018 15:18 R Muž afc1886 [15243] Re: RencMan
Nepíšeš, jaké rostlinky tam chceš potom mít, ale já bych šel do www.rostlinna-akvaria.cz/… .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2018 14:14 RencMan – Jaké LED osvětlení
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu. Měl jsem osvětlení v krytu (vypouklého) akvária, působením vlhkosti a stáří, elektro instalace odešla. Teď zvažuji koupit světelnou LED rampu bez krytu. Velikost akvária 800x240x400, aktuálně mam v akváriu pár Tlamovců. Akvárko bych časem chtěl předělat na krevetárium, plus nějakou rybku.
Aktuálně, jsem se díval na tyto světla:

www.rostlinna-akvaria.cz/…
www.rostlinna-akvaria.cz/…
www.profiplants.cz/…

Jedná se mi o kvalitu provedení a funkčnost, vlastní zkušenost, popř. doporučení jiného osvětlení.
Děkuji za radu
EDIT- velikost akvária je v mm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2018 09:26 Muž kus5 [3] – Pokus
Kromě toho, že svítím zhora zářivkou 18W 10000K a Led páskem 9000K, myslím,že mám vychytávku. Zadní modrou fólii mám přilepenou jen nahoře, dole odsunutou a mezi ní a sklo svítím led tělesem 6500K. Vypadá to viz nádrž Mystery.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2017 09:55 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: NHKG
Jen upozornění k těmhle stmívačům. Není to stavěné na nějaké velké proudy. Stačí tam připojit příkon pár metrů LED pásků, přehřeje se to a shoří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.12.2017 20:10 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: rubehe
Zdroj bude součástí té krabičky s vypínačem. Na výstupu z krabičky je konektor. Ten rozpojíš a zapojíš tam stmívač, třeba:

www.aliexpress.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 20:10 R Muž ctibum [7090] Re: rubehe
Celý to vypadá takhle? www.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 20:02 rubehe Re: NHKG
Fotka k příspěvku Na šňůře je vypínač. Štítek z druhé strany vypínače na foto. Na zástrčce není, vymenoval jsem ji za evropskou.

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 19:43 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: rubehe
OT: Led pásky na 230V jsou (mají "zdroj" v sobě), ale LED svítidlo co by v sobě nemělo samostatný zdroj jsem ještě neviděl. Ale samozřejmě je možné, že nějaké šunty se zabudovaným LED páskem budou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.12.2017 19:43 Muž Kubaa [718] Re: rubehe
To že to na jedné straně strkáš do zásuvky neznamená, že ty ledky jedou na 230V. To by z nich utekl magický dým a bez něj to pak nesvítí. Prostě tam ta elektronika je někde po cestě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 19:41 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: rubehe
Na napájecí šňůře není zdroj? Buď je přímo součástí zástrčky nebo je to taková černá krychle na kabelu. Najdi a vyfoť tu stranu, kde je štítek s parametry.
A prohlídni si pořádně svítidlo, i Číňani na ně většinou lepí štítky s parametry. Taky vyfotit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 19:40 rubehe Re: Kubaa
Led mohou být na 230v např.
eshop.ledsolution.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 19:39 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: ctibum
OT: Tohle na svítidlo nepřipojíš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 19:37 rubehe Re: Jifi
Odkaz nemam. Koupil jsem to v Čcheng-tu. Zřejmě to bude tohle m.aliexpress.com/… - jen ta tom nemám sunsun.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 19:24 Muž Jifi [675] Re: rubehe
Můžeš sem dát aspoň odkaz na to osvětlení?
Lepší LED osvětlení se dělá se zabudovaným stmívačem anebo se tam dá stmívač přidat.
Jinak souhlas s NHKG.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 19:23 Muž Kubaa [718] Re: rubehe
Žádné ledky nejedou na 220V a už vůbec nemůžou fungovat na střídavý proud (jsou to diody). Zcela jistě tam je nějaká elektronika, která z těch 220V vyrobí nízké stejnosměrné napětí, případně dokonce proudový zdroj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 19:20 rubehe Re: NHKG
Zdroj ve smyslu transformátoru na 12/24 není. Mezi el. zásuvkou a led je jen vypínač nejspíš jen s "měničem" stridaveho proudu na stejnosmerný. Tedy pokud ledky jedou stejnosmerny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 19:18 R Muž ctibum [7090] Re: rubehe
Tak zkus nejdřív googlit. Já to udělal, než jsem dal "blbou radu"... ;-)
EDIT
Např. www.t-led.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 19:13 rubehe Re: ctibum
To je teda rada.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.12.2017 19:12 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: rubehe
Typ? Stmívač na 230V nejde dát, ale svítidlo má nějaký zdroj. Mezi zdroj a ledky by šel možná vložit stmívač.
Další možností jsou mléčné skla/papír a podobně jak se to dělalo v dřevních dobách. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 19:08 R Muž ctibum [7090] Re: rubehe
Nejlépe asi nějakým vhodným stmívačem, řekl bych... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 18:45 rubehe
Čím lze regulovat intenzitu osvětlení u led osvětlení na 230v?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 16:56 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: smile
Důkladně si zkontroluj jestli mají trubice správný kontakt. Takovou díru mezi paticí a kontakty na trubici by jsi tam mít neměl. Zatahej za dráty jestli někde není špatný kontakt.
Je to elektronický předřadník který nemá startér u T5 se už nepoužívají. Najdi si nějakého elektrikáře ať ti to zkontroluje přinejhorším budeš muset koupit nový předřadník. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 14:43 Muž smile [1] Re: Kubaa
A tak potom v com moze byt chyba? ked som to zo skusackou skusil tak prud tam ide ale svetlo nesvieti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 14:29 Muž Kubaa [718] Re: smile
Když tam je elektronický předřadník, tak tam žádný startér není. T5 snad startéry nemají nikdy. Aspoň tak to chápu já. Elektrikář nejsem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 12:58 Muž smile [1]
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 12:57 Muž smile [1]
Tak kupil som trubice a nesvieti to. Tak som skusal ci ide prud do toho a ide len som si nevsimol nikde starter. Vie niekto poradit ked ho treba dat nikde som nenasiel na starter miesto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.12.2017 11:34 Muž MaraG [8] Re: smile
Na tom štítku máš jasně napsáno T5 - 39W x2 ;-) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2017 10:38 Muž smile [1]
Dakujem obom urcite pomohlo. Lebo t8 som 39w nikde nenasiel a otvor na trubicu je 16mm. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.12.2017 07:31 R Muž afc1886 [15243] Re: smile
Nevím, jestli ti to pomůže, ale T8 mají průměr 26 mm, T5 mají průměr 16 mm. T5 mají i jinou řadu watáže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.12.2017 22:34 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: smile
Na obal nekoukej, hlavní je co je uvnitř a to podle mě je na trubici T5. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2017 22:18 Muž smile [1]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj uz zase potrebujem pomoc. Mam problem lebo tomu moc nerozumjem. Kupil som akva 200l aj s osvetlenim z druhej ruky ale neboli tam trubice. Na rampe je 2x39w t5 ale na zasuvke je rozmer kolikov G13 a ked hladam trubice tak mi najde len T8 s G13. Pridam fotky. Dakujem za pomoc.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2017 14:05 flipex – V setu je zářivka o velikosti 46cm. Může být 45cm?
Dobrý den, prosím o radu.
Mám 54 litrový set od Diversy. Je k tomu zářivka SunGlo 46cm T8, jenže mi moc nevyhovuje a radši bych chtěl fialovou zářivku.
Lze do toho krytu dát i 45cm T8 ? Já právě nevím, tak 46cm T8 je tam opravdu narvaná, tak pokud by tam seděla i ta 45cm T8 byl bych rád.
Díky moc za odpověd. :-) ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2017 18:51 Žena petulinakk [2017]
Chtěla bych se opět zeptat majitelů osvětlení chihiros, kteří ho mají zavěšené - máte to na tom kitu co k tomu prodávají, nebo se vám to povedlo vyřešit i nějak jinak?

Světlo chci zavěsit ze stropu, ne na ty tyče co také prodávají... ale ten set mi přijde takovej jakoby... humpoláckej... www.zoo-hobby.cz/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2017 17:38 Muž STEPANZ [1] Re: Anthrax
Ahoj,dobrá rada nad zlato palec .Přidány dva menší trsy Ceratophyllum demersum a nestačím se divit.Ryby si plavou po celé nadrži,před tím šli nahoru jen za žrádlem a ted se honí po celém akva i těsně pod hldinou,nejen ve stínu těch trsu potlesk .Taky přidán menší kořen,ale ancík má svoje ukryty mezi kameny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.10.2017 15:55 R Muž Anthrax [4934] Re: quasimodo
O žádné takové rybě nevím. Ale já nevím hodně věcí :-) Naše ryby (v ČR) se chodí vyhřívat na mělčiny, ale předpokládám, že jim jde hlavně o tu teplejší vodu, než o světlo jako takové. Většina ryb má podle mě zakódováno, že otevřená hladina a světlo = nebezpečí, že je něco může ulovit ze vzduchu. Proto se bojí v přesvícených nádržích. Jiným rybám třeba světlo problémy nedělá ale že by ho vyhledávaly, nebo dokonce nutně potřebovaly, to si nemyslím. Ale to jsou jen moje domněnky a třeba mě někdo opraví. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2017 15:32 Muž quasimodo [368] Re: Anthrax
Doteď jsem o tom nepřemýšlel, ale jsou nějaké ryby, které mají vysloveně rády světlo? Ne jen že jim nevadí, ale že ho potřebují mít hodně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2017 11:59 R Muž Anthrax [4934] Re: STEPANZ
Technice nerozumím, ale pokud ten dotaz nepoložíš trochu konkrétněji, tak ti podle mě nikdo neporadí. Měl bys nastínit, jakou máš budoucí představu. Plánuješ nádrž s náročnými rostlinami, hnojením a plnohodnotným přidávání CO2 (CO2 Vital se nepočítá) a nebo s plevelem, co ti poroste skoro všude? Kolik do toho osvětlení chceš investovat? Chceš LEDky nebo zářivky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2017 11:16 Muž STEPANZ [1]
děkuji za rady,už mě to taky došlo,jsem při udržbě moc sestříhal a zredukoval rostliny,tím padem se to moc prosvětlilo a taky to světlo v krytu je cca asi 1cm nad hladinou vody tak to ma asi taky vliv.Jak jsem psal v uvodu meho profilu tak jsem se unahlil se setem,v budoucnu bych chtěl kryt zrušit,pořídit nové světlo a taky možná jiny filtr,tak jaké světlo by jste mě doporučily?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2017 07:31 R Muž Anthrax [4934] Re: STEPANZ
Taky nějak v tvém dotazu postrádám otázku. Tak doufám, že jsem tě dobře pochopil. :-) Zkus nějaké plovoucí rostliny, mělo by to pomoci. Taky by to chtělo nějaký kořen, jako shovku pro ancíka. Je chudák pěkně vystresovanej. Podle těch skvrn z fotek. Možná protože se nemá kam přes den ukrýt. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2017 06:22 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: STEPANZ
Nevím jestli úplně chápu Tvůj dotaz, ale druhy co ve svém akva chováš maji rádi hustě zarostlé nádrže s přistíněním (nebo vyloženě rádi rejdí i v úplné tmě) a to Ti chybí, proto se nejspíš drží u dna, necítí se bezpečně. Jakmile zhasneš nebo svítí jen to slabé dekorativní světýlko, tak se ryby rozplavou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2017 22:06 Muž STEPANZ [1] – setové světlo
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,jdu za vama pro radu.Mám setové světlo v krytu 16w,víc o něm nevím.Mezitim než se akva zajelo tak jsem svítl minimálně a mezitim jsem objednal na alixp,takovou blbustku jakoze dekorativni svetlo se vzduchováním na dno.Nakonec jsem zjistil ze to je totalní blbost ale aby neskončilo v koši tak jsem ho prilepil do krytu.A ted k věci:Když svítí setové světlo 9.30-12.00 14.00-20.30 ryby se drží u dna kromě neonek.Jakmile zhasnu a rozsvitím toho malého čínana,tak se rozplavou po celem akva.Hlavní svit je vidět na hlavní fotce a zbytek tady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2017 20:16 Muž UndeR [80] Re: petulinakk
Já jsem s tímto světlem maximálně spokojený. Používám ho cca 2 měsíce a po zkušenosti se zářivkama si ho nemůžu vynachválit. Navíc jsem ho ještě doplnil o stmívač TC420 a teď je to naprostá paráda. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2017 20:11 Žena petulinakk [2017] Re: UndeR
Takže evidentně nejsem sama komu došel číňanovo výtvor lehce odfláknutý v detailech.
Snad to bude poslední odfláknutá práce na kterou u toho světla narazím.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2017 19:50 Muž UndeR [80] Re: petulinakk
Měl jsem stejný problém ale za pomoci hesla "když to nejde silou, tak to půjde ještě větší silou" se podařilo. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2017 19:35 Žena petulinakk [2017] Re: Mirek64
Moc děkuju Mirku, vzala jsem za to teda pořádně, až jsem měla strach že strhnu závit, ale zadařilo se :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.09.2017 18:32 Muž Mirek64 [68] Re: petulinakk
Ty kovové držáky v balení jsou na nasazení světel do zářivkových patic, když chceš nahradit zářivky v krytu LED osvětlením. Trošku si s těmi šroubky pohrej a použij více síly a mělo by to jít. Mirek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2017 17:37 Žena petulinakk [2017] Re: Mirek64
Díky Mirku, ale myslím že ne, šroubuju je tak, aby hlavičky šroubků zapadly do otvorů které jsou pro ně na jedné straně zkosené.
Jo a taky jsem našla v balení nějaké kovové nožičky, ale rovné, ne ty zahnuté co se kupují extra... a vůbec nevím na co jsou :-D

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [24] ...... 89

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 108367x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3565-osvetleni?od=1151