No já bych se na sklenici od okurek vybodl. Sice ano může to fungovat. Dokonce i pancéřníček tam může být, ale to mi bylo jedenáct a do kapsy jsem měl tak hluboko, že bych ji prostrčil ruku skrz na skrz. Rodiče koníček nikdy moc nepodporovali a tak pro mne byl i zázrak, když mi mamka koupila Vasilinérii. Btw. měl jsem ji v Xté generaci v akvarku ještě snad rok a pul zpatky... Takže je fakt nezničitelná. Ale strejda je jiná kategorie. Chodí do práce a tedy si může dovolit do toho ty čtyři stovky vrazit. Je to prakticky nic, takže ho to opravdu netrhne. Můžeme si to i shrnout.
Akvarium objem 12L - 134,--
Vzduchovací motorek - od někoho nějaký starší i za 50,-- či přes aukci. Novej cca 150,--
Filtr molitanovej - 47,--
Rostlinky - od známých prakticky zadarmo.
Krevetky - i za 7,-- jednu
Rybky - radši endlerky jak gupky. jsou menší... ty jsou pomalu taky zadarmo, když na to přijde.
Písek do akva - může být z řeky i zadarmo. Jinak do takového akviška za cca třicku jeden pytel písku.
V nejlevnější variantě se vejde ani ne do tří stovek... V té dražší do čtyř set uplně v klidu. lampičku najde někde doma a je hotovo

Být tebou tak ho přemlouvám jak budeš moci. Udělá mu to větší radost za a) a za b) nebudou trpět rybky. Nikdy bych si totiž tohle nevzal na svědomí.
PS: pancéřníček v okurkovce nebyl dlouho za nějaký čas jsem se zmohl na dvanáctku

Stala mě tehdy všechny úspory

Ale zase byl pancéřníček pak šťastý a já taky