Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zakládání akvária

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 123 Přejít na další stránku   1  
Zakládání akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2009 11:58 Amy – Re: guzii
Ano, ano. Je to přesně ono! Akorát je 60 litrové, je též vystavené na aukru. Prodejci jsem samozřejmě také psala a odepsal mi , že je skleněné a nabízel mi i filtr. Upřímně mi přišla podezřelá ta cena, tak chci poradit, abych nekoupila něco špatného a pro rybičky nevhodného. Filtr podle obrázku také vypadá čínské vyroby tak nevim nevím. :-)

Mezitím co jsem se zamilovala do tohohle akvárka. Přítel mi chtěl udělat radost a k narozeninám mi koupil tradiční set, který obsahuje filtr, topítko, sítko a myslímm, že má i pozadí. Tak nevím jestli si mám nechat ověřený set nebo se pustit do tohohle akvárka. Zase na to výrobec poskytuje 2 letou záruku... No je to nějak zapeklité smich

Ps: Dík za rychlé reakce ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2009 02:03 guzii – shop
Předpokládám, že jde o tohle ne?

www.aukro.cz/…

Schválně jsme napsal prodejci co je to zač. Dle mě plastovej chaina shit(čti výrobek)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2009 00:02 Muž vena [52]
a jestli je to ze skla tak se tomu říkalo elementka a ta měla jednu nepěknou vlastnost ráda praskala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2009 20:13 guzii – Re: Amy
určitě? můžu poprosit o link na shop? vyrábět tohleze skla je dle mě hodně finančně nákladná věc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2009 19:58 Amy
Ne ne. Je ze skla. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2009 18:01 Romiš – Re: Amy
Není to plastové akvárium?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2009 17:24 Muž Diego [72] – Re: Amy
Akvárko kryt nemusí mít,záleží na rybkách,jestly se cítí spokojeně,pak ani nebudou skákat (kromě sekernatek apod.)Nebo lze u sklenáře dodělat krycí skla.Nevidím,že by byl hliník ve styku s vodou....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2009 17:13 Amy – Je to vhodné akvárko?
Fotka k příspěvku Dobrý den,

chtěla bych poradit s koupí nového akvárka. Velice se mi zalíbilo toto akvárko. Je 60 litrové a má zaoblené hrany. Co mě od něj odrazuje je to, že nemá horní kryt. V literatuře jsem se dočetla, že akvárko by kryt mělo mít. Můžete mi prosím někdo poradit? Je ten kryt tak důležitý?

Dále jsem se dočetla, že v akvárium nesmí být žadné kovy. Kování na akvárku je myslím hliníkové? Není to problém?

Díky za odpovědi a všem přeji jen to nej v chování rybiček X-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2009 11:47 Žena ustavprochore [568] – Re: Zdenda
K těm kytkám : rybicky.net/rady/clanek/136 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2009 21:25 Zdenda
Takže čekám na dodání rostlinek z Aqua daho, dále čekám až mi přivezou písek z toho odkazu a ještě jsem si objednal ten florapol kvuli rostlinkam. Co se týče "starého" akva, tak Dánia jsou nějaká hodně čilá, ancistrus taky nezaostává. Voda je čistá. Kamínky ze dna mi v octu nešuměli ale kytkám se to asi moc nelíbí, jelikož těm sevůbec nedaří. Listy u určitých rostlinek jsou čím dál více pruhledné a nakonec jakoby uhnije a upadne. Tak snad tedy bude chyba i tak opravdu v substrátu a rostlinky budou rádi za křemičitý písek.. :-O
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2009 13:41 Muž Eff [417] - Rostliny
Pokud o starém dnu uvažuješ proto, aby se dařilo rostlinám a rostlin tam budeš mít víc než těch 5, doporučil bych spíš Florapol od JBL
www.averecord.cz/…
Nasypat cca 1,5 cm písku, na to florapol, promíchat a na to zbytek písku (např. 5 cm v předu, 8 cm vzadu). Ovšem pozor, při odklalování bys pak neměl šmejdit až dole ve florapolu.
Pokud ovšem akvárium nebude výrazně zaměřeno na rostliny, použil bych pouze tebou vybraný písek, který před umístění do akvária jen propláchneš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2009 13:32 Zdenda – Re: Eff
Super. Mám pod to dát ještě "staré dno" třeba od Rataje nebo stačí jen toto ?
rataj-spk.cz/… a hlavně kolik kg?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2009 13:17 Muž Eff [417] - Rostliny
Ano, tohle je naprostá klasika. A pokud se ti navíc i líbí, není co řešit, rostliny ti poděkují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2009 11:48 Zdenda
Nejvíce se mi líbí zatím toto co říkáte www.flexiobklady.cz/… ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2009 00:15 Usine – Re: Zdenda
Pokud písek do rostlinného akvária tak něco podobného www.poolshop.cz/… Je to zaručeně inertní materiál a té velikosti se neboj, je tak akorát. Něco podobného mám. Není ani tmavý ani světlý. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2009 23:15 Zdenda
Takže plánuji zkoušku dna octem ale vzhledem k tomu že dno není tak závratná částka tak jsem se rozhodl že pořídím nové. Jak to teda je, když pořídím křemičitý písek, tak už pod něj nemusím dávat např.toto mojeakvarium.vltava2000.cz/… ? Jinak jsem si vyhlídnul tohle mojeakvarium.vltava2000.cz/… , www.akva-tera.myeshop.cz/… mojeakvarium.vltava2000.cz/…
ale nebude ta zrnitost moc málo ? A jaký, tmavý nebo světlý?Všude maji max 1.3mm zrnitost pokud teda nekoukam na nějaký obchody s dlažbou apod. Vyčetl jsem že ryby raději tmavší dno ale pokud to snad už budu mít hustě osázené tak by nemusel být problém... ? Poraďte prosím co koupit a kde. Rostlinky pravděpodobně objednám na odkazech uvedených výše od vás.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 19:27 Muž Yirka [9248] – Re: ondra08
Tomu tvému sdělení není rozumět ani po třetím přečtení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 13:24 R Muž Mrakoplash [1776] – Re: Zdenda
pri vyberu rostlinek opatrne > www.akvarijni.cz/…
ve vsech obchodech ktery jsem dole daval se daji koupit terarijni rostliny ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 12:58 Zdenda – Re: ondra08
Ryby tam byly dané po týdnu, mezitím filtr i osvětlení běželo.. Kvuli lepšímu záběhu jsem tam dal to staré dno a nakapal nějaké ty biokultury.... uvidím za týden(nemam akvarium v místě bydliště)ale na "koleji" :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 11:21 Zdenda
Koukám na ty rostlinky a ty jejich ceny mě překvapují, já dal za těch pár kytek co vidíte na fotce 300,- Nejdříve asi budu muset zjistit jestli ten substrát není vápenec, pokud ano, budu muset koupit něco vhodného, akva vyustit a udělat znovu. Pokud o vápenec nebude, tak objednám kytky a zasadím je. Co se týče toho nádechu, vzniklo mi to z jakési rozpuštěné hnojivé kuličky který jsem dal ke kořenům rostlinek. Nějak se dostali ven a jak jsem je chtěl teďka vytáhnout, tak se víceméně rozprskli a vytvořili takovýto kal. Jinak voda byla pěkná než jsem tam dal ryby.. sad
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 10:49 ondra08
zdravím.podle fotky vašeho akvaria není dostatečně zaběhly filtr voda má ,,náleníkoví" nádech(nálevník-Tetrahymena Corlissi)to znamená že se může ještě víc namnožit a skončí to až usmrcením ryb.Proč se vytvořil??protože v akvariu není dostatek nitrifikačních a denitrifikačních bakterii..Možná to je jen špatně vyfocené. ahoj ahoj rybicky.net/nemoc/tetrahymena-corlissi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 10:47 R Muž Mrakoplash [1776] – Re: Zdenda
v akvaristikach se vetsinou neni dobry radit ;-)
online kyticky >
www.aqua-daho.cz/…
www.rataj-spk.cz
www.agroholding.cz/…
pestirna-jaromer.webgarden.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 10:35 Zdenda – Re: Sid
Tak jestli to je vápenec to bohužel nevím, ale vyzkouším. Když člověk kupuje akvárium a baví se s prodavačem že chce kytičky atd.. a pak Vám prodají něco naprosto nevhodné pro rostliny tak je to evidentně špatná akvaristika. Zase je fakt že když si domu přinesete kytky a přesadíte ja taky si taky zvykejí a některý listy uvadnou a jinde zase vyrazí nové... Jaké máte zkušenosti s objednáním rostlinek přes internet a kde nejlépe ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.12.2008 01:05 Muž Sid [6764] - Rostliny – Re: Zdenda
Zkuste dát pár těch bílých kamínků do skleničky s octem. Jestli budou šumět, je to vápenec (mramorová drť), a ten je pro pěstování kytek nevhodný.
Při zakládání akva je ideální osadit rostlinkami cca 80% plochy dna, z toho větší části rychle rostoucími. Později je možné rostliny podle potřeby zredukovat nebo/a obměnit.
Osvětlení 2x24W/T5 zářivkami by mohlo pro řadu běžných kytek stačit, ale vaše osvětlení nezajistí dostatek světla bokům akviška a navíc- jak je něco "speciál" (Aqua Plant), vzbuzuje to ve mně nedůvěru. (A jsem si jistý, že oprávněnou...)
O skvěle vypadající prezentaci nejde... :-O jde o to, že v té prezentaci si můžete prohlédnout, jak vypadá dno, čím a jak se svítí, kolik kytek do akviška přišlo při založení, jak se kytky mohou sázet, aby to trochu vypadalo a fungovalo a taky se zde můžete přesvědčit, že to není zas tak velká věda, aby akviško trochu vypadalo a fungovalo... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 00:08 Zdenda – Re: Sid
Prezentace samozřejmě vypadá skvělě. Rostlinky tedy přikoupím. Co se týče světla tak je to 2x 24W, to by snad mělo být plně dostačující na tento objem ? Jedna zářivka T5 je aqua plant a druha z paměti nevím. Co se týče substrátu, tím myslíte že je ho málo nebo špatný celkově.. ? Snad se s tím dá ještě něco dělat... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 23:01 Muž Sid [6764] - Rostliny – Re: Zdenda
To akviško nemáte dobře založené... :-O
Špatný substrát, málo rostlin, světlo nic moc... :-O
Zkuste si prohlédnout fotky třeba v této prezentaci:
rybicky.net/nadrze/5035
Já bych vám poradil jediné... (Co asi, to si jistě domyslíte. hmm )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 21:45 Zdenda
Fotka k příspěvku Takže dnes po týdnu jsem jel omrknout akvárium a byl jsem mile i nemile překvapen. Voda byla krásně čistá, filtr ucpaný a 2 kytičky mi přijde že jsou na tom bídně :-( Filtr jsem propral ve vodě z akvária.. Přidal jsem další štěrk a vpustil rybí osádku 7 Dánií a jednoho malého Ancíka. Co se týče vzduchování, je v tomto stádiu lepší vzduchovat? Ryby po chvíli vždy pluly k hladině nadechnout se.. :-O V akva mám filtr atman tento typ www.exota-jansova.com/… ovšem když tam připojím ten výstup na vzduch tak mi to nejde nastavit tím "bazmektem" tak aby proud bublin nebyl tak silný aby nevadil rybám, takže jsem to tam raději nedávál. Hodně to hýbalo s hladinou v akváriu. Co mi poradíte, jde to nějak přiškrtit dotatečně něčím nebo co se s tím dá dělat? Co rostlinky, vzpamatují se? Myslíte že teďka když je tam už malá rybí osádka že si vzájemně budou prosperovat a nějak se to ustálí během pár týdnů ? Co se týče vody tak je tam ten mléčný zákal a ten snad během pár dní vymizí. Přikládám jedno foto, omluvte prosím kvalitu, nic lepšího než mobil po ruce nebylo.. Děkuji

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 13:17 1trebor – Re: kchrz
Dania pruhované jsou doporučovány pro zajetí akvaria, nevadí jim zvýšený NO2,NO3
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 12:59 Muž kchrz [24] – Paví oka
1trebor napsal: Jako první dania, ty jsou nejodolnější
Já bych řekl, teda z vlastní zkušenosti, že nejodolnější jsou paví oka. Přežijí všechno a množí se faktoriálem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 12:14 ondra08
máte filtrační houbu molitanovou nebo biomolitanovou??jde o to že v molitanové houbě se rychlej namnoži samočistící bakterie, s biomolitanem to je horší někdy když není dostatečně zaběhlí(dostatek samočistících bakterii) tak se přemnoží dravý nálevník Tetrahymena Corlissi a může dojít až k uhynu ryb.Neonky bych k pavím očkám a daniím nedával přece jenom danio a paví očko víc špiní vodu a neonky by se tak asi trápily ahoj ahoj PS:samočistící bakterie-niktrifikační a denitrifikační bakterie
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 12:05 Žena ustavprochore [568] – Re: Zdenda
někdy v září jsem taky přidávala písek do zajetého akvária, za provozu, nic jsem z něj nevytahovala. někde to tu na fóru určitě bude k dohledání :-)
předem jsem odkalila, nedoplňovala vodu a pak jsem opatrně dosypávala pečlivě propraný jemnější písek skrz odkalovací zvon (otočený zvonem nahoru). nezvířilo se téměř nic, šlo to hezky dosypat jen do míst, kde to bylo potřeba. rybky taky v pohodě. :-)
na plochu 100 x 30 cm jsem to dělala asi natřikrát, z obavy (možná zbytečné) před rozhozením nitrifikace :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 11:23 Žena Imii [46]
Moje ryby snášejí třeba výměnu dna pěkně. Měla jsem to zakalený (blbě propraný písek) celou noc a rybám se daří skvěle. Dokonce po napuštění nádrže (cca 20:30) tam bylo 20°C a nic. V 21:10 se mi při 23°C v zakalené vodě vytřeli dokonce čichavci ... záleží na rybách. Třeba Perleťový čichavci mi vydrželi i vytečení kvasnic do akvárka ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 11:16 R Muž Mrakoplash [1776] – Re: Zdenda
libit se jim to urcite nebude, nezapomen si odpustit vodu ;-)
a mozna by se dalo do ty vody na chvilku ty rybky prelovit asi to bude lepsi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 11:03 Zdenda
Děkuji za cenné rady. Chtěl bych se ještě zeptat, jak je to s případným doplněním dna(štěrku) do akvária, začínám mít pocit že ho tam mám málo a asi by bylo lepší přidat. Mám strach z toho že se voda zakalí což asi určitě, co na to ryby, vadí jim to ? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2008 00:52 1trebor – Re: Sid
Jako první dania, ty jsou nejodolnější
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 23:58 Muž Sid [6764] - Rostliny – Re: Zdenda
Nasazujte rybky postupně, nejlépe další skupinku až po ujištění se, že NO2 jsou neměřitelné. Pak by vám v souvislosti se zabíháním akva nemělo nic uhynout. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 23:37 Zdenda – Akvárium zajeté týden
Ahoj. Chtěl bych se s vámi poradit ohledně založení a následném postupu s akváriem. Před týdnem jsem založil akvárium cca 130l. Pořídil jsem cca asi 5 druhů rostlin a zasázel je, využil jsem i "staré dno" aby se akvárium rychle zaběhlo. Filtr jsem pořídil na objem 150-200l, osvětlění GloT5 2x 24W. Chtěl bych nasadit ryby, vzhledem k tomu že jsem použil staré dno + nějakou tuchemikálii na biotop vody atd a již to týden filtruje a světlo pravidelně spíná, myslím si že by to mohlo být OK, ale raději bych ještě vaše názory. Hodlám pořídit neonky, dánia pruhované, paví očka + nějaký ten ancistrus. Co jsem se dočetl a dle zkušeností ryby nenáročné. Myslíte že když je teďka nasadím že to pustupně nevymře? Díky za vaše rady a připomínky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 20:22 Muž Sid [6764] - Rostliny – Re: Metz
Poslední dobou se mi docela daří donutit se co 14 dní vyměnit část vody v krevetkáriu.
A dělám to stejně - 50% vody + vyprání filtrační vložky v odčerpané vodě. Taky mi nic nepadá. Je něco špatně? :-O :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 20:11 Metz
Nevim ja jsem čistil v pátek AQ dal jsem pul vody čerstve a pul stare,vypral filtr no a dnes vytěr neonek žádná ryba neumřela a všecky plavou krásně vybarvené. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 17:00 Muž Sid [6764] - Rostliny – Re: apinek
Nemám rád uměliny v akvišku!!! rozzureny Plastová pozadí ap. ... :-|
:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 16:17 apinek – Re: Sid
to je právě ono.od jara do podzimu,to je hrozně dlouho.mám tu nějakou vrbu ze spadlýho stromu,spadl tak před 3 rokama a kolem je hodně polámanejch větví,samozřejmě že uschlých.maji nějaké boule a jsou krásně tvarované,ale to bude na 100% plesnivět.větev bude obalená mechem,takže na barvě a materiálu mi nezáleží.možná zkusit rozříznout plastovou trubku o průměru 10cm a slepit různý kousíčky silikonem a jen zahrabat do písku.to by nemusel bejt špatnej nápad,že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 15:43 Muž Sid [6764] - Rostliny – Re: pansuu
...jsem myslel, že trošku pomáhá i samotná voda(samozřejmě i s kalem)...
To nejspíš ano. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 15:41 Muž Sid [6764] - Rostliny – Re: apinek
Korkové větve do akviška?! Měl bych strach, že nikdy nepřestanou plavat. :)
Jestli chcete pěkně tvarované větve k obalení mechem, doporučuji okrasnou vrbu. Nejlépe nějakou uschlou halouzku naložit od jara do podzimu do sudu s vodou, pak povařit a - můžete se bavit. :)
Vy ale asi spěcháte, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 15:16 Muž DrSova [28] - Rostliny
Tady ma nekdo kouzelne rucicky :) S takovyma se nebavime,nezdravime,nekoukame... smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 15:15 apinek
side,nevíte jestli se neprodává něco podobnýho,ale do akvária?
www.akva-exo.cz/…
něco takovýho bych potřeboval do akvárka,klidně z plastu,bude to omotané mechcem.nemám náladu jezdit po rybnících a hledat větve,pak je tejden vyvařovat,čekat než se potopí.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 15:15 pansuu – Re: Sid
Špatně jsem to napsal, ten filtr tam byl o 3 dny dřív, ale zákal se stával čím dál neprostupnější. Ustoupil teprve při nalití vody kterou jsem vypustil při odkalování. Asi to zabralo dohromady s okysličováním. A s tím dodáním bakterií(vypráním filtru) to bude pravda, jen jsem myslel, že trošku pomáhá i samotná voda(samozřejmě i s kalem).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 15:12 Muž Sid [6764] - Rostliny – Re: apinek
To je jednoduché - jste holt tak dobrý! :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 15:08 apinek – Re: Sid
ale já nikdy zákal neměl,ani nic podobnýho.dokonce ani řasy,snad jen zelenou na skle.ani nevim čim to dělám :)
čím to je,čím to je? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 15:06 Muž Sid [6764] - Rostliny – Re: apinek
A moc vás to mrzí?
Tak zkuste párkrát překrmit a sledujte, co se bude dít... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 15:04 apinek – Re: Sid
já nikdy zákal neměl,čím to? :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [123] ...... 144 145

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 146865x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13369?od=6101