Zakládání akvária
No a proto jsem vymyslel salatovou metodu turbozabehu, kdy sparis hlavkovy salat, vhodis do akvaria a on se hezky rozlozi. Za mesic vymenis vodu a mas s prehledem zabehnuto, zadny salat se nevytahuje (ono z nej nic nezbyde) a v dobe zabehu tam stejne nic ziveho nema co delat (rostlinam tohle nevadi), tak proc ne. Posledni akvarko jsem takhle rozbihal a priste to udelam zase.
Ale zaběhne,stačí nějaký šneček a občas přikrmit jako by tam byly ryby
cezarmilan napsal: zabíhací ryby
Já pořád přemýšlím nad tím, jak se zde všude píše, že do AQ ryby až po měsíci atd. Vždyt bez těch ryb se to AQ nezaběhne nikdy.
je pravda, že nové AQ hned neosadím celou osádkou, ale nějakej základ tam už dávám vždy. Ne hned v den napuštění, ale až tak třetí den. Myslím, že ty čtyři mečovky + čtyři pancéřníčci byly na ten záběh tak akorát.
zabíhací ryby
Já jsem tam ponořený pořád a třeba obě ruce a to mě baví
Zkusit mohu, ale stejně asi zvolím nějaký delší zvon protože je opravdu malý a musim mít potom celou ruku ve vodě,jinak zkoušel jsem to poprvé tak to ještě dopyluji
skus zmenšit průměr hadice ,já si podle "lehkosti" substrátu v akvárcích vsunuji do hadice u odkalovače uzší hadičky , aby byl menší průtok, písek to pak nezvedne ale bordýlek ze dna jo , samozřejmě když zvětšíš průměr zvonu, tak by to taky šlo (OT)
Zkus hadici trochu přiškrtit. Průtok taky hraje velkou roli.
0 01.03.2014 18:06 VojtaBatman – Akva
Ahoj, jinak chtěl jsem se zeptat ještě jak je to s tim odkalovaní mám jeden odkalovací zvon, ale je takový malý obyčejný hadice a asi 10cm zvon s klapkou, když jsem to zkoušel odkalovat tak jak mám ten jemný píseček v akva tak mě to občas bralo i písek, myslíte si že by byl lepší koupit třeba větší zvon třeba okolo 30cm a klidně i širší nebo je lepší varianta?
Já myslím že písek plave dost špatně ...
Však jasný neříkám hnedka chci zkusit ty black Molly jestli to je ten bordel od nich a pak to nechám být dlouho jen jsem se tak ptal jestli by tam něco potom nešlo
taky neonky mají jikry tak uvidím jestli něco bude
Já bych tam nic nepřidával,již chvíli tu řešíš různé problémy
,tak dej akvíčku trošku času,nic s tím nezkazíš. Někdy méně je více. (vlastní zkušenost
)
0 27.02.2014 21:06 VojtaBatman – Akva
Jinak chtěl jsem se zeptat od té doby co jsem tam dal 4 black Molly tak v akva pořád plave takový bordel asi Písek z dna a bordel, jak hrabou,schválně jsem je dal dneska pryč a uvidím jestli to tak nebude potom bych je daroval známému do akva a koupil bych asi něco jiného nebo obohatil původní posádku tedy tam je 16 neonek a 1 betta, co by jste doporučovali a jaký rybky jinak přikoupit a kolik klidně dejte víc typů?
Po dezinfekci jsem znovu založil akva "prcek" Sůl a teplota nezabrala(střevní paraziti).takže jedu od znova
,ale teď už to bude ok. Víra hory přenáší
Určitě, plži jsou výborní předskokani, tedy ty co zmiňuješ. Měnit vodu a maličko přikrmit bakterie troškou sušenýho krmení.
Jasně,stačí.A můžeš je i trochu přikrmovat
Stačí při zakládání akvária (40l čisté vody) na rozjezd pár piskořek,popřípadě okružáků?
jj, sprav co najpodrobnejsiu prezentaciu akva, setri to ludom cas a spresnuje rady
Určitě sem nějakou fotečku brzo nahodim a jinak si chci doladit profil s fotkama a takový ty věci tak brzo bude
Za mě dobrý,jsem rád že je to už ok
tak ještě vyrob prezentaci ať se můžem vyblbnout při hodnocení
3 24.02.2014 20:16 VojtaBatman – Akva
Tak mohu říci že vaše rady mě pomohly, akva mám krásně křyšťálový všechno je cajku a rybky postupně dávám zpět už jen poslední 4, dokonce me tetra neonová nákladla jikry ale koukal jsem že to je dost obtížné tak to nechám osudu, jinak vodu jsem měnil každý den teď už jednou po 2 dnech 5l, biomolitan s čerpadlem čistí taky dobře už je na něm vidět nějaký ten bordýlek a vzduchovací motorek mě jede taky pořad a nic mě neruší, vypadá to dobře
Ve většině nádrží mám pod substrátem vrstvičku Florapolu od JBL a myslím, že OK. U skla je vidět, že i kobercovky si k němu kořínky dosáhnou
myslim ze lepsia varianta je pouzit zasobny substrat a do toho zamiesat to osmocote
Mam v pisku jen jilove hnojivove kulicky, ale kdybych to delal ted, zkusil bych pod pisek nasypat
akvarijni-hnojivo.cz/… . Zkusenost s tim nemam, ale clovek ma v zivote zkusit ledacos
.
ja s tebou suhlasim, len si myslim ze pre zaciatocnika su tie gulicky bezpecnejsie
P.S. -dik
Hloupost, stačí přesazovat s citem a ne stylem škub sem, škub tam. Pak se zásobního substrátu dostane ze dna naprostý minimum
Já naopak výhodu výživnýho substrátu vidím v tom, že narozdíl od kuliček je po celý ploše dna a při sázení nových rostlin nemusím přemýšlet, jestli v tom místě zrovna kuličku mám nebo ne a nemusím se tím dál zabývat...
P.S. - rhizom je to
rozdiel je v tom, ze ak budes chcet presadit rastliny tak vyzivovy substrat sa ti dostane s nou na vrch, ak pouzijes tie gulicky tak vytiahnes s korenom maximalne tu gulicku.
anubias nemusi byt len o nieco priviazany, moze byt aj v dne, dolezite je aby ta cast (teraz neviem ako sa to spravne vola) proste ta z ktorej vyrastaju listy bola nad substratom
Aspoň, že tak
Do dna můžeš použít jak ty kuličky a nebo ten výživnej substrát pod písek, štěrk, ani jedním chybu neuděláš.
Mě zase byly doporučeny kuličky. Ale je fakt, že nemám žádné zkušenosti. Jen mě překvapilo, že jsem v nějakém jejich popisu našla, že jsou vhodné např. pod Anubiase...ale ty by se zas měli jen přivázat ke kořeni/kokosu/kamenu?
Tý jo to bude dřina, snad to dám dohromady tak, aby to fungovalo.
Jen malá poznámka - pokud ještě nádrž není založená, raději bych místo kuliček použila rovnou něco výživnýho pod substrát, třeba Florapol.
Edit: aha, ono už to založený asi je, tak pardon
Tohle je další věta,která by se měla pozlatit a vystavit všem na očích
Jasně že toho musí člověk spoustu naštudovat,co já toho už přečet
A zamotat se můžeš i u jednodušších věcí
jj to mam v planu
u akva me prijde ze musis hoodne nacist ale koukam ze se da zamotat jen do nazvu
Prostě kup ATMAN AT-201 + kostku biomolitanu a neřeš co to čerpadlo/hlava vlastně přesně je
aha no zmatlo me u vyrobku "cerpaci hlava" ze je napsano na krabici "cerpadlo" tak jsem se do toho zamotala.. diky.. takze at 202 koupim
No cerpaci hlava je neco, na co muzes nasadit biomolitan a jedes. Cerpadlo muze mit jen nejakou mrizku a na jeho sani (podle provedeni) nemusi jit nasadit vubec nic. Jinak to ale oboji cerpa vodu, a vnitrni cerpadlo se mysli, ze se to hodi do vody a tam to pracuje (nakonec vetsina beznych akvarijnich cerpadel ani za provozu z vody nesmi, jinak se neuchladi).
jj uz mi radili radeji 202
ale dneska jsem nasla jeste nejake fontanove cerpadlo tak mam zas zmatek...
0 21.02.2014 18:52 Fajtis – Světlo
Zdravím, mám akvárium 100L a nevím jak dlouho svítit.
Zářiivky : 2x 25W 0,5A
Díky.....!!!!!
ano ano 201 je super,mám dva v akva a můžu potvrdit,vir dělá parádní a je tichej
jezis on je rozdil i mezi cerpadlem a cerpaci hlavou... pritom kdyz si najdu at 200, 203... tak na krabici je "vnitrni cerpadlo"... :/
No,já dával nedávno do akva 250l AT-201 a v akva to dělá pěknej vír
,jasně,až se zajede,průtok klesne.A myslim si,že ta 201 by měla stačit určitě.
Nějakej čas vydrží a je skoro zadarmo. jen tak na zkoušku.
kde koupit už sem našel, asi budu muset posomrovat ať mi to v kvelbu předvedou, každopádně doma dělané mám a nepovedlo se mi je uchladit tudíž se vypálily a teď nahrazujou měsíční svit v noci
Legioix: nečekám náhradu zářivek, de mi jenom o doplnění světla kvůli náročnějším kytkám
Jen doplnim, na 160l akvarium je At-200 malo, chce to silnejsi, At-202 bych videl akorat. Precerpa papirove 600l/h, po zaneseni biomolitanu i jen polovinu, a precerpat 2 az 3x za hodinu akvarium... to je akorat
.
Alobal moc nevyřeší a nevydrží. Lepší je zrcadlová tapeta. Já to tak mám a zjevně se to zlepšilo
To osvětlení jsem měl možnost otestovat (pohledově) a připadá mi, že svítí mín než klasická setová zářivka bez reflektoru. Podle mě to jsou vyhozený peníze.
Prostě žádná hitparáda to není. Šupl bych tam pro začátek jen obyč alobal.
Na filtr samozřejmě čerpací hlava(např. ATMAN AT-200).To čerpadlo by se dalo použít na rozproudění vody ve velkém akva,ale tobě bude i na to stačit ta hlava
Přidat reakci
1 ...... [72] ...... 144
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 145855x