Zdravím všechny, kteří jste se rozhodli pomoci mladému a velice milému muži
se založením akvária. Akvárko mám momentálně prázdné v garáži, uvědomuji si nepopularitu takových to nových topíku na forum, ale vše co jsem mohl nebo nebo co jsem se domníval, že jsem mohl, jsem si již nastudoval. Můj post proto berte jako jakési složení zkoušky z toho co jsem si zde nastudoval. Důvod proč Vás žádam o kritické zhodnocení mého plánu je jednoduchý, učený z nebe nespadl
a tak to co jsem kupříkladu špatně pochodil nebo mi není jasné mi snad docvakne díky Vám.
Akvarium má rozměry: 75cm x 40cm x 35cm má tedy cca 100L
biotop: pokusím se vytvoření biotopu jižní ameriky
Co2: ne
Dno: pokud bude k mání snad nějaky tmavý 3-5mm hrubý šterk, kolik ho bude potřeba nemam absolutně zdání, ale rád bych udělal pár terásek pomoci na výšku postave břidlice pro lepší vyniknutí nižších rostlin, alespoń se domnívám, že by to takto mohlo zapúsobit.
Dekorace: jak jsem již dříve napsal pokusím se o nějaké to vytvoření teras, nicméňe uvědomuji si že 100lit. neni moc, takže na kořen nejspíše nebude místo. (možna si to ještě rozmyslím ale když jsem byl malý a měli jsme akvárko s kouskem dřeva z rašeliniště byla voda jakoby rezavá a celkem mám z toho obavy, měl bych je mít?
Pozadí: Jako pozadí jsem si zvolil břidlici na plocho lepenou na plexisklo o velikosti zadní stěny. Na internetu jsem někde viděl v nějakém návodě i takto vyrobenou schránku na Filtr která byla dole provrtaná. Máte nejaké zkušenosti s tímto skrytím filtru?
(Původne jsem chtěl lepit a skládat malé dlouhé kousky břidlice na sebe a vytvořit tak jakoby dojem podemletého břehu. Na břidlici se, ale prý často drží řasy a toto uspořádáni by bylo asi horší na údržbu, nehledě na údajné nebezpečí pro rybky skrývající se v ostrých lomech..)
Hnojení: nejspíše ano, popravdě rostlinky mě baví více než rybky takže piplat se budu spíše snima
(ale nikomu ani muk)
Stojan: Skříňka u stěny u jižního okna, ale nemám příliš rád světlo takže rolety jsou většinou dole, jeden z duvodů proč jsem si vybral tento biotop, prý není příliš světlomilný.
Osvětlení: tak v tom se opravdu nevyznám, nejspíše se spolenhnu na radu v obchodě kde mě jistě natáhnou.
technika/Filtrace/vzduchování: taktéž, doma mám jen nejaky prehistoricky strojecek na bublinky ale je tichý
co se ohřívače týče, uvidim pořídím děda pry ještě nějaký ma.
údržba: snad týdně výměnna 15 l vody, a jedno za 14dni vysátí dna,na sklo magnet.stěrku.