Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zakládání akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 78 Přejít na další stránku   1  
Zakládání akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 13:52 Žena arumba [0] Re: Kytka
Už jsem se zaregistrovala :-) To byla teda rychlovka.
Já myslela v sobotu na Rajskou, na Pankráci jsme právě už byli teď v neděli, tam jsem nakoupila nějaké kytky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 13:39 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Martina
Nitrivec s řasou moc nepomůže. Boj s ní závisí od toho, o jaký druh půjde.

V novém akváriu je docela častý jelení roh, proti kterému opravdu nejlíp pomůže snížit na několik dnů (například na týden) dobu osvětlení.

Obecně je po zaběhnutí nádrže nejlepší metodou boje proti řasám snaha o vyvážení světla a živin, ale s tím je dost času experimentovat později, když všechno ostatní funguje, jak má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 13:32 Žena Kytka [2146] Re: Martina
Nechceš se už zaregistrovat? Pro komunikaci je to lepší ;-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 13:31 Žena Kytka [2146] Re: Martina
Pankrác je v neděli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 13:28 Martina Re: Kytka
Díky, tak tam v sobotu vyrazíme kouknout se
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 13:24 Žena Kytka [2146] Re: Martina
Pankrácká burza je větší (více prodejců) a lépe zásobená. Na Rajskou jezdí prakticky ti samí prodejci co na Pankrác, ale v menším počtu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 13:19 Martina Re: Raviolka
Aha, tak děkuju za poznatky, já jsem si to myslela, že nebudou vhodný do novýho akva, když tam psali, že se jim mají speciálně pěstovat řasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 13:18 Martina Re: Jája
O řase jsem četla, že se jí asi nevyhnu, předpokládám, že chemií to řešit nemám. Budu stírat ze skla a mám snížit osvětlení? Ted mám v plánu svítit cca 6 hod denně. Pomůže tomu ten Nitrivec nebo ten zlikviduje jen Nálevníka?
Koukala jsem, že jsi z Prahy 3, tak jsem se chtěla zeptat jestli nemáš porovnání burzy na Pankráci a na Rajské zahradě. Byli jsme jen na Pankráci a teď jsem objevila tu na Rajské zahradě, tak jestli má cenu, tam chodit, předpokládám, že ta bude menší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 13:00 Žena Raviolka [2154] Re: Martina
Tylomelanie mají specifické nároky a do běžného akvária se nehodí, mohly by ti ožirat rostliny. Septaria je příbuzná neritin a clithonů. Mají podobné nároky, ožírají nárůsty z pevných předmětů (sklo, kořeny, kameny, silnější listy rostlin). Pokud se ti líbí, tak bych s jejich pořízením počkala několik měsíců, než se akvárium zaběhne. V opačném případě by je to mohlo stát život.
Každopádně jak už tu zaznělo, okružáci a piskořky náročné nejsou a udělají v akváriu spoustu práce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 12:10 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Martina
S jinými šneky zkušenost nemám, jestli někdo má, určitě ti odpoví. Piskořky jsou zvlášť samice a samci, ale samice se umí množit nepohlavní cestou. Takže jich stačí několik do AQ. Neritina a clithon jsou už trošku větší šneci, takže uvidíš, jak na tom budeš s řasou (ta by měla do dvou týdnů vyrazit, tak se toho neděs) - žerou jen řasu, tak s těmi musíš opatrně, aby neumřeli hlady.Pokud půjdeš časem na burzu, šneky tam kup, je to o dost levnější. Pokud budou mít dost potravy, tak neritiny klidně 4 nebo clithonů klidně víc, je menší než neritina. Ale mám zkušenost, že neritiny tolik nevydrží, co clithoni, ačkoliv snášejí daleko vyšší pH a tvrdost vody. Ale je možné, že jsem měla smůlu na starce.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 11:55 Martina Re: Jája
S tím útěkem jsem to četla, to se hodí. Tak je ještě někde sehnat. Manžel dnes v Zoo Braník bude kupovat Nitrivce, tak mu řeknu at se tam podívá.
Můžu se ještě zeptat, jaký bys doporučovala počet do 240l? Viděla jsem na stránkách toho Zoo Braník že mají ještě Tylomelanii a Septarii, ale ty asi nejsou nijak užitečný? A u jednoho jsem četla, že se pro něj musí ty řasy pěstovat, tak to fakt nechci.
Díky za radu s terasou, to budu muset udělat, prootže na tom "kopečku" máme zasazené Vallisnerie, ketré jsem už 3 od včera sázela znovu, protože plavaly po hladině :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 11:40 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Martina
Piskořky dokážou za čas dno srovnat do roviny. Ale na druhou stranu jsou užitečné, takže je lepší je mít v AQ. Pokud chceš zachovat vyvýšené dno, tak ideální je to zajistit např. kameny. V podstatě vytvoříš terasy, které kameny drží na vyšší úrovni. Tak to mám i já. Jinak dno od piskořek viditelně zryté není. Ani o nich nevíš. Ven lezou v noci nebo po údržbě AQ, prostě při změně podmínek. Podle piskořek poznáš, když se v AQ něco děje. Pokud hromadně utíkají po skle k hladině, může být něco špatně. Šneci se dají koupit na burze. Jestli jsi z Prahy, tak bych ti jich pár dala (okružáky, piskořky a levatky). Bydlím nedalako stanice metra Flora. Neritiny nebo clithony na burze koupíš, ty se nemnoží - k prvotnímu vývoji potřebují braktickou vodu. Hlavně nekupuj ampulárky, ty likvidují rostliny ve velkém, speciálně rybicky.net/atlasostatnich/ampularka_okruzakovita , s tou mám, bohužel, osobní zkušenost, a rybicky.net/atlasostatnich/ampularka_pomacea_canaliculata . Navíc produkují dost odpadu (jsou velké) a zaneřádí akvárko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 11:32 Martina Re: Jája
Mám ještě jeden dotaz. Včera jsme akva napustili, dneska ještě budem vyrábět "strom", kolem stromu bude "trávník", na pár místech máme dno vyvýšené a je tam i písek. Když tam dám tu piskořku, nerozryje nám to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 16:13 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Martina
Skaláry by mohly beťáka zlikvidovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 13:51 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Martina
Na okružáky a piskořky bych tady na rybičkách pohledal akvaristu z okolí a poprosil jej o několik, mnozí se jich rádi zbaví zdarma.

S těma živorodkama je to dobré rozhodnutí. Já jsem četl několik návodů na zabíhání nádrže, ve kterých autoři doporučovali nasadit živorodky už dva týdny po založení, ale nikdy se mi to nezamlouvalo. Jsou sice odolnější, ale je to pořád hazard. Když se místo toho prázdné akvárium občas trochu nakrmí, mělo by to mít obdobný efekt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 13:22 Martina Re: Jája
Já jsem to s těma rybama nemyslela tak, že je chci záměrně zabít. Ale kdysi jsem akva měla a žádné zaběhnutí jsem neřešila, rovnou tam nastrkala živorodky a neonky a vůbec jsem nevěděla něco o zaběhnutí akva. Takže jsem myslela dát tam pár odolných, které by pomohly, ale nechám to být.
Ty šneky koupím taky na burze? V kytkách nevím co najdu, budem sázet dneska.
A proč ne beťáka?
Ty krevetky se mi líbí, ale vím, že je to blbost, bohužel :-(
Skaláry teda koupím poslední, díky.
Jinak taky moc děkuju za cenné rady!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 13:17 Martina Re: michalt
Díky moc za rady a zkušenosti!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2013 11:50 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Martina
1. Sázet rostliny bez vody je asi jednodušší. Vodu ale musíš ze začátku napouštět hodně opatrně. Já osobně ale raději sázím do vody, nechávám ji 1-2 dny odstát přímo v AQ a pak sázím. Jsem toho názoru, že ani rostlinám čerstvá voda s chlórem nedělá dobře. Když sázím do vody, tak vidím, jak ta zasazená rostlina ve vodě vypadá a jak se jí rozprostřou listy. Pokud je AQ vysoké, tak bych na sázení napustila cca polovinu vody. Rostlinami hustě osázej ¾ plochy AQ, to pomůže správnému nastartování podmínek v něm.

2. V záběhu bych první tři týdny měnila vodu několikrát týdně, pokud by se mi něco nezdálo, tak klidně i každý den, 4-5 týden ob den nebo 2x týdně. Od 6. týdne jednou týdně.

3. S rybičkami počkej minimálně měsíc. Čím déle, tím lépe. I ryby jsou živí tvorové a zaslouží si, aby jim bylo dobře. A ta úvaha, že tebe by to nebolelo, kdyby chcíply, to se mi tedy moc nelíbí. Ty si ryby volíš ty, ne ony tebe, tak bys o nich měla trochu jinak uvažovat. Nové ryby přidávej vždy po několika kusech, nikoliv celé hejno. To by mohlo s podmínkami v AQ pěkně zamávat. Než ale dáš do AQ ryby, tak vodu otestuj – pořiď si kapkové testy na NO2 a NO3 (NO2 musí být na nule). Na burze můžeš koupit testy od fy Aquar, jsou cenově dostupné a patří mezi ty kvalitní, navíc se podle nich dobře určuje měřená veličina. Neonek pořiď 30 (ale postupně, maximálně po deseti s ohledem na nové AQ), možná bych ale spíš volila nějakou větší tetru (20 kousků a opět pořídit postupně). Hlavně bych je tam dala před skalárami, aby ty tetry byly na domácím poli. Skaláry kupuj mladé (tudíž budou i menší), lépe si na jiné rybky zvyknou. AQ pro skaláry by mělo být vysoké minimálně 50cm, lépe ale víc. Pokud budeš mít ancistrusy, tak jim určitě pořiď kořen, k životu ho potřebují. O bojovnici ani neuvažuj.

4. Po pár dnech od založení AQ přidej šneky (okružáky, piskořky apod.), pokud bys chtěla neritiny nebo clithony, tak je přidej, až uvidíš, že ti tam roste řasa, protože pokud by neměli co jíst, mohli by umřít hlady. Šneci se ti nepřemnoží, pokud nebudeš překrmovat. Jinak šneci jsou naopak přínosem pro AQ . V podstatě likvidují odpad – zbytky krmiva, odumírající rostliny, mrtvolky ryb. Šneci nedokážou jíst zdravou rostlinu, jen tu, která odchází. Ty to nepoznáš, ale oni bezpečně ano. Krevetky neutíkají, pokud jsou spokojené, ale nepořizuj je, akorát by posloužily rybám ke zpestření jídelníčku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2013 11:04 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Martina
1. To závisí na tom, jaké jsou to kytky. Předpokládal bych, že to budou rychle rostoucí stonkovky. Jestli ano, je jen potřeba zasadit je do dna tak, aby se zcela lehce neuvolnil kořen a pak lít vodu jemně po stěně a nebo přes tu misku, aby se moc nerozvířilo dno. Někdy taky pomáhá dočasně je zatížit třeba kamínkem nebo jinou dekorací. Jestli se nějaký lístek ulomí nebo tak, to by zase tolik vadit nemělo. Tak si myslím, že obecně je to věcí toho, co Vám přijde pohodlnější. S trochou vody budou kytky nadnášené při sázení, nasucho budou zase ležet na boku a může být složitější sázet je těsněji u sebe.

2. Já při záběhu měním vodu obden, 1/3 až 1/2 objemu. Filozofie je, aby se odpadové látky (amoniak, NO2, atd) průběžně odstraňovaly a potřebné látky (NO3 a další pro rostliny) průběžně doplňovaly. Jiná metoda zase doporučuje neměnit vodu při záběhu vůbec (třeba uživatel Designer dovedl tuto metodu do vyšší úrovně :-) ), až dokud nebude nádrž připravena na první živočichy (asi po měsíci), pak měnit obden a nebo podle potřeby, dokud se to neustálí. Tam je filozofie taková, aby bylo ve vodě vždycky dostatek "krmiva" pro nitrifikační bakterie, které se pak budou rychleji množit. Záběh první metodou s dobrým filtrem trvá obvykle kolem měsíce, někteří živočichové se můžou přidat i dřív, s druhou metodou nemám zkušenosti, někdo zkušenější se možná ozve, ale nepředpokládám, že by to proces zabíhání výrazně urychlilo.

3. Nejvhodnější by asi byly gupky, ale já rybičky nepřidávám, dokud není akvárium ustálené po stránce látek obsahujících dusík. Snad poradí někdo zkušenější.

4. Několik okružáků a několik piskořek. Vhodný počet závisí od počtu kytek (každý list nepotřebuje vlastního šneka :-) ), ale na 240 litrů možná 10 okružáků. Podobný počet piskořek na dno. Ty zase umožní dnu líp "dýchat." Šneci se "přemnoží" jen když mají přebytek potravy a tím vlastně svým způsobem stabilizují biologickou rovnováhu. Moje zkušenost je, že při záběhu, když rostliny mění emerzní listy na submerzní, najde se pro ně dostatek potravy a je jich víc, než by mi bylo milé. Ale po zaběhnutí se mi doposud vždy sami zredukovali. Po záběhu akvária je přemnožení zcela v rukou majitele, který krmí rybičky, aby je nepřikrmoval. Mimochodem, je zcela možné, že jste si nějaké šneky (a nebo vajíčka) přinesla s kytkami. Okružáci se dají chytat na kousek okurku ponořeného na noc do nádrže, ráno na něm budou přisáti. Piskořky v noci často vylézají na sklo, tak když se v noci rozsvítí, dá se jich docela hodně proste posbírat. V mém malém akváriu loví menší okružáky taky beťák, a to navzdory mému důraznému nesouhlasu tone.

Možná se ozve někdo zkušenější a poradí víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2013 09:00 Martina prosím o radu
Ahoj,
právě zakládáme 240l akva, filtr Eheim 2073. Odkazy nahoře jsem četla, ale stejně mám pár dotazů.
1. je lepší sázet kytky do akva bez vody a nebo třeba částečně napuštěného. Přijde mi, že do prázdného se to bude sázet líp, ale zase se pak bojim, že při napouštění, ikdyž bude přes nějakou misku, ty kytky nějak poruším.
2. jak často ve fázi záběhu akva měnit vodu? Všude čtu takové to obecné pravidlo cca 1/3 za týden až 14 dní, ale jak je to u nového akva. S nálevníkem počítám...
3. cca po týdnu od napuštění bych chtěla dát do akva pár nějakých obyč rybek, které by pomohly s vytvořením rovnováhy a zároveň by moc nebolelo kdyby nějaká nevydržela... Můžete mi nějaké poradit? Bude to klasika společenské akva, takže mám v plánu cca 4-5 skalár, hejno neonek (asi 20?), pak pár mečovek vídeňských (nevím jestli je ten název úplně správně), samozřejmě 2-3 ancitruse, jo a jednoho beťáka. Ty ostatní ryby mám v plánu tam dát postupně po cca 3 týdnech od založení. Nakupovat je bude na burze na Pankráci a Rajské zahradě.
4. a poslední dotaz: mam tam dávat šneky a jaké? A co s nima až se přemnoží? Nebo jinou řasožravou rybu, má to cenu? Líbí se mi krevetky Red Cherry, ale bojím se, že utečou nebo je nějaká ryba sežere, nevím... Krycí sklo tam máme, ale v rohu má tu díru na techniku, tak se bojím, že by vylezly přes to.
Moc moc díky za případné odpovědi!!!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.10.2013 10:50 Onix Re: Loupežník
Jedná se o obohacený výživný substrát(prej japonský). Máčet se to nemusí. Je to levnější náhrada ADA amazonia. Tady to mají pod trošku jiným názvem www.aquario.pl/… a tady nádrž kde to funguje rybicky.net/nadrze/18415
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2013 10:43 Loupežník Re: Marcel G
Ahoj. Je to balení 2 in 1,obsahuje 2 litry podkladovou vrstvu+7,5 litru krycího materiálu. Myslím,že to bude právě nějaký jílovitý granulát a chtěl jsem vědět buď jestli někdo nemá zkušenost konkrétně s tímhle,nebo aspoň obecně na ten granulát. Např. jestli se to musí máčet,aby hezky klesnul a držel na dně a taky jestli proplachovat kvůli drobným částečkám (nečistotám)
Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2013 08:18 Marcel G Re: Loupežník
S popisku k tomu substrátu jsem se dočetl, že se jedná pouze o "podkladovou vrstvu" (té se obvykle dává jen cca 2cm), kterou je pak ale nutné ještě překrýt nějakým dalším substrátem (třeba pískem nebo nějakými jílovitými granulovanými substráty).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2013 21:53 Loupežník
Ahoj,zakládám nový akva a vybíram nejakej substrát. Chtěl to bych mít časem hodně zarostlý :-)
Nemáte někdo zkušenost s něčím takovým?
www.prirodni-akvaria.cz/…
Budu to muset máčet předem,aby to neplavalo? Dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2013 13:53 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: michalt
Já bych si s prouděním starosti nedělala. Jednak tam máš bettu, ta to trochu rozproudí, navíc to vidíš i na rostlinách, jak rostou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2013 12:39 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Ičin
Aaa...děkuji, to je výborný nápad! Bude to Torben :-). Stejně jej pravidelně aplikuji při výměně vody, tak jej teď prostě naliji trochu jinak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2013 12:04 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
potravinářské barvivo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2013 11:59 Muž michalt [737] - Miniakvária – Proudění vody v nádrži
Ahoj, nevím, jestli to patří do tohoto vlákna, ale vhodnější jsem nenašel.

Chtěl bych se zeptat, jak se dá zjistit, jestli v nádrži dobře proudí voda, tedy jestli jsou někde místa, kde se voda prakticky nehýbe.

Mám malé akvárium (25 l) a závěsný filtr (2 W) nastavený na malý průtok, aby projel objem vody v akváriu zhruba 1.8 krát za hodinu (tak jsem to nějak vysledoval, že to funguje nejlíp). Ústí filtru je relativně nedaleko nasávacího koše a celé je to v rohu nádrže. Filtrace (hladina NO2), chování ryb, šneků a rostlin zatím žádný problém s prouděním vody nesignalizuje. Ale jak jsem začal hnojit PMDD do vodního sloupce, kladu si otázku, kam všude proud vody to hnojivo (ne)zanese. A pro nízké rostliny (zatím mám jen jednu a krátce) je ten přísun živin prouděním docela důležitý.

Nemáte náhodou nějakou dobrou metodu, která by mi umožnila "podívat se," jak ta voda opravdu proudí? Díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2013 20:16 R Muž romant [27987] Re: Jája
Ano, asijským importům vyhovuje spíše ta teplota nad 24 stupňů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2013 19:48 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: romant
Chladnější vodu mám na mysli do 24°C.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2013 18:22 R Muž romant [27987] Re: Jája
S těma 200 litrama souhlas, ale s tou chladnější vodou bych to až zase tak striktně neviděl. Ono prodávaný závojnatky v akvaristikách jsou povětšinou asijský importy a tam je to právě naopak, spíš mají rády teplíčko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2013 17:17 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: cumlik
Závojnatka do 100l akvárka nepatří. Potřebuje minimálně 200l a chladnější vodu. Není to jen o tom, jestli se líbí nebo nelíbí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2013 11:22 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: cumlik
do 100l by mohlo hejníčko gavůnků, např.:
rybicky.net/atlasryb/duhovka_diamantova
nebo přidat pár nějakých cichlidek, ty ale až po řádném záběhu, t.j. 2-3 měsících, např.:
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_papousci
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_apistogramma_panduro
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_nijssenova
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_pestra

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2013 23:12 amrtin Re: cumlik
Fotka k příspěvku Co třeba tyhle parmičky?: www.aquapage.cz/… Jsou opravdu zlatou perlou akva X-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2013 23:05 Žena cumlik [0] – nove zalozeni 100l akvaria
Nejsem si jista,ktere z ryb da do 100l akva. Chtela sem nejake vetsi,ale zavojnatky cerne se mi nelibi a obyc. mi vadi to jejich plavani brichem nahoru :-/. Muzete mi dat nejake typy? Zatim se drzim teter neonovych+d. pruhovanych. Diky :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.10.2013 16:37 R Muž romant [27987] Re: Paul
Na ancáky zapomeň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 16:25 Muž Paul [2] - Asie
Dobře :-D a co třeba ancistrus?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 16:11 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: Paul
Bude vadit podívej se jak je krevetka veliká. Já koupil ten nejmenší filtr co v akvaristice měli a dopadlo to jako míchání guláše :-) Musel jsem upravit vývod :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 16:02 Muž Paul [2] - Asie
diky, ale nebude vadit krevetkám celkem silný proud z filtru? (mám vnější)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.10.2013 21:39 Muž acik [416]
jen nepřekrmovat akva,jinak budeš mít okružaku jak naseto,když si to pohlidaš,máš super čističe :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.10.2013 21:29 R Muž romant [27987] Re: Paul
Šneky, nebo krevetky.
Edit: Ty šneky mám na mysli třeba okružáky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 21:17 Muž Paul [2] - Asie
Poradíte mi prosím, jakou rybku jako "čističe" si mám dát do 25l akvária? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   03.10.2013 18:20 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
OT : nepatří to sem, ale každého, kdo o tom něco ví, tak musí zaručeně zarazit ono "po týdnu a pár dnech dám ty tetry". Na to je lepší reagovat i ve špatném tématu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   03.10.2013 18:17 Muž FD [-4] - MiniakváriaRe: malyLibor
řekl jsem to hoooooooooooooooooooooooodně stručně protože to tam nepatřilo( nevím jestli patří do tématu orybách do malého akvária něco o jeho zakládání) a už jsem četl nanoakvária 12-35l od Ulrich Schliewen Jakob Geck
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.10.2013 17:45 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: FD
Zalozis akvarko jak jsi psal, a pak mozna "uz" ZA MESIC tam das prvni ryby. Behem toho mesice v nem nechas neco rozlozit, nebo budes jemne krmit, jako bys tam mel ryby. Tim se akvarko rychleji zabehne. Klidne co tyden muzes vymenit vodu, jako by to uz normalne jelo, aspon tim rostlinam neco dodas. Den pred vpustenim ryb vymen pulku vody.

Je to opatrna metoda, ale bezpecna.

EDIT: Sem se podivej proc: www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 17:44 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: FD
No, možná by to chtělo si něco přečíst o zakládání akvária, o požadavcích ryb atd. Tak, jak jsi to napsal, je to... No, kdybych to takhle řekl já svému tátovi, tak by mi střelil pár facek a nedovolil by mi v sedmi letech založit si své první akvárko ani omylem! Předpokládám, že tobě je už víc než 7 let, tak si zkus něco o akvaristice přečíst.
OT prosím, tohle už není k tomuto tématu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 17:38 Muž FD [-4] - Miniakvária
Takže asi takhle založím akvárko kameny kořeny kytky pak dám po týdnu a pár dnech ty tetry. Po pár dnech krevetky a pak po 2 tydnech otiky super akva zařizuji koncem listopadu takže v lednu už by mohla být komplet osádka a jinak je to pořadi spravne

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.09.2013 19:16 R Muž romant [27987] Re: Slav3k
Pokud by to akvo mělo bejt jenom jako přestupní stanice, tak bych se tím netrápil a udělal to jako karanténu, na dno nic, jenom filtr a případný problémy si podržíš výměnou vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 19:13 Muž Slav3k [23] Re: Ičin
Tak snad těch 7 neonek a 5 teter krvavých tam nějakou chvíli než se stabilizuje velké akva vydrží ne ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 16:30 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
25 litrů je málo, takže v případě nouze bez
písku, kvůli údržbě. ale opravdu je to málo!

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [78] ...... 144

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 145816x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13369?od=3851