Zakládání akvária
0 03.09.2008 19:52 Nobody – Re: Horác
Ano! Tam ovšem žádné rostliny pod vodou a ani na vodě nejsou.
Do akvária bez osvětlení,pokud bude uprostřed místnosti,dopadá světlo ze všech stran.

Pro rybky bude asi jedno odkud dopadá světlo(dokáží žít i v šeru).Horší to bude s rostlinkami.
jj svetlo by malo ist z hory

Já jsem v tropickém pralese nikdy nebyl (a asi to tak nechám :o), přesto si troufnu tvrdit, že ve dne tam není černočerná tma. Je tam šero. Tudíž světlo. A to světlo dopadá do vody SHORA, nikoliv Z BOKU. Na tom se snad shodneme :o) ...
0 03.09.2008 19:27 Nobody – Re: Sid
Záleží na tom,jaké rybky si chce pořídit do miniakva.

rybam by to nemalo vadit ale rastlinam asi hej lebo rastliny rastu kolmo hore no vecsina,tak ked budde svetlo zboku budu deformovane a budu kadejako rast tak ja by som dal nejaku lampu nad akva aspon podvecer a vecer ako povedal vhisky

a ty bydlíš ve sklepě?

ne sry, já dověcuju dycky večer když už je šero, přez den tam svítí slunce
Myslíte si snad, že tam mají tmu?

Ne všechny ryby žijí v tropickém pralese.

0 03.09.2008 00:08 Nobody – Re: Chaotic
Proč?
Myslíte,že v tropickém pralese mají vůbec nějaké osvětlení?
0 02.09.2008 16:11 Chaotic Jen pak rybky plavou trochu nakřivo

Pro rybu je přirozené osvětlení zhora.
spousta lidí tady má akvárium na parapetu u okna, takže svícení je pouze denní slunce -> sluníčko svítí zboku a ne ze zhora, takže si myslim, že by to jít mohlo

ja mam tiez stym problem ked nesvietim cely den tak mam rastlinky pricucnute na prednom skle,lebo mam akva OTOCENE KU OKNU tak musim svieti svietit a svietit

pokud tam sou ryby tak shora, pokud jen sneci, tak tem by to vadit nemuselo, ale aby ti neryostly kytky doboku

0 31.08.2008 14:14 stuz jako osvětlení mam použitou stolní lampu měl jsem ji nad akva ted ji mam vedle stolní zářivková lampa
rybicky.net/nadrze/1623 ... teď sice vypadá jinak, protože sem se nedávno rozhodl to změnit,ale zase to funguje, jen tam neni tráva,ale jeden echinodorus a anubiasy..taky je dobrý tam mít třba jenom mech a vrbovou větvičku nebo tak něco
0 31.08.2008 13:08 paky... – Re: marsz
de mi o to že všichni mají světlo nad akvárkem... a zajimalo by mě jestli se dá dat i vedle něj, že by procházelo přes sklo a ne přímo... a kolik w by měla mít na cca 7 litrů?
0 31.08.2008 12:16 paky... a svítit se má jenom zářivkou nebo de obyčejná žárovka? a jak silná má být? a musí být světlo vřdycky nad akvárkem nebo by stačila nějaká dekorativní svítilnička vedle?
no já nvm, nemají ty paví očka problém s pohybem ?

0 31.08.2008 11:37 stuz S tímhle problém nemám žádná řasa nic a akvarko funguje už asi pul roku bez vymeny vody ci jakehokoliv cisteni vsak se mrkněte
Já mám tady 16l akva bez techniky s krevetkami a potěrem parmiček nádherných a vše je v pořádku,dokonce i řasa žádná!
rybicky.net/nadrze/4042 
0 31.08.2008 10:26 paky... a svítit se má jenom zářivkou nebo de obyčejná žárovka? a jak silná má být? a musí být světlo vřdycky nad akvárkem nebo by stačila nějaká dekorativní svítilnička vedle?
0 31.08.2008 10:23 paky... – Re: prisavnik
A motorek je jedno jaký použiju?
da bublifuk

obrez ten molitan cca 1 cm po stanach brat ho ma tak v 4litrovom akvarku

v 7 litrovom by to nemal byt problem

0 30.08.2008 22:51 paky... a kdybych tam dávala nějaký filtr existuje vůbec nějaký který se dá dat do tak málo vody?
0 30.08.2008 22:29
Martafix [12] - Rostliny No,je to rozhodně obtížnější než 100l se všim všudy

,ale pokud si někteří vzpomínají já se kdysi pokoušel o 1L "Nano akvárium"....S voudou jsem obtíže neměl,nesmrděla,ale odpařovala se veli rychle...
K věci-Rostliny-mno do malého akvaria zádne velke-Anubias,Cryptocoryne atd,atd....
-Ryby-mno ja bych šel spíše do krevetek (rybickam by tyto rozměry namuseli zrovna vyhovovat...
Hlavně se snažit do miniaturního akvaria davat miniaturní věci-pokud to tak bude tak to bude nádhera (dno šerný velmi jemný štěrk,riccia popř. HC,a pak něco červenýho (samozřejmě kytka a živá

)
Zatim...

0 30.08.2008 19:23 paky... – založení miniakvária bez použití techniky
Dobrý den, potřebovala bych radu... Chtěla bych si založit cca sedmi litrové akvárium bez použití jakékoliv filtrace vzduchování nebo jiné akvarijní techniky... Jen svícení by bylo možné... Jde to vůbec? máte s tím někdo zkušenosti? a jaké rybčky a rostlinky by takové podmínky snášeli? prosím poraďte mi...
Nechat být. On už se někdo najde, kdo si pochutná...
Máte okružáky? Jestli ne - chyba!

Starší reakce
misa - mušle přidávjí na tvrdosti vody, do většiny akvárií jsou nevhodné. Navíc mořské ve sladkovodním akváriu vypadají divně.
Fiffa - stačit by to mělo, ale jen taktak, spíš místo té 9W zářivky bych přidala ještě jednu 20W. Je na to jednoduchý vzoreček - počet W / objem akva a mělo by to být od 0,5 do 1 W/l.
Ahoj! Mám dotaz - budu zakládat akvárium o objemu 84 litrů - 70(délka)x40(výška)x30(hloubka) a zřejmě koupím osvětlení Resun - 20W, doma mám ještě Resun 9W. Je to pro akva dostatečné a prosvítí se? Nehodlám pěstovat žádne moc náročné rotliny. Děkuji za odpověď.

diky Vaclave,moc sikovne popsany
ted uz si s tim snad nejak poradim

0 02.08.2008 22:51 Usine – Re: cenega
Pokud chceš filtr pod akváriem tak se to řeší pomocí přepadů
www.discus.cz/… 
a v tom je prave ten zakopanej pes, nad akvarkem mam na policce tu moji 12 litrovku a vedle mam gauc a rohovou lavici, jedina moznost je udelat obdobu komercni techniky filtru, ze bych mel filtr asi z 20l akva ve skrince pod akvariem a mel bych ho z hora utesneny a do akarka by vedly jen hadice ( cerpadlo by bylo asi v akvarku, jeste nemam prozkoumanou nabidku jak vypadaji apd. )v jedne prezentaci jsem taky vydel podobny filtr pod akvarkem a mam dojem ze tez nebyl zakryty,ale spolehat na to ze voda co pretece z akva do filtru bude v tom samem mnozstvi vycerpana zpet je dost ryziko a to neberu v uvahu ze ba vypadla elektrika,to by mi vsechna voda vytekla ven. hodil by se prispevek od nakyho brouka pytlika kterej vy jak na to, nejsem si uplne jiste ze dokazu zajistit 100°/. bezpecnost ryb

0 02.08.2008 11:03 Usine – Re: cenega
Výroba skleněného přepadového filtru je celkem jednoduchá. Musíš na něj mít ale místo nejlépe vedle, nebo za akváriem. Stačí ti i 10 cm podél stěny akvária.

...co je v mem pripade ... lepsi? menit vodu dal kazdy den a nebo v delsich intervalech a doufat ze to ryby prezijou?!!!
Než si vyrobíte ten vnější filtr, bylo by skutečně vhodné pravidelně a často měnit část vody. Smyslem takového postupu je snížit obsah produktů látkové výměny ryb a rozkládající se organické hmoty jako zdrojů NH4/NH3, (resp. NO2), na co nejnižší úroveň.

napadlo me jeste ze bych situaci "zlepsil" tim ze bych ke stavajicimu filtru kterej nema moc velkou filtracni plochu vyrobil jeste jeden vnejsi z akvarka asi do 20 l , uz jsem to v nejaky prezentaci videl ale nemam vubec tuseni co to obnasi aby to fungovalo tak jak ma, za kazdou radu a navrh moc dik

0 01.08.2008 21:09 Nobody – Re: filipsi
Baktérie se vyrušovat výměnou vody nedají.Ve filtru jsou stále.
Hlasuju pro meneni, ale to je z mych predchozich reakci asi patrne.
Pokud by tam ryby byly pridavane pomalu, postupne, jak se to delat ma, tak aby se urovne nesplhaly k tak vysokym hodnotam, samozrejme bych pro tak caste meneni nebyl. Moc neverim na vyrusovani bakterii vymenami (1/3) vody.

tak ja uz nevim uz je to 4 tydny ce jsem tu psal o mych problemech s vysokou hladinou nh3/4 ,psal jsem taky pred deseti dny ze hladina nh3/4 je uz sice na 0 ale za to mi strasne vylitla hladina NO2
az na 1,6 mg/l (mereno kapickovym testem od tetry) ,po celou dobu menim 1/3 vody kazdy den, na strankach SERY jsem nasel clanek o vymene vody kde nedoporucujou menit vodu prilis casto:
a) Výměna vody je prováděna příliš často a nešetrně. Kupříkladu každý třetí den.
V takovém případě jsou ryby i rostliny neustále vyrušovány, užitečné denitrifikační bakterie se nemají možnost vyvíjet a množit, rovnováha v akváriu je porušena.
tak nevim jak moc tomu clanku mam duverovat kdyz jde pri tom rybam o zivot.
tady je jeste jeden nakres prubehu premeny nh3/4 na no2 a no3 pomoci ruznych bakterii, snazil jsem se z toho neco vyvodit ale jelikoz temhle vecem moc nerozumim tak me napadaly samy blbosti,dokaze mi nekdo vysvetlit co je v mem pripade (kdyz nemam moznost dat ryby jinam nez se akva zabehne ) lepsi? menit vodu dal kazdy den a nebo v delsich intervalech a doufat ze to ryby prezijou ?!!!
to tu nedávno taky bylo, všem naštěstí ne

navíc já nepřikrmovala žádnou okurkou ani speciálním krmivem, tak možná tím to bylo. ale už ho nechci.
Přidat reakci
1 ...... [126] ...... 144 145
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 146865x