Zakládání akvária
Prosím ťa ty sa nachádzaš medzi poslednými ktorí tu môžu radiť. Uvedomuješ si, že sama máš rybičku v guľatom akvárku? a potom tu rozprávaš, že by v ňom byť nemali... Pripadá mi to byť maximálne trápne.

0 06.07.2007 21:56 Štěpán To je fajn, že tě zaujaly rybičky, ale je nutný si o tom předem něco přečíst - o tom, kolik potřebují rybičky vody, o zakládání akvária atd...
Starší reakce
ja to neprezentujem len som povedal ako som to robil priblizne ja. kazdy nech si to zariadi ako chce a potom nech to sem slahne. tucna pohoda. a na druhej strane nech si preklikava forum. je tam rad a napadom plnu pr..l kto hlada ten najde. hawk.

0 24.05.2007 13:01 Štěpán Pantany - co tohle je?! Ty to tady prezentuješ jako jediný možný způsob založení akvária, přitom 90% v tom je tvůj osobní názor který nemá naprosto žádnou obecnou platnost!
pozadie: chces sa s nim piplat alebo nie? ak hej sprav si 3D z bridlice, navodov mas na fore. ak sa piplat s pozadim nechces chod do obchodu a kup si tapetu a z vonka akva nalep. potom si tam nasyp strk a vyspaduj to. daj drevo, kokos, kamene co chces a nalej vodu. osad topitko, rataj na 1 liter 0,5 watu, filter a svetlo. o par dni vysadzaj rastlinky. nenarocne mas limnophilla sesilifolia, egeria najas alebo densa a echinodorusy. o par tyzdnov si chod kupit rybky. napr. kazdopadne by si mal mat v akva panciernickov, prisavnikov a SAE. dalsie rybky su na tebe, ja mam tetry neonove, tetry hokejkove a dania. staci len klikat na fore, tam mas vsetko.
preklikavaj si forum, je tu vsetko!
0 24.05.2007 11:44 esme diky. ide mi hlevne o to ako kombinovat rybky, rastliny, aby sa "nebili"
0 22.05.2007 12:11
Horác [3946] ... "Prosim o rady ohladom pozadia, rastlin, ryb a vybavenia." ...
Mám tomu rozumět tak, že o tom nevíš vůbec nic? A co takhle nejdřív si o tom přečíst nějakou knížku (lépe několik) a tady se ptát spíš na nějaké konkrétní detaily, nepřesnosti či nejasnosti? Pokud se nechceš prokousávat knížkama, alespoň si pečlivě nastuduj tyhle stránky. (Zejména úvod pro začátečníky). Neprohloupíš.
www.akvarijni.cz
0 22.05.2007 11:40 esme – zaloyenie new akva
idem zalozit new akva 90x45x45. Prosim o rady ohladom pozadia, rastlin, ryb a vybavenia. Som zaciatocnik. Diky
Starší reakce
0 09.05.2007 18:01 kytičky – :
Taky tohle je krása:http://rybicky.net/nadrz.php?c=1323

Ludvigiu udává Aqua daho 20-40cm.Já ji mám až po hladinu(45cm),ale určitě se dá zkracovat.

0 09.05.2007 11:09 pavel navratil pekne ale taky jsem natrefil na tuhle Alternanthera splendida a videl jsem ze ji ma v akvariu tenhle
rybicky.net/nadrz.php… vypada tam hezky avinikne a ta lugvigia je taky hezka jenze je moc velke

0 09.05.2007 10:37
Eff [417] - Rostliny Červené rostliny se vybarví a dobře rostou při intenzivním osvětlení (což by u tak malé a zřejmě nízké nádrže neměl být problém). Já bych doporučil Ludwigia repens česky: Zakucelka plazivá
rybicky.net/obr/rostliny/max/64.jpg
rybicky.net/atlasrostlin/lud_rep.
Vyroste sice dost do výšky, ale věřím že pro tebe jako kytka na pozadí by byla ideální. Je nenáročná a roste rychle. Mám ji v 50 cm vysoké nádrži, ale hned pár dní po zasazení se mi začala hezky vybarvovat.
0 09.05.2007 10:07 pavel navratil – rostliny
dobry den,zakladam si akvarium o obsahu vody 34l.chtel bych aby v nem byly nejake hezke a pestre rostlinky,nekde jsem videl i dokonce cervene

,a taky kolik bych jich tam mel dat,popripadne jestli tady neni nejake akvarium o podobnem obsahu vydy kde jsou hezke rostliny a kdyby jste nasli tak se snazte najit s nejakou tou cervenou rostlinou,predem velice dekuji
Starší reakce
0 15.04.2007 21:16 Štěpán Petře, myslím, že je výhodnější si jej nechat vyrobit. Filtr v Juwelu je interní, taková dost velká nevzhledná krabice, zabírá mnoho místa. Standardní Juwelácký kryt by také potřeboval přidat pár zářivek. O nějakém tom "visionu" pokukuji také... koukni sem:
www.zekia.cz/…
Kryty dělají také, ovšem, též potřebují "přisvětlení". Filtr při takovém objemu rdějí externí.
0 15.04.2007 20:58 Tresik Preji hezky vecer,
tak jsem jeste prochazel ruzne fotografie a velmi se mi zalibilo akvarium juwel vision 450.
Otazka: je cena 22 tis za akvarium, filtr, kryt dobra cena nebo je to predrazene?
Ten filtr co je dodavan s juwelem (jumbo) je dobrej-tichej?
Prostorove se me hodi bud to panorama nebo trojuhelnik (viz nize)
Da se u normalniho sklenare objednat panorama sklo?
Petr
0 14.04.2007 17:38 Štěpán Delta je trojuhelník a basta fidli!

Jestli si akvaristi vymysleli "akvaristickou deltu s ufiklejma rohama", za to já nemůžu!
Delta s neufiklýma rohama? Delta je právě pravoúhlej trojúhelník s ufiklejma rohama ... Viz
rybicky.net/nadrz/595/9.jpg ... A tam (jak říkal Ziky) žádný problémy s údržbou nejsou. Ale pokud Ti nevaděj řasy v rozích, tak to neřeš.

0 14.04.2007 13:58 Štěpán V pravoúhlém trojuhelníku máš pořád dva úhly ostré!
0 14.04.2007 13:37 Tresik No mohl by byt i pravouhly, tim by odpadly vsechny potize ohledne cisteni

)
0 14.04.2007 13:36 Štěpán Nějak nechápu problém s čištěním delty (trojuhelník s neufiklýma rohama). Je pravda že úplně do rohů
se člověk odkalovečem nedostane, ale co na tom záleží??? To 1% nevyčištěnýho dna je naprosto zanedbatelné. A jestli zůstane na okrajích skel trochu řas, taky nevadí...
Ten roh, co bude trčet do místnosti ... to bude pravej úhel? (Ptám se jen tak, nic tím nesleduju).

0 14.04.2007 12:44 Tresik No protoze mam velkej obejvak (44 m2) tak chci akvarium, tere bude prostorove vyraznejsi, do rohu jej dat nemuzu, ptotoze tam bude krb, takhle bude akvarium pekne videt od krbu (jedna strana) a i od pohovky (druha strana) jen zena me furt rika ze chce trojuhelnik s "rohama" snad ji to nejak vysvetlim
Proti normalnimu tvaru nemam vubec nic, jneze akvarium bude u zdi mezi dverma do kuchyne a dverma na terasu. proto se me hodi trojuhelnik.
Myslim ze pokud udelam pekne pozadi, ktere prepazi jednotlive casti trojuhelniku, a udelam napr, jeskynku, nebo neco podobneho, mohlo by to byt celkem pekne akvarium.
Jedine co mne lehce znepokojuje je ze akvarium bude hned vedle celoprosklenych dveri (francouzke okno) snad pomuzou zaluzie. jinak by tam nemel byt zadny primi kontakt se slun. svetlem... coz je v prodaku??? kvuli rasam myslim.
Mám pětiuhelník do rohu a s čištěnim nemám žádnej problém.

Podle mě to bude podivnost (kór když tomu ufikneš ty rohy - ale je fakt, že když je neufikneš, tak bude údržba pěknej vopruz). Uprostřed akvária uvidíš všechno dvojitě. Co máš proti "normálnímu" tvaru akvária? Nelíbí?

0 14.04.2007 11:21 Tresik ano, souhlasim a rohy nebudou do spicky, je fakt ze prijdu o nejdelsi stranu, ale zase ziskam dve kratsi

, pozadi udelam asi z PU peny plus nejakou skalu do prostred akvaria vceten jeskynek a doliku pro rostlinky.
No jsem na to zvedav, az to ukazu truhlarovi

0 13.04.2007 22:56 Tresik Tak jsem se tu u vas zaregistroval

) Tresik (Petr V)
Jen pro upresneni, me akvarium neni planovano do rohu... tedy u zdi bude nejdelsi cast trojuhelniku a spicka povede do mistnosti (proto bych chtel ten ostry roh) Ma nekdo podobne akvarium... co jsem zatim nasel byla akva jen rohova. Hodlam zprovoznit webstranky kde bude detailni zprovozneni akvaria

) kryt pana Vaclava se me velmi libi a pravdepodobne udelam neco podobneho.
Co dat na dno... v mem akvariu mam ted lavove kaminky (cervene) jsou porovite, lehke a i barva mne vyhovuje.
Filtracni system pana Vaclava je zajimavy... pokud poridim zminovanou Tetratex bude stacit na filtraci vody... a jeji cisteni?
0 13.04.2007 22:37
Norton [109] Co se výběru rybek týká Petře, tak při Vámi udávaném objemu máte velmi široký, dá se říct skoro neomezený výběr, záleží jen na tom, na co se cítíte. Ostré rohy akvária se skutečně odkalují špatně, navíc, pokud by jste požadoval čelní stěnu ve tvaru oblouku, tak to značně prodraží vlastní nádrž. Cena plochého skla je přece jenom nižší. Doporučuji vybrat renomovanou firmu, i když pravděpodobně bude o něco dražší.
Na margo, myslím, že konzultace a rady Vám tady poskytne řada kolegů nezjištěně a zcela zdarma...

0 13.04.2007 22:01
Horác [3946]
0 13.04.2007 21:37 Štěpán No vida, akvárium takovéhleho tvaru je ideální pro použití výbojek! ;)
0 13.04.2007 21:20 Petr Vobr Tak prave neco na způsob Vaclava by se me libilo, jen jsem původne chtel "plny" trlojúhelnik, ale takhle je to moc pekne! Prave ze jsem videl nekolik rohovych akvarii ale zadne akva nebylo reseno k rovne zdi. z toho duvodu jsem se obratil na vas odborniky

Nevim jestli tedy nebude lepsi roh trojuhelniku uriznout jako to ma pan Vaclav nebo jej nechat do spicky.
Dalsi otazka je na hlucnost celeho systemu, bud to muzu dat do skrinky pod akvarium nebo nebo provrtat zed a vse udelat venku (na terase) v nejake pekne bedynce

Pokud bude filtr na slusne hlukove urovni radeji bych jej dal do skrinky pod akvarium.
Dalsi vec je zda mam udelat hadici na odtok vody pri cisteni akvaria, staci jen provrtat zed a jsem na zahrade... voda z akvaria pri odkalovani by nebyla spatna na hnojeni stromku atd... nebo se pletu?
Predstavu velikosti a tvaru bych mel nejak ucelenou, jen nevim co osadit za rybicky, tercovci jsou nadherni ale jsem amater (´4 roky mam 80l akva, neonky, ramirezky atd)
Na kolik se da cenove odhadnout kdyz si necham vytvorit akvarium na zakazku... krome skrinky (mam sikovneho truhlare)
Pokud jste nekdo z Ceskych Budejovic, rozhodne bych se nebranil konzultacim (i placenym

)
Tak Václav uvedl skutečně parádní příklad. Myslím, že něco podobného plánujete také Vy. Co se osvětlení týká, je to u trigonů trochu obtířnější. Ovšem ne neřešitelné. Nevýhodou je právě trojúhelníkový tvar, který neumožňuje použití jenom zářivek stejného rozměru. Zde budete muset trochu improvizovat. Pokud si kryt nebudete vyrábět sám, tak na zakázku je vyrábí několik firem, např. Zekia... Skoro návodný příklad je v deníku akvária, které uvedl Václav v linku. Vše záleží na Vaší zálibě v kutění, nebo finančních možnostech. Mimochodem, ty rozměry Vám závidím.

0 13.04.2007 19:50 Usine
Přidat reakci
1 ...... [138] ...... 144 145
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 146867x