Jo jo, ja psal jen o barvickach, o nicem jinem. Cenu soudit nebudu, mame demokracii, kazdy si muze prodavat za co chce a nikdo neni nucen kupovat (tedy odhlednu-li od zdravotni pece v CZ, kterou by si nekoupil nikdo pri smyslech, a platime ji vsichni, stejne jako neverici plati... asi staci).
Chapu dobre, co je drzet nejakou barevnou variantu, a snazit se ji jeste vice stabilizovat, jenze pri tom mnozstvi barevnych variant u Tercovcu - to ze se lidem libi vic neco nejak pravidelne barevneho, vubec neznamena, ze neco totalne strakateho "jak kam ktera barva na ktery kus prisla" je horsi. Je ma havajska kosile horsi nez Tve zelene tricko jen proto, ze nikdo uz nebude mit takovou kosili uplne stejnou, ale tricko ano? A co z toho je O.K. a co ne?
A ze se nekdo snazi, aby ryby byly i v potomstvu vsechny stejne barevne? Bud mu slava, mnoho z nas si takove radi koupime, nebo se podle toho i sami muzeme chovat, ale nenutil bych nikoho, ze musi mit stejna meritka a nazor, to je prave ta svoboda. Dulezita je jen a jen informovanost, at ja sam vim co si kupuju, a podle toho se mohu rozhodnout, protoze pokud je info spatne, muze jit i o podvod, a na to nas pravni rad mysli.
Jsem proti odsuzovat barevne krizeni, protoze vzdycky se najdou lide, kteri budou delat co ja take chci, rekneme drzet nejakou "cistou" barevnou variantu, a kdyz jim to zajisti rozumne zivobyti, delat to budou. Pokud ne, pak to nikdo nechtel a nemelo to takovy vyznam, aby se mi o neco takoveho nekdo jiny za pro mne dostupne penize staral

.
Zijete v demokracii, i ona neco stoji, ne vzdy se Vam to musi libit.