Terčovec - chov
Miro a bylo to před 2 roky
To bylo před cca 2 roky, za tu dobu se Altumy přeci jen víc rozšířily a chová je o dost víc lidí
Viděl jsem peru altum tady na webu a na první pohled podle barvy bylo vidět že to není ono a navíc jak píše romy nemají tak lomenou hlavu a tlamu mají víc protaženou dopředu.
No spíš si najdeš romyho ke mně by to byla pořádná štreka ale i tady je mají na burze samozřejmě od petry háka chcou kolem 650,-kč/ks a jsou asi 6-7cm.
Jsou to nádhery.Já chci zakládat asi za 1-1,5 roku biotop amazonky a vedel zelených terčů tam budou právě alty akorát nevím výška jestli jim bude 60stačit. ale asi jo.
To nwm ale mi to takhle nárazově nikdy nevyskočilo.
Přesně tak mi stačilo vidět pár fotek altů a nespletu si je ani když jsem viděl mladý a cena jak jsem psal nění vysoká.To je jako heckel mezi skalarama a heckel mezi terčovci je o hodně aji tisíc dražší cena 8-10cm je 1300.
Saláry tam mam jako vodiče aby terčum ukázali potravu, celoudobu je měl chovatel pohromadě tak asi neměl strach s přenosu nemocí. Kdy bych je tam měl hodit?Zatím jsem měřil pořád 1,5mg.
0 25.01.2011 19:18 Romy [1839] - Cichlidy Athos napsal: no to kazdopadne ale jsounadherne, bohuzel ale dosti drahe a v dnesni dobe kdy se neda verit nicemu tak nevim jak bych poznal mezi nimi rozdil
Alty jsou levnější,jak terči,alespoň co vím,za kolik se prodávaly.Naposled je prodával Petr Hák,který je i několikrát rozmnožil
www.discuspeha.cz ,a za kus chtěl 500 Kč,to je minimálně s cenou terčovců srovnatelné.A rozdíl poznáš na první pohled,dej si alta a jinou skaláru,nemůžeš se splést.
Cena mi nepřipadá až tak vysoká na to jaké to jsou nádhery a rozdíly jdou poznat.
To je pravda ale alty to jiný level.
Tak to změř pokud jsou ancíci v poho tak by to mělo být dobrý jsou taky dost citlivý jo a mimochodem sklary vs. terčovci.Zaděláváš si na problémy.
No zdá se mi že to jde pomalu dolů,ancíci už tam hodinu plavou možná bych tam mohl zkusit skaláry ale ještě nějakou hodinku počkám. Budu muset sehnat ještě jedno akvárko, tensud není nic moc.
Nějakou dobu třeba i pár hodin ale určitě bych to neprodlužoval nestahuje to ten filtr?
co je to nějaký čas?Mám tam 10 terčů 6 cm. Vydrží tam jen s kamínkem? Filtrace mi jde na plno.
Nech je v soudku ještě nějakou dobu a měř to hlavně zapoj filtr pokud byl dobře zaběhlý tak by to měl stáhnout.
Naprosto v pohodě,viděl jsem terče,krásné terče ve 22 stupních tvrdosti.
Nevím jaký to PH máš, třeba se to tady někde píše. Já měl placky ve vodě s PH 7,2 a dařilo se jim dobře.
EDIT: Celková tvrdost byla 18.
Bez problémů,střed pH,čili neutrál je 7,nevím,proč bys měl mít vysoké pH.
Pro chov je to skoro jedno,pokud nebude extrémě vysoké,tzn.8+.
Klídek
Netreba sa hned rozčilovat.Je to len výmena názorov,diskosia.Vy ste písal ja som Vám na to oponoval,nic víc.Nik nechce aby ste sa zmenil.Ja už vobec nie.Ešte to bi chýbalo aby ste bol ako ja.
Čechy ma naučili ako povie Čech,prudit,ale len v rámci slušnosti.Aspon sa občas u tých počítačov zasmejme.
0 25.01.2011 13:48 JuraS – Re: miro03
nemá cenu o tom diskutovat, já se nezměním jen proto že si to někdo přeje a nechci taky nikoho předělávat..do svých ryb budu cpát co budu chtít a co uznám za vhodné..akvaristou i rybářem jsem nějakých 30 a víc let a řídím se vlastním rozumem..převážně...taky občas podlehnu reklamě...zatím mi nepříjde, že by moje ryby strádali nebo měli nějaké problémy...a znova píšu..nechci je prodávat, množit, nechci je fotit na výstavy, nechci je nikomu ukazovat a nechci nikomu radit jak to má dělat..když napíšu tak jen jak to mám já a co mě funguje nebo nefunguje...
0 25.01.2011 08:08 maxo [9] 0 25.01.2011 06:33 ludo – Re: davidus
kvalitní a odzkoušený má p.Grygera ml.,pozor na předávkování
0 25.01.2011 06:29 ludo – Re: kortezhugo
děkuji Vám, myslel jsem si to byl jsem jen zvědav jestli někdo chce odpovědět na férovku a nebo se všichni tváří jak tajemný hrad v Karpatech
P.S.pokud jsem se někoho dotkl tak se mu omlouvám
Zase vaše ridky:tak proč by ve vědecké laboratoři vyrobené mikropelety pro ryby které končí na našich talířích měli být nějak špatné pro terčovce ?
Lebo terčovec a kapor nie je to isté.Tak ako L-kový sumec a riečny sumec.Prípadne skalár a cejn.Skúste sa opýtat niekoho z odborníkov na patričných stránkacha uvidíte čo sa dozviete.
-2 24.01.2011 21:32 JuraS – Re: miro03
ano. malým prckům dávám mikropeletky narvané hormóny...kdybych se vrátil ke kaprům pak je dokázané že na revírech kde se na tisících hektarech krmilo hodně boilisem zejména na počátku 90 tých let HNV boilisem pak úlovky kaprů stoupali v kg..tedy, že před touto dobou ryby nedosahovali ani náhodou 20 kg hranice..nikdy dříve takový kapr nebyla chycen..teprve cca před 10 ti lety byla poprvé chycen v ČR kapr nad 20 kg..jsou případy kaprů na kaprodromech které tam žijí již 15 let, jsou pravidelně chytány a krmeny jsou pouze boiliesem narvaným čímkoliv co kapr v životě z přírody nedostane..zejména aminokyseliny a růstové hormony..například krmné nugety pro výkrm kaprů na sádkách..tímto jsou narváni, že jim téměř prasknou břicha a nijak jim to neškodí..tak proč by ve vědecké laboratoři vyrobené mikropelety pro ryby které končí na našich talířích měli být nějak špatné pro terčovce ? měl jsem doma piraně a ty jsem krmil zásadně granulemi pro pudla co jsme měli doma a měl jsi vidět jak rostly a jak byli šťastné...
Nemusíte zhánat v okolí.Možete si dat grindal poslat poštou.Stačí si nájst na sezname kto grindal predáva a oslovit ho.Prípadne akvaristu na tunajších stránkach,ktorý grindalom krmí.Ja som prvé násady kupoval od p.Ondreja Svatopluka(f.Dendrobena)des a hrúza,pod jedným píškotom 10červíkov.Nikdy viac od nich nekúpim nič ani keby to dávali zadarmo.
Dno jsi mel vyzkouset pred pouzitim octem, zda nesumi. Ale dno neni jedina vec, ktera dokaze zvysovat pH. V zarostle a dostatecne osvetlene nadrzi se muze pH zvysovat i diky rostlinam, souvisi to se spotrebou CO2 a kyseliny uhlicite.
Toto sú vaše riadky,Vami nižšie napísané:
od odstavení od starých dostávali všichni jako krmení artemii a růstové hormonální mikropeletky..a i tak ty růstové hormony působili jen na jednotlivce...
Poviem Vám že radšej ukončím našu spoločnú výmenu názorov.Nikam nevedie.Neberte to v zlom.Prajem vela zdaru.
0 24.01.2011 19:57 JuraS – Re: miro03
psal jsem, že kdybych potřeboval...krmím převážně směsí granulí pro disky..ale to se opakuji..6 různých značek granulí, 2x vločkové pro disky, plátky spiruliny, plátky chlorely, vločky artemií 2 druhy, tetra min..to dát do piksly..zašejkrovat a naplnit s tím eheim krmítko..dává 3x denně dávku do akva..večer dostanou mražené..hovězí srdce, sladké artemie, patentky, cyclops..a teď mi řekni kde to ojeBávám !...a nepotřebuji aby mi v akva 10 let plavala jedna ryba zvlášť když se mi množí a já nevím co s nimi...
Přidat reakci
1 ...... [93] ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146373x