Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 127 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2009 12:22 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Acinonyx
Nejlépe je to vidět na červené barvě.Pigeon blood má být oranžový,viděl jsem sytě červeného,pigeon red měl také příliš sytou barvu,melon white face byl bez bílé hlavy,ta byla světle červená,calico byl skoro jednolitě zbarven,a tak bych mohl pokračovat dál.Nebezpečné je to u světlých forem ghost,albino,nebo white.Tam to pozná i slepý...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2009 12:00 Acinonyx – Re: Romy
Toto ma celkom zaujalo, ako spoznas "prefarbenu" rybu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2009 08:43 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Ohledně těch barev.Na výstavě v České Lípě jsem viděl v jednom okrasným akváriu nádherný kousky mladých hnědých terčovců a s čistým svědomím můžu prohlásit, že se mi ze všech ryb včetně vystavovanejch líbily nejvíc :).Mám od té doby velký cukání si pořídit hejnko těhle krásnejch hnědáků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2009 08:31 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Bob66
To bylo po tom jak jim tam bouchla ta bombička ne ? :).To se dá trošku omluvit i když to po rozmražení už prodávat neměl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2009 07:51 JuraS
Tu směs co jsem si udělal sám mi terčovci žerou jak šílení a o zbytek co nedokážou pozřít (ne všechny kousky masa jsou tak velké aby je polkly) se postarají šneci a armáda krevetek..a česnek co je ve směsi obsažen nikomu nevadí a vodu měním co 3 dny..kousek..trochu..tak 8 cm akva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2009 06:10 Muž trodat [11] – Re: vladislav
já přidávám přímo ochucený špenát s česnekem (místo samotného česneku ) a voda je v poho.To jen tak na okraj :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2009 00:48 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Romy
To je pravda že skoro každý si vybereme tu barevnější, ale myslel jsem to tak že někdy je to až moc přehnané :) Jinak barvivo je ve všech granulovaných směsích, tomu se nevyhne nikdo, záleží zase jakou značkou kdo krmí u některých je to menší množství u jiných je to podstatně větší podíl X-) Bohužel existují i chovatelé kteří přidávají Astaxantin a betakaroten ve velkém množství aby i ryby v malé velikosti se dobře prodávaly a jak jsi správně napsal jde to dobře poznat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.09.2009 00:27 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Václav
Nejde o žádné hormony,jde o přírodní barviva,ale dá se s nimi,,předávkovat"a přebarvená ryba se dobře pozná.Jsou to:ASTAXANTHIN( CAROPHYL PINK ),nebo CANTHAXANTHIN( CAROPHYL RED)stejně tak i betakaroten.

Astaxantin je výtažek červeného barviva z řasy Haematococcus pluvialis,je to přírodní barvivo,prý údajně až s 10x silnějším efektem na plodnost,vybarvenost,imunitu a bůhví co ještě,praxí nemohu sloužit.

Cantaxantin patří mezi dva základní karotenoidy(druhý je právě betakaroten-vitamín A-Retinol) a nachází se v zelené řase,korýších,ovoci,nebo některých rybách.

Astaxantin údajně podporuje červený,žlutý,modrý a zelený pigment,kdežto karotenoidy(betakaroten) pouze červenou a žlutou.

Ještě existuje karotenoid LYKOPEN.

Silná většina komerčních krmiv má jako složku pouze Astaxantin,nebo betakaroten,ale nejideálnější je směs.Takže se při krmení běžně kupovanými krmivy vlastně,,dobarvování" nikdo nevyhne.
Co se týče některých chovetelů a dobarvování,raději pomlčím,ale každý si sáhněme do svědomí,jakou rybku si do akvárka vybereme,tu barevnější,nebo tu,,bledou"? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 23:23 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Dahak
Právě že ta směs srdce Speciál byla od Aquamasteru a to byl hnus ani ryby to nechtěly, ale ostatní krmiva (patentky, koretry a artémie) jsou v prvotřídní kvalitě X-)
Václav- do těch komerčních směsí dávají dost barviva na vybarvení ryb, ale když s tím přestaneš krmit tak ryby zase vyblednou, není nad to když jsou ryby přirozeně vybarvený bez výrazného přidávání barviv, v malém množství to nevadí naopak to rybu pěkně vykreslí a zvýrazní, ale co tam přidávají prodejci i někteří chovatelé to je hnus rozzureny Když máš terčovce ve 4-5cm plně vybarveného skoro křiklavého, tak to je síla. Jak ses ptal na ten česnek tak se dává na kilo srdce 1-2 stroužky česneku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 21:20 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: vladislav
Tak mě se to za celou dobu co mám terčovce ještě nestalo akorát doma, když jsem to zapomněl vrátit do mrazáku a věř mi že to pak po opětovném zmražení vypadalo úplně jinak :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 21:06 Muž vladislav [106] - Cichlidy
Já bych v obchodě žádnou směs nekoupil.. X-) Tam opravdu nevíš kolikrát to rozmrzne a zamrzne...Nejlepší je si to udělat sám..Já zatím žádné směsi nedělám..Jen čisté srdce..Ale Bob mě naladil tak jsem si říkal,že něco zkusím..Ale zase jen z toho u čeho mám jistotu ,že je to kvalitní.. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 20:44 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Václav
Bacha česnek kazí vodu.Taky jsem si prošel těmihle pokusy se srdcem, ale pokud nemáš doma odchovnu tak bohatě stačí koupit půlkilová balení hovězího nebo krůtího srdce třeba u Aquamasteru a je vystaráno.Já přikrmuji masem tak 2-3x za tejden takže to nějakej čas vydrží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 20:37 Václav – Re: Bob66
Člověče a dokonce do toho srdce přidávají jakýsi hormony či co aby měli terči výraznější barvy. Výš o co jde? No a kolik česneku dáváš v poměru srdce?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 20:33 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Václav
Já kupoval jednou v životě hotovou směs, nakrmil jsem s tím jednou a to jsem koukal toho bordelu, hlavně že tam napsaly speciál pro terčovce coze V řeznictví se domluv ať ti nechá čerstvé srdce, pořádně propláchnout, odblanit, já ho třeba mixuji v mixéru a postupně přidávám další ingredience, záleží jen na tobě co tam přidáš, můžeš různé druhy granulí, špenát nebo česnek, papriku, krill atd. X-) Po promíchání uděláš kostičky nebo placky a dáš zamrazit, po 24h můžeš krmit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 20:25 Václav – Srdce
Zdravím pánové, tak to srdce je kupovaný balení. Jak přesně se dělá domácí směs? Je opravdu hovězí srdce u řezníka čerství?
Jinak u mě to balení je Red diskus a to druhý Diskuz ( v průhledným obalu, asi no name ). Směs red diskuz je s čímsi myxlá a vypadá to že je tam cosi bílího....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 20:11 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Sporky
Co se týká jak často krmit, tak naprosto dokonale to napsal Romy o stránku zpět palec 4měsíční terčovce bych krmil minimálně 4krát denně klidně i víckrát, záleží jen na tobě jak máš čas a možnosti ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 20:08 Sporky – tercovci
Fotka k příspěvku ahoj když vidím jak tu ty terčovce někteří krmýte tak je asi krmím malo zaden jím dam mraženou kostku a 2 čpetky vloček ale břicho maj nažrané až dost není to chyba nebo to je normalní? mam strach aby mě nepraskly ale zas aby měly dost mají 4měsíce. ale doma jem am 2 tejdny
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 20:00 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Václav
Pokud dodržuješ hygienu v akva a všechny zbytky odstraníš, směs ze srdce si sám připravíš jak píše Vladislav, tím pádem víš co tam dáváš a že je vše čerstvé, tak můžeš bez obav ze střevních parazitů krmit h.srdcem X-) Bordel v akva ti to dělá když hned neodstraníš zbytky, nechce to ani podcenit přípravu směsi, vše musí byt perfektně čisté a odblaněné. Já krmim srdcem obden a problémy nemám ani zaneřáděné akva ;-) Jen nesmí být člověk líný a udělat to pořádně :) Zezačátku jsem měl také občas problémy, ale udělal jsem si je sám právě nedostatečnou péčí!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 17:32 Muž vladislav [106] - Cichlidy – Re: Václav
A to srdce si měl od řezníka pak sám si ho odblanil a dal do mrazáku?? Nebo jsi koupil nějakou směs v obchodě to by mě zajímalo???Já mám koupené srdce od řezníka..Krmim s tím 1x2 týdně a zatím bez problémů..Přes půl roku..Díky za odpověd.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 17:25 Muž Miras [111] – Re: Václav
no sám zatím s krmením srdcem zkušenost nemám, ale podle toho co jsem tady četl tak s ním krmí spousta lidí, takže to snad neznamená, že pokud se to nedaří tobě tak to nepůjde ani druhým ne.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 16:02 Václav – Re: JuraS
Ahoj, no fotky jsem chtěl už poslat a nezdařilo se. Profil jeden už mám na lidé.cz pod nickem VaclavKala.... Tady bych si ho rád založil nejsu proti, má to ještě dva háčky. Čas a ten druhý, že se nemám ještě čím velice chlubit, ještě pořád bojuji s nádrží no a hlavně s krmením.
Toto je pro všechny, snažte se vyhnout krmením srdcem!!! Podávejte ho pouze když tak jednou měsíčně. I vysoká teplota a veškerý opatření Vás neuchrání před vnitřnímy parazity! Srdce samotný nemá kdoví jak silný výživný hodnoty a ve společenským akváriu to dělá jen bordel. Vnitřní parazity jak nejsou spatření za včasu ohrožujete celou nádrž a po léčbě zase květenství v nádrži. Proto ještě nemám aktuální profil, protože nádrž vypadá jak po náletu v Hirochimě.... ( jsem dost upřímný? ) hmm
ps: pokud máte průhledný výkali táhlí jako sopel, nebo bílí barvy mohu Vám předat zkušenosti s přesnou léčbou entyzolem... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2009 21:19 JuraS – Re: Václav
Václav : proč si nezaložíš profil ? Napsal jsi už hodně příspěvků a tak by to stálo. Osobně jsem po "éře hanykinga" trochu háklivý na anonymy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2009 20:17 Václav – Re: Romy
Díky, ale to jsou samí komerční prodejci.... To je k ničemu. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 20:29 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Václav
Podívej se tady:http://www.akvarista.cz/web/aquakontakt/index.php?kraj=Zl%EDnsk%FD
třeba ti bude něco povědomé,nebo se dostaneš dál... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 20:24 Václav – Otázka?
Je tu teda někdo ze Zlínskýho kraje? Či někdo kdo by koupil 3 terčovce tyrkysový? Cena dohodou, možná i výměna za jiný odstín....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 18:49 žeryk – Re: Romy
díky moc za odpověď. O tom jsem neměl ani páru, že ta teplota je tak důležitá, díky a díky Petr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.09.2009 16:48 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: zeryk
Jak směsi vyrábím,nebo lépe řečeno jsem kdysi vyráběl jsem napsal tady:http://www.akvarista.cz/web/clanky/clanek-87
Dnes tyto směsi dělám jen zřídka,nějak není čas...
A proč 30°C? To tady vysvětlil vcelku odborně Acinonyx,jak jsem psal už někde níž,při vyšší teplotě je rychlejší metabolismus ryb,čili rychlejší trávení.V případě krátké trávicí soustavy je to více než vhodné.Krmit samotným srdcem je docela škoda,když se do něj dají přimíchat i jiné suroviny a udělat tím komplexní krmivo.Co myslíte??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 15:29 Muž vladislav [106] - Cichlidy – Re: Václav
Jsou tu i jine hezčí nadrže...Romy,Dahak,Bob66 a mnoho dalších.....Taky jsem tu čerpal náměty a vzory..O tom to je ;-) Myslím tím toto forum.. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 15:26 Václav – Fotka nádrže
Nějak mě to nejde poslat... tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 15:23 Václav – Re: vladislav
No to je pastva pro mé oko. Tady je moje tvorba.. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 15:13 Muž vladislav [106] - Cichlidy – Re: Václav
To je jednoduché mám je ve své prezentaci nádrže... ;-) rybicky.net/nadrze/7218
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 15:05 Václav – Re: vladislav
Hoďte sem fotky svých kousků.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 14:54 Muž vladislav [106] - Cichlidy
Já krmím nastrouhaným hovězím srdcem jednou maximálně dvakrát týdně a to vždy před pravidelným týdenním čištením a výměnou vody v nádrži.Po ní vždy davám do vody fishtamín...Ráno dostávají granule různých značek..Pak dostanou vločkové artemie,vločkovou antiparazitni směs s přisadou česneku od p.Koblasy atd.....Večer dostávaji mražené artemii nebo koretry také od p.Koblasy...Nekupuji to v obchodě tam člověk neví kolikrat se jim to rozmrazilo a pak zase zmrazilo....Tento zdroj mám vyzkoušený ...Vím,že má kvalitní krmení....O žrádlo je v akváriu vždycky velký boj a tak to asi má být..Ještě jsem se nesetkal ,že by mi nějaké krmeni nežrali..At jsou to různé granule ..Nebo vločkové krmení...Nemám ryby na nějaké trháni rekordů ve velikosti..Ale pro svou radost..A tak mi to plně vyhovuje.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 14:50 Václav – Re: metal
Zdravým, čistý srdce samozdřejmě můžeš, dodrž tu teplotu 30 stupňů. Jinak přikrmuj i granulema a vším co tu je napsaný. Co se týče parazitů držím se starý rady od chovatele:
1) odčervení jednou za půl roku a to entyzolem ( k dostání u veteriny balení stojí 40kč ), dávkování 6 tablet na 300litrů. I když tu na netu jsou různý návody, tento se osvědčil nejvíce.

2) Vyrábí se i směsi s Flubenolem, je to lepší jako entyzol protože směs sežerou přímo ryby a působí přesně tam kde je za potřebí. Předávkování tímto lékem udajně není možný - není toxický.
Flubenol je určený přímo na střevní parazity. Můžete ho sehnat i opět u veterináře 10kč stojí mají pytlík s bílím práškem. Tento prášek přihodíte živým patentkám a necháte je v tom prášku pojít ( cca 2 - 3 dny ), pak propláchnete zamrazíte a potom servírujete. Též tuto léčbu je dobrý provýst preventyvně či jen v nouzi a to v případě bílích výkalů a nečilosti ryb.

3) Pak tu jsou různě drahý preparáty a jejich učinost nemám ověřenou. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 14:43 Acinonyx – Re: metal
Ja dam taku menej haluznu odpoved. Je to jednoducho v tom, ze traviace procesy su fyzikalne a chemicke procesy. Teplota je vlastne vonkajsi prejav energie molekul, rychlosti ich kmitania, pohybu a podobne. Preto si to mozes predstavit, ako ze pri vyssej teplote sa molekuly rychlejsie pohybuju a maju viac energie, preto sa v tele rychlejsie hybu a reaguju. Napriklad v pripade tych reakcii i relativne mala zmena teploty (par stupnov) dokaze urychlit reakciu, dokonca niekedy viacnasobne. Je to preto, lebo tato zavislost je exponencialna: k = A.exp(-Ea/RT), kde k je rychlost reakcie, T je teplota, Ea je aktivacna energia reakcie. ;-) OK, uz budem ticho. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 14:36 Muž metal [96] - Cichlidy – re.zerik
pri teplote 27 to crevo ma problem tu potravu skonzumovat .pri31.c neni problem ,lepsie sa to tej rybe stravuje.to je ako pri lete vypijes 6 piv denne ,v zime kosa je ,tak ani jedno .kdo by v zime chlastal pri -20.c pivo, leda tak alkoholici.ak nie si alkoholik, skratka tercovcom,ty vydrzia aj 32.c v tedy im to stravi super a pri nizsej teplote je to problem.takze tercovec je ako clovek kto nema vyhrievac tak v zime usetri na zradle a clovek na pive.tato moja poznamka je taka mala haluz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 14:21 Muž metal [96] - Cichlidy – re.dahak
aj od teba chcem vediet ci sa da denne krmit cistym srdcom.samozrejme ze granule denne ako doplnok davam.stale sa tu hovori okolo toho ale konkretne ste sa vi co odchovavate ,nevyjadrili presne len stym ze tu hovadzinu s niecim pomiesate.ja chcem vediet ciste srdce chovat snim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 14:16 Muž metal [96] - Cichlidy – re.romy
ja chcem vediet od teba ze keby si krmil cistym h.srdcom denne zmrazenym nastruhanym ci je to ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 13:39 zeryk – Re: Romy
Ahoj mohu se tě zeptat jak tuto směs vyrábíš? rozmrazíš zamrazíš nebo sušíš ? můžete mě i vysvětlit proč se lépe trávi při 30 stupních hov. srdce, než u 28 stupňů , díky moc Petr

P.S.: doufám že se nechytí slova p. ha...... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 12:40 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: metal
Denně si dělám směs z artemií,červených a černých pakomářív larev,koreter,hov.,nebo krůtího srdce a občas dám discus speciál.Ráno začínám granulemi,odpoledne směs a navečer vločkovanou artémii.Jednou týdně přidám Fishtamin.Samozřejmě jeden den v týdnu půst.
Krmit srdcem není problém,ale musí se zachovat teplota 30°C a hygiena v nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 07:56 Muž metal [96] - Cichlidy – re.bob66,dahak,romy
ja si myslim ze 90.percent chovatelou tercou chova hovadzim srdcom.ja ho ale davam 1.krat tyzdenne,neodporuca sa denne tymto krmit kvoli vnutornym parazitom.zaujimalo by ma ako casto krmite terce hovadzim srdcom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 07:07 Muž Miras [111] – Re: metal
přesně tak, já je chci dát s terčákama taky jen na doživotí, další bych také nekupoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2009 06:30 JuraS
asi nejlepší by bylo krmit jakoukoliv rybu podle podmínek v přírodě..bodově..co vidí to zbodne..tedy průběžně, furt..po malých dávkách..ryby stojící v proudu čekají co jim voda přinese a sezobávají to co plave okolo..nikam moc neplavou..ryby šmejdící po dně celou dobu hledají co je k snědku..a ryby ve sloupci plují svými trasami (např kapři po stále stejných trasách) a co jim příjde do cesty to vyžerou ale jinak nijak tyto trasy nemění. nejlepší by bylo plynule krmit různé druhy krmení po malých dávkách..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.09.2009 23:12 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Václav
Ono se srdcem je to těžké,obecně se strava z teplokrevných zvířat nedoporučuje,ale...účel světí prostředky,oni terčovci po srdci krásně rostou,jen je třeba dodržovat teplotu 30°C právě pro jeho trávení.Takže 28°C je postačující,ale ne ideální,a při krmení srdcem je teplota 30°C nezbytná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2009 22:37 Václav – Re: Romy
No po dlouhý době tu je vidět fakt perfektní a nenamistrovaná odpověď. potlesk Člověče a téma teploty je taky hodně otevřený 28 stupňů postačí? Pak je tu krmivo ze srdce, bylo mě doporučené spíše jako doplňkový krmivo, protože je to nekvalitní palivo ( už to tu psal i Haniken ). Mám tedy výrazně od sdce odstoupit nebo ho mám nechat stále na hlavním jídelničku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.09.2009 22:29 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Václav
Vždy je třeba krmit terčovce podle věku,velikosti.Čím menší,tím častěji krmit,ale hlavně v malých dávkách.Terčovec má nedokonalé trávení(krátké),proto je potřeba k dobrému trávení vysoká teplota,která urychluje metabolismus ryb.Není problém i dospělé terčovce krmit třeba 4 x denně,ale je důležité je nakrmit jen lehce,aby nezůstalo žádné krmení,a hlavně aby ryby jen slepě nežraly,ale snažily se potravu hledat,nebo o ní i bojovat.
Jednoduše řečeno,pokud jim dám drobet krmení,ryby se moc nenažerou(ale stačí),receptory je donutí jezdit po nádrži a hledat,protože ví,že někde to žrádlo je.Tím je zaručen dobrý pohyb který trávení podporuje.A to je rozdíl mezi krmením a slepým žraním(přecpáváním).Když se ryba přecpává a nemá pohyb, ztuční jim játra,osrdečník a ani střeva nepracují tak jak mají.Pak se její možný věk rapidně snižuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2009 22:08 Václav – Chovatel z kraje
No tak mě napadlo, je tu nějaký chovatel ze Zlínskýho kraje či poblíž??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2009 22:06 Václav – Re: Dahak
Tak ve stravě tu máme všichni jasno, ale jak často by se mělo krmit 13 terčovců? Jedni to ládují 7x jiní 3x a mě bylo doporučený 2x deně. Ono je v tom háček, protože krmivo vždy sežerou pokud se servíruje jedna kostka... Otázka tedy je co je krmení a co přecpávání??? Nemám v tom opravdu jasno. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.09.2009 20:40 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Dahak
Máš pravdu v tom,že hodně lidí papouškuje jen to,co slyší.Pro zkušenějšího akvaristu už by neměl být problém si odvodit rozdíl v chování ryb,a v riziku chování spolu v rámci přenosu nemocí a možného stresu,který nemocím jen nahrává.Píšeš,že u Tebe jsou při krmení skaláry spíš v defenzívě,já v silné většině znám pravý opak,terči byli rychlostí a žravostí skalár tak ve stresu,že pomalu nežraly.Následky si umíš sám živě přestavit...
Proto si myslím,že je lepší spíš nedoporučovat,než zdlouhavě vysvětlovat proč tak,nebo onak.
Někdy to může fungovat i samo,ale to mi připomíná to rčení o sedlákovi a bramborách...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2009 19:35 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Dahak
S tím co jsi napsal se nedá než souhlasit.Na tohle téma jsem už slyšel spousty polopravd od spousty akvaristů a ty si to mezi sebou předávají, aniž by věděli co je a co není pravda tak jsem si to vyzkoušel :).Stále si ale myslím, že ideální je chovat oba druhy odděleně.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [127] ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146348x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902-tercovec-chov?od=6301