Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 36 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.05.2013 20:56 Muž rriki [818] - CichlidyRe: rriki
Fotka k příspěvku Omalovánky po týdnu smich
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.05.2013 20:55 Muž rriki [818] - CichlidyRe: baletka
Fotka k příspěvku Oni se najdou ano 10 min stará fotka
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2013 20:50 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: baletka
Čisté hnědáky se ti asi nepodaří sehnat,většinou jsou míchaní s tyrkysy,i když štěstí můžeš mít,já o nikom v dnešní době nevím.Snad se ozve rriky,ten přeci jen odchovává a má kontakty.
Pokud chceš hezké a odolné formy,které barevně nebijí do očí,sáhnul bych po modrém,či červeném tyrkysovi,San Merah,nebo Alenquer.Všechno jsou to ustálené a odolné formy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2013 20:36 Žena baletka [624] Re: Romy
Ačkoliv nejsem zkušená, po přírodních formách prahnu od začátku. Akvárium jsem založila pro terčovce, ale stále ještě u mě neplavou, protože se mi akva prostě doteď nezdálo připravené, ani já jsem se necítila dostatečně ready. Necítím se dokonale ani teď, ale nechci terčovce odchovávat, chci se pokusit, aby se u mě měli dobře ve společenské nádrži. Na odchyty se skutečně necítím, na druhou stranu všichni píší, že hnědí terčovci jsou relativně nejméně nároční a mě se opravdu moc líbí. Ale jak se zdá, v mém okolí jsou dosti nedostupní a nikdo mi zatím neporadil ani kde je sehnat v republice. Dojela bych si... Jak to tedy je? Raději, než hnědáky běžné barevné formy? A poradí mi někdo případně, kde se dopracovat k těm hnědým? Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2013 11:44 RAP Re: Romy
Si dělej srandu, ale když se chci pokochat hezkou nenáročnou menší nádrží s terči, najdu si tuhle rybicky.net/nadrze/700 :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2013 10:20 finnnp Re: LiborSprysl
Fotka k příspěvku Když někdo do bázénu nakydá co mu přijde pod ruku.Tak výsledek je samozřejmě šílený.Já v okrasných jezírcích pěstuji jen Gupku Moskwa a výsledek je dobrý.V jiném jezírku mám zase Mečovku Ada.Je to čistě komerční chov.Jezírka mám čtyři.Musím přeci z něčeho dotovat chov Placek který je pro mne strátový.Pěstoval jsem i lekníny a koi kapry,ale poslední dobou se s nimi roztrhl pytel.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2013 10:02 RAP Re: Romy
Samozřejmě jsem si také prošel chovem různobarevných balónků,ale nakonec jsem,jako spousta jiných,trochu zkušenějších, přišel na chuť přírodním formám.
Jak někdo tady kdysi napsal,vracíme se k akvaristickému pravěku,ale věřte,že díky zbarvení přírodních forem,se k němu vracím rád

A těch setkání, při kterých jsem ti to neustále říkal, bylo celkem dost... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2013 08:30 Muž LiborSprysl [9015] Re: Romy
Tak ono to není jen u disků z této provenience...podobné je to se živrodkami...z bazénů se naloví ty nejvíc si podobné, někdo se zamyslí a už je byznys...za rok se ta ryba jmenuje jinak a vypadá také o trochu jinak, protože linii se nepodařilo udržet...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2013 07:08 finnnp Re: Romy
Lépe bych to nenapsal.....Pro mne je každopádně vrchol Heckel.Kamarád mě,ale od toho odrazuje.Prý bych to nezvladl,protože jsem akvaristické hovado.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   27.05.2013 23:43 Muž Romy [1822] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Otázka je,zda je daná varieta stabilní i na to,aby rodiče produkovali stejné mladé,protože když se to někomu podaří,bude z toho padat vše,jen ne to,co si koupil...Výkřiků barevných variet za šílené peníze,viz Duisburg 2008,a děsně drahá novinka Albino platinum,kdy se prodávala jedna ryba za neuvěřitelných 700 euro....,je stále dost.Od té doby jsem je nikde neviděl,a to ani jako prodejní artikl.Co vím,všechny koupil někdo z Malajsie...proč asi?Zřelmě sloužili pro další množení,protože do roka se objevily variety Albino platinum diamond,nebo albino-něco.
To samé je se všemi varietami,ať už je to jakákoliv barevná forma.Dle mého názoru začíná docházet k přešlechťování,a ryby,nejsou schopny si nést dál své vyšlechtěné genové dispozice.Osobně by mne zajímalo,jaké procento ryb vyšlechtěné v Asii je vlastně prodejných.Každý rok několik nových barevných variet,jinak pojmenovaných v Asii,jinak v Evropě a Americe.Každý rok zanikne spousta jiných variet...
A nakonec jak píše tomas_ch,u spousty variet je potlačena změna barvy v nevhodných podmínkách.Jak potom chcete,a terčovec je stále choulostivá ryba,rozpoznat počátek nemoci,či jiných problémů?
Samozřejmě jsem si také prošel chovem různobarevných balónků,ale nakonec jsem,jako spousta jiných,trochu zkušenějších, přišel na chuť přírodním formám.
Jak někdo tady kdysi napsal,vracíme se k akvaristickému pravěku,ale věřte,že díky zbarvení přírodních forem,se k němu vracím rád.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 22:56 finnnp Re: milda87
To jsi vygooglil Michala Jaksona v rybí podobě.Ta stavba těla je,ale famozní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 22:51 milda87
...nebo ještě tady...

www.youtube.com/…

Jestli je to další generace,tak už skutečně jdou do white... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 22:41 milda87
tomas_ch - pěkně píšeš a tomu s tou nadrybou jsem se fakt upřímně zasmál!! palec
Pokud jsem si vygooglil yelow white vylezla mi klasika-něco jiného než mají na té jejich omalovánce.Jednu rybu jsem ale na youtube našel-je pojmenovaná právě yelow white a je věrnou kopií Millenium Golden..
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 22:12 tomas_ch Re: milda87
Milenium Golden jsem si původně ani nevšiml, ale podle obrázku je to nejspíš heterozygotní vyjádření mutace White (Snow white), křížené s rybou se žlutým podkladem, nejběžněji označovaný jako Yellow white. Zkus si vygooglit pravděpodobnější vzhled než je ta zobrazená „nadryba „. Yellow white se bude rozpadat na čistý White a žluté ryby, možná i nějaké jiné překvapení.

Myslel jsem přímo Golden Albino, který mají takto označený v sekci obrázků párů nebo v Stocklistu. Ale ber to spíš jako skepsi jednoho anonyma, osobní zkušenost mám s oběma mutacemi nulovou, takže abych nevytvářel dojem zkušeného, kterým nejsem. Navíc jak tu zaznělo v jiné souvislosti, z obrázku páru nemůžeme zjistit detaily jeho původu.
Myslel jsem to tak, že pokud to je opravdu albino golden, tak se sešli dvě „problémovější mutace“. Pokud je mi známo, původní mutace golden byla jedna z nejslabších, těžko se odchovávala a i když dneska už asijské importy naznačují, že se zlepšili, pořád jsou to zpravidla menší a pomalu rostoucí ryby. Protože golden podobně jako PB za určitých podmínek tmavne, našel v posledních letech potenciál v křížení s albinem, který díky úplné poruše tvorby melanoforů (tmavých pigmentových buněk) potlačuje všechny tmavé projevy a otevřel prostor pro „čisté“ žluté a červené odstíny. Jako u jiných živočichů, má ale albinismus své stinné stránky. V případě terčovců ryba například neumí tmavnout ani při náznacích nemoci ani v reakci na podklad, světelné podmínky, ztrácí zcela schopnost vyjádření tyrkysových odstínů apod.. Ze stejného důvodu mají albíni problém s přichycením mladých a jejich odchov je proto spíše pro zkušené chovatele.
Ale konec konců je to výzva 
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 20:42 finnnp – Heckel cross
Tak jsem prostudoval 15 posledních příspěvků a zjistil jsem,že mé znalosti nejsou takové jaké jsem očekával.Asi jsem někde zamrznul.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 20:21 milda87 Re: tomas_ch
tomas_ch napsal:
.............. „poptal“ žluté formy, kterých u nás pravda asi moc není. Tady jsou hned dvě alternativy. Buď žlutá vyjádření forem Pigeon blood, zda poeticky s názvem „zlatý proužek“ (ach ti kreativní obchodníci :-)že ), ale také albino golden, což je asi to „nejčistší žluté“ co je dnes k dispozici. A to bude mimochodem k chovu (odchovu) mnohem citlivější potvora, než ten heckel cross.


A myslíš tím i ty Millenium Golden?Že budou nároční?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2013 18:20 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Heckel Royal blue
Nemůžete usuzovat podle obrázku z nabídky, tyhle obrázky jsou jen orientační. Do nabídky se dávají fotky nebo obrázky ryb, které jsou barevné a dokonalé X-) Tento dotyčný obrázek uvádí dost dodavatelů, a ve skutečnosti přijdou ryby jako jsou v níže uvedeném videu nebo fotce (klasické odchyty), ale do nabídky se dávají hlavně kříženci protože jsou barevnější ;-) forum.simplydiscus.com/…
wilddiscususa.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.05.2013 17:06 tomas_ch Re: baletka
Zaujala mne ta diskuse nad „Heckel royal blue“ z nabídky Europadiskuscenter.

Věcně bych souhlasil s příspěvkem Romyho (tj. ten jejich ukazovaný „Zuchtpaar“ nade vší pochybnost není z odchytu a takřka jistě není ani přímou linií heckel rodičů, půjde nejspíš o křížence s plošným tyrkysem a odkaz na Royal Blue bude spíš obchodní invence směrem k silnému tyrkysové krytí, než k celotělně pruhovaným divokým Royal Blue). Heckel hybridi jsou ale vždy zajímaví a fandím zájmu o ně. Protože zobrazení rodiče vykazují (pravda rozhozený) zvýrazněný pátý pruh, musí být stopa k divoké rybě podle mého názoru relativně krátká. A to je pozitivní stránka věci! Pokud dobře chápu povzdechy některých zahraničních chovatelů, tak přenos zvýrazněného pátého stresového pruhu jako samostatného znaku se prostě při hybridizaci heckelů nedaří. Nechová se ani jako recesivní znak a postupně v liniovém křížení hybrida zmizí úplně. Ryba, která pátý pruh vykazuje, tak musí mít dle mého názoru ke generaci čistého Heckela poměrně blízko (rozhodně ne těch řečnicky použitých 7 generací). Pátý pruh a jeho dědičnost tedy podle mých informací zůstává nepodhaleným "tajemstvím" resp. Pokud má někdo jakékoliv osobní zkušenosti s projevem pátého stresového pruhu na hybridech heckelů, moc uvítám jakékoliv postřehy nebo zkušenosti. Moc mě to zajímá. Z praktického pohledu je třeba počítat s tím, že to co přijde jako potomstvo uvedených ryb už vzhled Heckelů bude mít jen vzdáleně či vůbec (trochu je to vidět už na fotkách mladých ryb) a v další generaci skončíš v podstatě s Tyrkysem. Pátý pruh ani náhodou. Jsou to ale pěkný ryby a jejich čerstvou krev chápu jako plus.

Potíže pramenící ze silné hybridizace, včetně možné neplodnosti jsou součástí tohohle hobby a počítat se s nimi musí (viz i dobrý článek F Denitta na discus.cz.) A Heckel x Brown/blue je asi z těch lepších kombinací…

A ještě jedno PS když už jsem koukal na ty stránky. Nick Acik tady nedávno „poptal“ žluté formy, kterých u nás pravda asi moc není. Tady jsou hned dvě alternativy. Buď žlutá vyjádření forem Pigeon blood, zda poeticky s názvem „zlatý proužek“ (ach ti kreativní obchodníci :-)že ), ale také albino golden, což je asi to „nejčistší žluté“ co je dnes k dispozici. A to bude mimochodem k chovu (odchovu) mnohem citlivější potvora, než ten heckel cross.

hezký den
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 00:26 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: rriki
Tak až bude něco zajímavého,dej vědět,dneska dobrou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 00:21 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Romy
Mladej Pepa, dnes jsem byl u něj s Bobbem66. Starej už na to kašle,ale co vím loď kupuje novou hop
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 00:20 Muž rriki [818] - CichlidyRe: rriki
Určitě jim nebude vyhovovat akva typu co máš.Co jsem viděl tak písek kořen a černá voda ,ale to se nebude libit tobě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 00:17 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: rriki
Kamaráde,Pepík na Orlíku asi skončil,hausbot prodal,nevím,jak to bude dál,ale alespoň na něj mám telefon...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 00:14 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Romy
S Pepou H.jsem o tom mluvil,že tam zajedeme.On velice dobře mluví německy a taky má živnost na obchod s rybama a když tam pustí Kudrnu tak si myslím,že to taky zvládnem.Na Orlíku to proberete pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 00:10 Muž rriki [818] - CichlidyRe: baletka
Záleží odkud jsou,dneska jsem byl s Bobben v Domažlicích a bavili se tam na téma Izraelské pěstírny a je to rybárna od rybárny v jedný super a druhá šrot.V Amazonii je to hlavně o společnostech ,které to převáží z místaa lovení do míst expedice a co vím tak někteří to šoupnou do letadla a na teplotu nekoukají .Myslím si,že renomované firmy, třeba Glasser si na kvalitu dohlédnou a tam to nebude problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 00:03 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: rriki
Michale,to mne dál zajímá,ceny dobrý,že bych třeba na podzim??? Je možnost je sem dostat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2013 00:03 Muž rriki [818] - CichlidyRe: rriki
Ryby z importu jsou vždy problem a budou a je jedno jestli jsou z Asie Izraele,nebo z Jižní Ameriky.Důležité je ,aby byly pořádně zaléčené po příletu.A kdo kdy byl v importní firmě tak ví jak to vypadá .Ryby plavou v léčivech a ráno se zbírají mrtvoly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2013 23:59 Žena baletka [624] Re: rriki
Takže názor od Tebe je jaký?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2013 23:58 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Romy
Jenže Bob už je měl jetý.J.Hejzlar je měl od Bohemia pet a neměl nejmenší problém
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2013 23:53 Žena baletka [624] Re: Romy
OK, zkusím se zeptat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2013 23:51 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: baletka
Zeptej se Boba,ten si s nimi užil dost.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2013 23:50 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: rriki
Tak to jsou opravdu sranda ceny... coze Koukám,že žiju 10 let zpátky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2013 23:48 Žena baletka [624] Re: rriki
Takže pokud to dobře chápu, může jít skutečně o importované odchyty?? A měla bych ještě dotaz: jeden chovatel mi řekl, že do zavedené společenské nádrže je, paradoxně, lepší dát odchytové ryby, než domácí šlechtěné chovy. Že ty ryby z přírody jsou na leccos zvyklé a lépe se přizpůsobí. Jak to vidíte vy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.05.2013 23:42 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Romy
Romane z toho to nezjistíš,ale Heckly v importu patří mez nejlevnější terčovce nejdražší jsou zelení tefe s červenými tečkama.
Tady jsou VOC Glesser 2012
731006 Discus wild BLUE 13-16cm 8 24,95 few
731203 Discus wild MANACAPURU RIVER 7-9cm 15 12,45
731305 Dis.wild BLUE/NHAM.-MARACANHA 12-15cm 10 39,00 few
731306 Dis.wild BLUE/NHAM.-MARACANHA 14-17cm 8 45,00 few
732515 Discus wild CAIAMBE FEW SPOT 12-15cm 10 49,50 few
733055 Discus wild GREEN JAPURA 12-15cm 10 34,50 few
733063 Discus wild GREEN TEF 7-9cm 20 12,50
733065 Discus wild GREEN TEF 12-15cm 10 24,50
733205 Discus wild GREEN LAGO AMANA 12-15cm 10 39,50 few new source - very colorful!
734003 Discus wild HECKEL 6-9cm 20 12,50 limited quantity!
734004 Discus wild HECKEL 8-12cm 12 14,95
734005 Discus wild HECKEL 12-15cm 10 24,50
735505 Discus wild JUTAI FEW SPOT 12-15cm 10 59,50 few
737105 Discus wild TEF/FEW RED SPOT 12-15cm 10 34,50 new season!
752005 Discus wild "incorrect" MIX 12-15cm 10 8,00 few
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2013 23:33 Žena baletka [624] Re: Romy
Tak nějak jsem si to myslela. Děkuji za informace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2013 23:29 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: baletka
Fotka v preislistu je jedna věc,jak ryba vypadá opravdu je jiná.Fakt je ten,že cena za takovou rybu je opravdu nízká.Osobně bych spíš věřil tomu,že to bude pouze obchodní tah jen s označením a ryba bude Heckel Cross.
Označení Heckel cross je pro křížence.Odchov heckelů je velmi problematický, u párů heckel X heckel jsou výtěry spíše dílem náhody, neboť je velký problém se zaplněností samic jikrami. Nicméně se samec ochotně tře s terčovci hnědými, či modrými. A takoví kříženci jsou označováni jako Heckel Cross.
Ryby,které jsou označovány jako ROYAL,jsou odchytové perly a to jak royal blue,tak royal green.
Můj osobní názor je ten,že je to heckel s již barevnou formou,tyrkys,pigeon,atd.
Jeden zajímavý odkaz,všimněte si právě podobnosti s tyrkysem,pigeonema třeba red spot.Takže máš nejspíš pravdu,ale nároky na ně jsou stejně zvýšené.
europadiscuscenter.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2013 23:13 Žena baletka [624] Re: Romy
Já si tedy myslím, že ty ryby, o které já mám zájem, nejsou skuteční Heckelové, na to jsou příliš levné. Podle mě jde o několikátou generaci kříženců, ale zkušenější mě třeba vyvedou z omylu. V tom případě svůj zájem přehodnotím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2013 23:09 Muž Romy [1822] - Cichlidy
Myslím,že na heckela má v této republice málokdo,a i ti by se dali spočítat maximálně na prstech jedné ruky...
Bob by mohl vyprávět... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2013 22:52 Žena baletka [624] Re: grunda
:-D Jasně že ne. Díky za upozornění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.05.2013 22:44 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: baletka
bez urážky, ale myslím si, že na Heckela ještě nemáš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2013 22:19 Žena baletka [624] Re: milda87
Jestli budete něco objednávat, já bych se zřejmě taky přidala. Zrovna ten Heckel by mě moc zajímal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2013 21:31 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: finnnp
finnnp napsal: Ceny jsou v pohodě.Možná levnější než u nás.Škoda,že maj jenom omalovánky.Nemají ani jeden přírodní druh.



Nevím jak ty, ale já Heckel Royal Blue nepovažuji za omalovánky X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2013 14:39 kroner Re: milda87
To chcete ryby objednat, nebo jet osobně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2013 23:19 milda87 Re: Falco
Falco napsal: Já by jsem si taky něco vzal. Odkud jsi?

Z Plzně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2013 23:02 Falco Re: milda87
Já by jsem si taky něco vzal. Odkud jsi?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2013 21:48 finnnp Re: milda87
Ceny jsou v pohodě.Možná levnější než u nás.Škoda,že maj jenom omalovánky.Nemají ani jeden přírodní druh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2013 19:46 milda87 – objednání terčů SRN
Dostal jsem ceník terčů z Europadiskus.Tady je odkaz -uložil jsem na ulozto.
ulozto.cz/…
Máte o téhle firmě nějaké informace,jestli mají dobrý ryby?Je tam i cena za dopravu.
Možná bych si od nich nějaké ryby vzal,tak by šlo se o dopravu podělit.
Ale ceny se mi zdají celkem dobrý,pokud by to byly pěkný kousky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.05.2013 22:39 Muž Priest [325] - CichlidyRe: WEIN
Mohlo by se jednat o zvýšený obsah dusíkatých látek ve vodě,raději změř koncentrace jak NO2,tak i NO3.V tom lepším případě by jim mohlo vadit to denní světlo ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2013 21:13 Muž martas [0] Re: vikino
dik za radu ,koukam na tvuj chov a radost pohledet ,zkusim ten tremazol ,ma vliv tasemnice na mlade kdyz ji ma jeden z rodicu ,dorostli centymetru a zacinaj hynout
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2013 20:57 vikino Re: martas
Skus praziquantel cisty, alebo v liecive od sery SERA Tremazol. Da sa aj trichlorfonom, ale ten je u Vas v CR aj u nas na SK zakazany. Da sa zohnat polske liecivo, ktore trichlorfon obsahuje, tusim sa vola capisol alebo tak nejako... v Polsku je tato latka povolena. www.rybarium.pl/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2013 20:45 Muž martas [0] – tercovec tasemnice
zdravim,chtel sem se zaptat zda nekdo nema radu nebo zkusenost s tasemnici u tercovcu ,jak se jich zbavit diky

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [36] ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146349x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902-tercovec-chov?od=1751