Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 21:20 mysak123 Re: patamatix, Re:Priest
Děkuji za reakce,
prozatím mi nezbývá nic jiného než si je nechat a udělat pro ně co jen budu umět...
Teplotu jsem přidal na 27°C
Velké akvárium (250l) už je napuštěné, má externí lepený přepážkový filtr, do kterého jsem vyždímal oba filtry z akvárií co jsem měl doma, tak doufám, že se rozjede co nejdřív.
Zkusil jsem je před chvílí trochu nakrmit a o potravu jevili zájem, krásně se vybarvili a plavali po celém akváriu i když jim asi moc nechutnalo, plivali to..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 14:50 Muž patamatix [408] Re: mysak123
Tak nejlepší by bylo je dát někomu do lepších podmínek,ale pokud nikoho nenajdeš,tak bych dal vodu alespoň na 27(neonky to snesou) dělal tu výměnu jak jsi řekl a minimálně krmit. A fofrem rozjet to velké akva. Jak je velké to nové akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 14:34 Muž Priest [325] - CichlidyRe: mysak123
Malé akvárium a nízká teplota(doporučil bych minimálně 28st.)jsou dvě věci kvůli kterým ti budou terčovci chvíli přežívat než dojde k úhynu nebo onemocnění které i při úspěšné léčbě skončí v lepším případě zastavením růstu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 14:21 mysak123 – terčovci
Ahoj, k narozeninám jsem dostal velké akvárium (které jsem chtěl) a k němu 3 ks terčovců red tyrkys vel cca 6cm (které jsem taky chtěl, ale ne hned).
Momentálně terčovci plavou v 2 roky běžícím 54l akváriu s 8 neonkama u kterého jsem zvedl teplotu na 26°C.
Potřeboval bych vědět, jestli terčovci vydrží v malým s ob-denní výměnou 1/3 vody, dokud se aspoň trochu nerozjede velký nebo to mám řešit jinak?
S akvaristikou mám zkušenosti 4 roky, ale co se týká terčovců, jsem začátečník.
Dík moc.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2016 01:25 halenar1984 – terce
Neviem ci mi tu niekto bude verit :-D ale moje ph v nadrzi bez dna je 8 :-D vodivost 500 mikro a tuk tuk tuk je to bez problemov zatial ziadne ziabrohlisty ani crevne problemy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2016 19:35 - Re: Fuchs
Ja by som tak kľudný nebol. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2016 19:34 Muž Fuchs [169] Re: romant
Tak to mě celkem uklidnilo, jsem na 10 dGh, vodivost 370, a ph bez co2 na 7 dnes chci premerit po celodenním bublání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2016 19:32 - Re: Fuchs
Perfektne sa na nich zarába,takže i tu na stránkach občas niekto parádne mlží. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2016 19:19 Muž fiskaren [11] Re: Fuchs
Volal jsem kdysi s p. Pejšou ohledně vody pro terčovce a jeho odpověd byla vcelku jednoduchá. Hlídat si akorát ph někde kolem neutrální hranice, nebo lepší spíš nižší (6,5 - 7 ideál), dlouhodobě je chovat ve vodě s ph nad 7 sem jim nelíbí kvůli něčemu se žábrama nebo tak nějak, je to už dlouho celkem, tak si to přesně nepamatuju. Pokud nebudeš odchovávat, tak tvrdost a vodivost je celkem volná, on sám mi řekl že 20dGH není problém, on má svoje ryby ve vodě s tvrdostí někde kolem 16dGH a dokonce pár ryb už v té vodě i odvodil a odchoval prej...mám kamaráda který má svoje placky už několik let ve vodě ze studny s tvrdostí přes 30dGH a ryby mu krásně rostou a prosperují, dokonce s pomocí demi kolony a připravenýma vytíračkama, to už dotáhl i na první svoje odchovy se spárovanýma rybama ;-) nicméně počkejme ještě na další názory místních chovatelů :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2016 18:50 R Muž romant [27987] Re: Fuchs
No, ono dnešní tuzemská produkce placek, nepředpokládám že se na začátek pustíš do importů, je vcelku domestikována a pokud nebudeš chtít odchovávat, tak Ph klidně i přes 7 a celkovou tvrdost i kolem 15 dGH akceptují. Pokud máš už vybranýho chovatele od něhož budeš brát, informoval bych se u něho z jaký vody půjdou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2016 18:38 Muž Fuchs [169] Re: Fuchs
Nikdo neměří hodnoty ve vodě? Prosím moc mi to pomůže udělat si představu o tom jak moc musím upravovat vodu. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2016 18:14 Muž Fuchs [169]
Přátelé mám dotaz, jaké máte hodnoty vody v akváriích s terčovci? Především mě zajímá vodivost, Ph, celková tvrdost a NO3. Všem děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 00:07 Muž Felix [242] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: grunda
Co píšeš je vlastně důvodem proč jsem se ptal - osobní zkušenosti řady chovatelů (i dost možná protichůdné) jsou cennější než stručné literární vysvětlivky (a buď to výjde nebo ne).
Předevčírem jsem např. ve zveráči pokecal před akvárkem s terčíky s jedním chlápkem co si tam kupoval sumečky - a ten tvrdil, že při pokusu o jejich chov totálně zkrachoval, zatímco jeho tchýně dosáhla mimoděk úspěchu v odchovu poté co panu švagrovi (studentovi) nechala akvárko s nimi vystěhovat na chodbu, aby jí to v bytě nezaclánělo, a jim se tam prostě zadařilo :-D
Nejblbější sedlák měl náhodou největší brambory :-D (neověřená informace, jak jsem koupil prodávám, párkrát jsem už ale podobné věci zažil takže tomu i docela věřím. Možné to je :-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 08:53 R Muž romant [27987] Re: Fuchs
Přečti si tyto dva základní články a můžeš nakupovat, jsou to nemoci, který se velmi často vyskytnou. rybicky.net/clanky/525-vnitrni-paraziti-u-tercovcu , rybicky.net/clanky/526-zabrohlisty . Dále pak viatmíny jako Fishtamin a www.lecivaprotercovce.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2016 08:49 Muž Fuchs [169]
Potřeboval bych poradit ohledně léčiv. Budu spouštět akva které bude pro terčovce. Rád bych si nakoupil základní léčiva abych byl na připadné problémy připraven. Prosím neobávejte se terčovci budou nejdřív za půl roku i možná za dýl to podle stabiliti akva.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   30.12.2015 12:50 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: fajfmen
ono to soužití placek a skalár není jednoduché, někomu to funguje, někomu ne. Já měl placky s Rio nanaj a byl to neuvěřitelný cvrkot udržet je zdravé, někdo to neřeší a bez problémů to funguje. Obecně se skaláry k plackám nedoporučují - vnitřní paraziti, rozdílná dravost u krmení atd., ale chce to prostě vyzkoušet. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   30.12.2015 00:55 Muž Felix [242] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: NHKG
Dnes jsem sem vlezl s neurčitou vzpomínkou na téma případná omluva, že jsem na kámošově oslavě narozek zapadl ke kompu podobraz, patrně mlel kraviny, někoho snad i nedej bože urazil a měl bych to nějak napravit...
A jak tak koukám, vzhledem ke Tvé reakci, fakt se nemám za co stydět X-) (jsem si myslel, že jsem svůj mnohaletý dobrý kredit zde jedinou indispozicí odstřelil... a ono ne, stydět se ani trochu nebudu). Jednak jsem nenapsal ani písmenko o tom že bych chtěl terče z odchytů, naopak jsem přímo vypíchl že má jít o levné (ovšem nedeformované) ryby podobné zbarvením divokým. Protože mají (studijně) dělat skalárám z hlediska srovnávací etologie přirozený nekonfliktní doprovod.
Skaláry a terče se podle Tebe do stejného akva nehodí? Kolikrát jsem níže zmínil sympatrické soužití obou taxonů v přírodě? Je to vědecky podloženo, většinou prostě žijí pospolu. Jen mě prostě zajímalo nakolik ve vzájemné interakci (akorát se mi, přirozeně, nechce za základní hejno doprovodných ryb vycálovat půlroční plat...).

No a ke Tvé impertinenci na téma "mistr světa amoleta", blbej jako vagon bláta, že se tady teda musí ptát - A kde jinde by se měl někdo ptát, než na perfektních stránkách plných fundovaných akvaristů? Krucinál, na tomto webu jsem už min. 10 let, většinu toho času ale prostě nemám tendenci strkat nos do debaty když nemám co veledůležitého oznámit. Teď jsem si dovolil tu neslýchanou věc že jsem se "laicky" pozeptal, no a okamžitě dostal nakopáno. Super. Tobě byly podle nicku 3 roky když jsem odchoval své první rybičky (pravda, byli to "jen" rájovci v silně nedostačujícím nevybaveném akvárku).
Akvaristím skoro tak dlouho jako Ty jsi na světě a přesto si nemyslím že bych v tom byl kdovíjaký kofr! Níže jsem už zmínil puberťáka co mi před lety pár věcí fundovaně vysvětlil - držel jsem hubu a dělal si poznámky, ten klučina hodně věděl, já zaspal dobu a tak jsem se od mladšího koukal přiučit. Ty ale jen machruješ, aniž by sis zjistil význam slova SYMPATRICKÝ. Buď tak laskav a zjisti si co ten pojem znamená - Skaláry a terče JSOU sympatrické druhy. V přírodě žijí pospolu. Tečka. Pro mě je jen otázkou nakolik ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2015 00:14 Muž Felix [242] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: grunda
No ty hnědé jsem více méně (jako jednu z variant běžného krycího zbarvení nejpodobnější) primárně vnímal jako nejvhodnější. Protože rozhodně nejsem aspirant na cenné odchytové jedince vhodné pro další šlechtění a - terčíkáři, neuražte se - tyto krásné rybky bych rád choval čistě z důvodů srovnávací etologie/sympatrického soužití s pro mě osobně zajímavými skalárami (kus za 30-60 Kč, což je docela fór, protože před tak 90-ti lety skaláru vyvažovali zlatem :-D smich , zatímco dnes je to vpodstatě "plevelná ryba")
Vzledem k obvyklým cenám ale od tohoto nápadu raději upustím. Ony si ty skaláry vystačí samy ;-) X-)
Ale dík za info :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2015 21:34 RAP Re: grunda
grunda napsal: .......- přírodní jsou většinou lépe rostlé (ne větší)
Tohle přesně jsem měl na mysli. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2015 21:32 RAP Re: grunda
grunda napsal: Za tohle: A voda pro terčovce je v té nejnižším měřítku 26-26,5 stupně. Více kvůli ostatním rybám nemůžu zvednout, viž profil .

ke krmení placek nitěnkami se raději nebudu vyjadřovat rozzureny

Jj, to jsem měl na mysli o postupném snižování teploty. ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.12.2015 20:17 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: RAP
čočku dostanou prakticky vždy, obchodníci je pak jako bonus "přeléčí" a průser je na světě, vzhled je opravdu jinde - přírodní jsou většinou lépe rostlé (ne větší)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   29.12.2015 20:15 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: funtcz
Za tohle: A voda pro terčovce je v té nejnižším měřítku 26-26,5 stupně. Více kvůli ostatním rybám nemůžu zvednout, viž profil .

ke krmení placek nitěnkami se raději nebudu vyjadřovat rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2015 22:27 RAP Re: grunda
Já jsem psal o srovnání celkového vzhledu odchytů a odchovů , nikoliv odolnosti.
Jinak pokud nedostanou "čočku" při odchytu nebo u překupníků a správně je usadíš, tak jsou odolné. Forma Heckel je tak trochu jinde.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2015 21:02 Muž funtcz [22] Re: grunda
Pokud se to týká mě, ohledně podmínek, tak chci se zeptat jakých když už...? Můj jediný dotaz byl proč tercovci nic nejí. A nejí i do teď, druhý týden vločková a granulované krmivo. Jdou jen po nětěnkach a grindalu tak nevím jestli to bude podmínkami... Ale na druhou stranu ano, byli sami v celé nádrží a teď najednou nejsou.. To asi jediná moje chyba za co bych měl být vyliskany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2015 20:52 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: RAP
jako že divočáci jsou relativně odolné ryby? měl jsem Heckely a obrázky jsou proti nim paví očka, každopádně, když si pořizuji ryby, tak jim nachystám podmínky, ne že pak budu brečet ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   28.12.2015 08:38 RAP Re: MonterMonty
Naše dva příspěvky si neodporují a s tvým souhlasím. ;-)
Existuje způsob, jak postupovat při zvykání na nižší teplotu než 29 a více. Je to opatrné a pomalé snižování teploty na nějakých 27stupňů, při dodržení rozmezí ostatních parametrů vody a vyškrtnutí "masa" z jejich jídelníčku. Ryby sice rychle nedorostou do nadprůměrné velikosti ..............
A než se na mne sesype odsuzující kritika, doporučuji srovnat celkový vzhled dospělých ryb z odchytu a odchovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   28.12.2015 08:11 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: RAP
To je RaPe jinej úhel pohledu na věc - neříkám že mylnej , každopádně ,pokud si ty primadony pořídím - musím počítat s tím že budu muset prostředí podřizovat jejich nároukům - ať je to tak nebo tak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   27.12.2015 22:47 RAP Re: grunda
grunda napsal: bože bože, ty jsi ale blb, pořídíš si placky, k nim naprosto nevhodné ryby a budeš týrat placky jen pro to, že ostatní ryby nedají vysokou teplotu - zasloužil by jsi vyliskat
Dovolím si odporovat. Vyliskat by zasloužili ti, kteří udělali z relativně odolných ryb rozmazlené primadony!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 19:34 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: fajfmen
divočáky ani zprasené neseženeš za pár korun, zkus se podívat po nějakých hnědých, je jich na prodej málo, ale občas se koupit dají a nestojí majlant
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.12.2015 19:31 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: funtcz
bože bože, ty jsi ale blb, pořídíš si placky, k nim naprosto nevhodné ryby a budeš týrat placky jen pro to, že ostatní ryby nedají vysokou teplotu - zasloužil by jsi vyliskat rozzureny
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 13:58 Muž funtcz [22] Re: lapi
Ahoj... Dal jsem teplotu na 27. Poradit se umím, nejsou to moje první terčovce ale nemužu tu teplotu nastavím kvůli ostatním rybám. A nejsem jediný co je má ve společenském akváriumu. zatím žerou jen živou potravu, žádné vločky, granulované krmivo a t.d. No a cena je osobní záležitost každého prodávajícího,ale na tu velikost jsem rad a děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.12.2015 13:21 lapi
Ahojky, ty terčovce jsou ode mě!!!!!! Teplotu jsem ti řikal že ma byt min. 28 a je to hlavně hejnovita ryba!!!! U mě doma jim kolisala teplota 28-30C dle stravy. Doma žraly vše co spadlo do akva. Za tu cenu co jsi je koupil ode mě ti žadny chovatel neproda ani šupinu smich A jestli chceš Wild terče tak jeden kus vyjde cca 1700-4500kč. Ale ty si nevíš poradit z red tykrys tak to nechapu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 00:35 Muž Felix [242] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: Tojsouvěci
Dík moc. Obzvlášť pozitivně kvituju Tvoji prostou solidní radu s absencí neověřené machrovinky (budu asi hnusný protiva a hnidopich - v rámci dotazů níže je věk některých profíků dokonce poněkud nižší než doba akvaristění některých tazatelů) palec
Ještě jednou dík, přidržím se toho :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2015 23:57 Muž Felix [242] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: NHKG
Hele, to je fór - proč si každý myslí, že když se někdo ve vláknu zeptá, je automaticky začátečník? smich Nebo polopokročilý nebo tak smich smich
Před asi osmi lety mi zde jeden klučina cosi vysvětlil přes nové objevy o prokariotických jednobuněčných. V pořádku, tenkrát jsem zaspal dobu. Ale jen tak z "voleje"?

Mmch.: terče a skaláry žijí v přírodě sympatricky (rozuměj koexistují ve stejných lokacích, aniž by docházelo ke konkurenci či naopak symbióze, prostě se tak nějak dokážou "domluvit"). Vzájemně v akvárku nevhodné? Nedělej si srandu ;-)
Protože mě zajímá apriori srovnávací etologie, jsou mi právě tyto dva taxony zájmově blízké. To je celé. Ty terče fakt nemusí vyhrávat soutěže krásy, jde spíš o to aby se příliš nelišili od svých divokých předků s nenápadným krycím zbarvením, tzn. nebyli v akvárku jako pěst na oko svítící na dálku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2015 23:41 Muž Felix [242] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: Priest
Jo tak dík moc palec , jakousi formu někde v Tebou doporučené nabídce dole tam dávají za 150,- kus potlesk . Fotka k tomu sice není, pokud to ale nebude do daleka svítit, jakože by se na ně i poloslepý predátor okamžitě zaměřil, tak fajn :)

Ony mě ty terče jako takové v zásadě ani nezajímají, vnímám je spíš jako určitý módní ekvivalent afrik ze sklonku devadesátých let (a celkem nuda nuda, i když hezoučké a o miminka se pěkně starají), jde mi právě jen a pouze o doprovod ke skalárám v rámci sympatrického soužití v přírodě. Samozřejmě pojato tak aby se bezvadně dařilo všem.
Po třiceti letech s nigrofasciáty, rivuláty, oceláty a dalšími demoličními četami se pokouším poznat kouzlo ryb co okamžitě nerozsekají na hadry všechno v okolí a akvárko nepřebudují do mrtě... a samozřejmě za jejich základní skupinu nemíním vyhodit celý půlroční plat ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.12.2015 19:32 R Muž romant [27987] Re: funtcz
Tak z toho přestaňme dělat kovbojku a těm začátečníkům, sdělme, že když budou mít pandy při vyšších teplotách, tedy nad 24 st. tak jim budou zkracovat život a myslím si, že to takto bude postačovat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.12.2015 19:26 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: funtcz
Skoro všechny ryby snesou bez problémů větší teplotu než je u nich udávána, pokud je ve vodě dost kyslíku. Ale většinou to znamená zkrácení délky jejich života.
Pancéřníček panda a Terčovec není dobrá kombinace s ohledem na nároky ryb, ale nějakou dobu může fungovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2015 19:20 Muž funtcz [22] Re: prasan
No jo, co odpověď to jiný názor a jak se ma rozhodnout třeba začátečník když to tady bude číst
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.12.2015 15:40 - Re: funtcz
C.panda by si zaslúžili chladnejšiu vodu,niekde okolo 20C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   23.12.2015 00:43 RAP Re: funtcz
U nádrží klikni na rybicky.net/nadrze/… a zadej si kombinaci ryb terčovec a pancéřníček panda. Několik prezentací se ti vybere. Terčovci a pandy nejsou neobvyklá kombinace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2015 00:32 Muž kvietik [86] - AmerikaRe: funtcz
z toho čo tam vidím, tak z vysokou teplotou by mohla mať problém iba tetra neonova( Paracheirodon innesi)-nechoval som ju, len usudzujem z toho čo som o nej čítal. A tu si kľudne môžeš vymeniť za neonku červenu(Paracheirodon axelrodi).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2015 23:31 Muž funtcz [22] Re: NHKG
Chci krásne společenské akvárium a bez terčovcu to nebude. Na teplotu jsem se díval tady do atlasu ryb na min/max teplotu co mame tady tak teda nevím. Pancéřníček panda má max 25..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.12.2015 23:16 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: funtcz
Jestli to myslíš s terčovci vážně, zbav se půlky ryb a zvedni teplotu na 28°C. Jinak to podle mě nemá cenu řešit. Navíc tam nemáš nic, co by podle mě 28°C nepřežilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2015 23:04 Muž funtcz [22] Re: Tojsouvěci
NO3 a NO2 mám ok. GH a KH taky ale to PH tak 6,5 pokud se dá věřit testům od JBL což není ideální ale mám nový filtr něco přes měsíc. A voda pro terčovce je v té nejnižším měřítku 26-26,5 stupně. Více kvůli ostatním rybám nemůžu zvednout, viž profil . Krmim dva krát denně. Dnes sice pomalu ale už po nětěnkach šli. No díky za rady . Jsem poprvé viděl ryby nežrat. Romant má pravdu, chovatele většinou u terčovcu dno mají čiste jak i v mém případě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.12.2015 22:04 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: fajfmen
Ve zveráčích nehledej,slušné hnědé Axelrodi nebo modré Haraldi pro začátek, seženeš u ověřeného chovatele při osobním odběru. www.discus.cz inzerce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2015 21:46 Muž riso [129] - CichlidyRe: romant
romant napsal: Pokud je voda v richtiku, tak se chytnou, dovedou bejt hodně tvrdohlavý, i klidně tři týdny. ;-)
No nevim, ale predpokladam, ze tazatel koupil mlade ryby, ktere je za normalnich okolnosti potreba futrovat krmenim nekolikrat denne. Po trech tydnech hladovky uz muzou byt podrazene a poradny tercovec z nich uz pravdepodobne nebude. S tou castou vymenou vody souhlasim ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2015 21:37 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: fajfmen
Jak myslíš to divoké? Odchyty z přírody jsou hodně drahé jak psal Priest, ale kromě toho taky hodně náročné. Určitě to nejsou ryby pro středně pokročilé a ani ryby vhodné ke skalárům.
Ale pokud myslíš jen přírodně zbarvené terčovce odchovávané v akváriu, tak ti jdou sehnat za rozumné peníze bez problémů a nároční sice jsou, ale už to není zdaleka takový extrém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2015 21:21 Muž Priest [325] - CichlidyRe: fajfmen
Divoké odchyty se za levný peníz neprodávají,kus je v zhruba v ceně páru dostupnějších variant.Pro orientaci a vystřízlivění smich koukni třeba na ceny Aquamasteru.
www.aquamaster.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2015 20:52 Muž Felix [242] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdeční
Přátelé, nevíte kde bych výhledově mohl sehnat skupinku "divokých" terčů za cenu která se za jedince nebude rovnat pořizovací sumě celého hejna skalár jako hlavních ryb?
Nemusí být rozhodně výstavní, o to nejde, rád bych ale dal dokupy skupinu v přírodě sympatricky žijících ryb. Ve zveráči mi nabídli akorát jedince natolik nekvalitní, že i mě jako laika jejich špatné tvary doslova praštily přes oči - za pětikilo kus!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2015 19:14 R Muž romant [27987] Re: funtcz
Pokud hledají, to je dobře. Chovatel měl zřejmě holý dno, tak sbírali tam. U tebe bych se k tomu, aby se nějak překrmovalo, aby na ně tzv. zbylo rozhodně neuchyloval. Krmil bych stále stejně, pestře, oni si zvyknou a začnou přijímat potravu i z vodního sloupce. Rašelinový výluh, listy mandlovníku mořského, čatější výměny vody a nechal bych to na nich. Pokud je voda v richtiku, tak se chytnou, dovedou bejt hodně tvrdohlavý, i klidně tři týdny. ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146349x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902-tercovec-chov?od=301