Přihlásit se RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maxo – Re: Romy
No to dufam, lebo ked som ich videl v chovnej nadrzi kde bola len voda a teraz v mojej, tak som zostal trochu sklamany.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy
maxo napsal: To vydrzia taky dlhy pôst?

Vydrží,ale dle mého si v nádrži něco najdou,když je klid,nebo ozobávají i řasy.
To vydrzia taky dlhy pôst? O to schovavanie ani tak nejde, ale aby zacali nieco jest.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy – Re: maxo
Aklimatizace v extrémních případech trvá i hodně přes měsíc.Chce to trpělivost,a pohybovat se hodně před nádrží,aby si ryby na pohyb zvykly.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maxo
Kolko tak asi trva tercom az sa udomacnia? Uz su doma 4 dni a este toho moc nepredviedli. Jest sa moc neberu,len sem tam dzobnu vlocku co ich trafi a vacsinou su zalezeny a stale strasne plachy. Aj skalarov som odstahoval aby mali klud. A ze su to pomale a lenive ryby? To mate vidiet ten "fofr" ako rychlo zmiznu ked sa im nieco nepaci.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: maxo
Žádné preventivní léčivo tam dávat nemusíš, já po převozu dávám jen půl hodinové koupele v chloraminu-t případně na převoz do pytlíku kapku eShy 2000, jinak nic X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maxo – nove terce - karantena
Este dotaz ku karantene. Je potrebne dat aj nejake preventivne liecivo? Su to 5-7cm kusy od chovatela, ktore su momentalne v oddelenej cistej nadrzi.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - JuraS – Re: Romy
kdybych měl tu možnost tak vezmu jeden laminátový bazén o pár kubících, nahážu do něj nějaké kořeny z rašeliniště, vyřeším filtraci a topení a nahážu tam stovky malých 5 cm prcků různých variant od různých chovatelů...a nechám to na přírodě jak se co s kým okotí...to by pak mohli být barevné varianty co ještě nikdo nezná..třeba černobílá kostka anebo pruhy...za pár desítek let samozřejmě...
To uz je na mna vysoka matematika, uspokojim sa s tym co je tu. Cez vikend by mali fesaci dorazit domov, tak potom podam hlasenie. Zatial dik moc.
Druhy jsou po nové revizi tři.

www.akvarista.cz/…
www.akvarista.cz/…
www.akvarista.cz/…

Co se týče barevných variet,docházelo k mezidruhovému křížení,varieta marlboro vznikla v Thajsku šlechtěním pigeon blood panem Kitti Phanaitthikem.Varieta pigeon blood je také jeho dílem.Těžko někdo sežene šlechtitelské záznamy,aby přesně věděl,jak a čím se terčovci postupně křížili.
Vyzkoušejte
A z ktoreho druhu. Lebo co viem tak sa uvdzaju 4 zakladne a kazdy ma vraj svoje specifika. Kedze len s nimi zacinam tak chcem vediet zo zaciatku co najviac. Dik,
 Reagovat na tento příspěvek 0  - riso – Re: Romy
a dle myho jedna z nejhezcich ano . Hlavne v huste zarostlych nadrzich jako kontrast k zelene barve. Ale to je samozrejme hodne subjektivni... ahoj
Fotka k příspěvku Je to vyšlechtěná varieta.

Reagovat na tento příspěvek 0  - maxo – Diskus Marlboro
Chystam sa na chov tercov a v jednom inzerate som nasiel ze: "predam odchovov Diskus Marlboro". Ale za toho b... som nikde nenasiel co je to presne za druh a farebnu variantu. Skusenejsi poradte pls spim sad . Dik

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: smidakkuba
Ne, jen sleduj hodnoty vody hlavně NO2 a NO3 :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: Bob66
Já je léčil na ty paraziti.Tak myslíš že tím chováním se nemám moc znervozn'ovat? :-)
Vyzkoušejte
Bohužel moc si nepamatuji, píše mě docela dost lidí :-O Během léčby je lepší nekrmit nebo jen minimálně a to chování bych přičítal probíhající léčbě X-)
No ryby jsou jěště léčený.Jěště budou 6dní.Podle tvojí rady.
Ty jsi léčil? Byla léčba úspěšná? I po úspěšné léčbě potřebují ryby čas ;-) Nebo ještě léčíš? Z tebe aby ty informace člověk páčil :-D
No mám je Měsíc a půl ale Měsíc byli v jiném akva 300L.
Pokud je máš krátce tak potřebují čas aby si zvykli na změnu X-)
edit: teď jsem si všimnul že už jsi to napsal, chová se tak od začátku?
Může to být taky s prostoru?Protože já je koupil od chlapa kde byl ve 2500 litrech.Ted' je ve 150.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: Romy
No ve vytíračce je dva týdny.Parametry jsou PH-6,5 ,120 mikrosimens.Jinak může na to mít vliv aji léčivo?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy
Myslím si,že bude nervózní ze změny,jak dlouho jsou ve vytíračce,a jak dlouho se takto chová?Jak už psal Bob,více informací.
Třeba se mu jen něco nelíbí nebo mu může něco být, měřil jsi hodnoty vody? Jak dlouho to trvá? Víc informací by neškodilo X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – nežere
Ahoj mám zase problém, mám pár pigeon blood a samec furt plave ve vytírčce nahoru,dolů jakoby furt čekal na žrádlo a když jim dám nažrat tak se toho ani netkne.Občas si tak jakože dlubne ale určitě to není normální.Skoro vůbec se v akva nezastaví furt plave a nejvíce při krmení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP
Dahak napsal: Co z Teplic ? :)
Tak být tebou growele, tak to beru. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: growel
Co z Teplic ? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - growel – Ústí
Nějaký akvarista který by prodal cca 6 kousků v Ústí nad Labem?
No já mám jěště jeden pár který sem koupil.Taky se nechtěli vytřít.První výtěr cca po dvou měsících, a od té doby bez problému.
Taky to může mít vliv, terčovci jsou ryby které nemají rádi změny X-) Chce to vydržet a uvidíš že to půjde ;-)
Myslíš teda že to chce jen trpělivost.Jinak mě jěště napadlo já je mám asi 2 měsíce a meztím jsme se stěhovali jestli to může mít taky vliv.
Dej jim čas :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Re: vladislav
Já mám tyky pár který se tře každý týden.Ale tihle ne a ne se vytřít.4etl jsem jěště něco že tyhle vyšlechtěné formy mají někdy s výtěry problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vladislav – Re: smidakkuba
No vidíš mě se jeden pár tře v jednom rohu akvária,druhý pár ve druhém rohu...A říkám si to je to zase bere.. :-D Žádné rašelinové výluhy tam nedávám ,vodivost vody neřeším..Opravdu všechno chce svůj čas.. palec
Já vím ale tak dlouho aby se nevytřeli to se mi nezdá normální. :-)
Vyzkoušejte
Jednoduše, koupíš si rašelinový výluh třeba Torben nebo od Sery Torumin a podle dávkování naleješ do akva :) Obsahuje huminové kyseliny a třísloviny a podporuje i ryby ke tření X-) Už ti to napsal i Romy, všechno chce svůj čas, až budou připravený tak se vytřou, záleží to na nich ne na tobě , ty jim jen můžeš vytvořit vhodné podmínky X-)
To by je mnělo nastartovat ke tření?Co si myslíš o tom natřásání.Že už se třepou tak dlouho a furt nic.Přece ta ryba musí mít někdy potřebu se vytřít, ne?Jinak ten výluh to se provádí jak.A jakou rašelinu? :-)
Můžeš jim zkusit přidat do vytíračky rašelinový výluh ;-)
Já je právě že navyrušuji.Podmínky mají si myslím že dobré.Parametry vody jsou 120 mikrosimens,PH-6,2
Musíš vydržet, snažit se jim vytvořit vhodné podmínky a nevyrušovat :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smidakkuba – Tření
Ahoj tak ryby už jse lečí.No ted' k tomu druhému problému co jsem mám.Mám pár pigeon white butterfly.No nicméně mám je už dva měsíce a jěště se nevytřeli.Obě ryby už víc jak 2 týdny čistí kužel natřásají se před sebou ale furt nic.Chci požádat o radu zkušenější.Mám je prodat nebo to mám s nima jěště zkusit? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: Romy
Musím to ale namontovat do akva hned než se staří dají do ...protože bych je pak nechtěl moc stresovat...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy – Re: JuraS
To jsme právě Jirko čekali od tebe,když sis ho koupil... ;-) Já nevím o nikom u nás,kdo by ho měl,a jediná zmínka je jen na discus.cz.
Dej si to za domácí úkol... :-D ,věř tomu,že na výsledky budem zvědaví všichni.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS
najde se tady někdo kdo zkoušel nejen pro mladé terčovce použít automat na krmení naupliemi artemií jak o tom píšou tady www.discus.cz/… případně viděli jste to někde in natura v provozu a máte info o tom jak dobře to funguje ? ptám se proto, že než to dám do akva tak abych věděl jestli to má význam..je to poměrně velké a nerad bych tam strkal skulptůru co k ničemu nebude..to jsem raději vsadil na nadnormativní filtraci...
Stačí když zvedneš teplotu na 32°C, jinak nic ;-)
A ty parametry?Omlouvám se za takové otazký, ale je to moje první skušenost s nemocí u terčovců.
Jaký chceš jde jen o to trochu to rozpustit :)
Kolik mám mít ten objem sklenice stačí 0,5L? :) A jěště jsem se chtěl zeptat jestli je jedno jaké mám parametry vody při léčbě.Konkrétnš kyselost.
Rozdrtit, nechat rozpustit ve skleničce a nalít :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 147432x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902-tercovec-chov?od=5446