Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Terčovec - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 11:29 Žena Karin [0] Re: romant
Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 09:27 R Muž romant [28002] Re: Karin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 08:44 Žena Karin [0]

Máte někdo zkušenosti s Hexamitou od eShi? Je účinná i na střevní parazity u terčovců? Všude se uvádí pouze, že je na děrovou nemoc. Mé ryby díry nemají. Některé ryby jsou vyhublé (3),ošívají se, nejsou ve 100% stavu. Zkusila jsem zatím eShu 2000. Ryby jsou už v akváriu už půl roku a byly fit.
Nerada bych použila Entizol, u kterého je později nutná výměna vody, když by byl účinný tento přípravek.
Děkuji za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2011 08:39 kotyza Re: Dahak
Když některá cichlida má problámi s příjmem potravy ,výkaly do běla,tak jsem si všiml,že taky furt do něčeho klove ,do detritu a hlavně furt oždubujou kde co ,třeba řasy jim pomáhají na dobré čištění střev.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 22:51 Muž davidus [41] - CichlidyRe: Dahak
Flubenol jsem začal dávat dnes do granulí.Nevím ale on už s hejnem nejezdí a nebo jen výjimečně. Nevím jestli mám čas ještě čekat nebo začít s Entizolem.Jediné co by možná vzal je srdce ale to teď dávat nechci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 22:42 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: davidus
Jestli ještě žere zkus flubenol.Tohoto oždibování řas, jsem si u nemocných ryb taky už mockrát všiml.Krmiva si moc nevšímají, ale řasy ožírají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 22:38 Muž davidus [41] - Cichlidy – bičíkovci??
Mám problém s jedním terčem. Už deset dní není s hejnem.žere jen občas, většinou je neaktivní párkrát jsem pozoroval že tmavne. Je schovaný v kytkách a nanejvýš oždibuje řasu. Vodu měním 2x týdně pravidelně. Zkoušel jsem na tři dny zvednout teplotu na 32 stupňů ale nepomohlo to. Bílé výkaly jsem u něho nepozoroval. Nemohu ho léčit odděleně, nemám v čem. Myslím si že má přemnožené bičíkovce. Entizol mám. Mám přeléčit celé akva, nebo je i jiná možnost??? Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 19:54 Muž Tomiino [43] – Re: Bob66
tak ja tam moc svetla ani nemam,osvetleni dve zarivky a hladina je castecne pokryta rostlinama,celkem dobre zarostle myslim ze se tam maji dobre.Jsou cim dal vic hladovejsi,ze zacatku se moc nepredhaneli u zvance a ted je tam krasnej chumel pri krmeni :-) takze kdyz budou mit pauzicku,nevadi :-) aspon si taky odpocnou od svetla na chvilku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 19:48 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Tomiino
Čím míň světla tím je to pro ně přirozenější X-) Rozhodně to nejsou ryby které žijí ve vodě plné světla spíš naopak ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 19:18 Muž Tomiino [43] Re: RAP
Taky si rikam :-) takze tam kluci maji pauzicku.Uplna tma tam neni,je tam normalni denni svetlo v byte behem pauzicky:-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 19:04 RAP Re: Tomiino
I v domovině občas náhle překryje sluníčko mrak. Takže pokud nejsou v úplné tmě, tak je jim to celkem jedno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 18:24 Muž Tomiino [43] Re: Romy
Ok,neslo mi o usetreni energie,to vim ze hodina ni nedela.Chtel jsem tim omezit rustu ras,tak ted jsem si nastavil 2 hod.pauzicku behem dne.Tercikum to nevadi,v klidu si plavou jak pri rozsviceni tak zhasnuti,tak sned nebudou proti :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 00:43 Muž Romy [1840] - Cichlidy
Tomiino napsal: Chtel bych se zeptat,muze vadit tercikum nastavena hodinova pauza ve sviceni?muzou diky tomu propad stresu??

V první řadě se zeptám,proč pauza?Tou hodinou denně toho proudu zas tak moc neušetříš...

Nicméně,zdravý terčovec v kondici si zvykne zanedlouho na všechno,včetně náhlého rozsvícení,nebo zhasnutí.Ono v zimě to při používání běžných krytů ani jinak nejde...
Používám dvě dvojité rampy,kdy se rozsvěcí a zhasínají zhruba hodinu po sobě,a kromě občasného cuknutí,které je spíš vinou velmi hlasitého cvaknutí mechanických spínacích hodin,a nejspíš rezonance skříňky,jim prudká změna světla nevadí.
A i kdyby se lekl,tak se zdravý terčovec během několika vteřin uklidní,a první co ho napadne,bude se shánět po jídle a zvědavě proplouvat nádrží.
Stres není otázkou změny osvitu,ale hlavně podmínek a osazenstvu v nádrži,zdravotního stavu a nakonec i povahy ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 20:28 Muž Tomiino [43] Re: gati
tak ja mam jen dve zarivky zabudovane v krytu,vypynaji najednou,tak nevim jestli je to dobre,jestli mam nechat stale pauzu nebo to dat svitit bez pauzy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 19:20 Muž gati [13] Re: Tomiino
Taky dávám pauzu ve svícení na dvě hodiny,ale vypínám postupně na třikrát,nejdřív zářivka a potom tři úsporky,zhasnou dvě a potom ta poslední to vše v patnácti minutách,přes spínací hodiny.Ráno takto rozsvicuji a večer zhasínám....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 18:08 Muž Tomiino [43]
Chtel bych se zeptat,muze vadit tercikum nastavena hodinova pauza ve sviceni?muzou diky tomu propad stresu??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 07:55 Muž miro03 [27] - CichlidyRe: Bart_29
S výmenou vody je to tak,čím viac jej a častejšie vymeníš o to krajšie ryby ti vyrastú,lepší apetit do žrania,budú profitovat. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 04:04 Muž Bart_29 [3] - Cichlidy
Ahoj mam dotaz,do aq si chci poridit 8ks tercovcu a zajimalo by me jak casto jim menit vodu v aq zda kazdy tyden nebo po 14 dnech jak to praktikuji do ted.Aq je v prezentaci objem 528 cisty okolo 450l.Dik za odpoved.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 21:21 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: Tomiino
Občas se mi stávalo, že se mi vytřely dvě samice spolu a jikry jim zplesnivěly až za dva dny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 20:37 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Tomiino
Bílé jsou neoplodněné X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 20:35 Muž Tomiino [43] Re: smidakkuba
Děkuji a myslel sem jak se poznají podle barvy ? protože některé jikry byli čistě bílé a některé normální takové nahnědlé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 20:18 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Tomiino
Oplodněné jikry poznáš dle toho že neoplodněné většinou do pár hodin mi osobně tak do 2 hodin splesniví a pak mi začne část jiker plesnivět až okolo 30 hodiny po výtěru...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 19:30 Muž Tomiino [43]
zrovna se nam opet trou,chtel bych se zeptat jak se poznaji oplodnene jikry a jakou maji mit barvicku??dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 18:00 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy
Puky86 napsal:Pak to bylo v pohodě 3měsíce a teď:( co mám teda dělat?Nějaká chemie?

Je to v tom článku co dal odkaz romant ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 12:54 Muž Puky86 [1]
Jo ti tam byli jen pár dní.Jak jsem tam dal terče,ale hned jsem je dal pryč.Pak to bylo v pohodě 3měsíce a teď:( co mám teda dělat?Nějaká chemie?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 12:46 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Puky86
Na jedné fotce jsou v akváriu terčovci a skalára X-) Vypadá to na vnitřní parazity ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 12:37 Muž Puky86 [1]
Teplota 30.Trus normální možná je to počátek střevních bičikovců.Se skalárama nechovám terčovce.Zrychlené dýchání je a žábry pracují obě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 12:32 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Puky86
Čím krmíš a jakou máš teplotu? Kombinace terčovců se skalárami také není nejšťastnější, zkontroluj jestli nemají zrychlené dýchání a pracují obě žábry a jaké mají výkaly X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 10:48 R Muž romant [28002] Re: Puky86
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 10:43 Muž Puky86 [1]
Fotka k příspěvku

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 10:42 Muž Puky86 [1]
Fotka k příspěvku Zdravím.
Potřeboval bych radu.Ze dne na den se mi stalo,že Terčovci změnili barvu nějak začinají být pohublí a přestávají žrát.Divně se drží v koutu akvária:(Podle testů-ph,No2 a No3 je vše v normálu i teplota.Nevíte co by pomohlo?Přikládám foto.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2011 00:08 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: grunda
Chyba možná bude v tom že je neprůbojný a nebo může být s ostatních ryb ve stresu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2011 23:44 Muž grunda [1781] - Cichlidy
lidi jsem trošičku ve stresu. terč nežere, už asi 5 dní, je mladý 7cm. barva v normálu, dýchání v normálu, nestraní se ostatních, po žrádle vyjede, ochutná a vyplivne. ze začátku normálně žral. co s ním? nechat ho vyhladovět? nasadit nějakou preventivní léčbu? dát ho na samotku? je nejmenší z hejna a ostatní ho při žraní docela tlučou. :-( hodnoty vody jsou v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2011 11:50 Žena Laduschka [120]
no, já právě když si procházím internet, tak terče - teda modrý a jiný světlý varianty - maj většinou na hodně světlým dně - buď naprosto bez substrátu, nebo bílej nebo hodně světlej štěrk.. :-O ale že by to bylo i ve světle, to mě nenapadlo.. spíš jsem myslela, že je to způsobený jakýmsi vrozeným instinktem ryb, že se snaží uzpůsobit svoje zbarvení okolnímu prostředí, aby lépe zanikaly a byly tak v bezpečí před predátorama.. :-O mno, holt časem vyzkoušíme a uvidíme.. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2011 10:53 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: smidakkuba
Samozřejmě že při tmavém dně vyniknou barvy a ryby vypadají lépe, ale záleží i na světle a u modrých variant je to vidět nejvíc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2011 10:48 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Bob66
Ono například ale červená forma terčovce je nebo lépe řečeno působí daleko červeněji a sytěji na černém než na bílém dně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2011 10:21 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Laduschka
Vybarvení ryb záleží nejvíc na tom jaké máš světlo, třeba u modrých variant když jsem změnil osvětlení na teplejší barvu a ubral jsem dvě trubice a vyměnil dno za černé tak z krásně modrých ryb byly černé X-) Když jsem dal původní studené zářivky a rozvítil všechny naplno tak byly vybarvené nádherně a daleko lépe než s původním světlejším dnem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2011 09:32 Žena Laduschka [120] Re: smidakkuba
no, já mám právě zkušenost se 2 mrškama, a to nad černým štěrkem, a jeden z nich šel do modra a jeden držel bílou.. mno tak těžko říct, holt se to bude muset vyzkoušet..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2011 08:24 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Laduschka
Nevím ale poprávě mi kdysi pod ledkami šli dost do modra a když jsem dal žárovky tak šli hodně do růžova...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2011 23:53 Žena Laduschka [120]
tak si dneska při večeru filozofuju nad vlivem substrátu na barvu terčovců ... jak myslíte, že by dopadlo vybarvení varianty white butterfly nad substrátem o tmavě hnědé barvě, přesněji nad ADA Amazon II.? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2011 07:32 Muž trodat [11] Re: smidakkuba
někdo vitamíny dává ,někdo nedává ,jak už zde bylo psáno je to o pestrosti stravy ,četnosti krmení a pravidelné výměně vody,potom jsou ryby v dobré kondici.Můj poznatek je takový,že pokud dávám vitamíny pravidelně do krmení jsou ochotnější se třít,jinak na vitalitu ,zbarvení a funkci rostlináře to nemá vliv,alespoň taková je má zkušenost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2011 17:56 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Romy
Je to jak říkáš jistota a lepší takový vnitřní klid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2011 17:47 Muž Romy [1840] - Cichlidy
smidakkuba napsal:...krmím vším možným čím to vůbec jde doma mám asi 19 různých krmiv přes suché, lyofilizované až po mražené tohle vše jim střídám a věřím že s toho mají dost vitamínů ale jak to říct no...Pro nějakej svůj vnitřní klid jim vitamíny taky dodávám a je to určitě dobrá věc...

A to je ten důvod,nikdo z nás neví,kolik,a jak to ryby spotřebují,kolik vitamínů,minerálů a vůbec jiných složek v tom našem krmení vůbec je...Fishtamin je jistota,která mě osobně dává klid,že to co není v našem krmení,ryba stejně dostane.Myslím si,že ty laboratoře jsou k něčemu,a nedělají vše jen pro kšeft.
Jak už jsem psal,je to ta jistota,i když krmím víc než pestře...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2011 17:18 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Romy
Já s tebou docela souhlasím ale zároven musím souhlasit i Dahou...
Na jednu stranu já krmím vším možným čím to vůbec jde doma mám asi 19 různých krmiv přes suché, lyofilizované až po mražené tohle vše jim střídám a věřím že s toho mají dost vitamínů ale jak to říct no...Pro nějakej svůj vnitřní klid jim vitamíny taky dodávám a je to určitě dobrá věc...
Mimochodem chtěl jsem se zeptat...Známej mi psal že nepoužívá do směsky žádné jiné vitamíny než jaké jsou pro lidi...Například dává centrum apod.
Máte s tím někdo zkušenosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2011 17:03 Muž Romy [1840] - Cichlidy
Dahak napsal: Pokud se krmí pestrou stravou, tak není nutný přidávat žádný předražený vodičky a podobný věci.

Ano,ale pokud jste si jistí,že ryby dostanou celou škálu vitamínů,minerálů a stopových prvků...
Já si tím jistý nejsem,proto Fishtamin přidávám,doby,kdy jsem si dělal složité směsi,kde obsah vitamínů a minerálů byl vysoký už pominuly,o stopových prvcích jsem si nebyl jistý ani tehdy...
Krmit pestrou stravou je jedna věc,uspokojit ryby,co se týče živin,je druhá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2011 23:40 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Tomiino
Fishtaminem nic nezkazíš já osobně ho používám :) Jen souhlasím s Dahakem že není nutný pokud mají kvalitní a pestrou stravu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2011 23:29 Muž Tomiino [43] Re: Bob66
Ahoj,tak tercici maji zatim 5-6 cm.Krmim vlockama,artemii,cyklopem,koretrou,dafnii a mene patentky..jen na tetra discus jsem je zatim nenalakal a to mam to stejne granulky co zrali u chovatele.Takze bych ani nemusel pouzivat sera fishvitamin do zradla?necham si rad poradit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2011 19:01 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy
Dahak napsal: Pokud se krmí pestrou stravou, tak není nutný přidávat žádný předražený vodičky a podobný věci.

Jen bych dodal kvalitní potravou :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.06.2011 18:57 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Pokud se krmí pestrou stravou, tak není nutný přidávat žádný předražený vodičky a podobný věci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2011 17:31 Muž Romy [1840] - CichlidyRe: Tomiino
Fishtamin davam pravidelne 1x za mesic.Dulezite je to,co se rybam dostane primo do traviciho traktu,proto ho davam primo do krmeni,aby ucinnost byla co nejvetsi.Jde o to,ze Fishtamin spolu se Sera mineral salt dostanou ryby nejen vitaminy a mineralni latky,ale se soli i stopove prvky,ktere potrebuji pro zdarny rust.

Omlouvam se za psani,ale smolim to na mobilu z Orlicke prehrady.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 152 153

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146776x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10902-tercovec-chov?od=3065