Terčovec - chov
Ty a jak ti rostou takhle malí u velkých?
Já kdysi dal k prckům cca 5cm prcky od rodičů zhruba 2cm ale u větších moc nerostli s spíše strádali nebyli tak živí a byla poměrně vysoká úmrtnost.
de fakto pro kohokoliv..velikost ? no směska 4 vrhů v jednom akva...největší mají cca 6 cm..nicméně pár jsem jich přelovil do velkého akva a s nimi se mi do síťky zamotali i 2 prckové velikosti koruny...a jak jsou živí a prospívají !!!! ani mi nelezou do filtrace...
ale nic se nemá přehánět

Jinak chybí mi toho doma ještě docela dost

S těma terčovcema ?

no je fakt že ty ti doma vyloženě chybí

asi se poplet a teď mi nasadil brouka do hlavy

taky mi to uz doslo

kdyz jsem videl jeho prezentaci kde ma v odchovu skalarky

Jinak ptát se boba jestli nemá terče na prodej mi přijde jako blbost jelikož za prvé)Bob terčovce neodchovává co vím tak jednou měl kdysi odchov tyrkysů ale zatím je měl hlavně pro parádu a takoví terči se neprodávají a lidé co mají terče na parádu je většinou prodávají jen když končí a za druhé) stačí se podívat do bobových prezentací a tam kde byli terči tak ty akvária už nejsou z čehož usuzuji že terče už nemá a zatím se věnuje pouze skalárám a pár jiným cichlidkám.
když si přijedeš do prahy na žižkov tak ti jich klidně dám 10 zadarmo...stačí, že si přineseš bandasku, petku, kýbl nebo pytlík na vodu...žerou úplně všechno co jim hodíš do vody..i plácnutou mouchu...
ahoj,nee pro me bydlim v baraku spolecne s tatim a ten by jeste nejaky bral.Dohromady uz mame tak 1000 l.Jinak bych se neptal

to ti nepříjde dost 6 terčovců ve 200 litrech? navíc když začínáš
Zatim jsem teda nenasel kde se daji koupit...
ctu a ctu.Jinak dekuji za odkazy hlavne o artemiich
Ahoj,prosim te nemas doma nejake terciky na prodej?
7 18.07.2011 23:51
Romy [1840] - Cichlidy Tomiino napsal: no jo,jestli jsem na to narazil zapomel jsem to nebo jsem to nejak neresil..
No,osobně si myslím,že tato informace patří k základnímu akvaristickému vědění...

Naupliemi žábronožek,se rozkrmuje silná většina akvarijních ryb.
Asi nečteš,tak jak tvrdíš,protože vláken,článků,nebo zmínek je na netu dost.Co se týče mne,krmil jsem,jako většina živou vylíhlou artemií.Živá strava je vždy lepší,nejen vydatností,ale co se hýbe ryby zaujme lépe,než co jen leží.
Něco o terčovcích:
www.discus.cz/…
www.akvarista.cz/…
www.akvarista.cz/…
www.akvarista.cz/…
Něco o artemiích:
wds.cz/…
aquagarden.ic.cz/…
Informací je dost,jen se je nauč hledat a nebuď líný,i když chápu,že zeptat se a dostat odpověď hned,je jednodušší,ale o to méně si toho budeš pamatovat...

no jo,jestli jsem na to narazil zapomel jsem to nebo jsem to nejak neresil..protoze by me nenapadlo za se do toho takle zblaznime a jeste abych doma mnozil zivou artemii

Pokud jsi přečetl celé toto forum a nenarazil na těch "pár" vláken o tom jak líhnout artemku, tak jsem Barbra Streissandová.
to se pletes..cele forum jsem precetl! ale napr.na lihnuti artemie jsem nenarazil.Ptam se na zkusenosti jinych zkusenejsich lidi...
super,zrovna jsem si rikal kam jsem zkocil

nejake suche primo pro terce neni??
ziva artemie

no to si zatim nedokazu predstavit co mi rekne mlada na to

Chybka se vloudí

Mě nezmiňuj, já jsem jako jeden z mála odchovával suchým (odskořápkovanou artémií)

Ale jinak každý chovatel líhne živou artémii

Od toho tu tehle WEB je aby si lidi radili a předávali zkušenosti...Kdyby to bylo jen o prezetaci akvárií tak by to tu tak populární nebylo...
moc ti dekuji. Tolik rad co jsi mi napsal ty mi nikdo neporadil
Zkus se zeptat ostatních případně vyzývám ostatní (miro03,Tercovec5,Dahak,BOB66,Romy) aby napsali na čem mladé odchovali.
ja ti to verim

ale nikdy jsem se s tim nesetkal a neslysel ze by nekdo doma nechal lihnout artemii

Prachový krmivo...No já v životě neodkrmil ničím jiným než artemií je to nejlepší...
ja se budu ucit jeste hodne,hodne dloouho

tak pockat kamarade..cim krmit mam projety,artemie (dospele) v mrazaku ale mam tam pripravenej i cyklop,ten je hodne jemnej.

ale nenapadlo me,ze bych si doma nechal lihnout artemie.Jeden chovatel je krmi drobnym prachovym susenym.tak jsem asi rikal to nebude problem

Jde vidět že se furt učíš ale tohle už si měl mít dávno sfouknuté a artemie si měl už doma mít připravené...Mražená artemia je dospělá a pro potěr velmi velká kdežto čerstvě vylíhlá artemie je velmi malá a pro potěr ideální...A zhruba od 12-15dne dávám mražený cyclop...
delas si prdel?lihnout artemii??to se taky da?mam artemii mrazenou a pak jeste jemnej cyklop
Zhruba od 4-5dne od rozplaváí začínám dávat čerstvě vylíhlou artemii ale musíš si to dávat líhnout tak by ti nikdy nedošla.
pujdu si koupi prachovy krmeni ale nevim jake je nejlepsi a z mrazeneho taky neco??
mam namysli po tom co prestanou zrat sekret..
takze zase o neco chytrejsi

tak cerveny tyrkysove se prave vytreli jikry napadaly uz do spodku kuzele a pomalu se lihnou.kdyz zacnou plavat prilepi se k telu a pak je dokrmujes cim?
Oni žerou ale je blbost je rvat jidlem když potřebuješ udržet co nejlepší kvalitu vody...Já svým rybám dám trochu granulí až druhý den od 3 den od nakladení jiker většinou se mi vytřou okolo 18hod a dostanou až pozítří večer a pořádně je nacpu až po vylíhnutí...
neboj poradne je naperem.Oni kdyz maji jikry tak moc nezerou vid?
Jo ale když jedeš a odchov tak je většinou tak nepereš...
a kdyz je necham v samostatnym muzu je cpat taky prece ne?

neboj ty budou dostavat takovou zasobu penez ze nebudou stihat srat

Já jen že bys je mohl dát ještě do společnýho a pořádně je rvát 5-7x denně krmením at vyrostou jelikož to jsou prcci.
jak jsou stari mi nerekl,jen na co jsou zvykli voda zradlo atd.jak rikam i se zadni ploutvickou maji cca 10 cm
O to víc mi to nejde do hlavy jestli byli mezi ostatními terči tak museli krutě bojovat aby mladé ubránili takže půjde o sehraný a dobrý pár...Jak jsou staří?
taky bych je neprodal,jeste takle male asi na nej tata asi udelal dojem

dal mu 2 tis.Jesli se nam to povede tak to bude zajimavy

a to se mu vytreli v akva kde mel dalsich tak 8 tercu
Tak v tom případě jo akorát mi nejde do hlavy proč je prodal když měli vyklubaný potěr při problémech s plodností samců bych pár ,kterému už se mladí vyklubali ,nedal z ruky...Zkrátka když mám dobrý pár kterému už se vyklubali tak si nechám ten a prodám jiný který má neuspěchy.
vim ze jsou hodne narocni,chovatelka co ma modry tyrkyse se o odchov pokousi uz nejakou dobu tak uvidime no
Mel nekolik modrych koupeno a utvorili se mu pary.tak si je tata chtel koupit.Zrovna kdyz jsme je kupovali meli tam jeste vyklubany jikry.Ph vody 7 a teplota 28 st.tata je proste chtel tak moje reci byly zbytecny ..
Přidat reakci
1 ...... 152 153
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 146776x