Řasy
Pokud to jde, uber světlo.
Omlouvám se za kvalitu
Mám světle zelenou barvu v dropcheckeru. Omlouvám se za fotku dodám aktuální
Čemu říkáš zelená vláknitá řasa, fotka by nebyla. CO2 to rozhodně nebude pokud máš světle zelenou barvu roztoku.
co máš jako fotku v prezentaci tak dno vypadá osazené řídce ale ve vodním sloupci toho moc není
Hlavně to dělej pomalu..žádné skokové zvýšení ze dne na den..rozlož to třeba do celého týdnu.Každý den malilinko pootoč jehlákem
přidej rostliny je možné že máš ve vodě hodně živin a tak ti roste řasa nebo tam chybí nějaká složka a tak ti roste řasa. Můžeš si taky koupit SAE a ta ti to zlikviduje a bude likvidovat furt a bez chemie. Mi na řasu pomohla SAE a hnojení PMDD bez KNO3 a Fe
Starší reakce
zkousim, ale dela se mi vzdy, kdyz promachnu akvacit....
Tak ji ho seber, vypoustej stejne mnozstvi vody vetsim prurezem, potece to pomaleji
.
ano dela se mi pri silnejsim proudeni...
Zelena vlaknita rasa. Pekna potvora, protoze co vyhovuje rostlinam, ji chutna taky. Co jsem zjistil pri boji s ni, vyhovuje ji silnejsi proudeni, nejvic jsem ji mel za vystupem z filtru.
prosim o zkusenenjsi o radu, problem mam s jednou rasou, jedna se o rasu asi jako zeleny vlas, tahne se mi pres cele akva a to od rozstrikovaci rampy az k prednimu sklu a je vzdy takovy shluk nekolika vlaken....rasy namotavam na spejli, ale co je pricinou teto rasy? jedna se dle popisu o dlouhou vlaknitou rasu?
Starší reakce
najlepsie ked tam bude tolko rastlin ze pozadie ani vidno nebude, v tom pripade by si ho mohol dat prec
0 01.09.2013 21:40 HonzaM Díky za radu všem. Horší bude to dostat z pozadí. Je dělané z polystyrenu, tak mám strach ho poškodit.
ak takto vyzera cele akvarium, bude tazke s tym nieco spravit, jedina sanca je zachovat tych par kusov pouzitelnych rastlin a dokupit kopu novych, samozrejme riasu co najviac odstranit zo vsetkeho co sa da, poriadne odkalit dno, pritlacit zo zaciatku na vymenu vody, po niakom case potom aj vycistit filter.
no zvazil by som ci akva nezalozit nanovo.
Tipnul bych si na nedostatecne udrzovane akvarium, pac na nic behem stavby neni cas. Alespon mne to z toho vseho tak vyzniva.
Ja jsem poslední,ktery by tu mel radit,ale troufnu si
no co se tyce rad,tak za prvni zkus tu rasu dostat z kytek a ze vseho pryc,vymen vetsi část vody,treba i vetsi 1/2,snizil bych dobu sviceni na 8 hodin,svitil bych ve dvou intervalech kvůli rostlinkam,potrebuji taky odpocinek... Co se tyce dna,tak bych posbiral ze dna veskery bordel,ale do pisku bych prozatím nevrtal kvůli nitr.bakteriim,dno je vlastne takovy druhy filtr
první tyden bych videl,ze bych menil vodu každý druhy den 1/3 a další tyden bych najel na klasiku 1x tydne 1/3 vody. Nevim kolik mas rostlinek,treba by chtelo pridat i rostlinky. Takze menit menit a zas menit vodu... a chce to zjistit kolik svetla v akva mas...
Bohužel jsem neměl čas to řešit dříve neboť mám práci na baráku. Přemýšlel jsem, že to zruším až dostavím, ale snad by to byla škoda pokud by rada zvítězila. Akvárium má cca 320 litrů (pozadí taky něco zabere), chovám čichavce, neonky, živorodky,...prostě nenáročné ryby. Dříve mi stačilo to čistit tak 1 měsíčně. Velký problém je, že je v podkroví kdy v létě tam mám i přes 30°C. Netopím vůbec ani v zimě. Svítím 10hod. denně (bohužel už nevím co to mám za světla), filtr eheim professionel 2226/2228.
planta.aquariana.cz/… a
horacovoakvarium.cz v těch odkazech najdeš plno informací o řasách... no holt je to boj,ale ty jsi to asi neřešil od začátku viď? páč to je slušná kalamita,která se nevytvořila za týden... :( A nenapsal jsi nikde co mas za akvárium,jake osvetleni,jakou provádíš udrzbu,jak dlouho svitis,cim svitis,jaky filtr atd atd atd - proste informace od kterých se muze kdokoliv odrazit a popripade poradit.
0 01.09.2013 12:40 HonzaM – věčný problém
Dobrý den, mám problém s jedním druhem řas, ale nevím co to je a hlavně jak se jí zbavit.
Mám ji na rostlinách, pozadí i na kmenu. Na sklo se mi naštěstí nedostala.
Prosil bych o radu. Děkuji moc
Honza
Starší reakce
Udělej si prezentaci s podrobným popisem akvárka (datum založení, jaké ryby, jejich počty, rostliny to samé, dno, filtrace, osvětlení, velikost akvárka) a dej fotky jak celého akvárka, tak i konkrétního problému. Ja se třeba rozsivky zbavuju častější výměnou vody. Na některé řasy funguje zatemnění akvárka a nekrmení na několik dní...
A ještě abych dodala, mám kryt na akvárium s dvěma zářivkami a nemůžou se oddělávat, takže se světlem neudělám nic, už jsem vyzkoušela všechny tekuté léky na řasy, ale nic nepomáhá.
0 14.08.2013 11:51 AdellkaBT832012 – řasy
Ahoj všichni, potřebuji pomoct, už si vůbec nevím rady s rostlinami, všude se mi na nich dělají jakoby chloupky, kytky jsou děrovaný a některé i černají.
Prosím poradíte mi někdo co s tím ? Dík
Super, diky za pomoc pri urceni. Otici jsou v planu a ne jenom do tehle nadrze.
KarlosS napsal: Rozsivka se u čerstvě založených akvárií vyskytuje docela často a nemusí to být slabým osvětlením. Časem sama zmizí.
A moc chutná otíkům.
Rozsivka se u čerstvě založených akvárií vyskytuje docela často a nemusí to být slabým osvětlením. Časem sama zmizí.
To akva je poměrně čerstvé zatím to vůbec nemusí znamenat že je problém s málo osvětlenou nádrží. Dej tomu čas pokud řasa nezmizí pak začni problém řešit
no a ide to odsavat? ak ano tak to rob a ano sa to strati, v novych nadrziach celkom bezne
Mobilem lepsi foto nedam. Je to cca 10 cm pod hladinou a mozna i vys, nahore jsou dve rampy po 48W kazda. a vic svetla na 80x50 plochu nedam .. nevejde se.
foto svetel vecer ...
a jeste jedna fotka
na pozadi v nove (14 dni) zalozne nadrzi, viz muj profil, pracovni relax, se mi objevuje tutok rasa
zatim je to jenom na pozadi, nikam se to nerozlejza sneci ji docela oziraji, nejak to resit nebo proste pozadi necim poroste tak jako tak?
Dikes
osobne si myslim ze CO2 moze zaciatocnikovy pomoct, ale len za predpokladu ze:
-bude ochotny zaobstarat set s tlakovou flasou
-bude bublat nonstop s tym ze maximalnu hladinu co2 bude mat max 20mg/l (pred zapnutim svetla)
-poriadne si o tejto problematike nastuduje
v takom pripade moze vylucit jednu z pricin nezdaru s pestovanim rastlin
Je zajímavé že nejvíce kecají o CO2 většinou ti co ho nemají.
ja do akva zadne chemie nedavam a davat nebudu,vse to pudje prirodni cestou
jen to musim vychytat s osvetlenim...
Souhlasím, zvláště pokud je velmi měkká voda, jako u nás. Kytičky mi sice při bublání rostly mnohem lépe, ale "rozpustili" se mi plži a to především ti chtění. Vyladit světlo, CO2, hnojení a i další "vstupy" je někdy opravdu makačka.
Proti tomu CO2 se ohradim, jde to i bez jeho pridavani. Jiste ze s nim porostou rostliny lepe (tedy kdyz to nekdo umi, samo pridane CO2 to nevytrhne), ale nutne umele pridavat neni.
Nekdy mi to pripada, ze tim jak se o CO2 pise, to v lidech kteri zacinaji s akvaristikou vyvolava dojem, ze je to pridavani CO2 naprosto nutne. A pak si nadelaji vic problemu, nez uzitku. Proto rikam, muze to slusne jit i bez CO2, nejen ohledne rasy, ale celkove s rostlinami. A zacatecnikum doporucim, driv nez si budete jisti tim co delate (no kdo si je jist, tak alespon si to budete myslet), na pridavani CO2 klidne zapomente.
Stejná zkušenopst jako Designer. Správným provozem akvária se dá omezit tvorbě řas. Je to pořád dokola ono vhodné světlo, dobré CO2, nepřekrmovat a pravidelně měnit vodu v aq menších 120litrů, mít vhodnou filtraci s velkým objemem filtračního média, nemít přerybněno a nelít do vody žádné chemie
Mam v malem akvarku 54l Jeleni paroh a i trochu Sinice. Svitim uz jen 5h denne, rostlinam to stale jeste staci k nejakemu pomalejsimu rustu (ono je to 30W slusnych zarivek nad timhle plivatkem), rasy odstranuji, lepsi se to, ale jde to pomalu. Nastesti toho fakt neni moc.
Nicmene jsem udelal neco jako pokus a skomirajici Echinodorus s trosku Jelenim parohem porostlym listem jsem dal do 200l akvarka. A svete div se, po necelem tydnu je na tom listu jen par ubohych vlakynek zbytecku, Echinodorus vystrkuje novy list, rasa mizi, proste v tom druhem akvarku to te rase vubec nejde. V tech 200l mi ohledne rostlin temer vsechno roste lepe, i kdyz je tam svetla mene (60W zarivek, sice specialky, ale jen tak malo).
Takze je naprosto jasne, ze kdyz jsou v akvariu spravne pomery vseho, rasa to nezvlada. Sice chapu, ze udelat veci tak, at je vsechno jak ma byt, je nekdy nadlidska prace, ale verte, proti nejakym algicidum (prostredkum proti rasam) to fakt stoji za to. Ted vim, ze i kdyz si od nekoho donesu zarasenou rostlinu, muzu ji zasadit a byt ohledne rasy v klidu (vsechny rostliny radeji dezifikuji hypermanganem, ale to neni opatreni proti rasam).
ale kup to,at nam muzes popsat zkusenosti
Dejmon napsal: To si tam raději nechám řasy než to kupovat za tu cenu a ještě nevědět, zda mě to pomůže. Ne děkuji. To si tam raději nechám řasy než to kupovat za tu cenu a ještě nevědět, zda mě to pomůže. Ne děkuji.
tak to kup a dej vedet...
rybicky.net/forum/17148-esha-protalon-707Dejmon napsal: Ne,ne, jenom jsem brouzdal netem a našel jsem tento přípravek. Máš pravdu, bylo by dobré, pokud s tím má někdo zkušenosti, aby se tu o tom zmínil. Ne,ne, jenom jsem brouzdal netem a našel jsem tento přípravek. Máš pravdu, bylo by dobré, pokud s tím má někdo zkušenosti, aby se tu o tom zmínil.
No prima, vyrobek si najit umime, ale chtelo by to rict k tomu i nejake B. Jake jsou tedy zkusenosti, o ty prece tady ve foru jde
. Povedlo se Ti tim vyhubit nejake obtizne rasy bez dalsich nasledku? Povidej, urcite nejen ja si to rad prectu.
Přidat reakci
1 ...... 69 70
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79401x