Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řasy

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 65 Přejít na další stránku   1  
Řasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 11:42 Žena bucliik [99]
gabi pokud seš netechnickej typ jako já tak si nepořizuj ty digitální, ale obyčejný-já to nebyla schopná nastavit :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 11:03 Muž Eff [417] - Rostliny
Podle mých zkušeností nejlépe pomáhá:
Svícení 12h (netřeba omezovat množství světla, může pomoct hodinová pauza přes den, časový spínač se hodí). Žádné hnojivo, přísná dieta - klidně týden, pokud tam nejsou agresivnější ryby, za tu dobu si na řase pošmáknou i ryby do kterých by to jeden neřekl :-) Pokud k tomu není důvod, vodu neměnit, třeba až po měsíci. Po dvou, třech týdnech od poslední výměny vody mohou rostliny projevit deficit živin, i ta řasa bude zřejmě pryč. Pak lze buď vyměnit část vody, nebo začít přihnojovat. Pokud není přerybněno, není třeba se obávat nárůstu odpadních látek při méně častém odkalování. Sice se doporučuje výměna části vody každý týden až 14 dní, osobně si však myslím, že ve fungující nádrži není problém tento interval protáhnout na měsíc až 6 týdnů, rostliny pak přebytek živin určitě vyčerpají. V nádrži nad 300l můžu odkalovat klidně i jednou za 3-4 měsíce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 10:14 Muž Venca [25]
Spínací hodiny mám tak zkrátím dobu v osvětlení a budu čekat :-) Díky všem Venca
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 08:02 Žena Gabi [11]
Tak jo, super, díky, koupím, vyřešeno. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 08:00 Muž filipsi [1298] – Re: Gabi
Pokud je tve svetlo zapojene necim do zasuvky, tak urcite. Je to takovy mezikus, strcis hodiny do zasuvky a do hodin svetlo (cokoli). Predstav si to treba jako takovou ten roztrojkovy nastavec na zasuvku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 07:59 Žena Gabi [11]
Jsem technický atyp, šlo by to dát i na moje světlo? Jistěže by to pomohlo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 07:58 Muž filipsi [1298] – Re: Gabi
Proc si na to neporidis za par korun spinaci hodiny? Digitalni cca 200kc, rozsviti se to az uz budes v praci, a sviceni bude zhasinat nejak tak jak chodis spat, aby to vyslo na 12h. Rybam (pokud tam nejde slunecni svetlo) je vcelku jedno, jestli maji den v noci nebo ve dne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 07:55 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – Re: Gabi
nepomohl by spinač? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 07:47 Žena Gabi [11]
Tu mám taky, ale je pravda, že dlouho svítím, rozsvítím ráno, v 6, když odcházím do práce a zhjasínám až když jdu spát, takže svítím fakt přehnaně dlouho, jenže si chci rybky taky někdy užít, tak nevím, jak to udělat :-( Pokud budu zhasínat po 12 hodinách, tak je pořádně neuvidím :-( Nebo je možné svítí přes večer a přes noc? Nevadilo by to rybám? Bylo by to řešení?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 01:47 Page
Jak dlouho svítíš??? Já jí mám taky :-( ja svitím 14 hodin zkusim to stáhnout na 12 snad to pomůže...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 21:02 Muž Roman [102] - Cichlidy
Klasická zelená, dávej ve svícení přes den 2h pauzu.za pokus to stojí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 20:03 Muž Venca [25]
jj dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 20:00 Muž Nik [191]
to poznáš sám - experimentuj ;-). Zelená řasa by do dvou týdnů měla zmizet sama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 19:58 Muž Venca [25]
Ale budu měnit míň 15l to by mohlo stačit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 19:57 Muž Venca [25]
Týdně měním vodu tak 25l
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 19:49 Muž Nik [191]
Svícení bych neomezoval, jen bych méně krmil a zcela jistě nehnojil. Výměnu vody bych taky nehrotil - tím se živiny přidávají taky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 19:47 Muž Venca [25]
Děkuji za povzbudivou reakci a takto jak se to rozjelo to čučím --zatím jsem udělal tyto kroky zhasl jsem jednu zářivku míň krmím a častěji budu měnit vodu a nedávkuji PMDD.A ten smutek to,že vyroste nový list a je tam potvora.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 19:42 Muž Nik [191]
Proč ten smutek? Zelená řasa je v poho - za chvíli zmizí. Až se spotřebují živiny ve vodě. Zelenou řasu mám já osoně rád. Víc než tu přisedlou a pak ty ruduchy a jiné nevzhledné řasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 19:40 Muž Venca [25]
:-( :-( rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 19:38 Muž Nik [191]
No já bych řekl, že je to pěkná vláknitá zelená řasa:-D Fakt krásná.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 19:31 Muž Venca [25] – řasa
Fotka k příspěvku další foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 19:29 Radka – .
Je to Ruducha.Hledej v ostatních příspěvcích,je tu toho hodně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 19:28 Muž Venca [25] – řasa
Fotka k příspěvku Foto1

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 19:26 Muž Venca [25] – řasa
Fotka k příspěvku Foto3

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 19:26 Muž Venca [25] – řasa
Fotka k příspěvku Foto2

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2007 19:25 Muž Venca [25] – Co je to za řasu a jak na ní ??
Začla se mě dělat na všech listových rostlinkách tato řasa nevíto co je zač a jak na ní?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 21:04 Jack
no zýtra dám řeč z eletrikářem tak mi dá nějaké ty rozumy a snad mě vybaví vším potřebným a jestli bude zájem mohu vypracovat návod jak jsem to dělal pro ostatní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 20:55 Muž Nik [191]
vidím, že jste se do toho pustil. Přeju hodně štěstí.
Lepší než tlumivky jsou elektronické předřadníky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 20:53 Jack
no autor do dělal taky na akva 140cm délky takže použil 120cm dlouhé zářivky já mám akva na délku 80 cm takže budu dávat 60cm zářivku a ta je oněch 18w tlumivky, patice a startéry seženu v práci od eletrikářů doufám že budou mít vlhko těsný patice jinak bych je musel koupit takže snad budu kupovat jen ty trubice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 20:28 Muž Norton [109] – ještě dodatek
Ty "glomaty" kupte odpovídajícího příkonu. Tedy pro 18W trubice 18W (20W) "glomaty". Ve Vámi uvedeném návodu autor použil 40W!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 20:25 Muž Norton [109]
Doporučuji 840 v kombinaci s 860 a popřípadě tou SunGlo co máte. Je lhostejno zda Philis, Osram, Narva či Silvania. I cenově vychází +- stejně. S Glo zatím neexperimentujte, na to bude času dost, až se akvárko "chytne".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 20:00 Jack
Pánové na vaší radu jsem se dal na přestavbu nejprve si vytvořím nový kryt světla podle tohodle návodu jen to budu mít na tři trubice www.aquapage.cz/… kryt už mám na 30% hotový jen udělat horní desku ze zářivkami vše si nato udělám sám, jen elektroinstalici mi udělá kamarád eletrikář do toho si netroufnu. K trubicím mám jednu sunglo a přemíšlím jestli si mám koupit ještě aquaglo nebo Philps zhlavy tuším číslo 865 nebo mi poraďte kterou mám koupit mám dát přednost ceně nebo značce(Philips 865, Osram Lumilux 830, 840, Narva Colourlux 830, 840 či Sunglo)? Počítám že to budu mít do konce týdne vyřešený a pak bych se vrhnul na písek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 15:38 Muž Norton [109] – Jacku
Přidat alespoň jednu trubici lze takřka do každého komerčního krytu. Stojí to sice něco peněz a, něco času prohledáváním katalogů se zdroji světla. Dále je k tomu potřeba jistá dávka zručnosti a nemalá znalostí v elektrotechnice.
Koukněte na odkazy v tomto foru: rybicky.net/forum/4099…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 13:50 Jack
no jestli mám do akva přidat dvě trubice budu muset udělat nový kryt protože do stávajícího je nedostanu akva mám cca 2m bokem od jižního okna a dávat ho blíž nemá cenu protože až ho budu chtít dát dál budu ho muset opět vypustit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 12:50 Muž Nik [191]
asi bych to tu neměl ani zmiňovat, ale mohlo by pomoct přesunutí akvária k oknu. Ale je to nouzovka a nese sebou jiná rizika.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 12:02 Radka – .
Jojo Sidonius má pravdu:
1,Vyměnit písek
2,Posílit osvětlení (na 3 trubice)
3,pořídit rychlerostoucí rostliny(ale až bude kvalitní osvětlení)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 09:11 Sidonius
Ta šuplera není nezbytná, pokud máte v oku, kolik jsou zhruba 2, 3, 4 a 5mm. :)
Máte promyšlený postup, jak dno vyměnit tak, aby neutrpěly rybky?
A pískem to jen začíná... Řasa se vám netvoří jen vinou stávajícího dna, ale celkově nevhodných podmínek, špatného výběru rostlin ap.
Pokud s tím chcete opravdu něco udělat, budete muset posílit osvětlení akva a nakoupit větší množství rostlin. Zásadně ale žádné ze seznamu, na který vám dal odkaz Horác! (Ten seznam byste mohl vzít pro jistotu s sebou.)
Znuvu bych vám rád doporučil, abyste se nejprve připravil a pak konal.
Bez posílení osvětlení každá snaha marná. Budete muset přidat minimálně jednu další trubici, a to budete na dolní hranici potřeby světla. Takové osvětlení vás bude limitovat při výběru rostlin. Ty náročnější vám pod takovým světlem těžko porostou, takže budete muset volit z co nejméně na světlo náročných. Ty zase bývají obvykle pomalu rostoucí, takže proti řasám taky nic moc...
Lepším řešením by bylo přidat trubice dvě a mohl byste si dovolit vybírat i z náročnějších, rychleji rostoucích rostlin.
Ale kdybyste ty rybky někde udal, akviško dal na čas do sklepa, měl byste víc klidu na to čtení a ptaní... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 00:05 Jack
OK zýtra jdu do OBI šupleru tam budou mít vezmu si sebou jen ocet jen nevím jak se na mě bude obsluha koukat když jim roztrnu plastový pytel z pískem na octovou zkoušku snad mě ochranka nevyvede
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 23:41 Sidonius
Jack: zatím mi radíte který písek používat nemám ale nikdo mi neřekne kde sehnat ten správný to mám opravdu běhat po krámech ze šuplerou a octem
Já za správný považuji ten, který jsem tu v rámci dnešní diskuse už dvakát zmínil - křemičitý písek zrnitosti 2-5mm. Ocet a šupleru jsem vám doporučil proto, aby vám nějaký šikovný prodavač, stejně jako ten v Baumaxu, nevnutil šunt podobný tomu, co už máte. ;-)
Seženete ho v každé slušné akvaristice nebo např. v OBI. Prodává se v 3kg a 10kg balení. :-)
Nebo si ho můžete napřesívat v betonárce. V tom případě kromě sít nezapomeňte na ocet, ať si můžete otestovat, co budete přesívat... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 23:21 Muž isamik [180]
Presne tak jak vam panove radi. Je to na chocholouska ale co by clovek pro sve rostliny a rybky neudelal :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 23:17 Jack
písek od migi je šunt, filtrační písek od Maunfielda není pro mě ten pravý, betonárka je špatný nápad atd....
zatím mi radíte který písek používat nemám ale nikdo mi neřekne kde sehnat ten správný to mám opravdu běhat po krámech ze šuplerou a octem už to vidím
PRODAVAČ:
máte nějaké přání?
JÁ:
ptřebuju písek do akvárka ale nejdřív si ho odskoučím octem na vápenec a potom přeměřím šuplerou
PRODAVAČA:
podá mi písek a jde do zadu volat Chocholouška
potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 23:10 Muž filipsi [1298]
Proc? Myslis, ze se z tech pisku neda vybrat a prosit? Spis me prislo divne kyselina dusicna, pravda, roztokem po neutralizaci by mohl dobre pohnojit venkovni kytky, ale lepsi je pisku s vyssim obsahem vapence se proste vyhnou a hledat jiny, nez ho rozpoustet, a cekat, co ti zbyde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 23:08 Sidonius
Vám není jednoduchhé poradit... Vaše krédo nejspíš je: "Proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě?!" :-D
Ta bílá drť od Migy je stejný šunt, jako máte teď... A o variantě s betonárkou škoda psát...
Nevíte, proč se ve vašem případě o něco snažím?! :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 23:05 Muž Nik [191]
ta betonárka: ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 22:54 Jack
a co třeba tenhle shop.miga.cz/…
nebo mě napadla jiná věc v prácí máme betonárku takže si tam nějaký naberu vápník vyperu v kyselině dusičný ta ho sejme na 100% pak ho řádně properu, procedim a doma už jen převařím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 22:49 Sidonius
Když to tedy nejde odložit... :-O
Filtrační písek je dobrá věc, ale ne pro vás! Berte výhradně křemičitý písek o zrnitosti cca 2-5mm. S sebou si vemte skleničku s octem a šupleru! ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 22:34 Jack
Nik: asi to bude tak ja říkáš jen to světlo přidat nepůjde do krytu jde dát jen jedna zářivka :-( v pondělí půjdu koupit do Maunfieldu filtrační písek (snad bude OK) jak jsem se dočetl tady v jedný diskuzi snad nebude obsahovat vápenec a několik ryb někomu střelim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 22:26 Muž Nik [191]
světlo, více světla - ale do toho kompletu to půjde hůř.
Lepší ale nenáročné rostlinky (záleží na tom světle)
A zbavit se (PRODAT!!!) 18 TĚCH SKALÁRŮ A NECHAT SI JEN DVA.
Pak ten štěrk. Přestat přidávat CO2.
A doma říkat, že je vše v pořádku a že to máte pod kontrolou:-D.

A akvaristiky jako aktivity se nezbavíte nikdy no.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 22:19 Jack
co třeba budu muset dokoupit vím že Sidonius naradí špatně mám dost jinejch aktivit a táhle bych se rád zbavil jenže to akva mám zhruba 4 roky a stálo dost peněz kupoval jsem ho jako komplet něco málo jsem ještě k němu pořídil a jestli byvh řekl doma že ho dám na nějakou dobu do sklepa tak bych mohl jít i sním
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2007 22:15 Muž Nik [191]
no ono to bude chtít přikoupit mnohem víc věcí za mnohem víc peněz, aby to fungovalo jak má. Sidonius vám opravdu neradí zle.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [65] ...... 70

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79957x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1351-rasy?od=3201