Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řasy

 

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
Řasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.06.2015 15:31 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Lukot
je to rozsivka tý chutná amoniak. Ještě ti nefunguje nitrifikace. Až se akvo a filtr zaběhnou, sama zmizí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2015 12:31 Žena 77Dasa [1] - společenské akvárium – zelená řasa
Na domečku filtru se mi udělala asi 3 měsíce zpět zelená řasa.Byla kraťoučká,řekněme i dekorativní,tak jsem ji nemínila nijak usměrňovat.S příchodem parných dnů se začala šíleným tempem rozrůstat,na některých místech se tvořily nevzhledné chomáče. Stačilo vyměnit jeden z molitanů ve filtru(už byl jejich čas) a řasa sama krásně ustupuje.Počítám že za nějaké 3 týdny nebude po ní ani památky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2015 11:29 Lukot
zdravim, nasiel som hnedu riasu,( ta je tusim s maleho svetla) na vrchu ponorneho ohrievaca, odvtedy je pridane nove svetlo..
mam ju odstranit alebo ju nechat na pospas ? :-D nemyslim chcemikaliou ale umyt mimo akva

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.06.2015 12:20 RAP Re: Designer
Můj názor je takový, že tyhle ryby kombinovat s rostlinným akváriem úspěšně nelze, navíc s metodou EI(blinkající smajlík).
pro šťouraly: Dělám rozdíl mezi rostlinným a zarostlým akváriem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2015 06:35 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Ta rasa ma promennou konzistenci, zesilila a jde lepe namotavat, coz je od ni da se rict docela mile, lze ji lepe odstranovat, zase ale nejde uplne odsat. Buhvi co je to za kombinaci, co to na cem roste. Zkousim opacny postup, vodu jsem narval CO2 jak to jde (no skoro mam strach), vytocil jsem LEDky do plnych, zacal zase poradne hnojit. Hyn sa hukaze! Otazka s tim CO2 je, jak dlouho to psychicky vydrzim, dropchecker je tesne pred zlutou a jak jsem to narychlo vyresil, to nejde snadno zregulovat.

Jenze uz zase je to odstranovani rukou takove trosku nepohodlne. Samec kanciku je pekny hulvat i normalne, utoci na ruku vzdycky, ale ted se zase snazi o mlade a tak utoci mnohem vic. Jiste ze mi neublizi, jen se desne plete pod rukama :) .

Nejaky driak pochopitelne nechavam jako posledni reseni, jiste ze se mi do niceho takoveho nechce.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.06.2015 10:19 R Muž romant [27987] Re: Designer
Jirko, slovní spojení "preventivní přeléčení", to je pro mě jak červenej hadr na bejka, to bych tedy rozhodně tím directem nedělal, ono až ho budeš za půl roku potřebovat pro svoje miláčky, rup ty boty, nemusí fungovat. Není prevence jako prevence, tuhle já považuju za "prevenci" bez použití mozku a to ty rozhodně nebudeš. ;-) Jinak samozřejmě rozumím tvojí snaze se toho onoho nějakým a to třeba i drastickým způsobem zbavit, ale tohle je už přes čáru, tedy řekl bych, já akvarista sedlák. :) Osobně, ač nemám ten tvůj stávající případ nastudovanej, vím že jsi vyznavatel metody El a možná, že jsi právě tohle neuřídil, ale fakt do toho nechci vnášet nějaký mylný směry, jenom tak odhaduji, podle toho jak o sobě víme. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2015 08:11 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Marcel G
Vsem dekuji za rady, zatim zkusim verit, ze jsem jen nezvladl neco jako rasu. Antibiotika, to bych si nechal az kdyz to fakt jinak nepujde, je to rikani si o totalni rozhaseni akvaria (i kdyz momentalni stav neni dobry, rybam to na rozdil ode mne zda se nevadi). Nejake drobne zkusenosti jsou, ruzna antibiotika jsem procital, zjistoval co se da a neda rozpustit ve vode, co jak funguje, a neco i zkousel k leceni ryb. Ve vysledku jsem ale stejne zjistil, ze se oklikou jen zase dostavam k nifurpirinolu (Baktopur direct).

Tak si tak rikam, ze jestli budu muset neco pouzit, zkusim Baktopur direct, cimz ryby neohrozim, vlastne i preventivne prelecim, ale bude to nerizena strela, pac co to s tim sajrajtem co mam v akvariu udela, mi neni vubec jasne. Ovsem jak pisu, az kdyz to nepujde jinak, treba si staci jen priznat, ze jsem neco nezvladl a zhodnotit jak a co delam, a co je spatne.

Bohuzel od vcerejska maji kancici jikry a mne se moc nechce je rusit, jsou to ma zlaticka (i kdyz davaji akvariu docela na zadek) a pokusim se jim necinit prikori. Takze jsem zatim zase stahl svetlo, at se ta kalamita moc nezhorsuje, a jen co nejcitliveji zase odsaju co je v rozumnem dosahu. I tak jiste schytam par slusnych utoku od samce (uplne je nerusit pri udrzbe proste nelze), pac on utoci na ruku i kdyz jikry nejsou, ne tak jeste ted...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.06.2015 09:58 Marcel G Re: zervan
Jak píše Dušan, asi nejjistější by bylo na to mrknout pod mikroskopem a hned by se vědělo, co je to za mršku. Nevyřeší to sice problém, ale správná identifikace je podle mě klíčem ke správnému řešení. Existuje i možnost, že jsou v té řase zamotané třeba i železité bakterie, a na ty (jak známo) zabírají nejlépe antibiotika ... pokud by to byl i tento případ, tak by asi nic z toho, co se používá proti řasám, nezabíralo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.06.2015 08:13 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Designer
Táto fotka je aj u Marcela k Rhizoclonium: prirodni-akvarium.cz/… A tuším tam spomína, že mu možno poslať vzorku riasy na identifikáciu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.06.2015 07:51 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Designer
Tu řasu mám v karanténní nádrži. Nehnojím tam, měním často vodu a roste i při mizerném osvětlení. Naštěstí jde lehce odsávat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2015 07:12 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Hneda vlakna
Pratele, trapi mne v akvariu tohle (obrzek neni muj, ale vypada to uplne stejne): c1.staticflickr.com/…
Po par pokusech vim, ze se tomu libi svetlo, jenze stahnout ho pomaha malo (jen se to pomaleji mnozi). Akvarium je dobre hnojene i zasobene CO2, ani proudeni vody jsem nezanedbal, filtr uz je snad zabehnuty. Na dne mam Terramol a pod nim substrat pro vodni rostliny, a dno mi neustale rozryvaji kancici (ovsem Terramolu je dost a sam se trosku zasypava, takze az k tomu substratu se kancici snadno nedoryji). Zkusil jsem i razantni vymeny vody, vyplachnout ono hnojeni, a chvili nehnojit, ale nepomohlo.

Mate nekdo zkusenost? Cim to muze byt? Tohle mam prvne... Hneda vlakna.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 21:51 DanH Re: romanmacha
Když to tam naleješ, tak sice zničíš řasy, ale taky na čas zastavíš růst rostlin. A za nějakou dobu se situace opakuje. Anubisy prostě bývaj zařasený, s tím má asi zkušenost každý, kdo je má akváriu a svítí :-D Můžeš je zkusit dát do rohu a nad ně nějakou plovoučku (na světlo nejsou nijak náročný). Ale osobní zkušenost s tím nemám. Jinak samozřejmě platí, co bylo řečeno dříve: světlo a živiny musí být v rovnováze. Jinak se jí nezbavíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 21:30 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: romanmacha
Tento prípravok funguje naozaj účinne, neškodí ani rastlinám, ani rybkám. No je tu jedno ale... a to je to, že ti zneutralizuje všetky živiny. To je jeho úlohou, takže časom ti budú trpieť rastlinky a riasa opäť vyhrá. Testoval som ho v prázdnej nádrži len s rastlinami, čiže po jeho použití je potrebné dostať živiny do rovnováhy a to môže byť problém ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.04.2015 09:54 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romanmacha
Rasy jsou vlastne jen o jedine veci, co ma ve vode byt v jake koncentraci (mysleno ziviny pro rostliny), a kolik se k tomu sviti. Reseni pomoci algicidu je reseni nasledku, ne priciny, bez reseni priciny se situace za cas vrati, i kdyby ten algicid zabral bajecne a i kdyby neposkodil rostliny.

Pridal bych na fosforu a pozoroval, co to udela ;-) .

EDIT: Ja vlastne nedelam nic jineho, nez ze ladim hnojeni (kolik ceho), a kdyz jsem bezradny, uberu svetlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 09:05 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: romanmacha
dokola omílaná písnička, nastuduj si řasy, je tady o tom jak v článcích, tak v diskuzích dost a ber v úvahu, že žádná zázračná vodička na řasy neexistuje.
Pravděpodobně máš hodně světla. Buď ho uber, nebo přidej co2 a živiny odpovídající světlu ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 08:51 romanmacha – Řasy
Dobrý den, chci se zeptat, zda můžu používat Easy Life AlgExit,proti řasám, společně s easy life profito, který používám. Rostliny mi krásně rostou, ale neustále se mi na nich a na skle vytváří zelená řasa. Není moc přebujelá, ale pokud sklo nevyčistím minimálně jednou týdně je značně viditelná, nejhůř na tom jsou rostlinky anubijas. Děkuji za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2015 10:41 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Designer
Souhlas, já vycházel pouze ze svých zkušeností. Existují určitě i jiné případy, ale je třeba vycházet z nejpravděpodobnější varianty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   27.04.2015 09:52 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: larix
Existuje spousta druhu a mnoho jsem jich take ve svych akvariich videl po zalozeni, a ze uz jsem v zivote par akvarii zakladal. Nektere miluji svetlo, nektere se objevuji spis v pritmi, nektere jsou povlak, nektere spis chmyri, ale uplne o vsech ktere jsem mel plati co napsal KarlosS, ze jak dosel cpavek (po zabehu), skoncily, bez nej jim to nejde.

Pokud pretrvavaji i kdyz si clovek mysli, ze akvarium (a filtr) zabehl, pak nezabehl a je treba zjednat napravu.

Samozrejme nikdo nemohl v zivote videt vsechno, takze nedokazu poprit nejakou moznou vyjimku, ale co si vzpominam, ja ji nezazil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2015 09:40 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: larix
Práveže spomínal chumáčiky - ja som si hneď predstavil chumáčiky / štetinky hnedej ruduchy. :-) Zo slovného opisu je ťažko súdiť, lepšia by bola fotka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.04.2015 09:11 Muž larix [1420] Re: KarlosS
Ja som vychádzal z pokusov, ktoré uskutočňoval Christian Rubilar, autor metódy MCI. Poznámka sa týka iba druhov, ktoré vytvárajú vláknité kolónie, keďže v príspevku od Aforte sa spomínajú chumáčiky a nie povlaky. Rozsievok je opísaných celkovo viac ako 10.000 druhov a dá sa predpokladať, že nie všetky vyžadujú rovnaké podmienky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2015 08:36 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: ludvik
tady u tý jeho nádrže je evidentní, že je nově založená, čili tam ještě pořádně nefunguje nitrifikace. Rozsivky jsou poměrně standartní záležitostí při založení nádrže. Jak se zaběhne samy ustoupí.
Taky jsem se divil, co lidi nevymyslí:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.04.2015 00:45 Muž ludvik [1082] Re: KarlosS
Takže jestli to mohu shrnout, za hnědou řasu může:

KarloS: amoniak
larix: sírany
RBeil: organické znečištění
Aforte si našel fosforečnany.

Já přidávám: křemičitany.

Vzhledem k tomu, že sírany si asi nezměří, organické znečištění těžko a u toho zbytku se stejně neví jaká koncentrace, nebo nedejbože poměr k něčemu jinému je přivolá - ptám se tedy: má cenu se vůbec ptát a má cenu vůbec odpovídat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2015 21:19 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: KarlosS
Musím zapracovat na tom filtru. Ten závěsný atman prostě nestačí. :) Děkuji za veškeré rady. pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.04.2015 21:09 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: RBeil
rozsivkám hlavně chutná amoniak, jsou většinou v ještě nezaběhlých akvarijích nebo tam, kde pořádně nefunguje nitrifikace ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2015 18:30 Muž larix [1420] Re: Aforte
Niektoré druhy rozsievok vytvárajúce vláknité kolónie (obrázok) sú dôsledkom vysokej hladiny síranov (hnojivá, zdrojová voda).
s80.photobucket.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2015 17:06 Muž RBeil [174] Re: Aforte
Rozsivky se dělají z organického znečistění. Máš akva teprv měsíc takže se stva zajela filtrace. Může to mít za následek nedostatečná filtrace a špatná cirkulace vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2015 16:50 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: RBeil
Tohle mám už několikrát pročtené. Odtamtud jsem také čerpal informace. Ptal jsem se na další zkušenosti uživatelů. Také jsem se ptal, jak se těch fosforečnanů dá rozumně zbavit. Na přebytek dusičnanů se třeba doporučují rychle rostoucí plovoučky. Také jsem vyřadil z možností slabé osvětlení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2015 16:30 Muž RBeil [174] Re: Aforte
Rozsivky... rybicky.net/clanky/625-rasy-a-podobne-organismy-v-akvariu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2015 16:26 Muž Aforte [533] - Rostliny
Máte někdo zkušenosti s hnědou řasou - chomáčky hnědé řasy na rostlinách, kamenech apod.? Víte, co na to efektivně působí. Dočetl jsem se, že to může způsobit nadbytek fosforečnanů, jak se jich tedy zbavit? Přidat na hnojení, akorát bez fosforečnanů? Světlo za to nemůže, toho mám v akváriu řekl bych až nadbytek. Děkuji za odpovědi.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2015 14:10 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: adriankratky
V akvarku s cichavci nebo bojovnici dlouho nevydrzi, vysbiraji je. Jinak je to ale fakt nezmar i v prenesenem slova smyslu, tento zivocich nestarne, je z tohoto pohledu nesmrtelny.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   03.01.2015 14:03 Žena Turbínka [2558] Re: adriankratky
To není řasa, ale nezmar :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2015 14:00 adriankratky – aka je to riasa pls?
Fotka k příspěvku prosim vas vie mi niekto poradit o aku riasu sa na obrazku jedna?
dakujem
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2015 21:14 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MythiQ
Jinak z mechu se da dostat vykoupanim v Savu 1:20 s vodou, koupel jen do dvou minut, a i tak nekdy na mechu mohou byt ztraty. Jak by to nesl Hemianthus - spis tipuji ze spatne. Nicmene muzes to zkusit na kousicku, pak bych tyden pockal, a kdyz prezije, je to reseni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2015 21:10 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MythiQ
Ja ji tahal z rostlinek u dna, ale nebyly tak jemne, takze to celkem slo, ale zadna zmena, vzdycky zase vyrostla. Tak jsem zmenil proudeni vody v celem akvariu, u vystupu filtru je to ted ficak, ale uz najdu jen obcas neco malo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2015 19:43 Muž MythiQ [-4] Re: Designer
Nu, takže proud vody ji zabrzdí v rozletu a když k tomu přidám ač obtížně, tak možná při větší investici času možné mechanické odstraňování, je šance se jí zbavit? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2015 19:37 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MythiQ
Ani nic nemer, tahle bestie se vyskytuje v mistech, kde spatne proudi voda a jak jsem zjistil, kolik ma a nebo nema zivin je ji fuk, ale jak nekam namiris proud vody z filtru, nechyta se tam :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2015 19:13 Muž MythiQ [-4] – Řasa v akváriu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím pánové, potřebuju radu. Jde o akvárium, které jsem zanechal "na pospas" u rodičů, kteří rybky sem tam nakrmí, jednou za 14 dní cca odsají 1/3 vody, svícení jede 8 hodin (nastaven časovač) zářivky (studená bílá (2x18W). Jde o nádrž v mé prezentaci s názvem Garden party. Po telefonátu rodičů, že se mi tam nějak rozlézá řasa jsem, jak to šlo dojel a zhodnotil výsledek. Celý pracně napěstovaný koberec hemianthu je pokrytý touhle mrchou. Mechanicky se to odstranit moc nedá, tahám to z liaporu i s kytkama. Popravdě, nevím moc co s tím. Na ten článek, co tu je jsem koukal, ale dle obrázků nejsem uplně schopný určit, co je to za řasu, asi zelená vláknitá, ale počkám na vaše zkušené oči. Pokud by něco někoho z vás napadlo, budu rád... Jo a nemám sebou vůbec nic, čím bych změřil hodnotu čehokoliv, maximálně tak kolik je tam stupňů... :-(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2014 18:47 R Muž vaclav [14609] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: niky
Nevím jak dlouho a čím svítíš. Pokud bych měl věřit tvým měřením tak NO3 na 0 je špatně měla by jsi to zvednout aspoň na 20 mg/l. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2014 18:29 Žena niky [13]
Fotka k příspěvku zdravím, mohl by mi někdo poradit co s řasami? :( Mám jich tam více, ale nejvíce mi vadí Oedogonium, GDA a zřejmě Cladophora (tou si jista nejsem viz foto) Roste velmi rychle.Sotva ji odstraním do druhého dne je tam zase.
Přidávám CO2 od Rataje každý den a Ferox NPK 3x týdně. Každotýdenní vý,ěma 1/3 vody probíhá pravidelně. díky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 17:59 Muž RBeil [174]
nebo zkusit přihnojit hořčíkem a draslíkem jestli není moc dusičnanů a kytky nestíhají
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 17:49 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Amras
Ono takej Egerii a Cabombe strihanie nevadí, ale ustrihnúť pri koreni mi príde zvláštne. Ja to robím opačne (možno nevhodne?): zhruba raz za týždeň v polovici prestihnem, spodnú časť vyhodím (tá býva škaredšia) a vrchnú nechám (na tej sa ešte ani nestihli chytiť riasy). Tieto dva druhy a tiež Limnophilu do zeme ani nesadím, lebo to nemá význam, nestihnú za týždeň zakoreniť - používam "horácomatky" :-) A také trsy vyzerajú aj lepšie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 17:35 Muž Amras [34] Re: RBeil
To by vyšlo nastejno ne-li líp když to ustřihnu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 17:33 Muž RBeil [174] Re: Amras
Je možné že listy byli nějak poškozené a řasa se na nich usadila, odstranil bych všechny napadené listy a ty které by mohly vypadat poškozeně a čekal bych. Kdyby se to rozjelo ve velkém tak bude chyba v živinách k poměru světla nebo v poměrech jednotlivých živin samotných.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 17:28 Muž Amras [34] Re: RBeil
Hlavně na egerii jsem to pozoroval. Ty už vyrostly to pěkné délky a po řase není ani památka. Je to zřejmě nějaký druh vláknité řasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 17:26 Muž RBeil [174] Re: Amras
Co to je za řeasu ? je možné tak že ti nový výhonek doroste do nějaké délky/velikosti a řasa se na něm usadí zas
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 17:19 Muž Amras [34]
Mám dotaz. Na rostlinách staršího vzrůstu mi ,,bují" řasa. Jakmile ji ale ustřihnu a z místa začne růst nový výhonek je již bez řas. Je možné takto obměnit alespoň část květin? Ustřihl bych je u dna a nechal růst. Samozřejmě po částech kvůli spotřebě živin z vody.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 16:31 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Designer
OK, vyskúšam oboje, tie riasy sa mi síce viac pozdávajú, ale skúsim i kúsok mrkvy, vďaka!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.08.2014 16:00 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: zervan
rybicky.net/clanky/1062-plzi-v-akvariu-ii

Autorka tam zminuje nejen sklenici na okne (takze nic noveho), ale i platek sparene mrkve, to bys zkusit mohl, bylo by to snazsi :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 15:57 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: zervan
Ja bych rekl, ze bude stacit i na okno. Mam na balkone truhlik (ted uz bez krytu), v nem emerzni rostliny, a jak je to zalite vodou az nad uroven substratu, je to plne rasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 15:45 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Designer
No ale nebude to len nejaká zelená voda alebo také niečo? Netreba tam dať aj nejaké listy? Ale tak skúsim... stačí to dať niekde na okno, či do skleníka?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [14] ...... 69 70

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79064x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1351-rasy?od=651