Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řasy

 

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 15 Přejít na další stránku   1  
Řasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.08.2014 15:35 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: zervan
Kdyz do sklenice akvarijni vody poradne posvitis, divil bych se, kdyby nebyla za par dni zelena. Staci si precist co se stalo lidem, kteri pred odjezdem na dovolenou nechali trvale svitit svetlo. A jak prenest rasu do akvaria? Vejde se do akvaria ta sklenicka? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 15:21 Muž zervan [1123] - Rostliny – riasy pre Neritinu
Mám trochu problém v akváriu - Neritiny sú akési nesvoje, málo sa pohybujú, stále spia... Prv boli veľmi aktívne, objavovali sa často vajíčka a stále čistili, lenže teraz akosi nemajú čo a mám dojem, že hladujú :-( Potreboval by som dopestovať nejakú vhodnú krátku zelenú riasu, ako na to? Možno v nejakom pohári, ale ako ju potom preniesť? Lebo v akváriu mám akurát tak Jelení paroh momentálne hore pod svetlom, no ten nejedia.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 14:20 Monika27
Filtr jsem čistila včera,protože uz sotva běžel dnes se chystám na ostatní. Jinak ryb tam je hodně to víme jen čekáme až tatínek spravi akvárium a navstevnici poputují zpátky. Takže budu pořádně čistit a doufat ze zase zmizí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 13:27 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Monika27
Já si právě myslím, že fakt, že ta ruducha nastoupila právě po přidání nových ryb, by mohl podporovat scénář, který napsal Designer. Filtr to nějak zvládal a pracoval, ale když připlavaly další ryby (taky producenti odpadu), už toho na něj začalo být moc. Přestal to zvládat, začal se hromadit organický odpad, který ruducha dokáže využít. Jestli se nějak zásadně nezměnilo osvětlení a přihnojování, asi bych taky zkoušel hledat problém ve filtraci.

Kdy byl naposled čištěn filtr a jaká je osádka nádrže?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 13:05 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Monika27
Akvarko se zanasi a zanasi, postupne to neni cerstvacek, nekde se hromadi organicky odpad, rozkladaji se odumrele casti rostlin, to konci rozpustene ve vode, filtr to ma nitrifikovat a vsechno se ma hezky rozjet, pri rozumnych vymenach vody to krasne jede... a ejhle, on je v tomto smyslu filtr nefunkcni, mozna to ve dne nekde i zahniva, takze mimo dostatku organickeho odpadu se v akvariu jeste zacne hromadit cpavek... no co chtit vic ;-) . Proste se akvarium misto do stavu "po zabehu" dostane postupem casu do stavu "pred vymrenim", a za jak dlouho to je, muze byt znacne ruzne.

Nerikam ze to tak je, jen ze ne kazdy zabeh konci tim spavnym zabehem, a po chybe muze byt akvarium klidne v horsim stavu, nez bylo hned po zalozeni.

A ano, ta rasa se klidne mohla donest, ve vode byt driv nemusela, jenze kdyby nemela vhodne podminky, nikdy by takhle nebujela. Ja ji v akvariu prokazatelne mam, ale kdyz se nekde objevi malicka steticka, je to spis svatek, asi jako vanoce. On si casem akvarista do akvaria donese vsemozne druhy ras, ale kouzlo je v tom, ze i kdyz ma sbirku slusnou, zadne nejsou videt.

BTW, jak je akvarium velke, co v nem je, jaky je to filtr? Prezentace by dost pomohla ;-) .

EDIT: Pises rok a pul, dobra, uz to mazat nebudu, ale to zaneseni organickym odpadem a spatna nitrifikace, to muze platit i tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 12:39 Monika27 Re: Pepator
Mi už máme akvárium rok a půl a celou dobu krásně čisté. Začalo to až když jsme si tam dali dvě ryby od tchána,který měl to samé v akváriu. Nenapadlo mě,že by to přenesly.. Jinak filtrem to asi nebude když to bylo čelo dobu dobré ne? Takže čistit,čistit,čistit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 11:05 Muž Pepator [9] Re: Monika27
JJ ruducha, také s ní bojuji už dlouho. Jednou sem jí dotáhl s rostlinama a bohužel měla v akva příhodné podmínky. Už je hodně na ústupu, ale trvá to dlouho se jí zbavit. Vyvařuju zařasené kameny, pak jí rybky ožerou, odstraňuju napadené listy, filtruju a měním pravidelně vodu. Taky na ní přímo aplikuju tekutý uhlík injekční stříkačkou samo v malém množství několik ml (mám 100 l akva) a ruducha krásně zčervená a pojde, ale pozor na popálení citlivých rostlin a otravu ryb. Mně jí také žerou šneci neritiny, které jsem proto pořídil. Také považuji za problém víření kalu v akva mojim sumcem, je to velkej čuník, ale mám ho už dlouho a nechám ho dožít, dalšího ale neplánuju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 10:26 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Monika27
Ruducha jak vysita. Odstranit mechanicky jak to jen lze, zbavit akvarium organickeho odpadu, a nejspis vymenit fitr za lepsi, protoze i kdyz ho vidim jen malou cast, predpokladam ze moc k cemu neni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 09:39 Monika27 – Jak se jich zbavit??
Fotka k příspěvku Dobrý den, prosím co je tohle za řasy a jak se jich zbavit??Diky za tipy
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 13:37 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: ludvik
Polopravdy. Opravdu nemá smysl reagovat. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   19.07.2014 13:32 Muž ludvik [1082] Re: Sid
Se divím, že vůbec odpovídáš. Každé, ale naprosto každé prohlášení na této stránce lze vyvrátit takto. Se nikam nedostaneme.

Chceš bojovat s řasami? Zlepši podmínky rostlinám. Např. hnojením. Ty na to odpovíš: ale když toho tam naleju třikrát tolik, jsem na tom hůř, než předtím.
Vyhání filtr CO2? Ano ... Ale ty odpovíš, že ne, protože může mít malinkatý průtok.
Nevyhání vzduchování CO2? Pravda ... Ale ty odpovíš, že může, protože někdo může foukat do toho kamínku opravdu hodně.
A to ani nezmiňuji, že polovina tvých odpovědí je otázka ...

Já mluvím o čeření hladiny! Z toho vyplývá VŠE, co jsem napsal. Tedy jakékoliv tvoje napadání mého prohlášení je naprosto mimo mísu, protože popírá TUTO podmínku. Pokud je filtr pomalý a nečeří ... neplatí to. Pokud je vzduchování síly turbíny, neplatí to.

A vše vyplynulo z toho, že si někdo myslí naprostý opak, viz "raději čeř hladinu filtrem, nemá to vliv na CO2". Což pravda prostě není. O tom je tato diskuse, nikoliv o extrémních podmínkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 13:31 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: romant
Stalo se mi, (ne jednou :)), že jsem to nevychytal s CO2... hmm
Možností, jak srazit kritickou koncentraci CO2, je mnoholi. Mně se osvědčilo nainstalovat do akva vzduchování.
(Na výměnu vody jsem příliš pohodlný. Ehmmm, chtěl jsem napsat - zaneprázdněný. :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.07.2014 13:24 R Muž romant [27987] Re: Sid
Nádherně se ten čipernej pohyb hladiny i při "běžném" vzduchování dá odsledovat u akvárií s krycím sklem, které je za několik dní téměř neprůhledný, jak na něj stříká voda z čeřící se hladiny. :) Já jenom co vídávám u dohledovek, kde jsou majitelé se vzduchovacím motorkem a kamínkem skoro jedno tělo. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 13:08 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Miso
:-) Díky! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 13:07 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: ludvik
S tím "větším kladivem" jste jen potvrdil má slova, že vliv vzduchování na pohyb hladiny nelze paušalizovat jako naprosto minimální.
Copak je skutečně tak těžké si představit "pomalou filtraci", (mírný průtok a minimálním vlivem na pohyb hladiny), ve srovnání s běžným(!), přiměřeně silným vzduchováním?! hmm
(Žádnou dvoucoulovou trubku ani 80kW kompresor nepotřebujete.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 10:51 amrtin Re: Sid
Tak pokud chce někdo umlátit ryby,proč ne? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 22:37 Muž Miso [470] Re: ludvik
ludvik napsal:Vždy můžeš tento názor napadnout. Stačí si totiž vzít větší kladivo a už to neplatí ... nj Side, napriek tomu ze mam tvoje komentare celkom rad toto je trefne ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 20:03 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: ludvik
tak tak, souhlas. Co kus to originál. Jen pro ilustraci, IP-200 a 201, všechny jedou na plný výkon, rampy jsou přes celé nádrže, dírky 4mm. Rampy jsou směrovány tak, že viditelně čeří hladinu, pak se proud po předním skle sveze ke dnu a o dno se stočí k zadní stěně. Takže takový kruh :-) Ještě doupřesním, všechny nádrže 60x30x30cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.07.2014 19:55 Muž ludvik [1082] Re: Sid
Já se odkazoval na již hotové zkoušky :-)

Vždy můžeš tento názor napadnout. Stačí si totiž vzít větší kladivo a už to neplatí ... Normální člověk s normálním vzduchovacím kamínkem toho opravdu moc nenačeří. A vlastně to i píšu - vliv minimální, protože pohyb malý. Tím jsem nevyloučil to, že když tam natáhnu dvoucoulovou trubku a budu foukat 80kW kompresorem Hilti, že si neudělám vlnobití ... a tím zaručím, že si to vyženu lépe, než filtrem. Nemusíš v tom hledat hnidy.

Pro Štefana: no vidíš, jak je akvaristika exaktní věda. Já mám zkušenost přesně opačnou. Jak jsem na léto vytáhl rampu trochu výše, musel jsem přidat. Mám pH controller, stále na stejném místě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 19:31 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: ludvik
...Jestli to uděláš vzduchováním, nebo filtrem je už jedno. Byť dle fyzických pokusů (myslím MarcelG) má vzduchování vliv naprosto minimální... holt je pohyb hladiny díky tomu jen malý a ani velká celková plocha bublinek to nevyváží...
K tomuto výroku mám výhrady. Záleží na tom, jak intenzívně máte vzduchování "poskládáno" (výkon strojku + vzduchovací médium) a nastaveno. I pomocí vzduchovacího strojku a kamínku můžete dosáhnout v nádrži "vlnobití".
Co si to vyzkoušet?! ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 19:29 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: ludvik
já musím souhlasit s amrtinem. Cca půl roku jsem ve třech nádržích jel co2 bez ramp, tedy bez jakéhokoliv čeření hladiny. Pak jsem do všech nádrží nasadil rampy a hladinu čeřím. Nepřidával jsem jedinou bublinku CO2 navíc a tester se chová naprosto stejně, rostliny rostou dokonce lépe po celé nádrží, protože se nejen co2, ale i hnojivo rampou rovnoměrně dostane všude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.07.2014 16:26 Muž ludvik [1082] Re: amrtin
Asi takhle ... na výměnu plynů mezi vodou a vzduchem má vliv především plocha hladiny. Proto jakékoliv čeření hladiny snižuje CO2, které se tam přidává nad rovnovážný stav.
Jestli to uděláš vzduchováním, nebo filtrem je už jedno. Byť dle fyzických pokusů (myslím MarcelG) má vzduchování vliv naprosto minimální ... holt je pohyb hladiny díky tomu jen malý a ani velká celková plocha bublinek to nevyváží.

Okysličení vzduchováním funguje proto, že ve vzduchu je kyslíku podstatně více, než ve vodě. S CO2 je to normálně v akváriu naopak. Takže vzduchování/čeření přidává kyslík a ubírá CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 15:29 amrtin Re: MichalK
Vzduchování je k ničemu,radši si vyřeš pohyb hladiny čeřením-ideální je rampa z filtru.To okysličí vodu víc jak vzduchování a nemá vliv na co2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 13:31 Muž charli27 [9] Re: MichalK
Jakmile přidás do akvária vzduchovani,tak co plyn z té vody bude mizet,dá se jedině použít tehdy,když tam toho co plynu bude příliš moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 12:00 Muž MichalK [16]
Bylo mi tady razeno, ať přidám do akvária CO2, abych se zbavil řas, chci se zeptat, pomůže i vzduchování s hladinou co2 v akváriu?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 11:56 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Marcel G
...Je-li v akváriu hodně rostlin, dochází k provzdušňování substrátu, což vede zase k dobré činnosti užitečných bakterií...
Předpokládám, že provzdušňováním máte na mysli obohacování substrátu kyslíkem.
Jen pro zajímavost: obecně tato teze platí, (skutečně existují rostliny schopné vylučovat kořeny kyslík), ale nejde o schopnost vlastní všem rostlinám bez rozdílu. ;-)
Nemáte náhodou k dispozici nějaká studia stran těchto schopností u jednotlivých druhů akvarijních rostlin?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.07.2014 10:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Marcel G
Jeste ze jde o hobby, kde mohu svou neschopnost necemu zajistit podminky maskovat za to, ze se mi libi neco jineho a mit v akvariu to, co jde skoro samo :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 10:24 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Marcel G
Líp to snad asi napsat nejde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 22   14.07.2014 09:58 Marcel G Re: Pepator
Nezáleží jen na tom, CO děláte, ale i JAK to děláte. Například CO2 může samozřejmě podpořit růst rostlin, ale stejně tak může vést i k přemnožení řas, pokud to CO2 není aplikováno správně. Třeba v rostlinném akváriu je podle mého názoru důležité nastolit takový stav, který do maximální možné míry vyhovuje rostlinám. Rostliny jsou třeba pro mě jednou z nejdůležitějších součástí akvária, protože významným způsobem přispívají ke stabilizaci podmínek v akváriu a vytvoření ideálního prostředí pro živočichy. Je-li v akváriu hodně rostlin, dochází k provzdušňování substrátu, což vede zase k dobré činnosti užitečných bakterií. Kromě toho rostliny okysličují vodu, takže v rostlinných akváriích není potřeba vzduchovat. Navíc rostliny pomáhají z vody odstraňovat přebytečné živiny a svým způsobem "okrádají" řasy i o světlo. V neposlední řadě jsou rostliny v akváriu prostě krásné. Potřebují ale správnou péči, rozumné množství živin, vhodnou vodu a dostatek světla. Souhlasím proto s Kamilem: Kdyby se akvaristi soustředili více na pěstování vodních rostlin, nemuseli by tolik řešit problémy s řasami. Kdo z nás může říct: "Umím pěstovat Alternantheru (nebo pogostemon, eleocharis ...)"? A to bez ohledu na substrát, tvrdost vody apod. Kdo ví, co přesně ty rostliny potřebují? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 09:40 Muž Pepator [9] Re: Designer
Mám v akva řasy ruduchu a paroh, protože sem na akvárium dlouho kašlal, nyní to chci změnit. Bojuji tak jak píšete, že se snažím podpořit růst rostlin, vyměnil sem filtr (Atman hlava+kostka bioakvacitu místo honiče vody), měním vodu, přidávám CO2 (kvasnice), koupil sem tekutý uhlík, který při přímé aplikaci na řasu ji sežehne. Používám vodovodní vodu, která je měkká a pH má 7,7. Myslíte, že kdybych použil rašelinový výluh na snížení pH, že to potlačuje řasy?
Dá se udělat výluh z rašeliny tak, že koupím čistou rašelinu pro kytky kterou nechám ve vodě a potom tu vodu použiju jako přídavek do akvária nebo musí být nějaký origo koupený přípravek?
Děkuji za případné rady.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 09:25 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Kamilstrom
Tak nejaky ten boj bych nevylucoval. Treba namotat pri obcasnem vyskytu nejakou zelenou vlaknitou rasu neni od veci, stejne jako pouzivani raselinovych vyluhu, ktere jak si tak vsimam, take rase nedelaji moc dobre, ale pritom rybam prospivaji. Prave tak by se za boj dalo povazovat spravne umisteni rostlin, kdy prikladem Anubias umisteny pod vetsim Echinodorem krasne roste (i kdyz treba pomaleji) a nema na sobe zadnou rasu, zatimco na Echinodoru rasa naroste jen na starsich listech, ktere uz jsou ale vetsinou na odpis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.07.2014 19:28 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: jmalyska
Tady se rika "Prestante bojovat s rasou a zamerte se na pestovani rostlin" :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2014 13:03 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: jmalyska
To ale většinu rostlinkářů neuklidní. Ti mají raději stav, kdy se rostlinám daří "i bez zelených řas". :-D
BTW: Bojovat s řasy - to je co za dialekt? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2014 12:06 Muž olivis [32] Re: Lenka
V akva budeš mít vždy nějakou řasu, nikdy se všech nezbavíš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.07.2014 11:15 Muž jmalyska [167] – Řasy v akváriu
Karel Rataj, Akvaritika začíná u rostlin, 1980:

"Obecně se dá říci, že vyvíjí-li se v nádrži jakýkoliv druh zelených řas, jsou zde dobré podmínky pro růst vyšších vodních rostlin. Výskyt těchto řas tedy signalizuje, že nádrž je v pořádku a poskytuje dobré vývojové podmínky rybám i rostlinám"

pivo A vy s těmi řasy pořád chcete bojovat... tone

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 19:55 amrtin Re: Lenka
Vždycky tam nějaká zůstane...ale schválně bych jí tam navíc nenechával a rybky krmil normálně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 16:33 Lenka – řasa
mám nechat v akva nějakou tu řasu aby jí rybky oškubovaly místo kytek ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 15:08 R Muž romant [27987] Re: Sikoram
Více světla, méně živin a výsledek je zřejmý. Tedy to se pokouším o lehký věštění, neb nejsou o akváriu dostupné téměř žádné informace a to by chtělo napravit zřízením prezentace, aby bylo tzv. z čeho vařit. Se sinicí souhlas a budou tam zastoupeny i další druhy, jako třeba rozsivky, vláknitá řasa, možná i ruducha atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 15:01 Muž Amras [34] Re: Turbínka
Dle mého názoru (sice začátečníka) je to také sinice....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 14:50 Žena Turbínka [2558] Re: Sikoram
Fotka trochu nekvalitní, ale i tak si myslím, že vidím sinici, koukni do příslušného vlákna ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2014 14:47 Sikoram – Řasa
Fotka k příspěvku Dobrý den, poradíte mi co s touhle řasou? Akvárium mám založené 5 měsíců, část vody pravidelně měním, mám filtraci se vzduchem, svítím kolem 12ti hodin denně a do vody dávám od Tetry EasyBalance a AquaSafe, Díky.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.06.2014 11:59 R Muž romant [27987] Re: VojtaBatman
Ano, já bych to viděl na 8 hodin, ale uvidíš, co na to další.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2014 11:48 VojtaBatman – řasa
Takže svítit méně?Nádrž je podobná co je na obrázku kytky stejný a vše je popsaný na stránce u mě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2014 11:45 Muž MarekP [812] - MalawiRe: VojtaBatman
Zkus se mrknout na ten odkaz nahoře. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2014 11:41 R Muž romant [27987] Re: VojtaBatman
V prezentaci je jenom archivovaná nádrž, takže tak trochu není z čeho vařit, ale těch 12 hodin světla, na to bych se v souvislosti s přísunem ostatních živin zaměřil nejdříve.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2014 11:34 VojtaBatman – Řasa
čau,objevila se mě řasa na jedné kytce i kolem filtru,byli to zelený tečky,teď už je to chlupatý je to nejspíš nějaká hnědá,nebo zelená řasa,na jednom lístku je taková červená,svítím 12h a mám puštěný u vzduchovací motorek,rybky moc nekrmím,chci se zeptat co dělám špatně a jak se toho zbavím? :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 17:51 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: PEPIS1
Byste se divil, co všechno může poletovat vzduchem ve vašem obýváku. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 17:34 Muž MarekP [812] - MalawiRe: PEPIS1
To s těmi rybami stojí za vyzkoušení. Nemám empirická data k tomu, abych to mohl potvrdit či vyvrátit. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 17:34 Muž PEPIS1 [11] - Rostliny
Je to takové divné, že by mi po obyváku létala vzduchem třeba ruducha. :-)
SPORA.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 17:28 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: PEPIS1
To vaše přirovnání kulhá. Nemůžete srovnávat krmivo pro ryby jako "zdroj ryb" se sporami řas jako "zdrojem řas". :)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [15] ...... 69 70

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79063x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1351-rasy?od=701