Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řasy

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 41 Přejít na další stránku   1  
Řasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 20:07 Muž kmara [10] - CichlidyRe: HaDaS
Podle mě je to mega rozrostlá vláknitá řasa :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 20:04 HaDaS Re: kmara
Sinice? Nebo řasa?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 19:54 Muž kmara [10] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Zdravím - po dlouhé době jsem tu zase a můj problém je stále stejný. Už ani nevím kolik měsíců s tou řasou bojuju, ale moc rád bych už měl čisté akva bez řas.

Jak mi bylo doporučeno přidal jsem rostliny, odstranil kořen a pořídil PMDD. Co se týče PMDD žádné velké zlepšení jsem na rostlinách nezpororoval.

Chtěl bych konečně vědět proč se té hnusné řase u mě tolik daří. Poslední věc, co mě snad napadá je, že by to mohlo být z břidlice co je na pozadí.
Jelikož mě to už dost otravuje, tak se chystám v blízké době celé akva založit znovu.

Takže máte ještě nějaký nápad ? Přikladám fotku 2 týdny po čištění akva.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2011 11:31 Muž karelchess [45] Re: romant
Ještě jsem si všiml v prezentaci toho vzduchování, to s CO2 taky moc nejde dohromady. Ty kamínky můžou vířit kal ode dna, což by podporovalo růst ruduchy.
Rozhodně ale přidat světlo.
Jo, ten velkej šutr, doufám, že je to pískovec :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2011 11:18 R Muž romant [28001] Re: bichir
Pokud jsou údaje ve Tvé prezentaci aktuální, tak by to rozhodně chtělo posílit osvětlení a tím zlepšit základní podmínku pro růst rostlin. Za těchto podmínek mě i to COčko příjde jako zbytečný luxus. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2011 11:12 Muž fantuomas [35] - RostlinyRe: bichir
mám s iným prípravkom, myslím že bol od jbl ale neručím za svoju pamäť :) zastavil tvorbu aj čiernej štetinkovej riasy, ale aj rast rastlín (ktoré aj tak nijak neohurovali svojím rastom:).

môj názor je, že všeobecne o týchto prípravkoch platí - môžu pomôcť dočasne, v prípade núdze alebo ozaj tragického stavu ALE v prvom rade pomáhajú ich výrobcom zarobiť..táto pomoc je oveľa výraznejšia, ako pomoc v boji proti riase ;-)

najúčinnejšia proti riase je dobrá ekológia akvária, zdravo rastúce rastliny, neprekrmovanie, neprerybňovanie..resp. adekvátna technika vzhľadom k osadenstvu a tiež
adekvátna údržba vzhľadom k osadenstvu. veľa zdaru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2011 11:10 Muž karelchess [45] Re: bichir
Přímo s tímhle ne, ale obecně tyhle přípravky pěkně brzdí růst normálních rostlin. Řasu (ruduchu) sice zlikvidují, ale jak přestanou růst kytky, tak je to ještě horší. Jak jsi na tom s klasickýma metodama, jako výměna vody, odkalování, filtrace, nepřekrmuješ? nemáš málo rostlin/moc rybek?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2011 11:02 R Muž romant [28001] Re: bichir
Mrkni se třeba na tyhle články.
rybicky.net/clanky/625-rasy-a-podobne-organismy-v-akvariu
planta.aquariana.cz/…
Se jmenovaným přípravkem zkušenosti nemám, neb jsem k těmto "zázračným vodičkám" velmi skeptický.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2011 10:24 Muž bichir [0] – Rada
Chci jse zeptat máte někdo zkušenosti s tímto přípravkem na řasy:http://www.akvarista.cz/web/shop/item-esha-protalon707-20ml. popř jestli nevíte ještě něco na štětičkovou řasu.a dále co může spůsobovat rozpad listů u rostlin.Děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 11:59 HaDaS Re: miske
Není důvod se omlouvat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 11:56 miske Re: HaDaS
omlúvam sa nejak som to prehrabávanie dna prehliadol :) ale kolko ludí toľko chutí každá väčšia zmena spustí nejakú reakciu no dúfam že pozitívnu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 11:51 HaDaS – Výměna vody
miske napsal: ... nikde sa neodporúča menit viac ako 20% vody raz za týždeň len pri otrave rýb.

S tím bych, jak řekl žijící "klasik" : "Opravdu, ale opravdu nesouhlasil." ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 11:49 R Muž romant [28001] Re: miske
Chce to trošku více číst, třeba o tom, že kolega HaDaS to dno několikrát v průběhu té terapie důkladně odkalil, alespoň jak píše. :) O pravidelné týdenní vodě vody v akváriích je toho taktéž napsáno dost a dost. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 11:45 miske Re: HaDaS
no neviem to isto a tiež ty držím palce ale meniť vodu a kal tam nechať nie je žiadna výhra X-) nikde sa neodporúča menit viac ako 20% vody raz za týždeň len pri otrave rýb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 11:37 HaDaS Re: Sadman
Osobně jsem za dobu provozování tohoto akva, neměl s řasami prakticky žádné problémy. Sem tam pár chomáčků ruduchy, která se objevovala a zase mizela. Neměl jsem ani problémy se zákaly všeho druhu, jak mnoho lidí uvádí. Možná jenom začátečnické štěstí. ;-)
Zastávám názor, že bujení řas je vždy způsobeno více faktory (přerybnění, nedostatečná údržba, nerovnováha atd. atd...).
Nikdy jsem dokonce neměl problém s tolik obávanými hodnotami N* látek.
Bohužel před rozmnožením řasy došlo ke krmení ze strany příbuzných (překrmování), z důvodu mé nepřítomnosti a následnému omylu a dlouhému svícení, jak jsem psal již níže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 11:30 R Muž romant [28001] Re: HaDaS
Tím, že jsi v akvárku po několik dní pořádně větral, neznamená, že se tím tzv. rozhodil chemismus vody, naopak tou Tvojí činností se z vody dostaly pryč ty látky, který už stejně k ničemu nebyly a na místo nich nastoupily čerstvý živiny dodaný přirozenou cestou a to mě příjde, jako ta nejlepší prevence nejen proti řasám, ale jako velmi prospěšné pro akvárko jako funkční celek. Takže ode mě, jako propagátora výměn vody máš rozhodně palec .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 11:24 HaDaS – Velká výměna vody
miske napsal: no rasy si sa možno zbavil no riadne si rozhádzal aj chemizmus vody meral si niečo v tom období?
K měření se chystám dnes večer. Poté dodám relevantní info. Myslíš, či víš, že jsem tu stabilitu rozhodil tou výměnou vody? Přeci jenom, tak radikální řez to nebyl, až na tu vodu. :-( Ale bylo to vždy postupně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 11:22 Muž Sadman [0]
re HadaS: na řasy používám identickou metodu, včetně pražské vody.. ;] po propláchnutí mám dobrou zkušenost s nasazením rychlých kytek do akvárka, pro ideální znovuzaběhnutí (Limnobium/Pistia/bahnatka plus nějaká ta hnědovka) - dost mi to pokaždé pomohlo se zbavit řasy na dlouhou dobu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 11:19 HaDaS Re: romant
Děkuji Ti za podporu. Ať to dopadne jak chce, tak udělám z mých postřehů výcuc. Výsledkem bude buď totální omyl a upozornění pro ostatní aby to takto nedělali, nebo úspěšná improvizace a naopak doporučení pro ostatní jak na to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 11:15 miske Re: HaDaS
no rasy si sa možno zbavil no riadne si rozhádzal aj chemizmus vody meral si niečo v tom období?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 11:15 R Muž romant [28001] Re: HaDaS
Tvoje počínání by se dalo přirovnat k dietní terapii a jak známo u těch co drží tu či onu dietu velmi často dochází k tzv, jo-jo efektu, tak Ti držím palce aby Tvoje akvárko toto nepotkalo. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 10:48 HaDaS Re: romant
Ano, máš pravdu. Důležitý bude nyní náběh do normálu. Zprávu určitě podám. Ale vzhledem k tomu, jakým způsobem jsem k řasám "přišel", a vzhledem k tomu, že, kupodivu, nedošlo k viditelnému poškození rostlin, přeci jenom píši, že rostly i v tomto "léčebném" režimu, nepředpokládám žádné problémy.
Neměnil jsem filtrační náplň, dno, nedezinfikoval jsem. Jediné co mohu předpokládat, je návrat řasy. Uvidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 10:35 R Muž romant [28001] Re: HaDaS
Takže jinými slovy jsi to akvárko propláchnul a aktivitu rostlinstva utlumil na minimum. Teď bude důležitý ten stav který je v současnosti nastaven v rozumné formě udržet i nadále. Podej o vývoji za nějaký čas další zprávu, protože až to srovnání, ke kterému teď dojde bude mít tu správnou vypovídací schopnost o aplikované metodě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2011 10:27 HaDaS – Úspěšný boj s nechtěnou řasou
Abych navázal na svůj poslední příspěvek a hlavně se podělil o výsledek svého postupu ohledně boje s řasami, přikládám popis úkonů v časovém sledu:
1. 17.4.2011 režim svícení nastaven na 8:00 - 11:00 a 18:00 - 21:00.
2. 17.4.2011 výměna 1/3 vody včetně důkladného odkalení dna a vyčištění předfiltrace - neodstátá pražská - vodovodní řad.
3. 17.4.2011 těsně před vypnutím světla malá dávka krmení, asi poloviční oproti běžnému režimu, pouze sušené a granulované.
4. 19.4.2011 výměna 1/3 vody bez odkalení - neodstátá pražská - vodovodní řad.
5. 19.4.2011 krmení viz bod 3.
6. 20.4.2011 výměna 1/3 vody bez odkalení - neodstátá pražská - vodovodní řad.
7. 20.4.2011 krmení viz bod 3.
8. 22.4.2011 výměna 1/3 vody včetně důkladného odkalení dna a vyčištění předfiltrace - neodstátá pražská - vodovodní řad.
9. 22.4.2011 krmení viz bod 3.
10. Vypnutí světla a vynechání krmení od 22.4.2011 11:00 - 25.4.2011 18:00
11. 25.4.2011 po 18:00 výměna 1/3 vody bez odkalení - neodstátá pražská - vodovodní řad.
12. 25.4.2011 krmení viz bod 3.
13. 26.4.2011 náběh na normální režim svícení a krmení.

Výsledkem je úspěšně dokončený boj s přemnoženou řasou. Důsledkem je vymizení prakticky všech viditelných řas, hlavně však ruduchy.
Zůstalo pouze pár chomáčků krásné zelené, mechové řasy na listech anubiasů. Nevím jak se jmenuje, ale velice se mi líbí, a chtěl bych ji mít buď na kořenech, nebo na kamenech. Tam se ale nějak nerozšířila. Kdo ví jak se nazývá, může to sem napsat. Je, co se rozrůstání týká, "neagresivní".
Na rostliny, bych řekl, to mělo zvláštní efekt. Jsou zelenější, ale také více vytáhly do výšky, asi "hledaly" světlo. Každopádně jim to z krátkodobého hlediska viditelně nijak neublížilo. Ani ancíci je nezačali z důvodu hladovění ožírat.
Akvárko nyní již běží ve stejném režimu, jako v minulosti.

Ještě bych dodal, že v akvárku mám stále velké proudění, a to i po celou dobu boje s řasami.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2011 16:29 Daniel2811 Re: HaDaS
Moc děkuji vyzkouším
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.04.2011 12:48 HaDaS Re: Daniel2811
Přispěji trochu svou aktuální zkušeností.
Odešel mi časový spínač na světlo těsně před odjezdem na víkend, odpojil jsem ho a světlo dal "natvrdo" do zásuvky. Řekl jsem si, že jej přes víkend nechám vypnuté. Zapoměl jsem a naopak mi světlo svítilo tři dny v kuse. Když jsem se vrátil, byla ruducha a jiné řasy (např. krásná zelená hedvábná jak mech) na spoustě rostlin.

Sice mě řasy v akva příliš nevadí, ale tohle bylo už moc. Řešení na odstranění řas jsem zvolil následující :
1. Světlo svítí od 8:00 do 11:00 a od 18:00 do 21:00.
2. Hned v neděli výměna 1/3 vody a v úterý taktéž - neodstátá.
3. Krmení v pondělí k večeru těsně před vypnutím světla (vím, že to není pro rybky to pravé, ale chvíli to vydrží) a ve středu těsně před rozsvícením světla.

Výsledek? Okamžitě řasy přestaly růst. Dnes je znát jejich degradace a dokonce i úbytek.

Zajímavostí je, že to nemá žádný negativní dopad na rostliny, naopak se mi zdají zdravější, zelenější, ale možná je to jen subjektivní pohled. Ryby mi připadají zdravé, tzn., že na ně by to v tomto krátkodobém horizontu vliv mít nemělo také.

Protože mi to připadá účinné, tak v tom budu pokračovat do následující neděle.

Jo a kořeny mám v akva dva a docela velké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2011 15:38 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: Daniel2811
Celkem obsahle povidani, ale zase zvladnutelne na rychle precteni, je zde:
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2011 15:22 Daniel2811 Re: Designer
Měl jsem ale ony začly pouštět barvu tak jsem je výtahl
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2011 11:52 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: vóťa87
No tak jo, opatrnosti neni nikdy moc :-) . Ale jinak v mnohych akvariich vcetne meho, tato souvislost jak se zda funguje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2011 11:36 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: Designer
Já bych tedy byl opatrný s tím spojováním ruduchy a kořenů v akvariu co by příčiny...Už z té fotky je jasné, že tady bude problém někde úplně jinde než v kořenech... :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2011 10:40 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: Daniel2811
Vetsinou: "Ruducha = drevo v akvarku".

Nemel jsem s Ruduchou problem, dokud jsem si nedal do akvaria koreny. Sice se par steticek o neco snazilo po zalozeni akvaria, ale rychle zase bylo po vsem. Ted mam 2 koreny v akvariu, a steticky se obcas objevuji. Nijak hrozne, nevadi mi tak, ze bych kvuli obcas par snitkum dal koreny pryc.

Takze se ptam. Mas koreny v akvariu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2011 19:36 R Muž romant [28001] Re: Daniel2811
Bude to chtít si o tom třeba něco přečíst.
planta.aquariana.cz/…
rybicky.net/forum/5522
Docela dobrý bude, založit si prezentaci a dát tam co nejvíce informací o akváriu, aby se dalo z něčeho vycházet. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2011 19:09 Daniel2811 – Rotucha
Fotka k příspěvku Chtěl bych se zeptat co je dobé na rotuchu prosím pomozte ani šneci nezabrali ani parmičky siamské ani krunýřovec sad sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2011 14:00 bijou – ja som spravila toto
mala som v akve sinicu, ruduchu, aj zelenú riasu. ešte síce odstraňujem ich pozostatky, ale nič z toho sa znova netvorí, práveže mizne.

ak to niekomu pomôže, spravila som toto:

- výpust z filtra som nasmerovala pozdĺž zadného skla a nasadila nástavec "rampu" (prúd smeruje k čelnému sklu a rozdeľuje sa do oboch strán), takže sa výrazne zlepšilo prúdenie vody (okamžitý ústup sinice z miest, kde predtým voda zjavne neprúdila)
- nasadila som ďalšie rýchlorastúce rastlinky (limnophila, bacopa, ceratopteris, heteranthera zosterifolia-to je total magor)
- načas som odstránila reflektor z krytu (moja rotala ale zrazu začala viac naťahovať stonku, zredla a vrcholky stratili červenú, ale zase prestala sa tvoriť zelená riasa)
- nehnojila som (inak používam ferropol pri každej výmene 1/4 vody raz týždenne), co2 pridávam stále

asi sa dosť uľavilo aj rastlinkám, lebo zrazu začali rásť ako sprosté, vyhadzujú krásne výhonky, no radosť preveliká.

nie je to nič nové, toto všetko sa tu človek dočíta, takže hlavne pre začiatočníkov - treba týmto múdrym ľuďom so skúsenosťami veriť, vedia, čo hovoria a funguje to.
držím palce všetkým
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 19:36 JagerMaister
ok dnes to spravím vďaka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 18:28 R Muž romant [28001] Re: bluemonster
To akvárko je nově založený, tak bych tomu rozhodně dal čas. Přidal bych tam ještě nějaká rychlerostoucí rostliny, tím se nemůže nikdy nic skazit, jedině to může pomoct to akvárko celkově stabilizovat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 18:23 JagerMaister
je to tak presne javský mach je plný tej riasy ale ako píšete živorodky , mám práve malý poter gupiek tak by som to mohol s nimi skúsiť :) vďaka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 17:54 R Muž romant [28001] Re: bluemonster
Co se týhle řase obvykle líbí daleko míň je cirkulace vody v akva, což bych řekl, že od toho bublifuku(naprosto nic proti němu)nebude. Dalším pomocníkem jsou živorodky, který si velmi rády utrnhou nějaký ten chomáč na spestření jídelníčku. Kde se ta řasa vyskytuje, tipnul bych si, že prorůstá tím jávským mechem kterej je více u světla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 17:50 JagerMaister Re: romant
v 54l krevetkáriu rybicky.net/nadrze/11861
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 17:47 R Muž romant [28001] Re: bluemonster
Mechanickým způsobem, namotáváním na špejli. V kterým z těch akvárek máš ten žabí vlas?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 17:33 JagerMaister
ahojte v mojom krevetárku sa mi začal tvoriť žabí vlas ako sa ho zbaviť prosím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 17:25 R Muž romant [28001] Re: Raeda
Velmi zjednodušeně řečeno to chce zlepšit podmínky pro růst rostlin a třeba si o tom něco přečíst.
planta.aquariana.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 17:16 Muž Raeda [4] - Živorodky – Množení řas
Fotka k příspěvku Zdravím.
v akváriu se mi poslední dobou množí řasy a některým květinám se naopak listy děraví.. Krom zelené řasy na sklech tam mám i nějakou dlouhou která se drží na listech květin..Ryby se chovají i vypadají obvykle a dlouho žádná neuhynula. Nevím co s tím mám dělat a co mám špatně. Přikládám fotku.
Vím, že je nějaká chemie na zničení řas a hnojení rostlin, ale nevím jak by to slesli ryby.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2011 12:12 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: lamrr
na 99% je toho příčinou přerybněnost a hodně detritu na dně. Svoje zaměření uvádíš na sumce, čili na věčné rochňaly, kteří tento detrit víří, ten se usazuje na listech rostlin a proto se tam ruduše tak daří. Mrkni na ty Horácovy stránky, Horác se na nich opravdu vyřádil a to, co tam píše o ruduše, by se dalo tesat do skály:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2011 21:09 Žena sivon [1716] - PlžiRe: HaDaS
Nastudováno, přečteno hned po vyjití palec
Neritina se do ruduchy opravdu nepustila, to spíše Brotia pagodula. Mám totiž v akváriu dobrý výběr plžů :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2011 21:07 lamrr – šnecí
Tak se do toho mojeho akva nasadil pár okroužáků a piskořek tak uvidim cose stane :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 21:57 HaDaS Re: sivon
Již jsem dával před chvílí odkaz v jiném fóru, ale tady se hodí taktéž.
maniakva.cz/… .
Zajímavé je ohledně řas pojednání o plži Neritina natalensis. Ale i u ostatních plžů se pojednává o jejich stravovacích návicích, včetně okružáků. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 21:49 Žena sivon [1716] - PlžiRe: lamrr
Najdi si Horácovo stránky - často měnit vodu, odkalovat, očistit dekorace, ale hlavně nepřekrmovat. A že ji nic nežere? Ale ano, taková banda hladových okružáků, na které nic nezbylo při krmení ryb, sežere úplně všechny řasy v akváriu (vlastní zkušenost). ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 18:05 R Muž romant [28001] Re: lamrr
Když si pročteš tohle a nejenom tohle vlákno, tak se jistě dopátráš spousty informací a rad jak na řasy a jak s řasama. Ona totiž neexistuje žádná univerzální rada ani metoda řasy likvidující. Nejlepší je je mít v akva takový podmínky aby se řasám nedařilo natolik aby se staly obtěžujícímy, ale to jsi asi slyšet nechtěl. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2011 17:53 lamrr
Fotka k příspěvku dobrý dem mam v akvarku černou štětičkovou řasu a nemužu se ji zb avit nic ji nežere a vypada hrozně je na sklech a na rostlinach prosim poradte sad

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [41] ...... 70

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79970x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1351-rasy?od=2001