Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řasy

 

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 42 Přejít na další stránku   1  
Řasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2011 19:06 Muž Rexistens [16]
no vidis.. pezentaci bych mel uz upravit - jsem par ryber rozdal :)
no ted jim davam kazdy druhy den 2x denne (davam jim granulky od diany, a davam ji ze ma kazda ryba tak 2)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2011 18:51 Usine Re: Rexistens
Vycházím ze seznamu ryb v tvé prezentaci. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2011 18:32 R Muž romant [27981] Re: Rexistens
Jak často a čím krmíš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2011 18:23 Muž Rexistens [16]
rybek nemam moc, mam tam 3 skalary (byl to darek, sam bych si nec takovyho nekoupil), 10 teter neonovych, 6 pancernicku - teda ted jsme tam pridal ty 2 pary cernych mol...
Co delam spatne fakt nevim... ridim se jen tim co jsme se docetl, nepridavam zadnou chemii, nehnojim nicim, vsechno prirodni...
asi zrusim rybicky a poridim si hada :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2011 17:26 Usine Re: Rexistens
Musíš přijít na to kde děláš chybu. Protože se ti může stát opět to samé. Nezbude ti nic jiného než bojovat. Měnit týdně 1/3 vody omezit krmení snížit počet ryb, hlavně živorodek . :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2011 16:32 Muž Rexistens [16]
Drevo tam mam od zacatku...
jedina zmena co byla (ale tak to uz je tak 3 mesice) jsme presel ze 840 zarivek na 865 ...

tak dal jsem do akva 2 pary black molly, ktere se do toho "svinstva" hned pustili, ale i tak to roste rychleji, nez to staci ozirat...
tak fakt nevim co to je. Mam sto chutí vsechno vyhodit, vydrhnout poradne akvarium, proplachnout dno ve varici vode, koupit novu napln filtr (neboa pson tu soucasnou proplachnout vodou se savem) objednat nove rostlinky a zacit zase znova...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 16:47 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Rexistens
Jak jsem pochopil, drevo v akvarku casto prinese Ruduchu. Nemel jsem zadne drevo, Ruducha to po zalozeni akvaria zkousela, pak sama zmizela. Nedavno jsem poridil koreny, Ruducha za casek nastartovala, zajimave bylo, ze byla mimo koreny. Neco malo se ted obcas nekde objevi, ale fakt vyjimecne. Pokud nejsou koreny v akvariu dlouho, jeste bych pockal, muze zmizet sama (a nebo aspon moc nestrasit, nevim v jake fazi jsem ted ja). Pokud jsou koreny (drevo) v akvariu dele, vyndat by je nejspis pomohlo, i kdyz tohle uz neni ma vlastni zkusenost, obcas se to nekde pise.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.03.2011 16:40 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Rexistens
Roducha to není - je to ruducha. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.03.2011 13:31 Žena Xlienka [276] - Amerika
Taky bych řekla že jde o ruduchu, ale počkala bych na zkušenější. Pokud to doposud fungovalo a nic jsi neměnil tak bych to pouze stáhla a počkala co to udělá. Já nechávám všechno co vyroste žít a ono to stejně časem zmizí samo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2011 13:26 Muž Rexistens [16]
Fotka k příspěvku Zdravim,
pred mesicem se mi zacalo delat v akvariu tohle a nevim co to je a jak se toho zbavit.
je jemna a da se jednoduse seskrabnout prstem. Na nekterych listech je takovahle fialovo hneda az cerna, na pozadi je pak svetle zelena (respe je tma mix tahel ajeste zelene) tak mozna jsou to 2 ruzne, ale jemnost je stejna.

Co to prosim je?(pripadne jak se toho zbavit - nic nemenir ani nepridavam, a zatim to bezelo v pohode a bez problemu) myslel jsem ze je to roducha, ale co jsem nacetl, tak ta by mela byt "pevnejsi"...
diky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 20:18 R Muž romant [27981] – Re: j0hny
Tej zmetěnosti, celkom dobre rozumiem. Taky si někdy připadám jako úplnej pitomec, když si čtu názory a komentáře k některým tématům. Já bych udělal následující. Vyndal bych ty kořeny. Netvrdím, že jsou to oni, kdo sepodílí na výskytu těch řas, ale můžou být spouštěcím mechanismem, alespoň tak jsem tomu porozuměl já, když jsem ty informace scháněl. Jako další krok bych považoval(a to by měla bejt samozřejmost), že se do akvárka bude v co nejměnší míře jakkoliv zasahovat. Výměnu vody bych praktikoval pravidelně jednou týdně 30% objemu akva. Nehnojil bych vůbec žádnými hnojivy do vodního sloupce, to co je ve dně úplně postačuje tomu, aby si rostliny kořeny braly to co potřebují a ještě k tomu přihnojuješ rybyma. Odkaloval bych dle potřeby. Tzn. jakmile se objeví viditelný dertit(za tuto větu budu možná mnohými kamenován, ale já to snesu). Odkalování tímto způsobem souvisí s mojí tezí co nejmenšího zasahování do akva. Další problémový téma je cirkulace vody v akva. Mám ze své praxe ověřeno, že přečerpání 4 násobku objemu akva za hodinu je tím dobrým standardem(tady si asi taky vysloužím nejeden odmítavý postoj). U mě v prezentaci je možné ověřit, že máým v akvárku ruduchu taky, ale nevadíme si a ona se vyskytuje pouze na místech s nadměrným pohybem vody, tzn, pouze na 3D pozadí, na nějž je vývod filtru nasměrován. Z výše uvedeného si lze dovodit, že řasy jsou a budou v každém akva(alespoň tak to chálu já), ovšem otázkou zůstává v jaké míře se s nima dokážeme smířit. Dalším bodem, jenž se velmi často uvádí jako jeden z možných spouštěcích mechanismů při tvorbě řas jsou tzv. akvaristovi návyky při krmení ryb. Opravdu, ale opravdu to chce bejt na sebe přísnej a rybky nepřekrmovat a určitě jednou týdně jim dopřávat půst. krmit klidně ve více dávkách, ale to co rybky nevyluxujou tak do půl minuty je špatně. A nepodstaným faktorem je světlo, neboli osvětlení akva. Velmi dobrou a levnou službu nadělají obyčejné zářivky třípásmovky. K intenzitě světla bych se vyjádřil asi tak, že držet se nějakých vzorečků tipu W/litr, bych viděl pouze jao velmi orientační. Každý akva je originál a jedinečnej svět a mnohdy nás velmi příjemně překvapí, že rostlina u níž jsou udávány ty či ony nároky na osvětlení buď jde v tzv."nevyhovujících podmínkách" a naopak. Rostlin není a nebude nikdy dost a jsou velmi, velmi důležitým pomocníkem v našem boji s řasami. Tak to by bylo asi tak všechno a laskavý čtenář ať promine mojí lehce rozvinutou myšlenku na toto nikdy nekončící téma. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 20:03 Žena Jitule [27] – Re: j0hny
Posílám Vám odkaz na stránku, která mi dost pomohla ...tedy, pomohla s identifikaci řas v AQ a i co bylo špatně ;-) . www.jsctech.co.uk/…

Když jsem udělala nějaký větší zásah v akváriu, např. přesazování a nebo umisťování kořene do akvária, tak se i mě objevili řasy. Nic tak velikého jako u Vás, ale bylo znát, že to rovnováhu akvária rozhodilo.

Tím že se zbarvila voda, se i změnil mechaniskus vody.

Já bych radila:
Každý týden odsát cca 1/6 vody a nahradit jí za novou odstátou. Udělat tak pravidelný malý průvan. Žádné veliké výkyvy.

Přidávat CO2 pravidelně a pravidelně svítit. 11h je fajn ;-) (koukala jsem na Vaše akvarium).

Na začátku řešení s řasami mi pomohlo dva dny nesvítit (akvarium bylo přikryté, aby na něj něšlo ani denní světlo). Rostlinky to vydržely a řasa se oslabila. Po té "tmě" jsem najela na CO2 a pravidelné svícení.

Než se zase rovnováha ustálila pomáhali mi s řasou Otíci (Otocinclus afinnis). U Vás ale máte na toto šnečky. Pořizovat si kvůli tomu další rybičky ne . Chce to čas a trpělivot. Řasu odstraňovat, třeba kartáčkem apod.. Rybičky krmit méně. Neříkám týrat hlady, ale na chvilinku je držet zkrátka :-) .

To jsou mé zkušenosti a postupy. Ale co člověk, to jiná praxe ;-) .

Nebojte se, ono se to zase srovná. Jen to chce trpělivost . :-)

Držím pěsti ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 18:35 Muž j0hny [86] – Re: Romant - dik za linky
Precital som ich pred 2 dnami uz asi desiaty krat, a rozhodne mudrejsi niesom. Bud som blby alebo slepy.
Edit: skor obidva. Testy na P/PO4 nemam, ostatne testy co mam su s presnostou asi dobre/asi zle - o nicom. Vravi sa ze dobry akvarista nepotrebuje testy aby problem vyriesil, ja sa nepovazujem uz ani za akvaristu, len za cloveka co krmi rybky, odkaluje, cisti, triedi plevel a meni vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 18:24 R Muž romant [27981] – Re: j0hny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 17:22 Muž j0hny [86]
Fotka k příspěvku Podarilo sa mi spravit par foto, mam ich v prezentacii v zlozke trable-riasy-problemy. Prikladam ukazku z odobranej vzorky ricie na hladine. Keby som vedel kde som stratil cocky z mikroskopu poskytol by som aj zvecsenie 200 a 400x... bohuzial.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2011 23:30 Muž j0hny [86]
JBL easy test 5in1, vysledky v predoslom prispevku. Ine testy nemam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2011 23:23 Muž j0hny [86]
Korene vlozene cca pred 2 tyzdnami. Pokusim sa este odmerat parametre vstupnej vody. Minutka...
Ale je to "papierikovy" nepresny test.
Edit: vysledky: NO3 cca 10, NO2- nemeratelne, GH 7-14, KH 6-10, pH 7,2-7,6
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2011 23:16 R Muž romant [27981] – Re: j0hny
Píšeš o kořenech, ty tam byli přidávaný nedávno? Pokud ano, tak bych je na nějakej čas vyndal. To, že se ze dna uvolnilo nějaký zásobní hnojivo by mohlo znamenat zvýšení hodnot hnojiva ve vodním sloupci. Parametry vstupní vody a ni vody v akva jak jsem pochopil, tak neznáš, nebo ano?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2011 23:04 Muž j0hny [86]
Este dodam, ze akvarko bez akychkolvek problemov fungovalo pol roka po cca mesacnom zabehnuti a ustaleni. Vymena vody posledny mesiac 1-2x do tyzdna cca tretina az polovica. Ostatne info v prezentacii, mozno nejake info chyba, ale keby nieco budem tu asi do rana.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2011 22:54 R Muž romant [27981] – Re: j0hny
Jak často a kolik vody měníš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2011 22:51 Muž j0hny [86]
Rozklikol som si vlakno "Řasy" a pri celodennom prehliadani tych 100 vlakien som sa medzi tisickami prispevkov stratil a uz mi dosli nervy a chut hladat ihlu v kope sena. Podarilo sa mi aspon naist foto haveti ktora sa dost podoba tomu co mi za par dni zamorilo cele akva, kazdy list, kazdu plochu akva a dekoracie, na dne to zatial nevidim. Nejde odsat, ani prstom zotriet, jedine s nechtom.
rybicky.net/k/forum/n/41134.jpg
Moze to byt nejaka ultrajemna ruducha ?
Uz mam pocit ze to preslo z akva aj na mna. S mojou psoriazou ma z toho stresu uz svrbi uplne cely clovek. Vlastne foto nemam, momentalne neni bohuzial cim odfotit.
Navine som si sam, ale ked si to tak premietnem, neviem cim zacat aby som to napravil.
Zacalo to pravdepodobne zanedbanim udrzby pred mesiacom, ale aj po vecsom zasahu a udrzbe sa vsetkemu darilo, tak som sa rozhodol doplnit akvarko dalsimi rybkami. Po nejakom case stupla hodnota no3 z nemeratelnej hodnoty na minimum zistitelne rychlym papierikovym testom (cca 10mg/l). Stale som nevidel ziadny problem vo fungovani a stabilite, tak som sa pustil do dalsieho zasahu, pridal som tvrde africke korene a hladajuc miesto pre ne premiestnil v substrate asi 3-4 kryptokoryny. Pred tymto zasahom som odkalil dno, s vyberanim rastlin sa z dna uvolnilo "startovacie hnojivo" bivoj a kopec bordelu z miest kde nebolo mozne po celu dobu dostatocne odkalovat dno. Doplnil som polovicu vody stratenu odkalovanim. Pockal som 2 dni kym bordel sadne na dno a znova odkalil. Odstranil som vsetku zozltnutu riciu a javsky mach spolu s cca stvrtinou levatiek a kruznikov cinskych, ktorym som pripisoval dierkovanie listov na kryptokorynach.
Rastlinky zacali vdaka zvisenej intenzite svetla (uvolnenim plavajuceho plevelu na hladine) vypustat mikrobublinky k hladine, zdalo sa ze rastlinkam sa dari, myslim si fajn. Potom vsak bublinkovanie rastlin prestalo tak som zacal viac krmit. Myslel som ze rastlinky spotrebovali vecsinu zivin a snazil som sa ich mnozstvo prostrednictvom krmiva/resp. rybiek nahradit.
Nedockavost ma prinutila instalovat CO2 reaktor pomocou "burciakoveho reaktora". Rastlinky zacali na druhy den zase vypustat k hladine mikrobublinky kyslika. Tak som sa potesil a nadalej podaval rybkam zvysene mnozstvo krmiva.
V tom kdesa vzali-tu sa vzali malinke chlpky na listoch velkych kryptokoryn, ktorym som zo zaciatku nepripisoval ziadnu hrozbu. Predvcerom som si vsimol aj zvecsenie objemu korienkov mikrosoria, bohuzial to vsak dnes vyzera na tie iste chlpky ako na listoch. Bohuzial dnes tie chlpy vidim uplne vsade, na kazdej ploche akvaria okrem dna. Napriek dnesnemu cisteniu stien akva a odkalovaniu (+vymena polovice vody), je to na stenach akvaria znova.
Neviem co dalej, mam strach ze cely obsah akvaria skonci v chlorovom kupeli a budem musiet zacat uplne od znova.
Precitanim fora som neskutocne zmeteny, narazil na rady typu: nasadit riasozrutov (rybky, slimaky) - chcem ale odstranit pricinu invazie. Dalej by som to videl nahradenim neznackovych trubic za trojpasmove osram, a zmeranim/kompenzovanim ci stabilizovanim stopovych prvkov (Fe,P/PO4,NH4) ako aj presnejsim zmeranim ostatnych hodnot (NO3,Ph,KH). Mam ale obmedzene financie, takze vsetky moznosti naraz su neuskutocnitelne.
Vopred dakujem za trpezlivost pri citani a pripadne uzitocne rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 23:14 Žena Kajka99 [229] – Re: grizly
ještě doplním - a častěji měnit vodu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 23:11 Muž grizly [145] – Re: peteradam
Je to řasa. Míňe krmit, přidat rychlerostoucí rostliny, např. růžkatec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 22:23 peteradam – riasa
Fotka k příspěvku poraďte,neviem čo je to zač a ako sa toho zbaviť?posielam foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 08:25 Muž kortezhugo [983] – Re: Joeali
no ak ide skutocne o rozsivku? tak si si odpovedal sam...
a "pár týdnů" je dobre "skratit" :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 08:13 Joeali – pomoc s rozsivkou
Fotka k příspěvku Zde detailnější fotka, omluvte kvalitu, je to focené mobilem.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2011 08:11 Joeali – pomoc s rozsivkou
Fotka k příspěvku Ahoj Chtěl bych, abyste mi poradili, jak se zbavit rozsivky v akvárku. Začala se mi vytvářet v akvárku, když jsem koupil novej filtr Atman CF 800. Filtr je ještě nezaběhnutý, funguje teprve 2 týdny. Nádrž mám 112l, ale vody je tam cca 92l. Osvětlení je 2x18W, ale za pár týdnů přibyde dalších 2x18W. Svítím od 8:00 do 20:00. Krmím denně, ale střídmě. Odkaluji každých 14 dní, u toho vyměním cca 1/2 vody. Mám 2 parmičky černopruhé, ale ty se toho ani nedotknou. Jinak začalo se to objevovat na Bacopě a přelézá to na Echinorody. Tak kdybyste mi teda poradili, jak se toho zbavit. Díky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 20:34 R Muž romant [27981] – Re: Sid
No, když se na to podívám tou optikou amatérů, tak bych měl opravdu s tou cirkulací něco udělat, ale zase pak bych o tu krasavici přišel a tak to měnit nebudu a nechám to tak. :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2011 20:29 Muž Sid [6629] - Rostliny – Re: romant
4násobek, to už je fofr. :-) Ale pořád málo na amatéry, co honí vodu až 10násobkem a ruduchy se ne a ne a nedaří. :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 20:20 R Muž romant [27981] – Re: Sid
Ne, to bych si nedovolil, já jí dopřávám 4 násobek objemu akva za hodinu a stejně je furt tak malinká. No, mám se ještě hodně co učit. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 20:13 Muž Sid [6629] - Rostliny – Re: romant
A čímpak že to na ní "proudíte" vodu, že je tak pěkná? :)
Neříkejte, že ji umíte takto "udělat" při normálním průtoku vody filtrem, tedy objem akva za 10-20 hodin! :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 20:05 R Muž romant [27981] – Re: stetinka
No, však jsem na tu svoji bochánkovku náležitě pyšnej. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 20:00 Žena stetinka [270] – Re: romant
no, tak já neleju a řasu mohu na výměnu nabídnout jen černou vousatou na starejch echináčích. Ale tyhle kopečky já neumím, to už je vysoká škola ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:53 R Muž romant [27981] – Re: Haimdol
A, že těch nepoučenejch akvaristů, kteří považují zázračný vodičky v líbivejch flaštičkách ale je. A vůbec nejhorší kombinace je, když se nečte a jenom leje a leje a leje a potom se ptají a ptají a ptají a přitom lejí a lejí. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:47 R Muž Silent [5949] – Re: romant
A co nepohnojí ryby musí pohnojit akvarista a pak je řas na rozdávání :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:45 R Muž romant [27981] – Re: stetinka
Neboj, provozuji zásandě akvária nemoderní a předpotopní metodou. Co si nepohnojí rybky samy to nemají. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:41 Žena stetinka [270] – Re: romant
hele, a budeš to množit, bych si pár košíčků objednala. Ale potřebuju doporučení, jak to hnojit. Doufám, že nemáš COčko, to bych nezvládla hmm hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:39 R Muž romant [27981] – Re: Haimdol
Jasně, to bych pak na ten svůj dotaz musel založit nový vlákno ve stylu "pomóc, řasa". smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:38 R Muž Silent [5949] – Re: romant
Hezká je, jen nesmí vlézt na kytky :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2011 19:37 R Muž romant [27981] – Re: Bob66
Já myslím, že po dnešním(a nejen dnešním) shlédnutím některých vláken emocema přímo nabitejch si zasloužíme trošku toho poctivýho černýho humoru. :) Ale hezká ta potvora je, to se jí musí nechat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:34 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: romant
Měl jsem zelenou, hnědou a stříbrnou ;-) Ale nejhezčí stříbrnou jsem viděl u Romyho, až jsem si skoro chtěl říct o sadičku :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:33 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Haimdol
No jo když jsem měl jen kořeny a akva bez kytek tak jsem byl rád že roste alespoň něco smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:32 R Muž romant [27981] – Re: Bob66
Ty vícebarevný varianty mě zatím moc nejdou, uvidíme, snad časem. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.02.2011 19:31 R Muž Silent [5949] – Re: Bob66
To jsme to dopracovali. Začínáme tu pomalu pět ódy na ruduchu smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:30 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: romant
Měl jsem ji na kořenech a hned ve třech barvách, a vypadalo to nádherně a přirozeně palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:28 R Muž romant [27981] – Re: Haimdol
A to je přesně ten důvod, proč jsem se na to ptal. Mám jí na pozadí u výtoku vody z filtru a je to opravdu krasavice dokorativní. Už jsem si připadal nějak méněcennej, že se mi nedařila pěstovat. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2011 19:22 R Muž Silent [5949] – Re: romant
Tak pokud se nestane kalamitní je svým způsobem na substrátu zajímavá :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2011 19:19 R Muž romant [27981] – Re: Yirka
Taková pěkná bochánková forma. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 19:19 R Muž Silent [5949]
Opravdu to vypadá na ruduchu.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [42] ...... 69 70

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79056x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1351-rasy?od=2051