Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řasy

 

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránku 70 Žádná další stránka   1  
Řasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2007 21:21 Sidonius – Řasa
Pravděpodobně sinice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2007 19:42 Muž isamik [180]
Právě změřené parametry vody pH 7,5°; „celkova tvrdost“ 10,5°dGH, alkalita 7°dKH
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2007 18:51 Muž isamik [180] – Opět dotaz co s řasou
Zdravím vás všechny, v mé nádrži se mi čím dál rozmáhá řasa, nehodlám tipovat co to je přesně za druh. Trochu popis akvária rybicky.net/nadrz.php… , osvětleno 20W DZ 827, akvárium bylo „znovu založeno“ zhruba před 14dny v podstatě sem vyměnil všechny rostliny, kromě anubiasu, vodu sem přechoval v barelu a filtr běžel mezitím v kýblu. Skoro nekrmím, tak jednou za 3 dny dam pul tablety JBL pro ancika. Druhým obyvatelem je Neritina natalensis ( zebra ). A teďka ten popis řasy: hnědá, dá se setřít rukou poměrně lehce, krom anubiasu se vyskytuje na všech rostlinách. Většinou jen po okrajích listů, případně na špičkách listů, po delším pozorovaní sem objevil, že na některých listech se malinko větví, ale není černá, ale bílá. Prosím o radu, případně co s tím. Odkazy jsem prostudoval, ale recept sem nenašel.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2006 10:12 Pedro – rasa
Souhlasim, ze prisavka thajska je na rasy lepsi nez ancistrus, ale potrebuje vetsi akvarium, alespon 100l...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2006 00:10 Bosi – řasy
Dovolila bych si tvrdit, že lepší rybka na řasy než ancistrus je přísavka thajská.....je to neuvěřitelný makačenko.....likviduje řasy ze všech ploch v akvárku.....a ještě mřenka nádherná, ale ta je dražší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2006 20:56 Tonda – řasobijec vs algovec
řasobijec bych dal jako prevenci zkus seru algovec mě pomohla a taky paví očka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2006 13:18 Toňas – řasy
Dobře moc díky za vyčerpávající rady,zkusim ten ŘASOBIJEC a pak podám výsledky díkyy a ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2006 23:29 agosti – řasy
Zkus nasadit Parmičky siamcké (Crossocheilus siamensis), řasy zlikvidují během týdne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   02.06.2006 21:06 zip12@seznam.cz – jak na řasy
Řasa mi sežrala skoro celé akvárium,nevěděl sem co s tím, na radu přítele sem zakoupil 2 krunyřovce-ancistrusy (pro přesnější představu mam 55l akv, ryb ted 10ks,rostlin spis min-zaslu foto kdyz budes chtit).Byla taková zeleně povlaková řasa, rostliny chcipaly a chcipaly a ancistrusy skoro bez vysledku.

1.MOZNOST-
(nezaruceny vysledek!!!)-uz me nebavilo se na to koukat, tak sem odkaloval kazdy tyden,ale nic, za 4dny vse pri starem.Pak me to prestalo bavit, tak sem se na to primo vys***.A hle, co se nestalo...V akváriu se začal hromadit amoniak.Ryby byly celkem ok, (koneckonců řasa taky produkuje kyslik),ale rasa za chvili prestala zvladat, najednou nepribyvala, chradla ,az sem rek ze du na ni a totalne sem to vycistil (v podstate odkalil ale tak abych sebral vekerou rasu co sla).Zaroven, kdyz sem videl ze to prestava rasa zvladat sem koupil přípravek ŘASOBIJEC od firmy Rataj, na přírodní bázi- žádná chemie!a tohle všechno- ancistrusy,rasobijec i amoniak - dokázalo řasu odklidit,řasobijec se dává prům. jednou za 10 dní podle litrů (10ml na 20lvody), pulitrovka stoji cca 130 korun a je to i prevence-fakt se to vyplatí!!!podporuje to zárověn rust rostlin.
Uz je to pres mesic a pul a ani naznak řasy!!!doufám že ancistrusy neumřou hlady.Pak sem vyházel zbytky rostlin, které nepřežily, pár jich přežilo, pár sem jich po týdnu dokoupil a zatim v poho, krása,pohoda...

2.MOZNOST
čistit to každý týden a doufat, že řasa konečně zmizí,plus koupit jinou zářivku, méně svítit (zkoušet,odstranit příčinu)- moc modrého světla, nebo prostě jenom moc světla může též způsobit přemnožení řasy.Nebo koupit nejakej turboclear do filtru, ale to ti moc nepomuze bych rek, tomu ja neverim...ani to nikdo moc nedoporucuje.

3.MOŽNOST:
Přípravek ALDOL, reaguje a ůčinkuje OKAMŽITĚ ale je to chemická sra*** a můžeš si tim poničit celou biologickou rovnováhu, a pak složitě vše napravovat.Doporučuji také jen v krajní nouzi!!!Ale vše je na tobě.


4.MOŽNOST:

-smaozrejme 1 moznost mohla byt jen nahoda- kdo vi,ale vyslo to.Dalsi mznost je drasticka, dat ryby jinam, vyhazet rostliny , vypustit vsechnu vodu , vse totalne kompletne umejt,nakoupit nove rostliny, novou napln filtru...pisek vyvarit..a znovu napustit- prakticky tnovu založit akvárium,a podávat uýž od začátku přípravek řasobijec.Ale tuhle možnost bych spíš nechal jako úplně poslední možnost.Je opravdu drastická.


DALŠÍ:pakliže máš hnědou řasu, zak ty sem se zbavil jedině znovuzaložením akvária a od té doby sem ji neviděl a pak ještě černá štětinková řasa např na anubiasech- na okrajích, ty se zbavíš tak, že odstřihneš poškozené listy a budeš doufat že rostlina přežije, tý se jinak nezbavíš (npo, možná že nějakou náhodou třba ju).


přeju ti mnoho zdaru při boji s řasou, je jen na tobě co vyzkoušíš, mě to málem odradilo, je to hnus, ale dostal sem druhou šanci a ted uz chci mit akvarium v byte pořád,,, a pořád bych kupoval další, jen kdybych na to měl čas i peníze...Tak mnoho zdaru!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2006 19:31 Toňas – ŘASY
Zdarec všichni,jak se mám zbavit řas?v akva mam 4 pancéřníčky,5 dáníí a 4 neonky,ale řas plno,není nato nějaký přípravek???díky
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 69 ...... [70]

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79063x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1351-rasy?od=3451