Jdu si pro radu, protože očividně někde něco dělám špatně.
Přikládám slíbenou fotografii a jako bonus ještě to, že samec začal stavět hnízdo, nejstarší samička má pěkné bříško a z krmení to není plus jí naskočily pruhy už svislé. Nebudu lhát že mě to dost překvapilo - přesněji jaká je to rychlost. Jen tedy nevím jestli se vytřou ve společenském nebo opravdu potřebují nádrž zvlášť?
Zdravím opět a na úvod chci ještě jednou poděkovat, situace se jeví o hodný kus lepší, je druhý den a většinou je vídáme všechny venku, takže díky rostlinkám opadlo dost napětí. Bohužel tady nejsem (znovu) jen kvůli tomu - zaprvé: dvě modré menší samice se s velkou oblibou schovávají do filtru - nevím jestli je to úplně nej skrýš i kvůli ploutvím, případně bych uvítala tip zda jim jde nějak zabránit, aby se dostávaly dovnitř - mě samotnou zatím napadla jen mřížka/síťka.
Ještě jednou díky. Bohužel neměli ani jednu plovoucí ani vzplývající momentálně, takže jsme osázeli prozatím alespoň tak viz.foto+bývalé pro srovnání. Tuším, že to nejspíš ještě nebude 100%, ale snad po přidání těch, co neměly se vyšplhá alespoň na 85-90%.
Děkuju, pro jistotu ještě přikládám celé foto akvária. Máme v něm deset rostlin s tím že jak nás instruovali se ty ještě rozrostou. Když to tedy vezmu načisto = víc rostlin by mohlo být řešením problémů + bychom na to konto stěhovali rozborky a ne bojovnice do jiného akvária.
Děkuju moc za odpověď, samec je v izolaci u tchána který je akvarista už x let. Reakce byla taková že holky do jedné vylezly a jsou zase v akváriu k vidění. Jen ta která má právě tu ploutev začala otevírat a hodně žábry na tu největší se kterou ale byly už v předchozím akváriu jak jsem zmínila - i proto jsme je vzaly že byly na sebe zvyklé. Nutno říct že tahle střední vcelku pěkně roste a když roztáhne ploutve tak se mi opravdu skoro jeví jako sameček, jen ještě hodně mladý. Pokud to tak je tak si říkám aby nezačal dělat časem nějakou neplechu a vše nezačalo na novo. Přikládám ještě fotky z dneška, tam už je vidět i o jaký kus ploutve přišla... nebo možná přišel. Zkoušeli jsme včera zrcadlo, ale tam žádná reakce nebyla - narozdíl od 100% samce, který se opravdu nafoukl jak jen mohl.

Zdravím všechny a prosím o radu - vcelku spěchá. Pořídili jsme s manželem akvárium, 80l. Je po obou bocích osázené rostlinami, zavedená filtrace, kořen + dvě kamenné skulptury pro skrýše. Pořídili jsme si tři samičky betty splendens, které byly dohromady v jednom akváriu ještě spolu s dalšími hejnovými rybkami. Tahle trojice je u nás už týden, od začátku bez problémů. Přikoupili jsme tedy ještě samce, jak bylo v plánu = 1kluk + 3 holky. Byl trochu divočejší první den co jsme je dali dohromady, ale pak všechno vypadalo vpořádku. Pořídili jsme tedy ještě 8 rozborek. Také vpořádku. Teď je to třetí den co máme všechny pohromadě a všimla jsrm si že jedna ze samiček má docela dost vykouslý střed ocasní ploutve. Velikostně/stářím se jedná o tu prostřední ze tří. Dnešní den samec všechny tři dost proháněl, skoro až agresivně. Už jsem tady na fóru četla pár příspěvků že všechno vpořádku a najednou po několik a dnech obrat i o 180° takže ač hádám že je zodpovědný samec tak to nemůžu tvrdit se 100% jistotou. Je pravda že už včera holky skoro nevylezly ze svých úkrytů - samec je venku alespoň 85% času - a po tom co jsem dnes viděla tak se jim ani nedivím. Samce se rozhodně zbavovat nechceme a nebudeme, uvažujeme o koupi samostatného akvária pro něj - pokud je to to správné řešení, proto budu ráda za každý názor lidi co mají zkušenosti. Napadlo mě vzhledem k faktu že zrovna tahle samička má dost krásné ploutve tak zda ji samec nemá za dalšího samce - když to by se snad projevilo hned. Přikládám fotografii dotyčné když byla ještě vpořádku, zda by to mohl být problém. Pokud tak je řešení jasné. Nebo je šance že šlo jen o "jednorázovou" neshodu? Dost nerada bych udělala něco špatně nebo zhoršila co je. Mockrát děkuju..
Může, ale většinou to nefunguje.Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68942x