Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 77 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2007 19:10 Žena Alena.sv [89] Re: Usine
A proč ne? coze
Např. v Mělníku je prodají bez problému.
;-) Nebo si je od tamtud objednej(z Vivária),pokud je neseženeš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2007 18:48 Usine Re: Martas
Pokud chceš jen samice tak máš asi smůlu, samotné ti je asi nikde neprodají, ale třeba nemám pravdu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2007 18:26 Žena Alena.sv [89] Re: Martas
A co MIGA ? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2007 18:04 martas – betty v Praze
Fotka k příspěvku Nevite nekdo kde se ted dneska nebo treba zitra daji sehnat samicky bett? Prosim pomozte. mam chudaka samecka bez samicek.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 14:59 Draceq Re: Markii
Zrcátko dělá divy palec Samci bojovnic se normálně chovají v malých samostatných akváriích, ale pokud možno tak, aby viděli na souseda - takže přiložit každý den tak na 15-20 minut ke sklu zrcátko je docela dobrý supl sousedů. Betta není žádná hejnová nebo skupinová ryba. Nesmíš si do nich projektovat nám vlastní potřeby sociálního kontaktu se svým druhem. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 10:04 Žena Markii [10]
Stejne se mi nelibi, ze vecina chova samce. Budou z nej mit tak maximalne leziciho samce se splihlyma ploutvema. Dela to hodne lidi. Nechapu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 17:23 Muž Sprachys [48] Re: Lucka
Betty okusujujou hlavne zavojnaty ryby, ktery jim muzou propominat jejich druh. A jak znamo 2 bettaci v jednom akvarku se nesnesou (myslim maly akva tak do 200-300l ve vetsim s dostatkem ukrytu si myslim ze se tak casto nepotkaj jestli vubec a mohli by byt v poho).
Topitko mu kup. Bez toho toho moc nevymyslis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 17:18 Lucka Re: Kuky
Už tam paví očka musím nechat, nemám je kam jinám dát. Pořád je chudáky prohání. Nevěděla jsem že gupky jsou paví oka. Nojo, neznalost. Ale taky se to naučím. Je to fakt, že je to jaksi chudé, ten mor koupím.
Jen se chci zeptat jak mám jinak ohřát vodu, když nemám ohřívátko? :( Ten teploměr nalepovací neměří. Asi jsem ho dala moc do rohu. Ale řekla bych že t je kolem 24°C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.06.2007 14:30 Kuky Re: LuXy
Luxy, chovám bojovnice dost dlouho , jen samce v 7 litrových nádrží a mám je překrásné a prospívají. Tyto akvárka mám bez filtrace. Jedem samec bojovnice tolik bordelu neudělá, co jedna mečovka. Odkaluji 1 za týden a akvárka mám čistá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 14:24 LuXy Re: Kuky
Ja som agresívny? coze To hádam nie ne Len ma štve keď kdekto rozdáva rady o ktorých nemá ani páru.
Bez filtrácie prežijú, ale v 300 litrovom holandskom akvárku (o vzduchovaní som nič nevravel to je ok.) A žeby sa závojnatka mala lepšie v 60l? Nehnevaj sa ale to nemôžeš myslieť vážne! Nejde o to ako plavajú ale kolko odpbadu zarobí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 14:20 Kuky Re: LuXy
Luxy, prosím Tebe nebuď agresivní. Máš doma 50 l akvárko ...s mečovkama...
Ano, 1 bojovnice nutně nepotřebuje filtraci ani vzduchování. Vzduchování jelikož je labirintka. Filtraci taky ne,když týdnně čistíš, a máš živé kytky,ideálně vodní mor,který vodu čistí. Taktéž můžeš chovat 1 samce bojovnice v 12 l akvárku. A akvárko může být krásně zarostlé a čisté. Jen to umět.
Závojnatky nejsou moc dobří plavci,takže 50 l což uvádím jako MINIMUM jim vyhovuje. Mně například prospívají lépe v 60l akvárku než v 300 l .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 14:11 LuXy Re: Kuky
Zase samozvaný expert. :-O Odkiaľ máš, že bojovnice nepotrebujú filtrovanie? Leda tak doma na ryžovom poli.
Nižšie píšeš, že akváriá začínajú od 40 l ale radiš dať bojovnicu do 12. coze A ten výpočet je dosť divný, síce výsledok odpovedajúci bežne "prerybnenému" akvárku.
A závojnatky v 50 l tak jednu nie "hejno" 4 kusov. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 14:04 Kuky Re: Lucka
Lucko, ty paví očka bych k té bojovnici nedávala. Myslim,že po nich půjde. Jinak akvárko máš slušné. Ideání na jednoho samečka bojovnice.
Ještě mu tam dej nějaké kytky na hladinu. Mají rádi "prales", stačí na volno hodit kousek vodního moru (kytka). Hlídej teplotu, nesmí dlohodobě klesnout pod 23 C. Filtr ani vzduchování bojovnice mít nemusí, ale musíš min. jednou za týden odkalit 30% a dolít odstátou.
Edit: Jestli,už máš vzduchovací motorek,tak si místo toho kamínku opravdu kup malinkatý molitanový filtřík.Je to jen umělá trubička s hadičkou a molitanovou houbičkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 13:31 Muž filipsi [1295] Re: Lucka
Lucko, nevidim tam filtr (nebo blbe vidim?). Jestli mas jen kaminek na vzduch, ten muzes dat klidne prys a misto nej elementkovy molitanovy filtr, napojit na ten vzduch ("pohaneny" vzduchem). Zalezitost 40kc?, tak nejak. Jinak to akvarko je vhodne aspon 2 tydny nechat jet bez ryb. Precti si nejake clanky o zakladani akva, treba tady nebo jinde, pro spokojenost rybicek je nutne cist a cist a cist, a poucit se, jinak ti pochcipaji, koupi, pochcipaji, a pak te to otravi a akva pujde do sklepa. Take osvetleni je nutne, atd, atd. Jsou dulezitejsi veci, nez jestli krmis tim nebo onim krmivem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 13:22 Lucka Re: Kuky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak jsem ráno sjela do Pet Centra a vrátila jim tu divokou závojnatku, žrala jak divá a šla po Bettě. Koupila jsem kamínky na dno, lávový kámen a dvě paví očka místo 6 neonek.
Kuky tvůj vzkaz jsem si přečetla až teď. :(
Zatím se nic neděje, Betta plave nahoře a kluci se prohánějí uprostřed a u dna, občas Betta za nima plave a honí je. Snad jim nebude chtít žrát ploutvičky. Snad se mi snesou.
Bohužel mi ta první prodavačka včera prodala balení Tetra AniMin. Což je pro závojnatky a tvrdila že i pro Betty. Ale jiná mi řekla že nééé. Že Bettu a paví oka tím krmit nemám. Moc tuku a ještě něco. Tak jsem koupila další krmení Tetra Min. Oujééé...co mám teď s tím pro Závojnatky dělat?
Přikládám foto. Vím že to není nic moc, ale je to moje naprosto první akvarium v životě. Jen si zdá trochu kalná voda, dala jsem tam ten modrý přípravek Agutan - vodní kondicioner, na plísně a aby se rybky zadaptovaly. Ale je to pořád takové divné. Nebo se mi to zdá?

Prosím kdyby měl někdo návrh jak to mám upravit, předělat, lépe rozmístit, sem s ním...díky :o)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 10:39 Kuky Re: Lucka
Bettu bych nechala klidně samotnou a do 12l k ni,už dala tak max.šneka. Ideální když si pořídíš,ještě jednu 12 l a dáš do ní taky jednoho beťáka a akvárka dáš vedle sebe,aby na sebe viděli. Betta není aktivní,když její zima. Jsou to teplomilné rybky. Jinak toho moc betty samci nenaplavou,většinou se drží u hladiny a hlídají hnízdo.
Závojnatky by se měli chovat min. v 50 l tak max.4 kusy. Závojnatka je hejnová,takže se nemá chovat sama bez svého druhu. Závojnatky jsou spíše studenomilné.
Nikdy nedej na řeči prodavaček v akvaristice. Vždy se něco o rybkách nejdříve přečti a až pak je kupuj.
Pro začátečníka je nejlepší a nejrychleší vodítko na počet "běžných nenáročných druhů"ryb v akvárku = 1 cm ryby na 1 l vody,přičemš 1 cm velikosti ryby v dospělosti na 10 l velikosti akvárka. Příklad. 1 plata max. velikost v dospělosti 6 cm = 6cm x 10 l = patří do min.60 l akvárka, 60 l : 6 cm = max 10 ks plat v 60 l akváriu. Pak se, samozřejmě přihlíží k filtraci, osázení akvária a ke každému druhu ryb jaký mají nárok na prostor= jaký jsou plavci atd. Např. betta vyroste těch 7 cm,ale cítí se spíše lépe v menší nádrži,ale je to spíše vyjímka. Většina běžných ryb mají raději větší nádrže. Např.neonky jsou velmi dobří plavci a do 12 l bych je nikdy nedala.
Někde by se,už mělo uzákonit a dávat prodavačům v akvaristice školení,že akvárium začíná,až tak od 40 l výše. Všechny nádrže pod 40 l,jsou učeny spíše jen jako karanténí, vytírací, na potěr či jen na některé druhy ryb,co vyžadují menší nádrže a těch je velmi málo. Deptá mě,že jsem v akvaristikách stále přítomna to mu,že začátečníkům cpou 15 l koule se závojnatkama a nebo mečovky do 20 l akvárka atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 03:39 Lucka Re: irča
Tak to jsem jsem zase já...kdybych zkusila Betta samec a 6 neonek do těch 12 l, šlo by to?? Prosím odpovězte mi někdo, chci zavolat do Pet Centra zda mi to vyymění, Betta je od závojnatky ožraná,myslela jsem že má hlad, tak jsem jim dala Tetra vločky, zlatá žrala o 106...Betta se jen povalovala u hladiny, je nějak apatická. Ani po nažrání jí závojnatka nedala pokoj, tak jsem je oddělila. Zlatou jsem nechala v akvarku, a Bettu chudáka dala do 5l lahve. Závojnatka je divoká, pořád rejdí v akvárku, Betta leží u dna...asi spí...když příjdu, vyjede nahoru. Nemůžu ani spát, jak je mi jich líto, jsem to hlupačka...jen 12l...a navíc jsem se dočetla že závojnatka takto malé aq. dost znečistí a potřebuje sama min. 15l...uááá....Poradíte co za rybičky k beťákovi?? A kolik?? DĚKUJI!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 23:11 irča Re: Lucka
Ahoj, možná by oběma stačilo velké akvárko a nějaká schovávačka pro bettku, než si zvykne a zotaví se po změně prostředí.
Musím tedy říct, že ta prodavačka je opravdu dobrá... tone
Moc se v rybkách nevyznám, ale je možné, že ta závojnatka časem hodně naroste (závojnatka čínská může mít i 20 cm), takže by to chtělo veliké akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 23:00 Lucka – Betta a Závojnatka
Ahoj, chtěla jsem poprosit o radu. Dneska jsme koupili prvně akvárko a dvě rybičky. Jsme naprostí začátečníci. Koupili jsme Bettu samečka a závojnatku. Betta je líná, plave si jakoby nic, zlatá rybka je dost čilá až agresivní, občas Bettu ožďobává. Nechali jsme si poradit od prodavačky, ale začínám mít obavy zda se k sobě hodí. Taky mě ujistila, že na tyto dvě ryby stačí 12l akvárko. Ale nyní si nejsem jistá ani tím. Co se hodí do tak malého akvárka? (krom křečka). Asi jsme udělali hloupost. Poradíte co teď? Dvě rybičky, 3 rostliny, kamínek na vzduch a ovzdušňovací zařízení(motrůek)+akvárko na 12l vyšlo na 1000,- Kč. Kdybych koupila ještě jedno akvárko jen na závojnatku a k Bette dala tak 5 neonek,šlo by to? Děkuji...škoda že mě nenapadlo se poradit před koupí :(((

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2007 20:51 irča Re: Vladi
To ty moje potvory se okusujou rovnoměrně, jak ženský, tak chlap mají zrasované ocásky :-|
Ale myslím, že se postupně uklidňují.
Ty patentky co je jimi krmím jsou jistě lepší než ocásky :-P
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2007 15:13 Vladi Re: Alena.sv
Takhle na sebe reagují jen Bojovnice - od toho mají ten název. V přírodě žijí samostatně a setkávají se jen na tření. Pak se samec stará o hnízdo a samice hlídá teritorium. Avšak ty rozměry jsou poněkud větší, než jim můžeme poskytnout v našich akváriích...
Ostatní labyrintky včetně čichavců jsou OK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2007 14:00 Žena Alena.sv [89] Re: markii
Hmmm,tak nevím jestli si to nemám rozmyslet.Jak je vidět dopadnout to může všelijak a oškubaného Beťáka bych opravdu nechtěla. :-(
Reagují tak na sebe jen Bojovnice,nebo to tak je u všech labirintek, např.čichavci? :-O ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2007 11:55 markii Re: Alena.sv
Máš-li jednoho samce a jednu samici, honi samic samici pres den a ona mu v noci kouše ploutve
Máš-li samce a víc samic tak samec přes den frajeří před holkama, ale nehoní se za jedinou takže je tak netrápí, a v noci se holky otravují navzájem a samce nechají být ;-).

PS: samice má před řitní ploutví močopohlavní bradavku(bílá jasná tečka, jako krupička)
měla jsem samici která vypadala jak samec ale měla tu bradavku a opravdu nebyl problém ačkoli mě prodavač odrazoval
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2007 10:19 fazola Re: Alena.sv
Já měl 1 samce a 3 samice a nakonec mi samice úplně zlikvidovaly samce... Ale můžeš mít štěstí :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2007 06:51 Žena Alena.sv [89] Re: neo
Do vytíračky dáš pár a jinak máš zvlášť samečka a v jiném akva samičky?
Díky za rady všem,takže radši dvě,že? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2007 20:53 neo Re: Alena.sv
Já s tím zkušenosti bohužel mám, dal jsem do tření celofán samičku a do rána byly kusy samcových ploutví na zemi, celej den ji bil a v noci mu to vrátila :-(
Kriplak: To je také dobré řešení ale může se stát že se samice budou napadat navzájem! Samec a samice mi společně zničili jednu samičku, od te doby davam do vytíračky jen pár!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2007 18:48 Muž Sprachys [48] Re: Alena.sv
S cichavcema byt muzou ;-) No problem. a samicek radsi porid vic.. Kdyz je jen jedna tak je mozny ze ji uterorizuje k smrti.. Ale kdyz budou 2 nebo 3 tak 1. samicky budou v presile 2. kdyz je bude terorizovat tak ne porad jednu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2007 18:44 Žena Alena.sv [89]
Chtěla jsem se zeptat:Chci svému Beťákovi koupit samičku,ale slyšela jsem,že spolu nemohou být v akvu trvale,protože se napadají.Máte s tím nějaké zkušenosti?
A ještě: mohou být Betty pohromadě s čichavcema? Do budoucna bych je také chtěla.Dík za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2007 15:53 Žena Mája [40] Re: Kachnitch
Betty žijí 2-3 roky. Byla jsem ráda, když se mi Betta dožila 2 a třičtvrtě roku :) Je to u nich podobně, jako např. u Cichlidek ramirezových ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2007 15:47 gjp0210 Re: Kachnitch
Uvádí se až 3roky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2007 14:27 Muž Miky [14] Re: Kachnitch
Já ji měl ve starým akva cca rok. Kupaval jsem ji velkou tzn. že už nevyrostla a těžko říct jak byla stará.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2007 13:41 Kachnitch – Jak dlouho žije betta?
Vsude je psano neco jineho a tak me zajimaji vase zkusenosti s bojovnicemi

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.04.2007 20:14 Verunka Re: Lori
Taky mám bojovnici, samečka i samičku...taky se mi prali, měli potrhaný všechny ploutve, ale pak to přestalo...je to něco jako namlouvání, prý...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2007 17:48 Žena Mája [40] Re: Lori
Joo, samičky se samečkama nemůžou být dlouho spolu, ty samce otrhají...teda...v hodně případech je tomu tak, no jak říká neo ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.04.2007 16:41 neo Re: Lori
Každý kdo je má jem má otrhané, když jsou mírnějčí nátury, tak u toho zustanou ale když jsou to takoví pitbulové jako mám já, tak nevím nevím.. vyhledávají souboje, a když dominantnější samec bude potkávat poraženého samce, myslím že by s nim pěkně zatočil hmm 2 sami - stejná nesmyslnost jako souboje betty splendens :-|

Jinak samice nechovejte se samcema trvale!!! orvou vám je časem, a do tření jen 1 samičku, samec se pak neumí zaměřit na jednu a tření je zbytečně dlouhé, nemuásí se ani podařit... dostatek ukrytu - 1 samička postačí X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2007 14:02 Lori
Tak já mám doma jednoho samečka beťáka v 6,5 litrovém akvárku a musím říct ž evřele doporučuju.Nepotřebuje jich ani víc,je krásný, hraje si jen s fotbalistů co sem mu tam dala :-D vždycky se semnou dívá na počítač na filmy smich ale dva bych si asi nedovolila koupit-max. fakt 2 samičky, ale jednu v žádném případě...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2007 22:22 Reeeniiik Re: Martina
Chce to dostatek úkrytů, aby se mohli navzájem schovávat... I to by mohlo předcházet vzájemnýmu napadání.. ;-) takže hodně rostlinek, nějaký ty jeskyňky z kamenů nebo kokos, kořeny... cokoliv.. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2007 20:49 Martina Re. Reeenik
Díky moc za rady. Jinak jsem pořizovala nejdřív samce, a pak samice (dvě). Už od začátku mi ta jedna připadala agresivní. Napadala tu druhou. Která z nich mu ale okousala ty ploutvičky, to netuším... No, snad si tedy na sebe zvyknou a neskončí to tragicky... :-( Doufám, že "beťákovi" ploutve zase dorostou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2007 18:15 Reeeniiik Re: Martina
Ahoj,
bojovnice především potřebují hodně úkrytů a rostlin, cítí se tak líp.. Pokud nemáš v akvárku dostatek živých rostlinek, což je základ, nediv se, že si ryby dávají na frak.

Já osobně samici Betty nemám, ale co sem se dočetla všude kolem, je dost možný, že samičky můžou být taky agresivní. Pořizovala jsi samce i samici najednou? To by na to taky mohlo mít vliv. Pokud jsi do akvárka jednu bettu přidala, musí si na sebe "zvyknout". ano Můj beťák taky nejdřív nemohl vystát nový paví očka, pořád je proháněl, ale po čase si zvykl a teď už si jich skoro nevšímá. :)
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2007 17:29 Martina
Je normální, aby samice Betty okusovala samečkovi ocas? Koukla jsem do akvárka a nestačila se divit. Sameček plaval jak zblázněnej a do jeho ocasu byla zakouslá samička... Chudák, má teď dost poničený ploutve. Musela to udělat několikrát, protože poprvé jsem si toho všimla ráno. Myslela jsem si, že s ním není něco v pořádku, mám ho teprve asi 14 dní, ale pak jsem si všimla, že to dělá samička. Poraďte prosím... :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.03.2007 20:37 Buri Re: Minotaure
To je celkem normalni reakce, ze beta po vlozeni ruky do nadrz zacne "okusovat" prst, ale jej to jen simrani (pokud nemate ruku jako kojenec). Me toto delaji i ostatni ryby, pokud mluvim o spolecenske male nadrzi, u vrubozubcu bych mel trosku obavu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.03.2007 20:34 neo Re: Minotaure
Když já strčím do akva ruku (jsou tam bettky vlastního odchovu), vrhnou se mi na ruku a začnou ji ozobávat. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.03.2007 20:08 Žena Mája [40] Re: Minotaure
Ahoj, no to určiiiitě není nemocná, betty jsou strašně flegmatické a tím strašně roztomilé... :)
Podle mě je to vyjímečné chování, které doufám oceňuješ ;-) Jen si dávej pozor, tak trochu při krmení z roku nedávej mu to nad hladinou, protože by vyskočil a trochu by tě "kousnul" trochu se Tě chytne tlamkou :) Betty jsou takové, ale nemají podle mě chybu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.03.2007 19:18 Minotaure – Pritulna Betta
Uz par mesicu mam samecka betty. A uz delsi dobu se chova... No, podle me na rybu docela podivne. Nechava se pohladit, krmit z ruky, vubec se neboji. Ostatni ryby se okamzite rozprchnou po akvariu, jakmile do nej strcim ruku, ale on plave klidne kolem, prohlizi si ji, klidne se o ni otre. Je to normalni? Nemyslim ze je nemocnej, zere, vypada nadherne, ma peknou barvu i ploutvicky. Chovaj se ostatni betty taky tak flegmaticky?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.03.2007 10:29 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Pepa
Mam ve spolecenskym 1 samecka 2 samicky, a video se trenim (teda to byl zacatek)
z posledniho treni prezily dve betty nejspis samecek a samicka...
Zadny zvlastni zachazeni nebylo, nechal sem to na nich.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.03.2007 18:47 Žena Rypka [12] Re: Matlala
No, hej, lenže tu práve ide o bettu splendens ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.03.2007 16:18 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Rypka
Kamoš ma taky 2 samce ale ve 112 (bleky tady na teto strance). Ale nma ty obyčejny nebojovny, tj. nebyjí se do krve ale jen na sebe ukazují žaberní střele.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.03.2007 16:13 Žena Rypka [12] Re: Pepa
To by ma fakt zaujímalo tí dvaja samci v nádrži. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.03.2007 08:36 Pepa
Mě se množení povedlo docela nahodou. V akvaristice jsem sehnal už skoro mrtvou samičku, která tam byla zapomenutá v jedné nádrži. Doma jsem si ji vykrmil a přidal do společného akvaria, kde mam dva pěkné samečky. Ty se za pár dní kolem samičky začali pěkně točit, tak jsem připravil vytírací nádrž. V 10 l akvárku jsem o 2° zvýšil teplotu (na 25°C) - voda z vodovodu. Dobrý je dno nechat úplně volné - měl sem tam říční oblázky mezi které pak některé jikry zapadly a sameček se k nim nemohl dostat. Nejdříve sem dal den předem samečka do nádrže, druhý den sem přidal samičku. Rychle začali "tancovat"¨, ale sameček se jaksi neměl k oplodňování a starání se o jikry, tak sem ho po pár hodinách vyměnil a skusil samečka druhého. Ten byl o mnoho úspěčšnější, Samičku si omotával spodní ploutví a všechny jikry se snažil dostat do hnízda na hladině (až na ty co spadly pod kamínky. Byl však trochu agresivní a samičku bohužel ukousal (druhý den zemřela). Pak sem odlovil i samečka, zavedl v druhém koutě pomalé vzduchování. Potěr jsem krmil žábronoškou a dobře prospíval. Odchoval sem asi 30 kousků.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.03.2007 16:18 To-Chu Re: Otravka
Tyrkysová je tyrkysová... Je to něco mezi modrou a zelenou.

Pokud chceš podle moderních standardů pro posuzovaní bojovnic Betta splendens rozlišovat různé odstíny modré jako tzv. Royal Blue a Steel Blue, tak v tom případě Royal je odstín nejtmavší, je sytě modrý. Steel Blue je barvy světlejší, šedší s matným leskem. Aby toho nebylo málo, tak dnes tu jsou i barvy metalické (Metallic Blue), z homozygotů těchto modrých odstínů byly následně vyšlechtěny barevné variety jako Copper. Tyto variety ale už mají vlastní výstavní třídy.

www.splendenspower.cz ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [77] 79

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 67622x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221-betta-splendens-chov-odchov?od=3801