Děkuji za odpověd, jsem ráda, že je nějaké alespon trošku nadějné řešení.
Ano, původně jsem měla za to, že stačí konzultace v akvaristice, v pravdě mě na internet napadlo podívat se až ve chcíli kdy byla rybka poněkud skleslá a bez zájmu. Nyní je v 30l akva (původně 2 litry), má tři samičky a pěkně se prohání navzájem, vypadají spokojené, na víkend jim dělám hladovku a krmím večer co sežerou během cca tří minut. Kytičky tam mají 4, zítra budu dokupovat ještě plovoucí, tak se snad neudusí. Rybku mám cca měsíc a samičky cca týden. Po vpuštění samiček Bettak neuvěřitelně ožil

Samičky byly původně s proužky (dohledala jsem, že značí emoce), nyní je pruhovaná jen jedna, další dvě nádherně vybarvené - klidné.
Chápu, že se zlobíte na tazatele, že neví to či ono a že rybičky narfvou do malé nádržky a že to neustále opakujete, ale ani já a pravděpodobně ani oni o tom, že to nesmí udělat nevěděli.
Naopak mne hodně překvapilo po prostudování této části fora, že co chovatel to jiný názor. Našla jsem i staré "mazáky" co měli na fotkách betky v 1,5 litrů velkých nádržkách, ale uměli tomu dát "fazonu" a nikdo je nekritizoval. Někdo píše filtr ano, někdo filtr ne, někdo vzduchování - k čemu?!, někdo vzduchování ano, někdo píše tenhle písek, někdo píše tamten písek, někdo píše velké akva, někdo píše malé akva a jak si z toho pak máme my začátečníci vybrat... Nedej bože, když nám pak ještě akvarista řekne ona je Betta za to dvoulitrové akvárko vděčná a když jí dáte rostlinu, bude vrnět blahem, já to nemyslím špatně a v pravdě jsem vděčná, že jsem na toto forum narazila a mohu z něj sosat informace, jen mě mrzí přístup některých lidí, kteří píšou, že dle jejich názoru je přesně to co píšou jediné a nejlepší řešení a podají to s takovou ironií a posměchem, že bych vylítla z kůže.
Další co mě zaráží je věčná informace - rybky do nového akva pomálu a až po měsíci, docela by mě zajímalo kolik lidí odsud své první akvárko osadilo až po měsíci, myslím, že cca 20%. A trofnu si tvrdit, že s druhým akvariem se situace sice zlepšila, ale stejně minimálně 50% lidí osadilo akvo rybkami dříve než za zméněný ideální měsíc. A ti co se jim povedlo rybky naházet do akva dříve než měli jako by se to báli říct, protože se na něj sletí hejno supů... Jo, mam doma 4 rybky jo akvarko stoprocentně zaběhnuté neni, jo chci s tím něco dělat a dělam a děkuji všem co i přes tenhle AKVARISTICKÝ FAUX PAS a nepříliš zdařilý vstup do Vaší obrovské komunity snaží pomoci