Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 55 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2010 14:52 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Stene
Z těch fotek jde poznat prd. Ale CT to asi nebude, spíš bych tipl HM nebo CV.
K tomu krmivu: proč proboha do něj cpeš jen tyhle sr.....? To je jako by tě někdo krmil jen rohlíkem. Divím se že ještě žije.
Už jsem to tu psal několikrát, betta potřebují kvalitní stravu, když ne živou, tak mraženou. A tyhle předražený granulky mu dávej jen sem tam jako doplněk stravy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2010 11:56 JagerMaister Re: Stene
Tak keď sa mu to tak trhá a potom sa to zrastie, tak je chyba niekde inde. Možno krmivo, aj môjmu samcovi sa to časom stane. Ale má plutvy otrhané preto lebo sa sem tam pobyje zo samičkami a potom to zrastie. Ale ty máš tam len ancitrusa zvlástne coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2010 11:48 Stene Re: JagerMaister
A když je má pár dní zacelené a hezké a občas se to takto roztrhne, to znamená, že je to ta chovatelská verze? : )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2010 19:32 JagerMaister Re: Stene
Naparujú znamená že rozťahujú plutvy a predvádzajú sa ;-) Ale mne sa zdá že tie plutvy otrhané nemá a že je to taká chovatelská forma asi crowntaill ja mám takú samičku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2010 19:29 Stene Re: Semtex
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku A co znamená, když se naparují? Myslíte, že to hodně ovlivní jídlo? Mám jenom TetraBetta..

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2010 18:56 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Stene
Nemyslím si že je to vzájemně se napadajícíma rybama.
Tohle se samcům bojovnic stává, hlavně když se moc naparují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2010 18:52 Stene – Porthané ploutvičky betty
Ahoj, mám v mém mini akváriu bojovnici pestrou a ancistruse.. Vipadají vcelku spokojeně, ale na bojovnici je občas vidět roztržené ploutvička, která za 2 dny doroste. Je možné, že se nemají rády a útočí na sebe tyhle 2 ryby?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2010 19:21 Muž Sewer [99] Re: kvoro
Odkaluj jako vždy, jen opatrněji, ale předpokládám, že ve 250ti litrech nemáš jen ty 3 bojovnice, ale i další ryby. Takže jestli chceš odchovat mladé, kup si 30ti litrové akvárko a dej do něj vodu z tý 250ky.
Tak půlku a dolej čistou. On si tam postaví hnízdo znovu a nebudou je rušit ostatní ryby.
Jemná filtrace a jemné vzduchování pro potěr je samozřejmostí. Potěru se labyrint začíná tvořit až okolo 4.týdne a do té doby přijímají kyslík jen žábrami... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2010 11:31 kvoro
Pred dvoma dňami som kúpil samca a dve samice bojovnice pestrej. Samec mi už v 250L akva robí hniezdo. Lenže ja chcem dnes čistiť akvárko. Ako to mám urobiť abo som mu to hniezdo nezničil? X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2010 20:31 Majda Re: JagerMaister
Zkus ji koupit krmivo Tetra betta od Tetry,na vybarvení a růst ploutviček je to super.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2010 12:10 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: JagerMaister
Ona doroste snad vždy, čím je ryba mladší tím líp, ale nemusí být v původních barvách, ale jen průhledná, bezbarvá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2010 11:54 Muž RadioactiWe [193] - LabyrintkyRe: JagerMaister
Hlavne udržuj hygienu na čo najvyššej úrovni a uvidíš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2010 10:31 JagerMaister Re: katterinecka
Ona má na konci taký malý pahýl. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2010 10:29 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: JagerMaister
Pokud chybí celá, tak už asi ne. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2010 10:26 JagerMaister – Betta
Ahoj, včera som si kúpil samičku DRAGON betty. Dnes som si všimol že jej chýba prsná plutva. Dorastie jej nová plutva? Za rady THX. ano

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2010 20:13 Muž jajaapaja [174] Re: Kastyn
Jak dlouho? Samotné tření pokud se začnou třít hned není dlouhé. Potom sameček hlídá malé v hnízdě. To už trvá déle než ti prckové vyrostou. Stačí po rozplavání přidat ze začátku jemné vzduchování, než začnou mrňouskové dýchat vzduch. Vodu měnit nemusíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2010 20:05 Žena Kastyn [0] Re: jajaapaja
A jak dlouho to trvá? Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2010 20:01 Muž jajaapaja [174] Re: Kastyn
Po dobu tření není potřeba měnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2010 19:51 Žena Kastyn [0]
Měla bych dotaz: Pořídila jsem si samečka Betty. Jak se postupuje, když si začne stavět pěnové hnízdečko s výměnou vody? Poměrně často měním vodu a kdyby postavil hnízdečko u hladiny, tak se přece při výměně vody zničí. Děkuji za odpověď hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2010 19:09 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Raider
Když se podíváte na mojí prezentaci Bettaria rybicky.net/nadrze/7104
Tak si můžete všimnout, že ti samci na sebe vidí neustále.
Ale není pravda, že by se pořád na sebe naparovali, když se jednomu nechce, tak si jde po svém, třeba odpočívat.
Ale většinou samci se v Bettariu neohřejí, málo kdy dýl jak měsíc. Poptávka je velká, a fotky co jsem tam dal nedávno, už z poloviny neplatí, jsou prodaní.

Pro ty co tu rozumují, že se sameček unaví a může uhynout, tak ať raději píši o tom, co mají opravdu odzkoušené, nebo odpozorované, potom jen šíří fámy. tone
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2010 18:21 Muž RadioactiWe [193] - LabyrintkyRe: Raider
Nuž vtedy som nemal inú možnosť než učiť sa na vlastných chybách hmm ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2010 16:31 Raider Re: RadioactiWe
To není dobrý...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2010 10:06 Muž RadioactiWe [193] - LabyrintkyRe: Raider
Mal som :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2010 08:59 Raider Re: RadioactiWe
Ty máš boijovnice a závojnatky v jednom AQ??? tone
Bojovnice voda by měla být kolem 25 až 27 stupnu
A závojnatka kolem 18 max 20 tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2010 08:55 Muž RadioactiWe [193] - LabyrintkyRe: Raider
Kedysi som mal beťáka v akvárku na ktorého bočnici bolo permanentne zrkadlo. Po vpustení sa pred ním nadrapoval, ale po chvíli ho to prešlo a vôbec si to nevšímal. Zato si cez noc stihol všimnúť závojnatku :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2010 08:45 Raider Re: Bartolomiu
Já mu dávám zrcátko jen tak přes sklo. V AQ ho nenechávej, protože se unaví a umře. :-| Já mám beťáka a 3 samice. Ty se mu nabízejí a s ním to ani nehne.
Ale slyšel jsem už i o tom že samičky samečka trhají ale to jen v malých akvárijí :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2010 08:43 Muž Yirka [9196] Re: Bartolomiu
Přesně tak, zrcátko se přikládá pouze omezený čas. Při trvalém imponování by se rybka příliš vysilovala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2010 08:36 Muž Bartolomiu [17] – zrcátko
A jak to děláte se zrcátkem pro betku? Já jim ho tam nalepil a sameček se od něj vůbec nechtěl hnout cca 14hodin. Mám mu ho dávat třeba jenom na 3-4 hoďky deně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2010 19:51 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Bartolomiu
Dvě bojující samičky není nic neobvyklého. Jedny se mi taky poprali. Tak šli hned od sebe.

Pokud nějaká samička napadá druhou, tak jí odlovte na den, dva a pak jí dejte z5. Někdy to pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2010 15:29 Naruto1992 Re: Bartolomiu
Ja mam ten isty problem. Tiez sa mi samicky zacali "mlatit". Tiez som si kupil 2x samice a 1x samca. Vtedy mi samec obhanal oby dve samice takze boli vzdy schovane. Asi po mesiaci mi samec vyskocil z akvaria cez malu medzeru. Potom obhanala vacsia samica mensiu po case sa skamaratili a teraz to zacalo zase. Mala samicka uz ma cele plutvy znicene. Preto som ju neska prelovil do druheho akvaria.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2010 14:16 Muž Bartolomiu [17] Re: Snowy
Už se trošku uklidnily. Akorád mě mrzí jak si doškubaly ploutve potvory (žensky no) :) . A sameček byl opravdu BYL nádhernej. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2010 14:08 Žena Snowy [25] Re: Bartolomiu
I některé samičky bojovnic bývají bojovnice, samice nerovná se automaticky puťka. ;-) Buď se pošťuchují mezi sebou, ale jsou i takové, co vládnou samcům.
Hlídala bych jen, aby se nezranily, jinak si myslím, že až si to holky mezi sebou "vyříkají", bude klid. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2010 13:02 Muž Bartolomiu [17] Re: O.Tom
No snad se nějak skamarádí. Teď jsou každá v jiném rohu, ale naštěstí na ostatní rybky neútočí. Zatím :-) Asi počkám pár dní. Akorát mě zarazilo že si jdou po krku 2 samice. pročítal jsem si tu příspěvky než jsem je koupil a nikde sem tam nic takového nepostřehl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.06.2010 12:52 Muž O.Tom [439] Re: Bartolomiu
Co beta to jina povaha :) jsou bety co si pomalu ani malych krevetek nevsimnou a mam betu co mi zrala ancitrusy kdyz se ji vesli do tlamy. Mel jsem 1x samce 2x samici, jedna samice porad plavala u samce a nabizela se kdyz stavel hnizdo, ale on porad prohanel tu druhou. Kdyz samec umrel, daly se dohromady ty dve, jsou porad spolu, kdyz dam jednu do sitky, obe zblednou a plavou usebe u steny sitky, kazda na jedne strane. Koupil jsem jim samce a vubec se snim "nekamaradi" :) Mozna je jeste mlady, jeste se nepokusil o prvni bublinu na stavbu hnizda :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2010 12:34 Muž Bartolomiu [17] – Nové Bety
Čuzte děcka,
mám takovej dotázek. Asi před hoďkou jsem si koupil 3 Bety 1 samce a 2 semice. Sameček nádhernej krásny ploutve. A než jsem dojel domů cca 20min., tak se mi dorvali jako psi a semeček je oškubanej jako slepice. sad tak jsem je radši hned pustil do akvária aby měly prostor. Sameček se okamžitě skoval, ale ty 2 samice do seme pořád jedou. coze Je to vůbec možny, aby na sebe útočily 2 samice?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2010 19:19 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Honza
V podstatě máme, nebo měli jsme vše jak máš ty, až na ty pestřence. A nikdy nebyl problém....
Bojovnice jsou individualní a každá má svoji osobnost. Jsou jako lidi. Některé mírumilovné, jiné ostýchavé, drzé a... a .... a jiné agresívní a jsou schopny třeba toho co popisuješ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2010 19:07 Honza Re: grego
V tu dobu jsem měl jen dania, paví oko (jedno) 3 sumečky neonky a pestřence.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2010 11:49 Muž grego [1] Re: Hoza
Pravdepodobne sa k sebe rybky nehodia, napíš aké máš ostatná rybičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2010 10:07 Hoza
Ahoj. Mám jednu otázku. Proč mi samce hned po deseti minutách ožraly ostatní ryby? Táta říkal, že si tam udělá pořádek. Ale vždycky, když mam beťáka tak ho tak ožerou (ostatní ryby), že je poloviční.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 13:42 Muž MichalS [1] - Raci, krabi, krevetkyRe: betta
Ahoj. Pokiaľ chceš niečo také ako poslal Smatts, tak to bude zrejme treba čistič častejšie (kal na dne, nespotrebované krmivo...). Ale ak chceš skôr tri malé akvárka kde v každom bude jedna betta a budú dobre zarastené rastlinkami, tak to až také časté nebude (až na odkalovanie a výmenu časti vody). Podľa mňa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 13:17 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: betta
Jj, špiní se hodně rychle. Je třeba často odsávat dno a měnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 13:09 betta Re: Sm@tts
Ještě sem se chtěla zeptat, jaké máte zkušenosti z malým akvarkem? Voda se asi hodně špiní..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2010 12:14 Muž Sm@tts [7] - CichlidyRe: betta
www.splendenspower.cz/… snad to pomůže :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2010 11:57 betta – bettárko
Ahoj. Viděla jsem že existuje akva pro tři betty. Je tam nějaká technika? filtr? Sou tyto akvárka vhodná? děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2010 18:59 Žena basa1313 [18] - ParmičkyRe: pardalin
Bojovnice sa mozu utopit. Preto sa pise k labyrintkam ze potrebuju volny pristup k hladine. A ze pozor na slepu hladinu... Teta mala bojovnicu ktora sa akosi zasekla v dekoracii a ta sa utopila. Takze pozor na to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2010 16:58 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: katterinecka
Taky tu knížku mám.

Ale je to jak pan Zukal píše "asi". Já si všiml, že bojovnicím se labyrint začíná tvořit už ve 3-tím týdnu. Je to pěkně vidět. Malá rybka připluje k hladině, lokne vzduch a pak po chvilce vypustí 2,3-4 bublinky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2010 16:42 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: katterinecka
Ještě lepší je filtrování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2010 16:32 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: NASREDDIN
Spíš tam bylo napsaný, že se má potěru vzduchovat. To sem četla já. A dávalo by to větší smysl. Proč by se potěr, který nepoužívá labyrint, potřeboval nadechovat u hladiny? :-)
Rudolf Zukal-Akvarijní ryby: Do stáří 4 týdnů přijímá potěr kyslík žábrami přímo z vody, proto se doporučuje v té době velmi jemně vzduchovat vodu v nádržce. Po 4 týdnech se potěru začíná vytvářet přídatné dýchací ústrojí - labirint. Je to pěkně stará knížka, z roku 1968 :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2010 16:25 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: NASREDDIN
Tak tohle taky není pravda.

Nízká hladina je tam jen z toho důvodu, aby se rybí larvy před rozplaváním rychle dostali z5 do pěnového hnízda na hladině, pokud z něj vypadnou. Aby se zbytečně cestováním nevysilovali.
Po rozplavání se je naopak lepší hladinu zvednout do normálu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2010 16:21 Muž NASREDDIN [1384] Re: pardalin
I ryba se může utopit.
Např. při odchovu potěru bojovnic je doporučováno udržovat nízkou hladinu, jelikož zpočátku k dýchání používá žábry a teprve poté se jim vytvoří labyrint a potěr by se nestihl vynořit a nadechnout. Ovšem kdy a v které knize jsem to četl si už nevzpomenu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [55] ...... 79 80

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68133x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221-betta-splendens-chov-odchov?od=2701