Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 19 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2015 06:46 Muž beermajkl [3] Re: jozkablack
Ahoj,je 10l ale dnes budu mít 30l a samičky jsem oddělil,přemýšlím koho tam dát dřív do nového,jestli samce nebo samičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2015 13:34 Muž jozkablack [0] Re: majklbeer
Jak velké je akvárko?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2015 08:46 Muž beermajkl [3] – agresivita samce
Zdravím, mám společně samce a samičku. Včera jsem je poprve krmil nitěnkama a od té doby, co se přiblížím k akváriu samec prohání samičku jak šílenej. Mám strach aby ji neuhnal, před krmením živou potravou byl celkem mírnej. Můžete mi poradit? Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2015 21:27 vlkvlk Re: Barakainus
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku děkuji za reakci, právě toho se obávám. sice mám malý difuzor který roztříští bubliny co2 na hodně drobný bublinky které než doputují k hladině tak jsou miniaturní , ale celé se do vody nerozpustí. proto to také zvážím než pořídím bettku, aqua se zatím zajíždí , je tam hotový prales ;-) tak co2 pouštím o 106 :-D . ale mám objednaný nový akvária, takže budu ještě předělávat. pod rampou budou dvě akvaria cca 15-16 litrů každé (jsou objednané) ,na dva samce betty ano

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.03.2015 19:42 Muž jiri609 [91] Re: ondralomnice - Beta
K tématu Beta - za videem jsou diskusní příspěvky, doporučuji je opalcovat, snad si to ČT prohlídne a uvědomí....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2015 19:27 R Muž romant [28001] Re: vlkvlk
Jeden ancák nadělá slušně odpadu, natož tři, i když malý a to se beťákovi, jakožto milovníkovi čistý vody, dobrých podmínek, rozhodně nebude zamlouvat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2015 19:24 vlkvlk Re: romant
Z tvého příspěvku usuzuji že to tedy problém bude , (tak dám na radu a než donesu bettku tak je přestěhuji ke známému ;-) Alespoň bude mít radost z nových obyvatel ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2015 19:13 R Muž romant [28001] Re: vlkvlk
Tak je daruj. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2015 19:12 vlkvlk Re: ondralomnice
Tak takhle to mít nebudu. Chci aby se cítili dobře a aby prospívaly. Proto také sháním informace kde se dá než se do něčeho pustím. Mám připravené akvárium 25L s krycím sklem, biofiltr (bublák), živé rostliny , topení. Čekám až se trochu zaběhne a poporostou rostliny. Momentální osazenstvo 3x malý ancistrus, a chtěl bych 1x samec betty a když mu budu chtít pořídit samici tak rovnou i s větším akváriem. Ty ancistrusi pokud to bude špatné tak mám možnost je darovat známému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2015 19:01 Muž klepáčovi [2] Re: ondralomnice
Dezinfekce, chemie, ziva rostlina = potřebujeme filtr...mam dost
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.03.2015 18:03 Muž ondralomnice [81]
Pokud chcete vědět jak se to dělat nemá tak www.ceskatelevize.cz/… bojovnice pestrá cca.37m.30s slečna je volako málo informovaná rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2015 13:52 vlkvlk Re: LiborSprysl
Takže dubový list stačí , jelikož náklady jsou nulové... potlesk Předpokládám že množství listu do akva je podobné jako u listu z mandlovníku. Jen mě napadá zda ty dubové nebudou jinak ovlivňovat kvalitu vody. Aby třeba víc nesnižovaly PH atd. Než je tomu u dražší varianty z mandlovníku.
Děkuji ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2015 13:50 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: vlkvlk
Me se to stalo, takze bettu v male akva s co2 a s plnym zakrytim bych uz nedaval. Ona se neotravi hned, ale postupne chradne az chcipne (nekolik tydnu). Bohuzel mi to nedoslo vcas, ze to muze byt tim co2. co2 je tezsi nez vzduch a tak se drzi u hladiny.
Pokud ho nepoustis hodne a nebo se poradne rozpousti ve vode, muze to byt v pohode, coz bohuzel u me nebylo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2015 13:28 Muž LiborSprysl [9015] Re: vlkvlk
Obě tvrzení jsou pravdivá... :-P ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2015 13:26 vlkvlk Re: Legionix
Děkuji za odpověď, ještě jsem se dočetl že je výborné sehnat listy mandlovníku pro blahodárný vliv na rybky a přidávat je do aquva. Cca 1ks/100l vody. A jinde jsem se dočetl že stačí dubový listy že to má podobné účinky jako listy mandlovníku, co je na tom pravdy? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2015 11:10 Muž Legioix [574] Re: vlkvlk
Z CO2 pod krycím sklem neměj obavy. Vždy je tam nějaká ta škvírka (vede tam kabel, hadice, atd.) kudy vzduch nad hladinou cirkuluje. Nikdy to není hermeticky utěsněno, takže směle do toho pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 16:15 vlkvlk Re: romant
Má obava spočívá v tom aby se nehromadilo co2 pod krycím sklem a následně se bettky neotrávily (což bych opravdu nerad). Chtěl bych jim dopřát tzv. džungli. Pokud by se dospělo k názoru že by to problém byl tak bych volil buď méně náročné rostliny nebo úplně jiný druh ryb. Chtěl bych akvárium lahodící na pohled, nechtěl bych aby mi tam skomírali rostliny a už vůbec né rybky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 15:59 R Muž romant [28001] Re: vlkvlk
Když se ti bude hladina lehce čeřit, tak bych v tom neviděl žádnej problém. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 14:44 vlkvlk – bettka a co2
Zdravím vás přátelé. :-) Po delší odmlce jsem se vrátil k aquva (jelikož už jsem to nemohl vydržet) jelikož se mi zamlouvají rostlinná akvária a uvažuji o bettkách tak mě zajímají vaše zkušenosti, následky, důsledky, podněty atd. při přidávání co2 kvůli rostlinám a při osazenstvu akvária s Bettkama. Protože akvárium musí být zakryté a rybky se nadechují ze vzduchu nad hladinou kam se uvolňuje co2 z vody, tak aby se neotrávily. Dám na vaše rady zkušenějších, pokud by to byl pro ně problém tak to nebudu hrotit (je přeci tolik rozmanitých a krásných druhů rybek ;-) )

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.02.2015 18:28 Žena Turbínka [2558] Re: Andrea Kytová
V kondici rozhodně nevypadá a nejmladší asi už taky nebude. Navíc ty podmínky, ve kterých ho máš. V takovém plivátku bez rostlin se betta nikdy nebude cítit dobře. Jak bych viděla tvůj následující postup - denně mu v tomhle měň 1/2 vody. Sežeň akvárko 15-20 l a krycí sklo, filtr být nemusí, ale hodně ti usnadní práci (nebudeš muset měnit vodu denně či ob den, ale jen týdně), sežeň 25 W topítko a hezky si jej hýčkej o teplotě alespoň 26 °C. Nádrž osázej rostlinami, nezapomínej na plovoucí. V rukou začátečníka jsou tyhle vodní "baňky" smrtelnou zbraní pro rybu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2015 18:12 Andrea Kytová Re: Turbínka
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2015 18:00 Žena Turbínka [2558] Re: Andrea Kytová
S pěnovým hnízdem nic nedělej, to neškodí :-) Ohledně toho "nafouknutí" zkus sem dát nějakou kloudnou fotku, tam by už problém býti mohl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2015 17:41 Andrea Kytová – betta bez samce
Dobrý den,
koupila jsem si bettu a po týdnu se objevilo v rohu pěnové hnízdo a betta mi přijde v přední části těla nafouklejší, nevíte někdo co mám dělat ? předem děkuji za odpoveď. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 23:17 Muž Legioix [574] Re: JoKa
Tak dá, ale to potom není tak rovný. Dá se to řezat i přímočarkou s plátkem na kov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 23:07 JoKa Re: Daniel
Palec pro Jiřího, ale pilkou na železo se to dá zmáknout "na koleni" a bez nákladů... A nepotřebuješ ani tu pilku, stačí ti ten plátek z ní a dobré pracovní rukavice... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 22:27 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Daniel
Plexi Ti v mnoha firmach narezou laserem, neni to buhvi jak drahe, je to presne, a jeste ho nemusis shanet. Pokud bys chtel plexi obrabet sam, pozor, je extrudovane a nebo lite. Extrudovane je levnejsi, ale desne rado pri obrabeni praska.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 21:57 Muž Legioix [574] Re: Daniel
Plexi se dá dobře a rychle řezat třeba pilkou na železo. A nebo i na jemné cirkulárce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 21:38 Muž Daniel [2] - LabyrintkyRe: JoKa
Uff a ako by som rezal plexisklo (na mieru), nie som technický tip :-D niečo menej náročné ?? keby som narezal sklo a prilepil ho o seba silikónom ?? ...len to zas bude na figu údržba hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 21:29 JoKa Re: Daniel
Něco podobného mám udělané z plexiskla...
Je dobré, aby to bylo průhledné a nikoli modré a neprůhledné, jako je to na fotce...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 21:25 Muž Daniel [2] - Labyrintky
Fotka k příspěvku Zdravím, chcel by som si založiť prietokové akvárium ktoré môžete vid. na obrázku. Chcel by som sa spýtať a poradiť z akého materiálu (dostupného) by ste mi odporučili spraviť prepážky (priehradky).
DIK.

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 17:00 Muž MythiQ [-4] Re: Dzuda
Jasně, kldině i do neprůhlednýho, ony se nepotřebují kochat tím, co se děje venku. 8 ks co má už 2 cm, to by v kýblu přežít mohly, pro ně je nejdůležitější udržet jim teplo a jak píšeš filtr - vzduchování, ty máš doma bublifuk že (něco takovýho) - www.splendenspower.cz/…. Pokud ano, tak ho nevypínej a dej jim ho do kýblu a potom ho hlavně přesun do nově založeného akvária, žijí ti v něm nějaké bakterie, které napomáhají čistit vodu, ale je nutné, aby pořád běžel. Jinak ty bakterie umřou. A vlastně ani nevím, jak velké akvárko máš a tak. Bylo by dobré si tu udělat prezentaci nádrže.

Každopádně, pokud to chceš předělat zkus to, pokud je dáš do 2 dny předělaného akvárka, budeš riskovat, je možné, že se ti to nepodaří a umřou ti. Je možné, že to zvládnou, záleží, jak se ti následné podaří udržet kvalitu vody. Hlavně zkus zachránit co nejvíc vody z toho starého akvárka a ten filtr, tu starou vodu potom dolej do toho akva s novým dnem a kytkama a tak, taky tím trochu pomůžeš.

Na druhou stranu, betty nejsou žádný extra choulostivý rybky, zvládnou toho docela hodně a 2 cm velká ryba už je dost stará, aby bojovala. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 16:42 Dzuda Re: MythiQ
To je můžu dát i do kýble (neprůhlednýho)? Dala bych jim tam i to topítko, ale asi ne filtr - vzduchování... Mám jich teda jenom 8 ks, jsem začátečník, nechala jsem je tam dlouho s rodičema, takže mi jich plno zabili... jinak jako úplně akutní to asi není. Jen je to moje 1. akvárko a zjistila jsem, že tam mam všechno blbě (dno, rozmístění, rostliny...). No a když bych to "nové" akvárko nechala běžet jen přes víkend a pak je přendala? Ale to je asi dost riskantní pro takhle malé co?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 16:33 Muž MythiQ [-4] Re: Dzuda
Nu, záleží na tom, kolik jich máš, jak velká bude ta nádoba, jestli v té nádobě budeš topit a budeš na ní mít dekl. Pokud ano, myslím si, že by to měli bez problému zvládnout, to bych se mnohem víc bál návratu zpátky do akvárka, před týdnem jsem přelíval cca 50 prcků z elementky do většího a taky bez úhynu. Dokonce se mnou minulý rok jeli prcci na chatu v kýblu a to měli cca 14 dní a taky to zvládli. O tom, že jsem je potom o 14 dní později zabil omylem biolitem se bavit nemusíme...

Každopádně, pokud není předělání akvárka tak moc akutní, nepouštěl bych se do toho, zbytečně riskuješ. Pokud to nepočká, tak to je jiná no. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 16:23 Dzuda – stěhování
Chtěla bych se zeptat, jestli je možné přestěhovat malé betty (mají 2 měsíce a cca 2cm)? Potřebuju komplet předělat akvárko ve kterém jsou... jestli je možný tu vodu přelít (i s bettama) do nějaké nádoby, mezitím předělat původní akvárko, nechat ho třeba týden trošičku "zaběhnout" a pak je tam zpátky přelít s částí té staré vody? Nebo mám počkat, až třeba do 6. měsíce radši? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2015 19:32 R Muž romant [28001] Re: klepáčovi
Vyměnit polovinu vody za vytemperovanou na teplotu akvária a tu držet na min. hodnotě 25 st. Zítra, pozítří a možno i dny další znovu výměna 1/3 objemu akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2015 19:28 Muž klepáčovi [2]
Ahoj možná jsem vyplasenej ale mám strach o bettaka dnes jsme ho přivezli spolu s 2 holkama a par dalšíma rybkama a on jediný se schovává a mota se kolem topitka bojím se jestli jsem si neprivezl nemocnou rybu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 11:33 Baruska Re: michalt
Plave jich tam celkem 5. 2 gold molly, to jsou samečci a 3 black molly, to jsou samičky.Děkuji za radu, budu tedy hodně odkalovat a pořídim ještě nějakou tu rostlinku.. :-)
Táta tam má taky živorodky, paví očka, pak zlaté s červenooranžovým ocasem.. Nevíme přesně co to za živorodku je... Pak tam má ještě pár neonek...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 11:20 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Baruska
To se na dálku těžko radí, když to akvárium není vidět. Kolik tam těch molly plave? Častějšími výměnami vody nic nezkazíš. Odbourávání biologického odpadu, které molly vyprodukují a udržení jejích počtu v rozumných mezích, to je klíč k úspěchu. Pokud to zvládáš tak, jak to je, nechal bych je tam, kde jsou.

Kdybys je chtěla přehodit k tátovi, není zcela jisté, jestli by se do většího akvária hodily k tamní osádce. Když to doposud fungovalo a nebyly žádné problémy, nechal bych to tak i s těmi molly, přidal bych nenáročné kytky pro zlepšení životního prostředí a dbal bych na čistotu. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 10:41 Baruska Re: michalt
Aha, to mě mrzí.. Ptala jsem se na vše v akvaristice, v petku a tam mi řekli, že se k Bettě Molly hodí, že nevadí ani ta velikost akvaria... :-( Pomohlo by třeba častější odkalování?? Táta má 120litrové akvarium, tak mě napadlo dát ty molly tam, ale nevím jestli by to dělalo dobrotu, když už jsou zvyklé...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2015 10:18 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Baruska
Velikost jako píšeš, by, samozřejmě, byla pro bettu dostačující. Ty molly už mi přijdou pro tenhle objem dost na hraně kvůli biologickému znečištění, které betta nerada. Když to zatím fungovalo, tak se to asi nějak drží, ale je potřeba mít na paměti, že je to trochu citlivá kombinace.

Další ryby bych nepřidával. Jestli má akvárium objem 40 litrů, písek a filtr něco uberou a může tam být možná 30 litrů vody. To by bylo na neonky málo a v kombinaci s těmi molly by se necítily dobře. Jestli máš nějaké osvětlení, spíš bych přidal nějaké nenáročné a rychle rostoucí rostliny, které to taky hezky oživí a zaplní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 10:08 Baruska Re: michalt
Bohužel mám malé akvarium, nevím kolik je to přesně litrů něco kolem 40+-. Pořizovala jsem ho kvůli Bettě, kterou jsem dostala k narozeninám v betárku, zdálo se mi to jako týrání, tak jsem jí pořídila něco většího... Ty molly už mám u betty rok a zatím jsou všechny v pohodě. Filtr tam mám: AQUAEL Fan Mini Plus vnitřní 30 - 60 litrů. Co se týče kytek, tak mám plavající na hladině a pak pár zasázených v písku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 09:50 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Baruska
Jak velké je to akvárium? Jak je zarostlé a jaká je tam filtrace? Bez bližších informací se těžko radí, co a jak dál pořizovat.

Jestli to akvárium není dostatečně velké (kolem 70-80 litrů), ty molly k bettě nebudou vhodné. Do menšího akvária by to chtělo stejně čistotné obyvatele jako je betta, ale nepředbíhejme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 09:46 Baruska – Co k Bettě?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co za rybičky může k Bettě?? Zatím mám u ní Molly, ale chtěla bych to akvárko ještě něčím oživit. Mohl by mi prosím někdo poradit s výběrem?? Chtěla bych Neonky, ale mám strach, abych Bettě nepořídila dobrou večeři ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:51 Žena Turbínka [2558] Re: pista456
Tak jí tam nech a vážně nic nepřidávej ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:48 pista456 Re: Turbínka
No ona tam je. Lebo hnet ako to začala robit, tak som ju dal preč. Tak ostane teda v tom akvariu a bude skašlovat kuchinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:44 Žena Turbínka [2558] Re: pista456
Tu bettu vrať do těch 10 l, ale nic už k ní proboha nedávej nebo tu za týden budeš psát, že se betty perou, umíraj a v nejlepším případě, že mají otrhané a okousané ploutve.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:42 pista456 Re: Turbínka
Ja ju mam v takom asi 10l akvariu. Lebo by som ju tam chcel dat a dat ku nej ešte dve samice, ak to možem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:37 Žena Turbínka [2558] Re: pista456
A kde byla celý ten půl rok? Nejspíš rozhodně ne v tom akvu z prezentace, asi ji bude lépe tam kde byla před tím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:32 pista456 Re: Turbínka
Ja ju mam od kamarada lebo on ju mal v akvarku. A tam mu ju uplne dokatovali. Ostatne ribyčky ju uplne dokusali a nemala žiadne tie plutvički. Mislel som si že už to neprežije a ja sa o nu staram. Už više polroka a že či by to nemohlo bit aj tim že ona sa teras snaži pred nimi branit alebo čo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:21 Žena Turbínka [2558] Re: pista456
Nevím co myslíš pod pojmem "černé něco", ale ryba je evidentně frustrovaná. Akvárium je čerstváček, nevhodná osádka, není se kam schovat, neustálená rovnováha, zeleně velmi poskromnu - chovala bych se na jejím místě asi úplně stejně hmm

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [19] ...... 79 80

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68133x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221-betta-splendens-chov-odchov?od=901