Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 19 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 16:15 vlkvlk Re: romant
Má obava spočívá v tom aby se nehromadilo co2 pod krycím sklem a následně se bettky neotrávily (což bych opravdu nerad). Chtěl bych jim dopřát tzv. džungli. Pokud by se dospělo k názoru že by to problém byl tak bych volil buď méně náročné rostliny nebo úplně jiný druh ryb. Chtěl bych akvárium lahodící na pohled, nechtěl bych aby mi tam skomírali rostliny a už vůbec né rybky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 15:59 R Muž romant [27987] Re: vlkvlk
Když se ti bude hladina lehce čeřit, tak bych v tom neviděl žádnej problém. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2015 14:44 vlkvlk – bettka a co2
Zdravím vás přátelé. :-) Po delší odmlce jsem se vrátil k aquva (jelikož už jsem to nemohl vydržet) jelikož se mi zamlouvají rostlinná akvária a uvažuji o bettkách tak mě zajímají vaše zkušenosti, následky, důsledky, podněty atd. při přidávání co2 kvůli rostlinám a při osazenstvu akvária s Bettkama. Protože akvárium musí být zakryté a rybky se nadechují ze vzduchu nad hladinou kam se uvolňuje co2 z vody, tak aby se neotrávily. Dám na vaše rady zkušenějších, pokud by to byl pro ně problém tak to nebudu hrotit (je přeci tolik rozmanitých a krásných druhů rybek ;-) )

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.02.2015 18:28 Žena Turbínka [2558] Re: Andrea Kytová
V kondici rozhodně nevypadá a nejmladší asi už taky nebude. Navíc ty podmínky, ve kterých ho máš. V takovém plivátku bez rostlin se betta nikdy nebude cítit dobře. Jak bych viděla tvůj následující postup - denně mu v tomhle měň 1/2 vody. Sežeň akvárko 15-20 l a krycí sklo, filtr být nemusí, ale hodně ti usnadní práci (nebudeš muset měnit vodu denně či ob den, ale jen týdně), sežeň 25 W topítko a hezky si jej hýčkej o teplotě alespoň 26 °C. Nádrž osázej rostlinami, nezapomínej na plovoucí. V rukou začátečníka jsou tyhle vodní "baňky" smrtelnou zbraní pro rybu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2015 18:12 Andrea Kytová Re: Turbínka
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2015 18:00 Žena Turbínka [2558] Re: Andrea Kytová
S pěnovým hnízdem nic nedělej, to neškodí :-) Ohledně toho "nafouknutí" zkus sem dát nějakou kloudnou fotku, tam by už problém býti mohl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2015 17:41 Andrea Kytová – betta bez samce
Dobrý den,
koupila jsem si bettu a po týdnu se objevilo v rohu pěnové hnízdo a betta mi přijde v přední části těla nafouklejší, nevíte někdo co mám dělat ? předem děkuji za odpoveď. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 23:17 Muž Legioix [574] Re: JoKa
Tak dá, ale to potom není tak rovný. Dá se to řezat i přímočarkou s plátkem na kov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 23:07 JoKa Re: Daniel
Palec pro Jiřího, ale pilkou na železo se to dá zmáknout "na koleni" a bez nákladů... A nepotřebuješ ani tu pilku, stačí ti ten plátek z ní a dobré pracovní rukavice... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 22:27 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Daniel
Plexi Ti v mnoha firmach narezou laserem, neni to buhvi jak drahe, je to presne, a jeste ho nemusis shanet. Pokud bys chtel plexi obrabet sam, pozor, je extrudovane a nebo lite. Extrudovane je levnejsi, ale desne rado pri obrabeni praska.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 21:57 Muž Legioix [574] Re: Daniel
Plexi se dá dobře a rychle řezat třeba pilkou na železo. A nebo i na jemné cirkulárce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 21:38 Muž Daniel [2] - LabyrintkyRe: JoKa
Uff a ako by som rezal plexisklo (na mieru), nie som technický tip :-D niečo menej náročné ?? keby som narezal sklo a prilepil ho o seba silikónom ?? ...len to zas bude na figu údržba hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 21:29 JoKa Re: Daniel
Něco podobného mám udělané z plexiskla...
Je dobré, aby to bylo průhledné a nikoli modré a neprůhledné, jako je to na fotce...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 21:25 Muž Daniel [2] - Labyrintky
Fotka k příspěvku Zdravím, chcel by som si založiť prietokové akvárium ktoré môžete vid. na obrázku. Chcel by som sa spýtať a poradiť z akého materiálu (dostupného) by ste mi odporučili spraviť prepážky (priehradky).
DIK.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 17:00 Muž MythiQ [-4] Re: Dzuda
Jasně, kldině i do neprůhlednýho, ony se nepotřebují kochat tím, co se děje venku. 8 ks co má už 2 cm, to by v kýblu přežít mohly, pro ně je nejdůležitější udržet jim teplo a jak píšeš filtr - vzduchování, ty máš doma bublifuk že (něco takovýho) - www.splendenspower.cz/…. Pokud ano, tak ho nevypínej a dej jim ho do kýblu a potom ho hlavně přesun do nově založeného akvária, žijí ti v něm nějaké bakterie, které napomáhají čistit vodu, ale je nutné, aby pořád běžel. Jinak ty bakterie umřou. A vlastně ani nevím, jak velké akvárko máš a tak. Bylo by dobré si tu udělat prezentaci nádrže.

Každopádně, pokud to chceš předělat zkus to, pokud je dáš do 2 dny předělaného akvárka, budeš riskovat, je možné, že se ti to nepodaří a umřou ti. Je možné, že to zvládnou, záleží, jak se ti následné podaří udržet kvalitu vody. Hlavně zkus zachránit co nejvíc vody z toho starého akvárka a ten filtr, tu starou vodu potom dolej do toho akva s novým dnem a kytkama a tak, taky tím trochu pomůžeš.

Na druhou stranu, betty nejsou žádný extra choulostivý rybky, zvládnou toho docela hodně a 2 cm velká ryba už je dost stará, aby bojovala. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 16:42 Dzuda Re: MythiQ
To je můžu dát i do kýble (neprůhlednýho)? Dala bych jim tam i to topítko, ale asi ne filtr - vzduchování... Mám jich teda jenom 8 ks, jsem začátečník, nechala jsem je tam dlouho s rodičema, takže mi jich plno zabili... jinak jako úplně akutní to asi není. Jen je to moje 1. akvárko a zjistila jsem, že tam mam všechno blbě (dno, rozmístění, rostliny...). No a když bych to "nové" akvárko nechala běžet jen přes víkend a pak je přendala? Ale to je asi dost riskantní pro takhle malé co?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 16:33 Muž MythiQ [-4] Re: Dzuda
Nu, záleží na tom, kolik jich máš, jak velká bude ta nádoba, jestli v té nádobě budeš topit a budeš na ní mít dekl. Pokud ano, myslím si, že by to měli bez problému zvládnout, to bych se mnohem víc bál návratu zpátky do akvárka, před týdnem jsem přelíval cca 50 prcků z elementky do většího a taky bez úhynu. Dokonce se mnou minulý rok jeli prcci na chatu v kýblu a to měli cca 14 dní a taky to zvládli. O tom, že jsem je potom o 14 dní později zabil omylem biolitem se bavit nemusíme...

Každopádně, pokud není předělání akvárka tak moc akutní, nepouštěl bych se do toho, zbytečně riskuješ. Pokud to nepočká, tak to je jiná no. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 16:23 Dzuda – stěhování
Chtěla bych se zeptat, jestli je možné přestěhovat malé betty (mají 2 měsíce a cca 2cm)? Potřebuju komplet předělat akvárko ve kterém jsou... jestli je možný tu vodu přelít (i s bettama) do nějaké nádoby, mezitím předělat původní akvárko, nechat ho třeba týden trošičku "zaběhnout" a pak je tam zpátky přelít s částí té staré vody? Nebo mám počkat, až třeba do 6. měsíce radši? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2015 19:32 R Muž romant [27987] Re: klepáčovi
Vyměnit polovinu vody za vytemperovanou na teplotu akvária a tu držet na min. hodnotě 25 st. Zítra, pozítří a možno i dny další znovu výměna 1/3 objemu akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2015 19:28 Muž klepáčovi [2]
Ahoj možná jsem vyplasenej ale mám strach o bettaka dnes jsme ho přivezli spolu s 2 holkama a par dalšíma rybkama a on jediný se schovává a mota se kolem topitka bojím se jestli jsem si neprivezl nemocnou rybu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 11:33 Baruska Re: michalt
Plave jich tam celkem 5. 2 gold molly, to jsou samečci a 3 black molly, to jsou samičky.Děkuji za radu, budu tedy hodně odkalovat a pořídim ještě nějakou tu rostlinku.. :-)
Táta tam má taky živorodky, paví očka, pak zlaté s červenooranžovým ocasem.. Nevíme přesně co to za živorodku je... Pak tam má ještě pár neonek...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 11:20 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Baruska
To se na dálku těžko radí, když to akvárium není vidět. Kolik tam těch molly plave? Častějšími výměnami vody nic nezkazíš. Odbourávání biologického odpadu, které molly vyprodukují a udržení jejích počtu v rozumných mezích, to je klíč k úspěchu. Pokud to zvládáš tak, jak to je, nechal bych je tam, kde jsou.

Kdybys je chtěla přehodit k tátovi, není zcela jisté, jestli by se do většího akvária hodily k tamní osádce. Když to doposud fungovalo a nebyly žádné problémy, nechal bych to tak i s těmi molly, přidal bych nenáročné kytky pro zlepšení životního prostředí a dbal bych na čistotu. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 10:41 Baruska Re: michalt
Aha, to mě mrzí.. Ptala jsem se na vše v akvaristice, v petku a tam mi řekli, že se k Bettě Molly hodí, že nevadí ani ta velikost akvaria... :-( Pomohlo by třeba častější odkalování?? Táta má 120litrové akvarium, tak mě napadlo dát ty molly tam, ale nevím jestli by to dělalo dobrotu, když už jsou zvyklé...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2015 10:18 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Baruska
Velikost jako píšeš, by, samozřejmě, byla pro bettu dostačující. Ty molly už mi přijdou pro tenhle objem dost na hraně kvůli biologickému znečištění, které betta nerada. Když to zatím fungovalo, tak se to asi nějak drží, ale je potřeba mít na paměti, že je to trochu citlivá kombinace.

Další ryby bych nepřidával. Jestli má akvárium objem 40 litrů, písek a filtr něco uberou a může tam být možná 30 litrů vody. To by bylo na neonky málo a v kombinaci s těmi molly by se necítily dobře. Jestli máš nějaké osvětlení, spíš bych přidal nějaké nenáročné a rychle rostoucí rostliny, které to taky hezky oživí a zaplní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 10:08 Baruska Re: michalt
Bohužel mám malé akvarium, nevím kolik je to přesně litrů něco kolem 40+-. Pořizovala jsem ho kvůli Bettě, kterou jsem dostala k narozeninám v betárku, zdálo se mi to jako týrání, tak jsem jí pořídila něco většího... Ty molly už mám u betty rok a zatím jsou všechny v pohodě. Filtr tam mám: AQUAEL Fan Mini Plus vnitřní 30 - 60 litrů. Co se týče kytek, tak mám plavající na hladině a pak pár zasázených v písku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 09:50 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Baruska
Jak velké je to akvárium? Jak je zarostlé a jaká je tam filtrace? Bez bližších informací se těžko radí, co a jak dál pořizovat.

Jestli to akvárium není dostatečně velké (kolem 70-80 litrů), ty molly k bettě nebudou vhodné. Do menšího akvária by to chtělo stejně čistotné obyvatele jako je betta, ale nepředbíhejme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 09:46 Baruska – Co k Bettě?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co za rybičky může k Bettě?? Zatím mám u ní Molly, ale chtěla bych to akvárko ještě něčím oživit. Mohl by mi prosím někdo poradit s výběrem?? Chtěla bych Neonky, ale mám strach, abych Bettě nepořídila dobrou večeři ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:51 Žena Turbínka [2558] Re: pista456
Tak jí tam nech a vážně nic nepřidávej ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:48 pista456 Re: Turbínka
No ona tam je. Lebo hnet ako to začala robit, tak som ju dal preč. Tak ostane teda v tom akvariu a bude skašlovat kuchinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:44 Žena Turbínka [2558] Re: pista456
Tu bettu vrať do těch 10 l, ale nic už k ní proboha nedávej nebo tu za týden budeš psát, že se betty perou, umíraj a v nejlepším případě, že mají otrhané a okousané ploutve.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:42 pista456 Re: Turbínka
Ja ju mam v takom asi 10l akvariu. Lebo by som ju tam chcel dat a dat ku nej ešte dve samice, ak to možem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:37 Žena Turbínka [2558] Re: pista456
A kde byla celý ten půl rok? Nejspíš rozhodně ne v tom akvu z prezentace, asi ji bude lépe tam kde byla před tím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:32 pista456 Re: Turbínka
Ja ju mam od kamarada lebo on ju mal v akvarku. A tam mu ju uplne dokatovali. Ostatne ribyčky ju uplne dokusali a nemala žiadne tie plutvički. Mislel som si že už to neprežije a ja sa o nu staram. Už više polroka a že či by to nemohlo bit aj tim že ona sa teras snaži pred nimi branit alebo čo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:21 Žena Turbínka [2558] Re: pista456
Nevím co myslíš pod pojmem "černé něco", ale ryba je evidentně frustrovaná. Akvárium je čerstváček, nevhodná osádka, není se kam schovat, neustálená rovnováha, zeleně velmi poskromnu - chovala bych se na jejím místě asi úplně stejně hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2015 20:19 pista456
Fotka k příspěvku Chcel by som sa opitat, prečo ked dam bojovnicu do môjho akvaria, tak jej pod ustami vibehne take niečo čierne. A začne nahanat a opkusovat plutvičky ribyčkam.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.01.2015 12:16 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Pancho
Pancho napsal: Menit vodu kazdy den? Tak to sa mi urcite nebude chciet. Niekde som cital a dokonca aj predavacka to tvrdila...........
Tak ak sa ti nechce, existuje riešenie
www.masto.sk/…
Predavačkám never, ono svoju úlohu splnili-teda predali ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.12.2014 18:42 Yuyana Re: Pancho
To je stejná otázka, jako kdyby ses ptal, jestli neni něco, co by ti umožnilo nosit půl roku stále stejný oblečení, protože... co když se ti nebude chtít vzít si čistý spoďáry? Nebo možná přebalovat děcko jen jednou za půl roku.. to zní jako spousta ušetřený námahy...

Osobně měnim 2x tejdně 100 litrů, zabere mi to pět, možná deset minut. Je to stále jednodušší, než třeba pes. Navíc je rybám jedno, že to udělám až za hodinu, nebudou mi stepovat u dveří a kničet :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.12.2014 16:56 R Muž Silent [5949] Re: Pancho
Voda se prostě měnit musí, protože se ve vodě kumulují odpadní látky a některé ani filtrace nedokáže odstranit. Výměna vody spojená s odkalením není zase tak náročná činnost abys to nevydržel jednou za týden a bez filtrace holt denně. Co mají říkat ti, co mají velké akvária a poctivě mění týdně třeba 100 a více litrů ;-) . Zamysli se nad tím jestli ti ryby stojí za trochu námahy a pokud ne tak se raději věnuj jinému koníčku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.12.2014 16:49 R Muž romant [27987] Re: Pancho
Měnit vodu každý den, protože tam nemáš filtraci a ta výměna jí nahrazuje. Ve funkčím akváriu, třeba v tom 50 litrovým, kde je zaběhnutá filtrace, kde je dostatečné množství nitrifikačních bakterií, které se postarjí o ten správný rozklad škodlivých dusíkatých látek, je ta výměna jednou týdně dostačující.
Edit: Pokud tě to nebude moc obtěžovat, tak dnes i zítra tu vodu vyměň a v pátek ty ryby běž vrátit do toho obchodu odkud je máš, ušetříš jim i sobě trápení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2014 16:43 Pancho Re: romant
Menit vodu kazdy den? Tak to sa mi urcite nebude chciet. Niekde som cital a dokonca aj predavacka to tvrdila ze bojovnice nepotrebuju mat v akvariu filtraciu.
A keby aj si kupim to co doporucujete. 50 litrove akvarium a filtraciu, tak preco mam menit vodu raz za tyzden?? To akoze neexistuje nieco aby som mal vodu stale cistu a menil ju len raz za pol roka??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2014 13:22 Muž JaM [1] Re: Pancho
Nejsem sice profik, ale tohle je sotva na jednu bettu. Při týhle velikosti výměna vody i jednou denně je málo... Betty mají rádi čisto. A živá rostlina by udělala určitě větší radost..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2014 12:59 R Muž romant [27987] Re: Pancho
Tak prvně, vodu musíš měnit denně, přes to vlak nejede, za další ta osádka v tom malým objemu je předurčena k zániku. Buď tam měj jenom beťáka jemuž budeš měnit denně vodu a bude mít teplotu min. 25 st. a nebo si pořiď 54 litrovej set a můžeš tam mít všechny, jiná varianta není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2014 12:58 Žena Turbínka [2558] Re: Pancho
V první řadě měň denně vodu, betty jsou náročné na její kvalitu a máš to bez filtru. V druhém případě si kup alespoň nějaký 54 l set, protože v téhle louži se betty dříve či později pozabíjí, absolutně nevhodné prostory pro takové ryby!!! A neuškodilo by si pročíst pár článků:
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
To v jakém stavu máš teď akvárium nebude nikdy dlouhodobě fungovat ba ani krátkodobě.
V téhle louži prostě budeš muset měnit vodu denně, když si pořídíš větší (pro tyhle ryby min 54 l!) a slušnou filtraci (atman 200 + biomolitan), pak bude stačit jednou týdně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2014 12:55 Pancho
Fotka k příspěvku Ahojte, mam male akvarium v tvare gule a mam tam 3 bojovnice (1 samec, 2 samice). Nemam tam ziadny filter ani nic podobne, jedine co tam mam je piesok, maly mostik a 3 umele rastlinky. Mam ale problem s tym, ze strasne rychlo sa v nom zaspini voda (priblizne 4 dni) a je dost spinava na tolko ze tie rybky tam nie je skoro ani vidiet a strasne ta voda zapacha. Viete mi poradit co robim zle, pripadne ako sa starat o to akvarium aby som nemusel vodu menit kazde 4 dni? Dakujem za rady. V prilohe je aj foto akvaria s cerstvo vymenenov vodou.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2014 20:30 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Lea
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2014 13:38 Žena Lea [1]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím o radu. Mám Bettu samici, kamarádka si pořídila párček, samec začal stavět hnízdo, ale hrubost k samici se tak stupňovala, že aby jí zachránila život, hledala jí náhradní domov a tak je u mne. Nikdy jsem betty neměla a těžko sháním podstatnou informaci, kdy jsem se dočetla, že pokud je samice plná jiker a už nebude mít příležitost se vytřít se samcem, jikry v ní zatvrdnou a ona na to pojde. Prý se to pozná podle perličky mezi ploutvemi. Tato samice má mezi ploutvičkami asi ani né milimetr bílou kuličku, jestli je to ono, netuším, pořídila jsem nějakou fotku, ale kvalita není pořádná. Na druhou stranu jsem se tu na fóru dočetla, že samice se těch jiker z těla dokáže zbavovat i sama. Takže teď nevím, co je pravdou a jak by tato situace měla dopadnout. Je to krasavice, byla by jí škoda, ale zpět bohužel nemůže, kamarádka odjíždí na několik dní, takže zpět k samci se v příštích dnech dostat nemůže a já si ho vzhledem k osádce (kvalitní paví očka s opravdu krásnými ploutvemi) pořídit nemůžu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2014 20:58 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Natálie
Řasokoule nič nevyrieši. Treba rýchlo rastúce rastlinky, ako je spomenuté. Ohrievač? Je, nieje?
Mrazená potrava je niekedy to, čo dokáže rovnako znečisťovať vodu. Rob všetko, čo ti je tu poradené a nie len čiastkovo, lebo za chvíľu si tu opäť s novým problémom
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.12.2014 10:43 Žena Atika [134] Re: Natálie
Tak znova, akvárko se nevymývá každý den, jen se vymění část vody (1/3 - 1/2) za odstátou a vytemperovanou na stejnou teplotu, přitom se lehce hadičkou odkalí zbytky jídla a výkaly ze dna. Řasokoule dobrý, ale sežeňte jí ještě nějakou plovoučku (aspoň), betky mezi nimi rády proplouvají nebo na nich odpočívají. Třeba pistie nebo egeria densa nebo růžkatec ponořený. To jsou kytky, které skoro každý vyhazuje po hrstích nebo rozdává, stačí se domluvit. Topítko, krycí sklo a filtřík už má - nebo bude mít? A co se jídla týká, co nejpestřeji - kuličky pro betty, vločky tetramin, mražené patentky nebo koretry atd. Koukněte do mininádrží tady na stránkách na betárka a inspirujte se ať vám beťák vydrží zdravý :-) Jinak když pořídíte filtřík (nejlíp bublifuk) tak po cca měsíci (až se zajede) stačí ty výměny části vody a odkalení jednou týdně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2014 10:27 Natálie Re: Natálie
Tak koupila jsem rybičce tu řasokouli jak jste mi poradili... potlesk Akvárko vymívám každý den a teplotu mám na 26 až 27 celsia. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2014 02:05 Natálie Re: cezarmilan
Dobrý den, děkuji za rady které jste mi dali. Bude se podle nich řídit. ano Koupím rybce rostlinku, asi tu kouli nebo nějakou jinou rostlinku. Pořídím i písek a budu vyměnˇovat vodu 1x denně. Co se týče potravy..Tu tedˇ změním na mraženou jak jste mi poradili. Co se týče zdravé mojí rybky..Rybka je už čilá a podle mého k světu. Potápí se kam jen chce a nedělá jí to problémy. Jí dobře. Pořád si "tancuje" před zrcadelní stranou a ukazuje ten svůj "límec". :) Řeknu vám že takhle by se ve zverimexu chovat neměli. Mám namysli to co mi řekli. :-| Tak děkuji za rady. :-) A omloouvám se za tu mojí identitu...Bylo mi trapné pokládat tolik otázek. stydim stydim stydim

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [19] ...... 79

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 67764x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221-betta-splendens-chov-odchov?od=901