Přihlásit se RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 71 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bettaRe: bucliik
Fotka k příspěvku Tady je fotka té rybičky.V akvárku máme jenom jednu rybičku tu malou co je na tý fotce potom sumečka,zlatýho šneka a tu Bettu.

Reagovat na tento příspěvek 0  - bucliik Re: betta
Ahoj, teda neuškodilo by napsat barvu a velikost rybek, když už nevíš co jsou zač-ale spíš bude záležet na velikosti akvária a osázení rostlinkama. Ta betta co máš je teda samička? pokud bude akva malý, nebude se mít kde schovat a sameček ji ukouše-já bych řekla že z hlediska dlouhodobýho by samičce bylo líp samotné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bettaRe: Joecz
Já nevím co to je za rybičky, ale jsou to takový ty obyčejný. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoeczRe: betta
Jaký malý rybičky?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - betta – dotaz
:-) Čauky,chtěla bych se zeptat.Mám rybičku Bettu a ještě 2 malý rybičky.Tak se chci zeptat jestli k nim můžu pořídit samečka,jestli si nic neudělají.Diky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Verunka
Já bych řekl, že ryba není pes ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verunka – Bettka
Ahoj, slyšela jsem, že se Beťkám zastřihávají ploutvičky. Jak to teda je?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoeczRe: Utahraptor
Betta bojovnice je obchodní označení, betta belica v ČR prakticky neseženeš. Ta tvoje bude betta splendens - bojovnice pestrá var. crowntail, tahle varieta je vyšlechtěná
i když v současnosti jsou splendes dost často skřížené s imbellis nebo smaragdinou - takže čistikrevná splendes to být nemusí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Utahraptor Re: filipsi
Co se týče zmatenosti dotazu, kladla jsem ho přesně tak, jak mi to kamarádka tvrdila, s tím že chová strááášne dlouho "bety pestré" a moc se v tom vyzná :) Já vím že žádná "beta pestrá" není, proto to bylo v uvozovkách. Jen mě zajímalo, jestli o tom třeba někdo něco neví více :) taky si myslím, že ta její "beta bojovnice" je Betta bellica, a tady v atlase se píše, že křížily s Betty splendens :) Je tedy crowntail čístě Betta splendens nebo vyšlechtěný hybrid?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi Re: Utahraptor
Moc nerozumim otazce, je to trochu zmatene, betta splendens je cesky bojovnice pestra, nic jako beta bojovnice neexistuje. Snad jedine betta bellica, bojovnice bojovna, ale s tou si splendens snad nespletes.
edit - koukl jsem do tve prezentace, a vidim hezkeho samecka splendens.
edit2 - Ale ted me napada - koukni obcas do atlasu rybek, treba tady, i jinde, treba si i kup nejakou knizku, neni to vubec spatna inspirace, dozvis se spoustu veci a treba i vyberes neco dalsiho, co bys nekdy chtela zkusit chovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Utahraptor – Bojovnice CROWNTAIL
Kamarádka mi tvrdí, že můj crowntail sameček není "beta pestrá" ale "beta bojovnice", ty že prý mají dělené ploutve. Je to pravda?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eva_R Re: 12Mattiew12
Podle mě se nic neděje, musí se u tebe nejdřív rozkoukat. Moje samička byla zalezlá skoro tři týdny, už jsem myslela, že samičky žijí takhle skrytě, ale teď bývá u krmení první a neschovává se.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 12Mattiew12
Ahojte. Mam taky problem s tou mojou bojovnicou. Nechce moc jest. Ked hodim papanie, tak ani nejde hore ked papaju ostatne rybky. Iba ked je nahodou hore tak to hodim pred nu a sem tam si nieco uhryzne. To nie je s nou nieco zle? Mam ju ani nie tyzden. Poradte mi niekto prosim. Nechcem o nu prist. Vacsinou dna stravy dole alebo v strede akva. Ale predsa bojovnice plavaju vacsinou hore.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoeczRe: Klááááár
pokud dá do jeho akvária (33l) samce a 2 nebo 3 samice, tak mu samce během noci pravděpodobně otrhají
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KlááááárRe: marek
Kup si jednoho samce a dvě (nebo tři) samice...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marek
Ja si chcem kupit parik bojovnic.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - JoeczRe: Dedys
Já osobně bych mu žrádlo pro závojnatky nedával (co jsem pozoroval u svých ryb, tak je žrádlo na dně nezajímá, a žrádlo pro závojnatky neplave) a poohlédl se pro něčem pro betty nebo mraženém.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - paloRe: palo
Už sa ten samec bojovnice správa normálne, reaguje aj na odraz v zrkadle, ale doteraz neviem čo mu bolo. Ale hlavne, že je zdravý. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ŠámesRe: Dedys
Nejdřív číst a pak kupovat.. Samce JEN SAMOSSTATNĚ!!!!!!! Servali by se spolu. A stim žrádle je možné že mu prostě nechutná ale časem si zvykne. Nech ho vyhladovět a pak sní všechno. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dedys
Ahojky,chtěla jsem se zeptat.Koupila jsem si rybyičku Betu a mám ji ve vetším akvárku bez filtru,nevadí to?Dala jsem jí tam rostlinku a dospod skleněné korálky a mušličky,které jsem samozřejmě vyvyřila ve vodě.Taky jí dávám krmení pro závojnatky -TetraAniMin,protože pro Bety už neměli,ale přijde mi,že to nejí,že to dá do pusy a pak to zase vyplivne zpátky-nevíte,čím to je způsobené?A jak je to s výměnou vody?Můžu jí měnit celou a nebo tam vždycky trochu nechat?A ještě jeden dotázek.Když mám samečka,tak asi musí být pouze sám,že?Předem strašně moc moc děkuju!D.
Edit: Už je v pořádku ale zase když sem jí tam dal zrcátko je živá až moc a bojim se že mi zabije ty sumečky:-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JoeczRe: filipsi
nemusí to být CT (korunoviitý ocas) ale jen prostě otrhaný samec, kterému ten ocas znova dororste
 Reagovat na tento příspěvek 1  - filipsi Re: pakozdy
Druh (varieta), vice treba na splendenspower.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - pakozdy Re: filipsi
V poslednom case som videl v obchode iba take otrhance - teda aspon v bratislave. Je to standard alebo proste iba druh ? o bojovnici som mal som predstavu ze ma zavoj plutiev zatial co som videl boli len take trne a medzitym nejaky naznak plutiev.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - filipsi Re: david
Hlavne ji tam pravidelne, alespon obden, men cast vody. 5l je na trvaly bezproblemovy chov zalostne malo (nemluvim o odchovu stovky samcu s dennimi vymenami vody, pripadne prutocnymi nadrzeni).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - david
Musí mít beta v malém akvárku 5 L vodní kytku???Jo a dal sem jí tam mušle z egypta ale vyvařil sem je tak by se snad nic stát nemělo že???Příjde mi porád taková nějaká skleslá...Dal sem jí tam i dva malí pancéřovaný sumečky ale pořád je nějaká mrtvolná....Prosím o radu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dinamit Re: tufiki
Nedostatek kyslíku ve vodě = dostatek kyslíku ve vzduchu. To je jako u ampulárií, když jim dochází kyslík ve vodě, tak jdou dýchat nad vodu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - tufikiRe: Tonys
Já nechápu, co tady někdo říká o nedostatku kyslíku. Bojovnice je stejně jako Rájovci a Čichavci labyrintní ryba, tzn. že kromě dýchání žábrami dokážou dýchat i atmosferický kyslík, jelikož mají tento tzv. labyrint. Nedostatkem kyslíku tento problém podle mě nenastane.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ŠámesRe: palo
To se jenom přebarvuje a vyšlo to asi jen na tohle období..s tím si hlavu nelámej ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - paloRe: Joecz
Ale zatiaľ ich nemal nikdy čierne. Len teraz ich má čierne, odkedy trpí krupičkou.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JoeczRe: palo
To bude dáno v genech, mám taky ryby s černým okrajem ploutve
 Reagovat na tento příspěvek 1  - paloRe: Yirka
Ohrievač je pod vodou, ale nad vodou som mal len ten čudlík na termostat. A bol tak šikmo na skle a preto vyliezol ten samec. Ale už nevie lebo je úplne pod vodou.
Edit: Našiel si nové miesto a teraz leží na liste echinodorusu argentinensis, ktorý je tesne pod hladinou. Už ho nechám tam, veď niečo s ním bude. Možno keď vyliečim tú krupičku tak sa spamätá a bude sa správať normálne. Veď uvidím, ale ďakujem za všetky vaše názory.
Edit2: Ešte jedna otázka k samcovi bojovnice: Dnes ráno som zistil, že mu končeky plutiev černejú. Čo to znamená? Nikdy sa mi to ešte nestalo. Ďakuujem
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Yirka Re: palo
Jen jednu technickou poznámku. Topítko (ohřívač) by mělo být VŽDY celé ponořené ve vodě. Jinak hrozí poškození tohoto přístroje. Určitě to máš napsané v manuálu.
Já fakt nevim. Tohle se mi v životě nestalo. Je to divný. Příde mi to jako kdyby se chtěl sám zabít.. Je to sice ptákovina ale nic jinýho už mě nenapadá. A nebo na něj útočí ostatní ryby a proto se snaží uniknout co nejdál. To se mi taky stalo ale bylo to tak že se schovával pod molitan kam žádná ryba nemohla. Tak pokud je v jinym akva v pohodě možná to bude ostatníma rybama..
 Reagovat na tento příspěvek 1  - paloRe: Šámes
Ale zatial sa mu tam pačilo? Už je tam 4 mesiace a všetko bolo v poriadku. Ale teraz som dal pod vodu celý ohrievač takže tam nevie vyliesť. Uvidím čo s ním bude.
Tak se mu tam asi prostě nelíbí.. :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - paloRe. tonys
Hneď ako som dal toho samca bojovnice spät do akvária na liečenie s ostatnými rybami tak to robí znova. Ešte skúsim ponoriť ten ohrievač tak aby naň nemohol vyliezť, lebo keď je tam dlhšie tak mu už uschína koža. A v tom malom akváriu toto nerobil.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JoeczRe: Nik
Já mám samce v cca 4,5 litrech a taky jsem ještě neviděl spokojenější bojovnice ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Tonys Re: palo
Myslím si že klidně jo a doléčit ho s ostaníma. ;-)
Ten samec bojovnice prežil noc a v tom miniakváriu normálne pláva. Má tam aj vzduchovanie. Môžem ho dať k ostatným rybám kde liečim krupičku?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Nik Re: pavliina
Čím více, tím lépe - mám betty ve 200 litrech a neviděl jsem spokojenější bojovnice. Nechtěl bych ale vědět, co by dělaly, být z takového prostoru přesunuty do 7 litrů...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - pavliina Re: Nik
A těch 12 litrů bude taky málo??? Co jsem takhle pročítala fóra, tak chovaj bety v 7 i 5 litrovým akva a tvrdí, že je to dostačující a že je rybka spokojená.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JoeczRe: palo
Já bych ho dal do karantény. Pokud je to parazit na žábrách mohl by být nakažilvý, a chtělo by to nějaký lék nebo alespoň osolit vodu, vzduchování myslím není potřeba.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - paloRe: Tonys
Tak ju prehodím do toho miniakvária.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Tonys Re: Joecz
To máš jako u léků. Taky nezaberou hend. Mezitim se ta potvora rozlezla a napadla žábry. Teď se dusí. Udělal bych to, co jsem říkal. Nádobu a vzduchovat. Pokud přežije tuto noc tak by měla být ok.
Ešte tam mám gupky, platy, black molly(sú v pohode) . A neviem či to s tým súvisí, ale dnes popoludní mi vyskočila prísavka thajská a našiel som ju na koberci usušenú. Takže mám ju dať do malého 8 litrového akvária a dať jej tam vzduchovanie.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JoeczRe: Nobody
no, ale sera costapur by měla zabrat i proti tomu parazitu na žábrách pokud se nepletu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - NobodyRe: Joecz
Teď jste to skoro trefil.Proč jste nepokračoval v dobré myšlence a napsal jste-špatná voda?
Co takhle onemocnění nebo napadení žaber? ;-) Jen u této jedné rybky-zatím,i když je tam krupička.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JoeczRe: Dinamit
Pokud se snaží dostat ven, je něco špatně a tím že mu dáš to topítko pryč to nevyřešíš
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Dinamit Re: palo
A co zkusit dát teploměr tak, aby na něj nemohl vylízt? Třeba mu to pomůže :-O
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Tonys Re: Nobody
Podle mě bychom se měli držet toho že nemuže dýcaht žábrama... :-O
Na tvrdost vody kašlete ta nehraje žádnou roli. Ta ryba se dusí a to protože jí ten parazit jistě napadl dýchací ústrojí. Jendním ze symptomů krupičky je dušnost. Obavám se že s tou rybičkou je veta. Dal bych jí do nějaké 8<x litrové nádoby a pustil vzduchování na plno!

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [71] ...... 80 81

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 69441x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221-betta-splendens-chov-odchov?od=3501