Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 48 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.08.2011 21:01 R Muž romant [28001] Re: Lucííík
Promiň, ale nemohl, už jsem Ti na Tvoje dotazy pod jinejma nickama odpovídal už tolikrát. Je to stále dokola a rozhodně nejsem přesvědčen o tom, že to opravdu myslíš vážně. (OT)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2011 20:59 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Lucííík
Malé akvárium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2011 20:58 Lucííík Re: romant
Anemohl by jsi poradit jaká to jsou ty nevihovující podmínky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2011 20:36 R Muž romant [28001] Re: Lucíík
To bude nevyhovujícíma podmínkama v akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2011 20:16 Lucíík
Ahoj mam prozbu i když to není taková nemoc jako o které tu píšou všichni!Chovám závojnatky,betty,neonky....a pár dalších rybek,které přežívají ze starého akvárka.Můj samec betty začal okusovat závojnatku a na ostatní závojnatky neustále utočí nevíte čím to je?Ptala jsem se kamarádky,která chová v 45litrovém akvárku pouze závojnatky s jedním samcem betty...a uní se vyskyt stejný problám nevíte někdo co to způsobuje a jak to mám samce odnaučit....může to být tím ,že začal stavět hnízdo?Děkuji za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2011 19:13 R Muž romant [28001] Re: OXI
Osobně bych do 20 ti litrovýho akvárka použil ten molitanový elementkový, tzv. bublifuk.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2011 17:28 OXI
Ahoj,chtěla jsem se zeptat.....chci si kmé bojovnici(samec) pořídit jinou rybku nevíte někdo s kterou se nejlépe snáší....všude píšou,že se snáši se všemi rybkami.Skoušel jsem závojnatky,jenže ty jsou dost nečistotné a strašně se kvůli nim kazí voda v akváriu.Mám 60litrovou nádrž s rostlinami.....proto hledám rybičky,které dokážou žít,alespoň v mírném proudu a nejsou taková "prasátka" a hlavně aby se snesli se Zorem.A jestě jeden dotaz,který filt je lepší Filtr Atman At-F300, 250l/h nebo Molitanový filtr elementkový
Myslíte si,který z těchto filtrů by se hodil do menšího 20litrového akvárka.
.Děkuji za rady a doufám,že mi někdo zde pomůže najít Zorovi kamarády!!!
PS:Samičku Bojovnice nechci z nepopsaného důvodu Dík za pochopení :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2011 00:06 Muž hawok [64] - ČtverzubciRe: solasido
Samec to je stoprocentne, ode dneska ma mlade.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2011 19:25 solasido Re: hawok
Co když to samice je? Po vytření.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2011 06:36 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: hawok
Je dobitý pěkně. Proto má i krátké břišní ploutve. Pravděpodobně mu už nedorostli a už asi ani nedorostou.
Podle mě je to HMPK nebo nejaký jeho odvar. Potom by to bylo CV.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2011 01:24 Muž hawok [64] - Čtverzubci – bettak
Fotka k příspěvku Zdravim. Nevedel jsem kde napsat, tak pisu sem. Videli ste nekdy takoveho samce jako posilam na fotce? Rek bych, ze to je short tail nejaky. V bettach se moc nevyznam co se vzhledu tyce, nazvu a forem. Ale projizdel jsem spledendspower, ale zadneho podobneho jsem nenasel. Vzdy mel minimalne predni ploutve vespodu a dost delsi. Velikostne je jako samice.
Koupil jsem jej jako samici ve zveraku v ostrave, byl kapku otrhany, tak jsem si nezkusenym okem nevsiml.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2011 14:10 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Monika
Týden v pohodě vydrží. Dej jí tam nějaké živé rostlinky, aspoň plovoucí (např: pistie, limnobium, salvina), a třeba jávský mech nebo kousek růžkatce a ani to nemusíš sázet. Zatím jí měň tu půlku vody dvakrát až třikrát týdně. A filtr moc často nečisti, až bude víc ucpaný tak jen v kýblu ve vodě z akvárka.
S tou potravou - určitě jí uděláš radost něčím masitým, nakup třeba mražené patentky. Pro bettu není moc dobré aby jedla jen vločky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2011 14:04 R Muž romant [28001] Re: Monika
Zdravá ryba vydrží bezproblémů 14 dní i více bez potravy, ten týden bych viděl jako naprosto v pohodě. Před odjezdem na dovolenou normálně nakrmit, vyměnit vodu, dno nepromývat, ani filtr(nechat běžet neustále) a může se odjet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2011 13:59 Monika Re: romant
Jee, tak to jsem ráda, ono je s tim i docela piplání a rybka z toho není dvakrát nikdy nadšená, že musí do kelímku na chvilku :-) jen jak jí tedy krmíte, když jste na dovolené? Nechat jí týden bez jídla mi přijde jako týrání.. nebo vydrží?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2011 13:51 R Muž romant [28001] Re: Monika
Mrkni se na tyhle stránky, určitě tam najdeš spousty potřebných informací.
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
Jenom ve stručnosti, ta výměna vody je naprosto v pořádku, ale to vymývání a očista dna je pro akvárium naopak škodlivé, protože se tím zbytečně připravuješ o potřebné pomocníky v podobě nitrifikačních bakterií, jimiž je dno(a nejen ono) osídleno a pomocí nich se právě zbavuješ těch škodlivin. Takže odkalovat ano, ale celý dno propírat ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2011 13:37 Monika Re: katterinecka
Děkuju, moc za rady:-) filtr mám - pěnový, stále zaplý. Vodu měnín cca každých pět dní půlku akvárka a občas vyměním úplně celou vodu, to vymývám i kamínky, co má na dně a všechno důkladně. Jak se zbavím těch škodlivin,nebo jak je poznám?Vodu tedy beru z městkého vodovodu a ještě mám koupený nějaký přípravek do ní,co mi doporučila prodavačka. Každopádně jsem někde četla,že to stejně moc nepomáhá..?Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2011 11:50 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Monika
Má tam filtr? Jak často jí tu vodu měníš? Umělé kytky jí vůbec nepomůžou. Voda může obsahovat zvýšené množství dusičnanů a rybka onemocní, to na vodě není nijak vidět. Takových případů už tu bylo mnoho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2011 11:30 Monika Re: katterinecka
Mám jí ve 20l akvárku,je tam sama a má umělé kytičky, vodu jí pravidelně měním, nemyslím si,že by byla špatná..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2011 09:02 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Monika
Ono taky záleží v jakém akvárku ji máš. Jestli je to větší akvárko s rostlinami tak si tam něco najde a vydrží docela dlouho.
Jestli je to jen nějaká malá krabička s vodou tak bych se spíš bála špatné kvality vody než že by trpěla hladem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2011 08:54 Monika
Ahoj, chtěla jsem se zeptat,jak dlouho vydrží Betta bez jídla - když jedu na dovolenou,tak abych jí nějak netrápila. Jak to řešítě vy?

Děkuju za radu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2011 07:57 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Musashi
Nedělal bych s tím nic.
Je to přirozené pro tyto ryby. Tak proč jít Proti Přírodě, když nemáme šanci vyhrát?
To stavení hnízda a naparování se mu jen prospěje. Nenudí se a utužuje zdravý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2011 01:29 Musashi
Ahoj, mám takový dotaz (asi pro většinu z vás naprosto hloupý :) ).
Zařídila jsem si malé akvárko s bojovnicí, protože se mi při stěhování kompletně zrušilo velké akvárko a musela jsem se zbavit všech rybek. No a protože jsem měla pocit, že je tu prázdno, musela jsem mít alespoň tu jednu rybu.
Nemám s bojovnicemi žádnou zkušenost, ale před pořízením jsem si o nich něco přečetla.

Samečka jsem pořídila asi před čtyřmi dny, a dnes jsem si všimla, že začal stavět hnízdo a útočí na svůj vlastní odraz ve skle.
Tak jsem se chtěla zeptat, co s tím.
V pořádku to asi nebude, protože žádné samičky nemám a ani mu je teď pořizovat nemůžu. :-(
Říkala jsem si, že až znovu přijdu k penězům, tak že si velké akvárko znovu pořídím a 'přesadím' Lennona do většího ... Možná bych mu pořídila i nějaké ty holky stydim

Díky za případnou radu hop

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.08.2011 19:12 R Muž romant [28001] Re: simona
Před chvilkou to byla závojnatka. Stále stejná taktika, je dost průhledná, zkus to jinak. Doporučím Ti to samý co ve vláknu o závojnatkách. Založ si prezentaci a pokládej dotazy k věci, takhle to vypadá na jinej smysl pro humor. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2011 19:07 simona
Ahoj chci se zeptam mám Bojovnici pestrou.Které se nechce plavat,když nestojím u akvárka a je klid tak leží na dně a nehýbe se,pokuď však zaťukám na sklo tak vyplave a chvíli plave,ale potom se zase potopí...............Nevíte co to může být setkal jste se někdo stim?A nevíte jak se toho má ta rybka zbavit,jak ji mám pomoci.Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2011 17:53 Žena RedCube [0] Re: Daw
betta.wz.cz/…
Bojovnice mají mít klidnou hladinu, díky svým závojnatým ploutvím nejsou moc dobří plavci a prou by jim mohl ublížit. Jestli chceš samičku tak si kup aspoň 30l akvárko a ty samičky si pořiď dvě X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2011 16:02 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Daw
Sabulko, doporučuju něco o nich pročíst. ;-) rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra www.splendenspower.cz
Bojovnice vzduchování nepotřebují, dýchají převážně vzduch nad hladinou. Do té desetilitrovky už k němu žádnou samičku nedávej, leda do většího akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2011 15:50 Daw
Potřebuji radu. Mám Bojovnici v 10litrové nádrži s rostlinami na dně kamínky a filtrací se vzduchováním. Vzduchování mám zapnuté pořád a rybka, když vletí do proudu tak lítá sem a tam a potom zase odplave chci se zeptat je to správně nebo mám vzduchování zapínat jen na pár hodin. Mají vůbec Bojovnice rádi proud a myslíte, že bych měl přidat samičku? Děkuji za odpověď!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 22:00 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Sabulka
Krycí sklo a topítko. Jako potrava alespoň mražené krmivo (ne li živé), necpat ji jen vločkami. A pak už jen měnit část vody klidně dvakrát týdně.
Pokud chceš udělat nejlíp tak si tu zařiď prezentaci, to se bude radit líp a konkrétně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 20:39 Sabulka
Ahoj, chtěla bych se zeptat zkušených akvaristů jestli by mi neporadily nějaké rady pro začátečníka v chovu jedné bojovnice. Mám pro ni připravené akvárium od 10litrech s rostlinami a filtrací se vzduchováním.Co si mám ještě pořídit? Máte někdo nějaké rady a fígle?
PS:Co používáte za krmení? Já si přečetla celou stránku o bojovnici, ale vaše rady ze života jsou vždy lepší. Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2011 12:01 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Anča
To že je na filtru napsáno že je do 30ti litrů ještě neznamená že je vhodný, prodává se plno filtrů do menších akvárek které mají minimum filtrační hmoty a k tomu obrovský výkon a do většiny běžných akvárek jsou nevhodné (prostě nemůžou zvládnou zátěž s průměrným počtem ryb a rostlin). Zvláště pak filtry k setům, výrobce chce ušetřit kde se dá.
Takže bych se i zamyslela jestli je ten co máš opravdu vhodný a rozhodně ho už nevypínej ;-)
Btw.: koukám že máš 20ti litrové akvárko, tam by byl dobrý obyčejný bublifuk (vzduchovací motorek a molitan)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2011 09:20 R Muž romant [28001] Re: Anča
Filtr rozhodně na noc nevypínej, tím svému akváriu vůbec neprospíváš. Mrkni se třeba na tyhle odkazy a nasaj další informace a pochopíš i další souvstažnosti. ;-)
rybicky.net/clanky/373-zakladni-pouziti-filtracnich-hmot
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2011 08:53 Anča TO RedCube
Díky moc za informaci. Zatím tu filtraci vypínám na noc, protože mi přijde, že rozvibrovává akváro a to by jí mohlo škodit. Dělá to každá filtrace? Přitom je velikostně v pořádku (do 30 l).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2011 17:38 Žena RedCube [0] Re: Anča
Ahoj, nejsem sice žádnej odborník a doufám, že mě tu nikdo nesprdne, ale filtr má běžet pořád tvoří se v něm užitežné bakterie, které prospívají rybce, když filtr vypneš tak tyto užitečné bakterie odumírají. A ty bublinky to je s největší pravděpodobností pěnové hnízdo, to mu tak klidně můžeš nechat :-) Filtr měj pořád zapnutý a jednou týdně vyměň 1/3 vodu, kterou si necháš aspoň den předem odstátou v kýblu X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2011 08:44 Anča – Filtrace
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,jestli filtrace musí Bettě běžet pořád? Mám jednu rybku v 20l akvárku a 1/3 vody pravidelně měním. Dále jsem se chtěla zeptat, sameček začal dělar bublinky - mám mu je tam nechávat nebo odstraňovat? Měla bych mu pořídit samičku? Četla jsem,ale že 1 není dobrá..ale 20l akvárko pro 3 rybky je podle mého malé a chov stejně neplánuji. Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2011 15:50 HaDaS Re: Ella
Že se mění kompletně voda v celém akva snad nikde neradí?! Nebo ano? To je nesmysl. Filtraci bych použil v každém případě. Kryt také - betty hopsají jak divé - hlavně když je tam samice se samečkem, tak holka zdrhá nad hladinu o sto šest.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2011 11:11 Ella – Děkuji za rady
A jak se to dělá s výměnou vody? Někde čtu, že stačí třetina, když je filtrace, někde radí, že celé akvárko. Přece rybka nebude ve skleničce celý den, než se voda ustojí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2011 10:45 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Ella
Betty často vyskakují, je nutné mít kryt nádrže. Ploutve dorostou, ale už ne vždy v barvě jakou měli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2011 10:38 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Ella
Radila bych pročíst ještě něco a založit si tady prezentaci s akvárkem drív než tam ta rybka bude (ryba by neměla přijít do čerstvě založené nádrže).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2011 10:33 Ella Re: Semtex
Děkuju za rady.. Na webu o bettách jsem četla, že lávový kámen mají rádi. Ještě že to vím. Když už se ale betta o něco poradí, je šance srůstu ploutví? A je třeba kryt na akvárko nebo betty nevyskakují? Děkuji za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2011 10:12 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Ella
Lávovej kámen Bojovnice neocení. Naopak si o něj muže potrhat ploutve.
Rostlinky ocení hlavně plovoucí jako je Ricia, Pistia, nebo řečánka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2011 08:53 Ella – Rybka
Ahoj, ráda bych si pořídila bojovnici pestrou - už mám pro ní akvárko - 20l, lávový kámen, filtraci, písek na dno, tapetu na pozadí a ještě sháním rostliny - nemáte tip na njěkou, která je poměrně odolná? Nechci mít v akvárku "nějaké jiné čističe" např. šneky. Potřebuji ještě něco jiného? Stačí v akvárku jedna rybka - samec? Nebude mu tam smutno? Slyšela jsem,že je dobré mu tam dát zrcátko a on s tím bude bojovat,ale neublíží si. Děkuji Vám za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2011 11:48 xxx Re: Semtex
Aj z vnutra to tak vyzera. Teda ked dam dole krycie sklo a trochu sa nahnem. Tak sa to stale odráža. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 23:46 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: xxx
A to jsi se díval i zevnitř, jestli se to odráží, nebo jen z vnějšku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2011 22:51 xxx – zrkadlo
Dala som bettu do 20l a vcelku vyzerá spokojne. Ale steny akvária su ako zrkadlo. Čiže do nich neustale naraža a díva sa na svoj obraz. Problem je že betty by nemali mat pristup k zrkadlu nonstop lebo sa vraj unavia. Možno je to tak len z môjho pohladu. Ale všetky steny s akva sa odražaju a bojim sa že sa vyslili tym stalim bojom sama so sebov alebo sa scvokne. Možno je moj problem hlupy alebo je to tak vo všetkych akvarkach (bolo by mi čudne,kebyže moje akva je nejake zrkadlove) ale kedže je chuderku nechcem utrápit. Potrebujem názor niekoho, kto tieto potvorky chová, aby som sa ukľudnila. :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2011 12:36 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: potapac
Betta ocení plovoucí rostlinky a ty jak víme na substrát prdí.
Ale pokud chceš mít i klasické rostlinky, tak Flexiobklady. Můžeš si i vybrat barvu písku, tak aby ladila s barvou ryb.
Pokud chceš jakýkoli tento písek tak mi nápis SZ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2011 11:43 R Muž romant [28001] Re: potapac
Čedičové drti mají dosti ostré hrany a tam se moc dobře nebude dařit rostlinám, který se do akvárií k Betám velmi hodí a tak bych použil nějakej klasickej křemičitej písek(štěrkopísek), jako substrát na dno. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2011 11:37 Žena potapac [2]
Aky substrat sa hodi pre bettu? Mozem pouzit čadičovy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2011 19:58 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: hutch
Takhle, no může být. Vše ale záleží na tom, jakou oba samci budou mít povahu.
My např. máme ve 180l samce hned 3 a je to OK. Zkus to, ale počítej s tím, že jeden možná bude muset jinam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2011 19:52 Muž hutch [3] - Sumci – dva samci bety bojovne v jednom akvariu
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, zda lze chovat dva samce bety bojovné ve 250l akváriu, pokud bude dostatečné množství úkrytů.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   05.06.2011 17:36 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: katterinecka
O tom, kolik kyslíku si labyrintky "vezmou" z vody a kolik pomocí přídavného dýchání ze vzduchu, rozhoduje jeho aktuální potřeba a dostupnost.
BTW: Zkusil jsem odměřit dobu mezi dvěma nádechy u svých labyrintek (1.0+0.1 Betta slendens a 1.0+0.1 Colisa lalia) v rostlinném akva (T = 27stC, O2 dostatek). V průběhu 5 minut jsem viděl 1 nádech u samice čichavce, pak mě to přestalo bavit... :))

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [48] ...... 79 80

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68133x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221-betta-splendens-chov-odchov?od=2351