Přihlásit se RYBICKY.NET »

Sinice

NápovědaFórum » Řasy » Sinice 

Přejít na předchozí stránku 63 Přejít na další stránku   1  
Sinice
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NIKO
Kaplan007 napsal: Máte někdo nějaký tip?
Jeden tip bych měl: nespoléhejte na "ideální poměr NO3 a P" (nebo lépe: NO3:PO4 či N:P). :)
Redfield ratio, (resp. Buddy ratio) vyjadřují "pouze" tendence. Nikde není psáno, že při vysokém poměru NO3:PO4, (resp. N:P), nemohou sinice "fungovat". :-)
Zkuste měnit polovinu vody každý den. Přitom samozřejmě odsávat co nejvíc sinice. I nadále držet poměr N:P a pH jako dosud.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaplan007 – Opět sinice
Měl jsem dříve problémy se sinicí. Podařilo se mi jí téměř zbavit častou výměnou velkého množství vody a definitivně zmizela poté, co jsem začal hnojit PMDD. Hnojím stále a sinice se zase začala vyskytovat. Hodnoty vody: pH 6,9 ; KH 4 ; gH 7 ; P 0,3-0,5 ; Fe 0,3 ; NO3 15-20. Před pár dny jsem začal přidávat více KNO3. Sinice se, zdá se, tolik nerozrůstá, ale bublá o 106. I ostatní rostily pěkně bublají, z čehož usuzuju, že pohnojeno mám dobře. Ideální poměr NO3 a P u mě evidentně nefunguje. Podle hodnot naměřených testy od Rataje (NO3 a P jsem pro jistotu zopakoval a vyšel stejný výsledek) by se v mém akva měly rozrůstat spíše zelené řasy (po těch ani stopy). CO2 hnojím. Zkusil jsem výměnu poloviny vody a to také nepomohlo.
Máte někdo nějaký tip?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: Skanky
To mas este v poho...-chcel som to aj ja nafotit-...asi pred mesiacom vyprdol fotak.. sad ...ked to ide tak to ide sad
Ja dam na Sida - vymenim 1/3 vody a potom denne 20l.A vyhodim ten zeolit s filtra.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Skanky
Je to trapas, ale už se v tom neorientuji...
Sesypalo se toho na mne tolik, že absolutně nestíhám reagovat...
Mrzí mě to a už se bojím něco slibovat... :-O
Snad se vás ujme nějaká dobrá duše, dokud se aspoň trochu nevzmátořím...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Skanky – Re: Sid
kortez taky resi ruduchu jestli se nepletu. ja mam taky ten problem. v prezentaci mam pro vas i fotky jak jste o ne zadal ve vzkazu ;-)
akurat ze do vzkazu se vejde jen jedna tak jsem je dal do prezentace
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Skanky
Skanky! Já ale odpovídal Kortezhugovi!
Vůbec netuším, co máte za problém s akva vy! hmm :-)
Pokud je to něco s ruduchou, výměna vody sama o sobě stačit nebude! Snad jen zázrakem... :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Skanky – Re: Sid
tak ja to teda zkusim. ted bych mohl mit na denni vymenu i cas.
muj druhy problem opisuju v teme povlak nahladine. ten mne taky dost trapi. zkuste se tam podivat.
diky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: kortezhugo
Napsal bych vám SZ, ale to dost dobře nejde, tak musím veřejně:
Zkusil jsem vám poradit 08.06.09 v 09:59:47. :-)
K té výměně vody: 20-30 l(?).
Co s tim - boha .... dufam ze SID poradi ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Skanky – Re: kortezhugo
ja mam akva od februara. dloho dlho som to mal len na jedinom liste. az teraz asi posledny mesiac zacala rast po celom AQ
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: Sid
Sid - pises denne menit vodu .... kolko mam menit je tam 160l vody - 200l aqua.??? - 1/3???
Boha ta ruducha to je pekne svinstvo. Sinice som zvladol a teraz toto. sad Uz som s toho .... sad
A to som pred rokom ani nevedel co to je.- a akva mam 30rokov.V tej vode musi daco bit...daaky sajrajt.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Skanky – Re: kortezhugo
ja to mam už i na bridlici rozzureny
Zatial iba na:
Hygrophila guyanensis a siamensis.Ale bojim sa aby to neslo dalej.
Ta ruducha se dělá na všech?
POZOR - ZMĚNA! Co dát do filtru slámu?! :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo
Este co tam je:
Hygrophila - polysperma var.
guyanensis
corymbosa
cherry leaf
siamensis
Rotala rotundifolia
Ludwigia repens
Echinodorus - Jan Harbich"cordifolius"

To su pomerne rychlo rastuce :-(
V tomto akva nemam slamu.- tu mam v druhom a to je v pohode.
Ale vycistit ho mozem.
Že by sláma ve filtru? :)
Vyndat slámu z filtru, ostříhat napadené listy, přidat rychle rostoucí kytky, přestat hnojit, "vypláchnout" akva (denně vyměnit část vody), zvýšit obsah volného CO2, k tomu "vyladit" světlo, (dostatečná intenzita a "kvalita"), vyčistit filtr.
Fotka k příspěvku Sid - dalsi pruser-rozbehlo sa nieco taketo...porad daco.A na listoch to drzi ako hrom.

Reagovat na tento příspěvek 0  - mnammnam
tak tu slamu skusim tiez dufam ze momentalna situacia coskoro pominie palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Somali – Re: Yirka
Jj, kdysi se sbíral, za nás už ne, ale pořád se dal najít.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Somali
Za mého mládí (jako by to bylo včera) byl námel na každém žitném poli a dokonce jsme ho sbírali do výkupu jako léčivou bylinu. (OT)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Somali – Re: Johan
Aj, tak to já ji viděla několikrát "naživo". A vždycky na žitu smich A že jsem prolezla pěknejch pár lánů - to jsou ty výhody života na vsi :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Johan
Zato já ji pamatuji... :-O :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Somali
Musím se přiznat, ještě sem jí neviděl. A to sem po ní jeden čas hodně koukal :-D .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: Sid
Tak o tom nepochybuji :o) ... nebude v tom ani Claviceps (ergotamin), ani Penicillium notatum (penicilín) ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác
A teď zase o sinici, jo? :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid
Myslím, že teď už to pochopili úplně všichni. :-)
Mimochodem - to, čím má ječná(?) sláma likvidovat sinici, není tahle houba... :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Somali – Re: Horác
Horáci, nelhali... Pro naše účely se bere pouze paličkovice rostlá na žitu - už jen kvůli výtěžnosti ergotaminu a ostatních... Na ničem jiném to asi ještě hodně dlouho pěstovat nebudou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Somali – Re: Johan
Hihi, ale přednostně a nejvíce na žitu. Holt žito je jednak náchylnější, jednak hraje roli i to pěstování v monokulturách... Je zajímavé, že takový žitovec (Triticale - kříženec žita a pšenice) je vůči napadení paličkovicí mnohem odolnější, než samotné žito. Schválně si někdy zkus prolézt obilné lány - na pšenici, ječmeni, triticale a dalších najdeš paličkovici naprosto minimálně a u těchto druhů se její výskyt ani nijak extra nesleduje (samozřejmě běžné kontroly se provádějí). A pokud dám do krmné dávky pro březí krávu pšenici, je to O.K., pokud dám žito, letím od zkoušky :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: Johan
Pic kozu do vazu! V tom případě mi na fakultě lhali :o( ... takže jsem v tom vlastně nevinně :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Horác
Vykrucování je zbytečné, parazituje i na jiných obilninách :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: Sid
Já se z toho vykroutím, jo? :o))) ... Mluvilo se tu o obilí - tedy nikoliv o všech lipnicovitých. A co se týče obilí, tak Claviceps purpurea (z nějakého důvodu :o) parazituje pouze na žitu (jehož semenníky přeměňuje na námel). Je to teď dostatečně přesné? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Somali
Souhlas - především na žitu. Ale lze ji najít na mnoha lipnicovitých, takže nejen na žitu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Horác
(OT) Ale aby to bylo úplné dodám, že česky se tomu říká námel. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác
A teď zase o sinici, jo? :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Somali – Re: Sid
Na žitu... Netvrdím, že jiné kmeny nemůžou parazitovat i jinde, ale žito je z hlediska kontaminace nejrizikovější, mnohem rizikovější, než jiné obiloviny. Ostatně Claviceps purpurea se pro farmaceutické účely pěstuje na žitu a žito se nesmí přidávat do krmných dávek pro březí zvířata.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Horác
Nejen na žitu... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: Kaplan007
Jestli jsi měl na mysli to, co napsal Sid, tak to roste pouze na žitu a nezískává se z toho penicilin, alébrž ergotamin. Skvělá věc na vyvolání porodních stahů, na migrénu a také výchozí látka k syntéze LSD :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Kaplan007
Nemyslíte náhodou houbu Claviceps purpurea (paličkovici nachovou)? :)
Tam bych viděl souvislost jen při hodně bujné fantazii. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaplan007 – Re: Sid
Já bych v použití obilí viděl logiku. Na ječmenu totiž roste plíseň, ze které se vyrábí penicilin. Penicili = antibiotika. Je dost možné, že podobná plíseň se v určité míře vyskytuje i na jiných obilninách.

Je to jen doměnka, která mě napadla.
Příležitostně bych mohl zkusit. ;-)
Tedy - proti sinicím. Proti ruduchám jsem to již zkusil a výsledek nestojí za komentář... :-O
Vyzkoušejte
Asi tyzden je tam.Vypada normalne-zatial.Na sinice to ma fakt zaber. :-)
Keby len toto stacilo .... tak sme za vodou.Uvidim casom ....
Jak dlouho jste měl tu slámu v akva? A jak po tom máčení vypadala?
Sid - v druhom akva co mam - tam je malo rastlin - som vyskusal tu slamu.Jacmen som nezohnal pouzil som psenicnu.
Clovece - nechcel som tomu verit - zabera to. palec
Asi po tyzdni sinica prestala rast - a dnes pozeram uplne sa rozpadava a mizne.
No neviem po case co bude - ked bi toto stacilo...ma napadlo - trochu slami do filtra...
Cas ukaze...-dam vediet.
:-) palec
Sid asi prejdem na PMDD.
Kupil som:
Brutus
Bivoj
Mangan+
Colour Fe+
A dal som za to kolo 300Sk.Hnijiva su to celkom dobre - to sa nestazujem ale za 300Sk kupim 3kg KNO3-a to uz je co povedat.
PS:Sinice som zvladol palec
Sid dnes som meral.
PH-6.6
GH-14
P-0
NO3-30mg/l.

Daako stvrdla voda - asi Zeolitom co som pridal do filtra.???-fosfor stiahol na 0.-co predpokladam nebude velmo dobre.
NO3-tiez stuplo - rybami to nebude tych je malo-toto bude ten Bio-lif - nieco musel "znicit"-mozno daake bakterie.
Zajtra odkalujem.
Tak teraz to farbivo nieco "spotrebovalo" - ale co?
Že by se navázalo na organickou hmotu? :)
Tak pisem co sa deje- :-) -zatial je vsetko v poho.-a pisal som ze to dost farby vodu.Tak teraz to farbivo nieco "spotrebovalo" -ale co?

BIO-LIF je produkt z drceného listí mandlovníku mořského pro úpravu vody v akváriích

* Čistě přírodní přípravek vyrobený ze sušených mandlových listů, které nejsou ošetřovány chemickými hnojivy.
* Zjemňuje kvalitu vody.
* Zvýrazňuje přírodní zabarvení všech tropických ryb, zvláště červenou barvu.
* Prevence před vodnatelností.
* Zlepšuje vitalitu a podporuje tření.
* Prevence před škodlivou aktivitou bakterií, přirozeně zvyšuje kyselost a zbarvení vody.
* Zlepšuje odolnost proti nemocím a zajišťuje zdravý růst.
* Když používáte EasyFish Bio-Lif, nepoužívejte aktivní uhlí.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [63] ...... 74

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 82368x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4641?od=3101