Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řasy

NápovědaFórum » Řasy  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Řasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2013 19:49 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Jiri_99
Muzes taky zkusit na cas vubec nehnojit, zatemnit, prisvitit, menit kazdy den vodu, nemenit 3 tydny vodu... Fakt se da zkusit ledacos, ale tahle potvora to jen tak nevzdava, ani tyden tmy te me nevadil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2013 19:47 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Jiri_99
To znam velice dobre. Se objevila jen tak, klidne... a ja pak znacne neklidne tyden co tyden vyhazoval kybl... kdyz ma podminky, roste primo bajecne, a je i pekne zdrava, tvrda jak dratenka na nadobi (s trochou nadsazky) :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2013 19:44 Muž Jiri_99 [425] Re: Designer
Že bych změnil hnojivo?
Mám ji ve 12L rybicky.net/nadrze/16730
Do nedávna jsem neměl problém a teď se z ničeho nic potvora objevila...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   02.04.2013 19:16 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Jiri_99
Tohle jsem sem psal 21.1.2011, ale spatne se na to dela link, tak to nakopiruji:
"Tak se pochlubim. Po zhruba tydnu pridavani PMDD (bez KNO3 a bez KH2PO4) se stalo to, ze jsem jako normalne sahnul pro chuchvalec zelenych vlaknitych ras mezi rostliny a ouha, zadne normalni vytazeni hrube zelene dratenky drzici pohromade, sahl jsem tentokrate do zabince, ktery nechce moc drzet pohromade, takze uz nestaci sahnout po kteremkoli vlaknu a vytahnout to cele, ta vlakna jsou mnohem jemnejsi. Dalsi prekvapeni nastalo pri odkalovani, rasa jde ze sterku normalne hadici odsat, alespon vetsinou, nedrzi na nem tak, ze bych to musel sat i s kaminky jako driv. Uz vcera jsem se dival na barvu nekterych vlaken te rasy, zdala se mi divna, ne tak zelena. Dnes jsou nektera vlakna spise do bila. Mam takovy dojem, ze ma rasa dost, ne jeste uplne, ale neco se ji nelibi. Navic jsem prvne videl, ze ji zerou Platy. Drive ji nechtely, ozobavaly sklo od zelene prisedle, ale ta vlaknita je nezajimala. Ted jsem videl Platu, jak tu vlaknitou vyskubava z rostlin, a take maji Platy dost zelene vykaly - zrejme jim chutna takhle jemna, "dratenka" jim nejela, nakonec i ja bych mel co delat to pokousat :) . No snad uz konecne zacinam nad zelenou vlaknitou rasou vitezit i bez pouziti nejake chemie primo proti rasam, jen to nezakriknout ;-) ."

Jeste dodam, nejlepe rostla tam, kde bylo vetsi proudeni vody. Nakonec jsem na vystup z filtru pripojil hrdlo plastove lahve s biomolitanem uvnitr, cimz jsem zvetsil prurez vystupu z filtru a proudeni se pochopitelne znacne zpomalilo... Zdalo se, ze to take pomohlo.

Bohuzel zda jsem tehdy uplne zvitezil, to netusim, lidske vztahy jsou trosku slozitejsi, nez zlikvidovat rasu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2013 18:59 Muž Jiri_99 [425]
Takhle náhodou někdo neví, jestli vůbec existuje způsob, jak se zbavit zelené vláknité řasy /Oedogonium capillare, možná Cladophora glomerata - těžko říct../, která se mi potvora zabydlela v mechu, nenápadně se rozšiřuje a to i když se ji tak nějak pravidelně snažím vytrhávat??? Moc děkuji za případné rady.. ano

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 10:54 Muž larix [1420] Re: petr68
Pomôcť môže aj zníženie intenzity alebo skrátenie času osvetlenia.
Edit: ...a celkové zvýšenie hygieny v akvárku - menej kŕmiť, častejšie odkaľovať, jemne preprať filter...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 09:59 Muž grunda [1781] - Cichlidy
přitlač na výměny vody a CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2013 09:51 Muž petr68 [27] - Rostliny
jak se mám zbavit řasy jménem Staghorn ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2013 17:12 Muž ČichavecTom [92] - Rostliny – Zajímavý článek

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2013 21:48 Žena Kač [131] Re: sonetka
no ale já si právě myslela, že když je filtr i akva propojený, tak by se řasy měly rozšířit právě z těch ideálních podmínek dál, ne? prostě se mi nechce věřit, že si zůstanou jen tam, kde mají být. Ale mohla bys to vyzkoušet a pak tady poreferovat
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2013 20:55 Žena sonetka [136] - Živorodky
Co jsem vykoumala, je princip toho filtru vytvořit řasám lepší podmínky pro život, ty pak nebudou mít zájem žít v akváriu, protože to bude chudé na živiny pro řasy a měli by se všechny vyřádit ve filtru .... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2013 20:50 Žena Kač [131] Re: Kač
leda možná že by to nebylo na furt, ale vypěstovala by sis hromadu řas, ty by všechno spotřebovaly a tím pádem by chcíply jak v akva, tak i ve filtru?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2013 20:48 Žena Kač [131] Re: sonetka
no zní to zajímavě a logicky..ale jedno mi vrtá hlavou. Chápu, že tedy budeš pěstovat řasy ve filtru, a ty řasy budou odebírat přebytky živin. Ale jak docílíš toho, aby řasy rostly jen v tom filtru? i kdyby ti nerostly v akva a začala sis je pěstovat ve fitru, tak čistá voda z toho filtru jde zpátky do akvária a s ní i částečky těch řas, které by podle mě měly logicky začít růst i v akváriu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2013 20:39 Žena sonetka [136] - Živorodky – Řasový filtr
Co říkáte na použití řasového filtru(Algae Scrubber) v akvaristice? připadne mi to jako výborná nenásilná, nechemická cesta jak "bojovat" s řasami. Docela mě tahle myšlenka zaujala, máte někdo s těmito filtry zkušenost? Je to vcelku zajímavý nápad, jen jak ho zrealizovat .... tone tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2013 13:00 Muž Thomatys [-3]
Tak co sem se dočetl a hlavně sem udělal hrubý test kvality, tak sem zjistil, že mám nižší PH vody a vyšší množství NO3. Nemůžu to, ale říct na 100%. Takže asi začnu měnit více vody než do teď. Přitom sem měnil zhruba 1/3 každý týden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2013 11:54 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: Thomatys
Tak tohle bych viděl na počínající sinici. Zkus propátrat tady na fóru, bylo toho na toto téma napsáno dost a dost. ;-)

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2013 10:02 Muž Thomatys [-3]
Fotka k příspěvku Tady ještě pohled pod hladinou.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2013 10:00 Muž Thomatys [-3] – Řasy
Fotka k příspěvku Zdravím, takže taky potřebuju radu ohledně řas, už asi 14 dní pozoruju růst řas na hladině akva u rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora na listech. Jenže tím, že mi tam ty řasy rostou tak mi ta rostlina v té části odumírá a odpadávaj z ní kusy. Nemluvě o tom, že před pár dny sem musel vyhodit odnože co sem z ní udělal, prostě uhnily. Byla z toho taková kaše a odpadlo to. Co sem ještě zpozoroval je už začínající růst řas i na anubiasu. Měřit hodnoty nemůžu, proužkový test je neprůkazný a na chemický momentálně nemám. Jinak v prezentaci jsou informace o mém akva. Svítím zhruba 10 až 11h denně, vodu měním každý týden. Nehnojim, nepoužívám CO2.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2013 10:11 Muž bulawaio [92] Re: Uno
jestli je akva nově založené, tak chvíli trvá než se to věe ustálí. Nejprve překontroluj, jestli je poměr mezi světlem, CO2 a živinamiv pořádku - na internetu toho najdeš spousty. Dále bych vco největším množství řasu odstranoval mechanicky a prováděl časté výměny vody, než si to sedne. Pokud by si měl stále řasu, poměr mezi světlem CO2 a živinami nebude v pořádnku. dále bych ti doporučil se spíše vyvarovathnojení do subrstrátu jehož dávkování a možná koncentrace na jedno místo může být obrovská, tak můžeš rostliny spálit.také to chce zkontrolovat, jestli konkrétní hnojivo obsahuje vše, co mají rostliny mít
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   05.02.2013 22:57 Žena Kač [131] Re: Uno
Ahoj, nedělala bych z toho vědu, akvárko máš založené docela krátce, vše se tam musí ještě srovnat a ustálit. Takže být tebou, zatím to nechám, protože ono někdy nejvíc škodí, když do toho člověk začne moc zasahovat. Jestli chceš být klidnější, přečti si rady tady na foru nebo v článcích, ale když máš 3 týdny založené akva, je myslím zbytečné nějaké vypínání osvětlení a podobné věci...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 19:47 Muž sirPavol [6] Re: Miso
Diky... Skusim ešte počkať... Nahodil som UVcko a uvidíme, či sa to bude šíriť rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 18:03 Uno
Fotka k příspěvku Ahoj lidi,
prosím o radu. Na eleonoris parvula se mi začla dělat nějaká "pavučina" , nevím co to je, zda zelená řasa, nebo něco jiného. Přidávám foto, zatím se to zorjiždí tak to neni uplně dobře vidět, ale vdět to je. Mám 100l akvo, svítím 9hodin ve 2 ciklech 2x24W. Akvo je ualožené 3 neděle, dole supstrát s hnojivem od JBL a u kytek jílové kuličky, takže si myslím že nedostatek živin to nebude, jestli moc světla? Případně mi prosím poraďte jak na to abych se toho zbavil, chci mít zelené dno a toto to dost zošklivuje tone
Děkuji

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 15:52 Muž Miso [470] Re: Kamilstrom
ano priamy zasah ich moze spalit, ale stetinka je vecsinou na dekoracii, napadnute listy rastlin zvycajne odstranis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 15:30 Muž sirPavol [6]
Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 15:19 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: Miso
Filter a pripadne pumpy je treba vypnout alespon na 30 minut a pozor EasyC nebo Excel muzou pri spatne aplikaci znicit listy rostlin a nebo mechy! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 14:54 Muž Miso [470] Re: sirPavol
da sa likvidovat EasyCarbom, naberes do striakacky prislusne mnozstvo pre tvoje akva nasadis ihlu a streknes priamo na riasu, najlapsie pri tom na par minut vypnut filter. Je to ale pracne. Ale pokial neodstranis pricinu narastie znova ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 14:51 Muž Mispulin [67]
S tercovci zadnou zkusenost nemam, ale mam jednu z Algovcem. Taky jsem se nechal vnitrne ukecat vyrobcem, ze to pomaha. Po aplikaci presne dle navodu mi zdechly vsechny samice ramirezek (tehda, nez jsem zacal s halanciky, me ucarovaly ramky neon blue). Nasledne probehla aplikace do zachodu a to komplet veskereho obsahu pomerne drahe lahvicky, aby me to uz nikdy nesvadelo. ;-) Od te doby se snazim resit priciny a nenicit zivotni prostredi rybam ve sve nadrzi....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 12:31 jamajcan Re: sirPavol
Odpovím jen na jednu část otázky.A to boj s černou štětičkovou řasou,pomocí algicidních přípravků obecně.Rozhodně se nespoléhejte na to,že Vám jejich použití vymýtí ruduchu.Zaměřte se spíše na příčiny jejího nástupu.V tomto vlákně určitě najdete spoustu užitečných rad,informací a zkušeností.Rozhodně z vlastní zkušenosti vím,že je to běh, na dlouhou trat. rybicky.net/forum/5522
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 12:01 Muž sirPavol [6]
To ešte nikto nelial algovec do násrže s diskami? sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 06:22 Muž sirPavol [6] – Čierna štetinka
Zdravím. Má niekto skúsenosť s použitím Sera Algovec na čiernu štetinkovú riasu? Poprípade použitie Algovca v spoločensko akvárku s diskusmi? Dik
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 15:29 Muž Mozkomor [167] - Amerika – Řasy
Já jsem na vyústění filtru dal molitanovou kostku, zabránil jsem tak víření vody v akvárku a řasy jsou pryč... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2013 19:32 OndraT – je to nekonečné!!!
Fotka k příspěvku .tak odkaluju co 4 dny, přidal jsem do vody tablety od Tetry Algo Stop, Sera Phosvec,balení Sera Syporaxu a dalších deset rychlerostoucích rostlin (už í Anubiasy a Echinodorusy rostou rychleji než Vallisnerie :-D),6 SAE,ale prostě všechno je málo..do týdne mam na rostlinkách řasu jak fousy děda vševěda!!! (viz. fotka) asi se na to vyprdnu a budu chovat želvičky a nebo pěstovat kaktusy :( sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2013 00:05 mellifera – Silné osvětlení versus hnojení,Co2 a řasy
Mám akvarium 80x70x40 a pěstuji nenáročný kytky ((Echinodorus Bleher,Echinodorus Amazon,Echinodorus ocelot, Egeria Densa, Cryptocoryne Balansea, Jávský mech),Kryptokoryna kadeřavá měla i listy přes 1 metr, díky vysokému akvarku.Svítil jsem sice nehospodárně a málo(2x 40w žárovka), ale nebyl během více jak 10 letého používání tohoto osvětlení jediný problém s řasami a také jsem nehnojil a nepřidával Co2 (1x za 14 dní výměna 8% vody, 1x za měsíc filtr).Každý rok jsem pravidelně odevzdával přírůstky do zverimexu.Po změně osvětlení Hagen 2x 24w T5 HO s reflektory nastal problém (3 druhy řas)rostliny rostou,jak o život a jsou oslabené ! a to i při vodniho sloupce 60 cm.Pokud člověk bude pěstovat nenáročné kytky, tak toho světla opravdu není potřeba tolik, jinak práce navíc Co2,hnojení) a to já nechci!!!
Minulý stav osvětlení 800 lm a budoucí 3500 lm, moderní zařívky spolu s reflektory mají mnohonásobný výkon a ty waty na litr vody nelze brát vážně.Jinak to osvětlení Hagen je velice hezké a zdá se i kvalitní.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 22:22 R Muž romant [28001] Re: kus
Tak ono je hezký že to takhle poeticky zdůvodňuje Dennerle ve svých letáčcích, ale řekl bych že ten význam pauzy je zcela zištný a to že spočívá v pomoci si s hladinou CO2 v akváriu. Prostě systém nádech, výdech, nádech. :-)
Edit: Rozumějme v aplikaci do akvarijního prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 22:17 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: kus
No já přidal světlo na akvárko a začala se mi rozmáhat štetečková řasa, rovnováha mezi rostlinami, živinami a světlem byla fuč. Do toho jsem přesazoval kytky...teď jsem zavedl polední pauzu, rostliny se víc rozrostly, všechno se ustálilo a řasa mizí. Někdy stačí málo :)
Jo ještě jsem začal přidávat uhlíkový hnojivo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 22:13 Muž kus [202] - Rostliny
no Dennerle na svých stránkách má v článku o zářivkách:
Proslulá polední pauza:
V tropické domovině většiny akvarijních rostlin velice často potemní obloha a přijde bouřka. Dennerle proto doporučuje dopřávat akvarijním rostlinám "tmavou polední pauzu" - vypnout veškeré osvětlení akvária, a to nejlépe okolo poledne po dobu dvou až čtyř hodin. Vaši rostliny si po tuto dobu vystačí s denním světlem, pronikajícím skrz okno do pokoje. Vítaným vedlejším efektem této pauzy je ztížení životních podmínek řas.
Příklad: 9:00 až 14:00 hodiny - 1. fáze (5 hodin)
14:00 až 17:00 hodin - polední pauza (3 hodiny)
17:00 až 22:00 hodin - 2. fáze (5 hodin)
teď ještě aby to někdo vysvětlil řasám :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 20:29 OndraT Re: romant
romant napsal: Zařaď se v tom článku do jedný skupiny a uvidíš co z toho vyjde. Ono čím více světla, tím větší potřeba rostlin po živinách a tudíž nutnosti dodávat zvenku, naprosto nic proti tomu, kdo chce, ať tak činí, ale ve výsledku je třeba se dopracovat do nějakýho stavu vyváženosti, aby řasy měly co nejmenší šance se ukázat. Je taktéž nutný si přiznat, že řasy jsou přítomny ve všech nádržích v té či oné míře a je jenom na nás, jak jsme schopni je akceptovat. Někomu prostě vadí víc a někomu míň. :-)
me rasy, ty zelene neva, naopak! Krasne porostou povrch kamenu a vybaveni a je to hezky, prirodni,nejsem zastance sterilnich akva ;) ale kdyz se mi hnusna stetickova rasa a ruducha pusti takovimhle invazivnim zpusobem do rostlinek, tak to se mi nelibi no ;(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 20:18 R Muž romant [28001] Re: OndraT
Zařaď se v tom článku do jedný skupiny a uvidíš co z toho vyjde. Ono čím více světla, tím větší potřeba rostlin po živinách a tudíž nutnosti dodávat zvenku, naprosto nic proti tomu, kdo chce, ať tak činí, ale ve výsledku je třeba se dopracovat do nějakýho stavu vyváženosti, aby řasy měly co nejmenší šance se ukázat. Je taktéž nutný si přiznat, že řasy jsou přítomny ve všech nádržích v té či oné míře a je jenom na nás, jak jsme schopni je akceptovat. Někomu prostě vadí víc a někomu míň. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 20:17 OndraT Re: syndromp
syndromp napsal: Parmičky mám 5 let teď už cca 9cm. Koupil jsem je kvůli té ruduše a bylo to mnohem horší než co tam máš ty. Po týdnu krom černých okrajů na anubisech po ní nebyla ani stopa. Od té doby akva bez řas.
Je to jen příspěvek jak sem se jí zbavil já.

a nemas problem s agresivitou vuci ostatnim rybkam? Ja sem mel dva kousky ve 120l a musel jsem je dat po pul roce pryc..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 20:14 Muž syndromp [13] - RostlinyRe: OndraT
Parmičky mám 5 let teď už cca 9cm. Koupil jsem je kvůli té ruduše a bylo to mnohem horší než co tam máš ty. Po týdnu krom černých okrajů na anubisech po ní nebyla ani stopa. Od té doby akva bez řas.
Je to jen příspěvek jak sem se jí zbavil já.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 20:14 OndraT Re: romant
romant napsal: Ono i méně světla může bejt někdy ku prospěchu věci. www.horacovoakvarium.cz/…
no par clanku jsem uz precetl a v drtive vetsine se v boji s rasou zesileni svetla doporucuje,ale tak proc to nezkusit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.01.2013 19:53 R Muž romant [28001] Re: OndraT
Ono i méně světla může bejt někdy ku prospěchu věci. www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.01.2013 19:50 OndraT Re: grunda
grunda napsal: přidej kytky na hladinu, ty kančíci nezničí ;-)
no premyslim o nich, ale nedojde k zastineni rostlinek u dna? Mene svetla=horsi rust rostlinek=idealni pro rasu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 19:43 Muž grunda [1781] - Cichlidy
přidej kytky na hladinu, ty kančíci nezničí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 19:41 OndraT Re: syndromp
syndromp napsal: Sázet jak o život. Nic tam nemáš.
Hodně rychlerostoucích kytek+CO2+parmička černopruhá, aspoň 3ks pokud máš aqva aspoň metr dlouhé.
Parmička = ruduchožrout.

ja se tedy nechci poustet do rozepri, ale neni spis zaklad odstranit problem, nez to resit ,,kratkodobym,, resenim v podobe pridavani dalsich ryb, kor parmicek, ktere rozhodne ruduchu nezerou a po par mesicich prestanou rasy prijimat temer uplne, protoze je prijimaji pouze v mladi? Ale mozna se pletu a mel jsem jen jine zkusenosti temito rybkami :) jeste tam trocha mista k nasazeni je, ale jedina rostlinka, ktera mi jede je Vallisneria a Microsorium. A narvat tyto dve rostliny po celem akvarku bych opravdu nechtel a stonkovky jako Cabomba apod. Se diky kancikum dlouhodobe neudrzi :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 19:36 Muž riso [130] - CichlidyRe: OndraT
taky bych neco udelal s tim dnem. Moc hrube X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 19:33 Muž syndromp [13] - RostlinyRe: OndraT
Tak bych zkusil tu parmičku. Ale příčinu ti nevyžere :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 19:31 Muž syndromp [13] - RostlinyRe: OndraT
Sázet jak o život. Nic tam nemáš.
Hodně rychlerostoucích kytek+CO2+parmička černopruhá, aspoň 3ks pokud máš aqva aspoň metr dlouhé.
Parmička = ruduchožrout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 19:24 OndraT Re: grunda
Fotka k příspěvku grunda napsal: pokud jde o to akva co máš v prezentaci - ryby jsou naprosto nevhodné pro tak prťavé akva jak máš, máš tam málo kytek, máš tam moc světla. Takže změň rybí osádku, dosaď kytky, uber světlo - nebo přidej CO2.
Nadrz je uz naprosto jina, ocelati uz jsou dva mesice pryc,v soucasne dobe dva kancici pricnopruzi,gibiceps a 4 torokati. Jinak rostlinek na obrazcich co tu mam je asi pet, dnes uz jich je o 30 ks vice.p

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 19:14 Muž grunda [1781] - Cichlidy
pokud jde o to akva co máš v prezentaci - ryby jsou naprosto nevhodné pro tak prťavé akva jak máš, máš tam málo kytek, máš tam moc světla. Takže změň rybí osádku, dosaď kytky, uber světlo - nebo přidej CO2.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 69 70

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 79334x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1351-rasy?od=1375