Přihlásit se RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča Re: Golem
Pokud to máš pro bettu, určitě by ocenila třeba riccii, pistii na hladině. Klidně přidej víc rostlinek. Nech akvárko cca 10 dní zaběhnout a zvyš pak pro tu bettu teplotu vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FelidaeS Re: Golem
Taky mám v jednom akva rostlinu, kterou jsem až doma zjistila, že není určena přímo do akvárií. Mám jí už dva měsíce a je pořád stejná. Nic s tím nedělej, jen ti prostě třeba nevydrží tak dlouho, jak by to vydržely rostliny, které jsou do akvárií vhodné. Jinak k tvému akva. Klidně víc rostlinek, čím víc, tím líp. :o))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Golem – Nové akvárium
Fotka k příspěvku Dobrý den, do toho 25l akv. jsem koupil jemnozrnný písek a i pár nových rostlin, ale když jsem se podíval tady do databáze rostlin, zjistil jsem, že jedna z nich nemůže být dlouhodobě pěstována pod vodou. ( Ophiopogon japonicus ) Mám ji přendat a trochu ubrat vodu, aby měla listy alespoň trochu nad vodou? A pak se chci ještě zeptat, jestli mám do akvária ještě něco dalšího dokoupit ( viz. foto ). Předem děkuji za odpověď.

Reagovat na tento příspěvek 8  - R romant Re: Andy
A v tom je ten problém, v těch 7 litrech. V tom odkazu na atlas ryb se dočteš o minimálních nárocích pro jednotlivce a pár. Začti se, zamysli a pokud chceš mít nějaký párek, tak jim pořiď normální akvárko o objemu 30 litrů s komplet výbavou. V té kouli měň velmi často vodu, klidně denně, přikrej tu kouli nějakým sklem, aby se nad hladinou držela stejná teplota jako v akvárku, pořiď si teploměr a podle toho jakou teplotu budeš v té kouli mít, dej tu nádržku někam k teplu, tak aby jsi tam měla alespoň 25 stupňů. Tak asi tak, ode mne. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 4  - MrHu Re: Andy
Pro pár alespoň 30l (lépe 40)...:-) A raději klasický hranatý tvar (kvádr), ne kulaté...;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AndyRe: romant
Mám asi 7 l guľaté akvárium. Sú v ňom živé rastliny. Je možné že majú málo priestoru dohromady? Som začiatočník, preto prosím o radu. Ďakujem.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Andy
Bude velmi záležet na velikosti a členitosti dané nádrže, kde se ty bety nacházejí, dostatek úkrytů v podobě plovoucích rostlin je žádoucí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AndyRe: Semtex
Nerozumiem. Všade som sa dočítala,že k samiciam sú znášanlivý.
Dodatok: Mala som dve samice, ale jednu uštval k smrti.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Semtex Re: Andy
rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra

číst, číst, číst než si něco pořídím....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Andy
Ahojte. Chcela by som vedieť prečo je môj bojovník neznášanlivý k samiciam. Každú naháňa. Ona je potom v strese,leží na dne akva a bojí sa ísť aj nažrať.Môže byť že je prehnane agresívny, alebo sa časom zblížia. Už je to asi týždeň. Ďakujem za radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Golem
Velmi jednoduše. Na dno křemičitej písek a jako rostliny budou postačovat plovoucí, to mají Bety velmi rády, teplotu nastavíš na 26 stupňů, zapneš filtr a akvárko necháš alespoň 14 dní zaběhnout a můžeš při tom často měnit vodu, tím nic neskazíš.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrHu Re: Golem
Substrát-nejlepší zkušenosti mám s hrubostí 2-4mm...plovoucí rostlinky (např Pistia, Riccia...)... pak do začátku nějaké rychle rostoucí rostlinky...hledal bych inspiraci tady v nádržích, kde jsou Betty...;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Golem – Nové akvárium
Dobrý den. Dnes jsem konečně obdržel nové akvárium a chci se zeptat, jak ho mám pro Golema zařídit, co koupit, a jaké rostlinky. Akvárium má 25 l (40x25x25), bylo v sadě s filtem i topítkem (50W). Předem děkuji za odpověď.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - HaDaSRe: Golem
V přírodě musí být také připravený. Čeká na příležitost, kdy okolo popluje ochotná samička. Vždy připraven love .
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MrHu Re: Golem
Asi chce být Golem na všechno připravený...:-)
EDIT: Můj betťák má třeba svoje hnízdo pod riccií a hezky si o něj pečuje...když zrovna samička nemá migrénu a je v náladě, tak na to hupsnou a je to...:-) Kdyby tam to hnízdo neměl, tak má chudák smůlu...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GolemRe: MrHu
Ale to přeci staví, aby se mohl se samicí vytřít, ale v jeho okolí žádná samice betty není?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrHu Re: Golem
Staví pěnové hnízdo...;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Golem
Ještě bych se zeptal, jestli nevíte, proč Golem "vyfukuje" u hladiny bublinky, které ale neprasknou a spojují se v takové talíře?
Bez kloudnýho akvárka se standartní výbavou to nikam nepovede a o toho Beťáka dříve či později příjdeš, bohužel, třetí cesty není. :-O
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MrHu Re: Golem
20° je málo a taky je špatně, že ta taplota takhle kolísá (6°je veliký rozdíl)...Myslím, že by to chtělo hlavně stabilizovat podmínky (což nevím, jak se ve 2,5l skleničce povede)...:-) A s výměnou vody pokračovat...
EDIT: Zase jsem byl pomalejší...:-D
 Reagovat na tento příspěvek 6  - HaDaSRe: Golem
Pokračuj v tom, co ti poradil romant. Tu teplotu drž stabilně na 26°C i přes noc. Pochopil jsem, že když nesvítíš, tak ti teplota spadne z 26 na 20°C. To není dobře pro labyrintky, ale ani pro jiné tropické rybky.
Ještě bych dal nějaké krycí sklo. Zaprvé to zabrání rozdílům teplot ve vodě a nad hladinou (vzduch) a za druhé ti to pomůže udržet teplotu. Topítko s termostatem by bylo dobré i do budoucnosti. ;-)
Jestli Golema zachráníš ? To je ve hvězdách. Každopádně je to to nejlepší co udělat můžeš. X-)
 Reagovat na tento příspěvek -3  - Filip980 Re: Golem
20°C je dost málo, chtělo by to udržovat aspoň na 24°C. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GolemRe: romant
Udělal jsem přesně jak jste napsal, ale Golem (rybka) je na tom stále stejně. Je sice teď spíše hyperaktivní, ale břicho má stále bílé a navíc je celá tak trochu více do šeda než před měsícem. Odpoledne, když jsem doma, topím lampičkou na 26°C, ale jinak má kolem 20°C. Akvárko mám vybrané (25l), ale do týdne podle mě nebude. Můžete mi prosím poradit co s tím, jak pokračovat?
Vyměnit vodu a posléze i vyměnit to , nebudu psát akvárium, za větší, alespoň 20 litrů. To je podle mě to nejrozumnější co se dá dělat. Tu vodu od teď měnit denně a moc nekrmit, skontrolovat teplotu, alespoň 25 stupňů a dojít si pro to větší akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Golem – Bílé břicho
Fotka k příspěvku Dobrý den. Už měsíc mám samce betty v 2,5l akvárku. Neustále vypadal dobře, ale dnes jsem si všiml, že mu strašně zbělela "brada a břicho". Už není ani tolik aktivní a pořád bourá do skla. Můžete mi poradit, zda to jde vyléčit či co to vůbec způsobuje?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: kikina
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikina – betta
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Mám doma bettu a příjde mi, že je jí smutno. Můžou být dvě betty v jednom akvarku?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Kocajs
Bude, ale neměj obavy, seženeš to opravdu v každým zverimexu, akvaristice, pet centru atd.
Edit: Až ten bublifuk nainstaluješ, tak s tou výměnou vody ještě nějaký čas pokračuj. Bude to min. 14 dní trvat, než se dostatečně osídlí nitrifikačníma bakteriema a bude schopen plně převzít tu funkci účinný filtrace.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KocajsRe: Sid
A kdybych to teda nesehnal tak bude stačit obden měnit 30 % vody?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Kocajs
Bublifuk by byl na zmíněných 13 litrů ideální. Nejlépe s biomolitanem.
Edit: Roman je rychlejší :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Kocajs
Zn. Ideál. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KocajsRe: romant
Rozumím, takže kdyby nebyl filtr tak každý den 30 % vody? :) no a stačil by bublifuk třeba?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrHu Re: Kocajs
Měla by mít všechno, jako ostatní ryby...filtraci (která ale nedělá silný proud), topítko (25-28°C- já mám vyzkoušených 26°), osvětlení, živé rostlinky (hlavně nějaké plovoucí, jako třeba Riccii)...a pravidelnou údržbu...
Pokud nebude mít filtr, je potřeba často měnit polovinu objemu vody...
A ještě mám takový postřeh - větší akvárium je snadnější na údržbu...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Kocajs
rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra
Ta filtrace nutná není, ale je třeba ob den měnit část vody(30%), čímž se ta filtrace supluje. Když by tam ta filtrace byla tak ta výměna vody stačí 1x týdně.
Chce to nějaký plovoucí rostliny, správnou teplotu, pestrou stravu a dodržovat tu výměnu vody a bude to fungovat i bez filtrace. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kocajs – Betta
Zdravím, chci se zeptat jestli Betta potřebuje filtraci...Chtěl bych s jí dát do 13 litrovky byla by tam sama a měla by tam svůj rajon..Tak co potřebuje? Díky moc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: j0hny
A nebo ještě jednodušeji. Postačí jenom plovoucí rostliny, to mají bety velmi rády. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - j0hny Re: Sid
Na rastlinky zabuda cim dalej tym viac ludi. :( Zdroje vapniku tomu tiez nepomahaju.
Pritom by tam stacili uplne 3 kosicky rastlin a ono sa to rozrastie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča Re: cockin
Krásnej samec. Takovýho jsem z nostalgie sháněla nedávno, a nesehnala. Byla to má první rybka a taky koupenej jako samička. ano Samička má bílou bradavku na spodní straně těla.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Sid Re: cockin
Takže "příroda", žádný rozpad ploutví - samec jak víno. :)
Zasloužil by si lepší životní prostředí. :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: cockin
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrHu Re: cockin
Fotky sice nejsou moc kvalitní, ale viděl bych to na shorttail samce...:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cockinRe: Sid
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Před tím ale žádné problémy nebyly.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: romant
Nejen "bakterka" - příroda také. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Sid
Ona taková bakterka dokáže z pěknýho samce udělat zakrátko samici, ale nepředbíhejme a vyčkejme fotky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: cockin
...že je to samička jsem si jist, má na těle pruhy a má menší plutve...
To neznamená, že nemůže jít o samce. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrHu Re: cockin
Nemáš nějakou novou fotku té samičky?:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cockin
Ahoj, mám 2 betty (samice,samec) a parmičky. Samcovi sem v karanténě léčil B.R.P po 5ti dnech jsem ho dal zpátky do akva. Samice se najednou začala chovat agresivně a okusovala samcovi ploutve, zahnala ho ke dnu a mlátila ho ocasem. Tak sem jí musel dát do jiného akva a ona si začala stavět pěnové hnízdo! Že je to samička jsem si jist , má na těle pruhy a má menší plutve. Před tím žádné problémy nebyly. Neví někdo o co se jedná. (já si myslím že jí přeskočilo) smich

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - R Silent Re: prasan
Tady ani tak nejde o to jestli se ve tmě zorientují. To bezpochyby ano, ale jde o to, že pud jim říká nahoru k hladině a nadechnout. Problém je, že Fluval Edge se dá naplnit až po krycí dekl (je vlepený) a bez vzduchové kapsy by ryby mohly mít velké potíže než na celkové ploše akvária najdou volnou plochu 10x10 cm.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: cockin
Ryby sa vedia orientovať aj po tme vďaka bočnej čiare.Nedávno tu niekto dal dokument a v ňom bol natočený slepý pstruh.Ani to že nemal oči mu neprekáža nájsť si potravu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: cockin
Ani ve tmě se o ně nemusíš bát, oni vědí kde ten vzduch je. Tu hladinu můžeš trochu(1-2cm) snížit a budou tam toho vzduchu mít ještě víc.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 80

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 69245x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221-betta-splendens-chov-odchov?od=2235