Jaké dno do akvária?
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.
0 12.03.2012 11:51 lap – Dennerle Deponit vs. JBL Florapol
Ahoj, prosím o názor na následující. V plánu je rostlinné akva, kde cílem je zarostlé dno (kobercovky, dále pak cryptoryny, rotala, heteranthera, nějaký echinodorus). Řeším dno a jeho zásobení živinami. Mé finance jsou omezené. Jako varianta mi přijde buď vrstva Dennerle Deponit, na to např. černý flexiobklady, anebo do spodní vrstvy flexiobkladů přimíchat JBL Florapol. Světla bude dost (možnost operovat v rozmezí 0,25 až 0,85w/l, CO2 od začátku. Jaké máte se zmíněnými dny zkušenosti a co byste doporučili mě, vzhledem k mému záměru?
Starší reakce
Vypadá celkem ostrý,podle fotky se nedá přesně určit.Bezvadný je Manado substrát od JBL,ale je tam dost podstatný rozdíl v ceně.
Starší reakce
kortezhugo, Děkuji, máš moc krásné rostlinné akvárium Patník, budu se jim inspirovat při zakladání toho svého. A ty rostlinky na pozádí jsou užásné
Já ale pro jistotu nebudu davat JBL Florapol jenom na sklo pod ProfiSoil, ale smíchám její s křemičitým pískem a trochu tím samým pískem překryju a na horu dám ten Rataj profi soil. Rostlinky se ukoření a čásem dosahnou vyživovného dna.
pri odkalovaní a premiešavaní jednotlivých častí to je možne
Děkuji a nedostane se ten JBL Florapol na povrch potom, když ten AquaSoil je takový jemňoučký?
Florapol je hnojivo a Profi Soil je substrát, takže to skombinovat lze.
Já bych se držel jedné firmy, ale lepší když se ozve někdo kdo ví jaký je mezi těma substrátama rozdíl, třeba je to jedno
ja som za Rataj profi soil+JBL Florapol
Prosím poraďte co je lepší použit s Rataj profi soil - JBL Florapol anebo Rataj Aquaclay Staré dno? Děkuji
Starší reakce
problém v tom nevidím, ale záleži aké akva máš v pláne, aky piesok, ake rastliny atd..ono treba brať do úvahy aj budúcu udržbu..
0 07.01.2012 17:50 jogr ahojda myslíte že dno o zrnitosti 1-2mm nebude dělat problém
Díky
od ADA vylučujem
premýšľam už len o Rataj Aquaclay Staré dno + jbl manado alebo JBL Aquabasis a JBL Manado. O tom starom dne premýšľam len preto, lebo že ma vraj viac živín ako aquabasis a aj je viac porézny ako aquabasis tak by v ňom mala lepšie prúdiť voda a to manado by ho malo zaťažiť. Samozrejme že by som ho na dlhšiu dobu namočil a predtým ešte premyl
nemam s tymto skusenost, ale ked uz investujes do amazonie tak by som dal komplet ADA
ešte rozmýšľam takúto zostavu do podložia aquabasis + amazonia bolo by to ok?
Rataj Profi Soil a JBL Manado je vpodstate to iste. JBL AquaBasis je vyzivovy substrat.
0 05.01.2012 20:35 ski – Aké dno
Pozerám toto fórum, ale stále sa neviem rozhodnúť. Rozmýšľam medzi Rataj Profi Soil JBL Manado + AquaBasis. Mám 54 litrovú nádrž (vody je asi 45 litrov), osvetlenie približne 0,3 - 0,33 watt/liter
Chcem tám pestovať nenáročné, až menej a stredne náročné rastliny. Pravidelne by som hnojil pmdd a filtrácia Eheim Pick Up 2008. Tiež tam mám niekoľko pancierničkov a živorodiek. Tak ako mi poradíte?
Má někdo zkušenosti se substrátem Shrimp Sand Powder?
Na polských fórech se názory různí
, více informací jsem z nedostatku času ještě neměla čas dohledat, nemá tady někdo praktickou zkušenost?
Navíc si myslím, že pro moji super měkkou vodu ani není vhodný
, ale vypadá krásně
Rostlinky dokážou růst v kdečem, pro začátečníka je IMO vhodnější zrnitost 2-4mm.
myslíš, že rastlinkám sa bude viac dariť v 1-2mm alebo 2-4mm?
Jj, ale někdy je v maličkostech síla.
Nie je to síce extra rozdiel, ale tak nech je aj ten 2-4 mm
A tam vám vnutí černo-bílý štěrk.
když se podíváš na odkaz co sem dal romant tak tam máš štěrky několika značek už ozkoušené
Pro začátečníka bych doporučil o něco větší zrnitost, řekněme 2-4mm. Třeba i v "provedení" FLEXI-obklady.
Tiež doporučujem skôr 1-2mm je taký by som povedal univerzálny
Jo trochu se zašpiní a je spíš šedý jak bílý. Ale jinak super
www.mountfield.cz/…
Ten biely sa tak či tak časom zašpiní ako mne. Na začiatku bol úplné biely.
Teď už v žádné před nedávnem jsem nádrž předělal na písek. Písek se mi líbí víc
Tak písek já mám barvy bílé. Jinak v obi jsem kupoval a ten je takový mixovaný bílo hnědý asi klasika
Podľa mňa je príliš jemnozrnný. Preto si idem objednať z flexiobkladov 1-2mm zrnitosť.
fido16 napsal: Křemičitý. Nebo písek do bazénových filtrací je ostrej
Ja mám v akváriu momentálne kremičitý filtračný piesok z Mountfieldu.
Trocha som prepočítaval a hneď som sa aj rozhodol. Ak by niekto mal rovnaký problém tak dám príklad.
Ja potrebujem 28 Kg čierneho štrku, keďže ho v okolí nemôžem zohnať musím to riešiť cez internet...
Ak by som ho objednával zo slovenska (najlacnejší čo som našiel) bolo by to odtiaľ a musel by som kúpiť 2 balenia keďže 28Kg nemajú v ponuke.
23Kg
www.akvashop.sk/…
5Kg
www.akvashop.sk/…
Poštovné by bolo presne 10 EUR. Takže spolu z poštovným by ma to vyšlo na
45,98 EUR
Keď som si pozorne prečítal túto stránku a ich ponuku
www.flexiobklady.sk/… prišiel som na to že, cena poštovného sa značne zníži platbou vopred na účet t.j. 16 EUR a pri platbe na dobierku 21 EUR pri 28 Kg balíku. 28 Kg = 21,10 EUR
Výsledná cena z flexiobkladov tak činí spolu z poštovným iba 37,10 EUR čo je úžasná cena a to aj napriek tomu, že balík je zo zahraničia
Ten čadič je drť.To je na ňom čo chce a hlavne akú má osádku.Ak nemá pancierničky a pod.tak ani drť nie je zlá.
predpokladám , že ten čadič je drť a to má ostrejšie hrany
0 02.01.2012 21:23 - S 2.linku netuším o aký substrát vlastne ide.Koľko toho potrebuješ? Ide o profi soil? Profi soil mám doma dva balenia (16L)ešte neotvorené.Čierny substrát sa dá kúpiť v PetCentre PP-cenu momentálne netuším.Ide o Dennerle čo tam mávajú.Profi soil od Rataja sa dá kúpiť v akvaristike Nika PP.Ako tak pozerám tvoje akvárko tak do 140L.Tak až toľko ho doma nemám.
Inac tie linky ti nefunguju :P
Obehal som všetky stavebniny a nádejné obchody celú Levoču, Spišskú Novú Ves a Spišské Podhradie, no keď som sa pýtal na čierny piesok. Bolo mi z ich pohľadu
hneď všetko jasné
trebalo by ist na nejakú výstavu a popri tom nakúpiť všetko čo potrebujeme
Ak zo Slovenska tak sa ešte rozhodujem medzi týmto...
www.akvashop.sk/…
www.serashop.sk/…
Problém je, že potrebujem väčšie balenie než oni ponúkajú, ak by som chcel ďalšie napr 5Kg k tomu tak to stojí po prepočítaní viac na 1Kg a poštovné platím 2 krát. Na východe kúpiť niečo za rozumnú cenu je zázrak. V Bratislave by mi ho priviezli aj zadarmo.
0 02.01.2012 17:57 - Prikladám ešte jednu fotku.
PS:nešumí
Pokud někdo ze Slovenska má zájem o písky z Flexiobkladů a není z Blavy, možná bych měl řešení. Poslání za slovenské poštovné ze Slovenské pošty. Jen bych to musel ověřit.
To jsem si právě předtím nevšimla, nějak jsem si pro mne logicky myslela že z webovek s příponou sk to taky půjde z SK. V tom případě ale nechápu proč je výběr písků na flexiobklady.sk menší než na flexiobklady.cz, když to stejně jde ze stejného obchodu.
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.
Přidat reakci
1 ...... [68] ...... 91
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 115099x