Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké dno do akvária?

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Přejít na předchozí stránku 18 Přejít na další stránku   1  
Jaké dno do akvária?
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2018 17:52 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: nekdo
Už jsem to mockrát viděl že z mladými terči nemá hodně lidí dno a rostliny v květináčích ale to je potom také dost tmavé pokud podklad není zrovna polystyren. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.10.2018 17:39 Muž nekdo [355] Re: Skrblík
otázkou je, co je to "mladé", další otázkou je jak velkou nádrž budou mít...
dle mého je to pořád dost tmavé. jestli budou moc mladé, budete krmit, bude dost bordelu a bude Vám to v tom zahnívat.další věc jsou výměny vody - kvůli enzymům. Je to malá frakce na to, abyste se o to dokázal dobře postarat z hlediska údržby ve spojením s terči.
Kytky Vám porostou i v hrubším substrátu...
nebo je druhá varianta, kupte si již odrostlejší terče, vyzdobte si akvárko dle svého může to také fungovat.
Každopádně se zeptejte na to dno u toho, kdo Vám bude prodávat ty terče - pokud je to chovatel, tak Vám určitě řekne co a jak, pokud je to jen prodejce, bude je chtít prodat za každou cenu.. a pokud jdete po levných terčích, tak to bude jen prodejce (přeprodejce)
osobně doporučuji, pokud to s terči myslíte vážně zavolat velmi ochotnému a znalému chovateli a tam se poptat (má velmi pěkné ryby) a on Vám to vysvětlí nejlépe
za mě využít kontakt zde www.pejsadiscus.cz/… a zavolat - dá Vám to víc než nějaké rady tady od lidí, kteří je měli, zkoušeli, někde o tom četli a podobně (nic proti nikomu konkrétnímu ani proti rybicky.net) a pak dejte vědět, jak jste nakonec dopadl/vybral
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2018 17:11 Muž Skrblík [9]
Nakonec jsem se rozhodl pro www.sklorex-akvarium.cz/… . Doufám, že nebude moc tmavý. Světlých písků se bojím a když jsem si dnes zakoupil na zkoušku říční písek od SportCarp, tak mi přijde fakt světlý moc.

Doufám, že terči Blue Diamond, Gigeon Blood, Red Marlboro nebudou mít s takovýmto dnem problém, a že se jim nebudou dělat "malé černé tečky".

Samozřejmě, že ty ryby budou nyní mladé, ale nedokážu si představit, že bych měl akvárium v obýváku bez písku a jen s květináči.

Co se týče zrnitosti 2 - 4 mm- bude to ok, nebo 1-2 mm jak pro Terče, tak pro Echinodory?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.10.2018 03:30 Muž nekdo [355] Re: Skrblík
A ještě jeden postřeh, na který jsem zapomněl a nakousl to jarry
Určitě světlé - když je tmavé, tak terče “pepřovatí” (dělají se jim takové malé černé tečky)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   22.10.2018 23:52 Muž Jarry [1437] Re: Skrblík
Je dobré si dopředu rozmyslet, co za terčovce tam půjde, ale obecně bych pro terčovce doporučil spíše dno světlé. S říčním pískem 2-4mm mám rozporuplné zkušenosti, na začátku v něm rostlo vše krásně a po cca 1,5 roce začaly problémy (špatný růst rostlin, sinice), které odezněly až po odstranění prakticky celého dna. Sám jsem ale nadělal dost chyb, základ problému byl spíše jinde, než v samotném písku. Aktuálně mám s terčovci (a nejen tam) filtrační písek v co nejslabší vrstvě (1-4cm, ty 4cm jsou právě pod Echinodory). Echinodorům se v něm nijak zvlášť nedaří, přestože mají ve sloupci dostatek živin, nejsem si jist, proč tomu tak je. V jiném akváriu jsem do stejného písku zkoušel dát pod jednu rostlinu jílové kuličky a zlepšení růstu jsem ani po více, než půl roce nepozoroval, ale tam zase byla skoro tma, takže růst byl pravděpodobně limitován světlem a přítomnost hnojiva u kořenů se nemusela projevit. Plánuji stejný pokus v akváriu, kde je světla dost. Není to s tím růstem vyloženě tragédie, rostliny jsou tam necelých 5 měsíců, ale v říčním písku už jsem je měl touto dobou skoro na hladině - ale tam se svítilo opravdu hodně, srovnatelné podmínky to zase nejsou. Každopádně - pro odrostlejší ryby bych dal ten filtrační, pro mladé (do 12 měsíců stáří) holé dno a Echinodory v květináčích.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2018 22:08 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: Skrblík
já bych teda dal klasickej jemnej písek jemné hrubosti kterej mají v domovině.. sám bych to řešil nakopáním mísku v pískovně, trošku ho propral aby tolik nebarvil ten jíl ale zůstaly ty jemný zrnka písku..
na zmiňovaný odkalování to bude skoro lepší, než aby to zapadlo někam hluboko do substrátu, že se to bude držet navrch a jen to vysaješ a nebo to ryby zvíří a vybere to filtr.. a s dlouhou dokalovací trubkou to odkalíš taky pěkně :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2018 21:02 Muž nekdo [355] Re: Skrblík
Záleží také na velikosti terčů - jestli jsou malí, tak je potřeba hrubší substrát (kvůli odkalování) a hlavně kvůli krmení
(7-8 optimální dle mého)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2018 20:57 Muž Skrblík [9] – Dno k terčovcům + echinodory
Dobrý večer,
poraďte mi prosím jaké dno použít k terčovcům, kde hlavní rostliny budou echinodory.

Jako první varianta: www.rostlinna-akvaria.cz/… ,

2. varianta: říční písek 2 - 4 mm.

Máte s těmito písky nějaké zkušenosti, případně jaké by jste ještě doporučily?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2018 18:37 Muž ManuChavez [1035] - Teď už hlavně krevetyRe: petulinakk
Ne, já myslel v hodnocení tvarovatelnosti dna. Že při chválení toho, jak se z toho dobře tvaruje, neřeším, co s tím potom udělají piskořky a bagrující ryby, u kterých je jasné, že to poničí. ;-)

Když si udělám akvárko, ve kterém chci mít kopečky a vůbec nějaký hrbolatý reliéf, tak tam pak přece nenacpu piskořky, který mi to úplně přerovnaj. :-) ;-)

A já osobně mám jen krevetky a okružáky, takže u mě je provoz s živočišnou osádkou i po několika měsících cajk. :) :-) Ale to nebylo meritem věci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2018 15:20 Žena petulinakk [2016] Re: ManuelChavez
ManuelChavez napsal: bagrující ryby a piskořky teď neřeším

Hmmm teď neřešíš... tak sem pak napiš jak to dopadlo po pár týdnech/měsících provozu s živočišnou osádkou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2018 10:18 Muž ManuChavez [1035] - Teď už hlavně krevetyRe: petulinakk
S tím Volcanom (drcená láva) je to tvarování opravdu trochu jinde, než s jinými produkty. Právě díky těm zmíněným ostrým hranám drží kopce mnohem líp, než třeba z písku nebo pálenýho jílu.
Respektive kopce se dají udělat prudší, prakticky se ten materiál nesune, pěkně se do sebe zaklesává.
palec

(bagrující ryby a piskořky teď neřeším ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2018 21:25 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: petulinakk
Většina substrátů drží tvar...dokud si nepořídíš bagrující ryby A nebo piskořky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2018 20:55 Žena petulinakk [2016] Re: PeCh
PeCh napsal: Teraz som zakladal akvárium s Volcanom black... ...+ Drží tvar (ak chcem robit kopčeky)


Většina substrátů drží tvar...dokud si nepořídíš bagrující ryby :-D

Píšeš že je akva teprve čerstvě založené, jaká rybí posádka je v plánu?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.09.2018 06:34 Muž LukšaNM [309] Re: Lukaass7
Mám oba, ten z rostlinných akvárií je nepatrně jemnější, jinak jsou stejné. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2018 22:44 Muž PeCh [77] Re: mailla
Teraz som zakladal akvárium s Volcanom black. Moje skúsenosti sú takéto:
+ Dobre vyzerá
+ Verím tomu, že bude vhodný pre osídlenie nitrifikačnými baktériami a bude sa v ňom dariť rastlinám
+ Nepláva (teda okrem časti zŕn)
+ Drží tvar (ak chcem robit kopčeky)
- Ostrý, nevhodný pre ryby dňa
- Nutnosť riadne preprať (najlepšie na záhrade a odoláva aj časť substrátu)
~ Rastlina sa sadí ťažšie ale zdá sa mi, že potom lepšie drží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2018 21:09 Muž Lukaass7 [3] Re: LukšaNM
Dekuji koupim to zde. Jen vemu asi jemnejsi zrnitost. Tyhle pisky jsou identicke? U jednech je napsane flexy a u druheho ne. Cert aby se v tom vyznal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2018 18:46 Muž Lukaass7 [3] – Flexiobklady
Ahoj, premyslim ze vymenim dno za tmavsi, me neonky modre jsou furt docela plache a tak bych chtel tmavsi ( pry je to pro ne lepsi). Pisete tu skoro vsichni o flexiobkladech. Date nekdo odkaz nebo vyrobce? Nasel.jsek toho ns netu spoustu a na ruznych webech od ruznych vyrobxu oznaceno stejne jsko flexyobklady. Tak abych koupil to spravne a nebylo to nejal ostre nebo nepoustelo neco do vody. Pokud se to da i koupit v okoli olomouce budu rad :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2018 15:09 Žena petulinakk [2016] Re: mailla
Měla jsem Volcano v miníčku a jak už tu padlo několikrát, je ostrý, takže je potřeba i opatrné manipulace při čištění akvárka a sázení rostlin poblíž skel - snadno je poškrábeš.
Jinak se mi do toho sázelo celkem dobře, je z toho teda i po proprání hodně bordelu. Ale esteticky vypadá opravdu pěkně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2018 15:02 Muž nekdo [355] Re: drvi
Pokud je “jediný problém” ten jemný Písek, tak vyprat ten stávající
Rataj volcano black rozhodně není vhodný pro jakékoliv ryby na dně - je pro ně ostrý
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2018 14:35 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: mailla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2018 14:30 Žena drvi [2894] Re: mailla
V tom případě bych možná zkusila tohle dno vyndat a důkladně proprat nebo nahradit pískem pro bazénové filtrace, s tím mám osobně dobré zkušenosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2018 13:59 mailla Re: drvi
Samozřejmě detrit odkaluji i zbytky rostlin,ale to co "popisuji"je jiné,zůstává to i na dně kýble po odkalení.Mezi prsty je to na dotek jako jemný peeling,opravdu se domnívám,že to je z toho písku.
Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.09.2018 13:53 Žena drvi [2894] Re: mailla
Lepší než křemičitý písek nebude nic. Jestli odkalujes množství "bordylku", tak to bude spíš detritus, tj. zbytky rostlin a trus ryb a šneků. Možná moc krmíš? Změnou dna si nepomůžeš. Ale jestli chceš mermomocí tmavý dno, doporučuju černý flexiobklady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2018 13:34 mailla Re: Anthrax
Momentálně tam mám křemičitý písek 2-4mm.
Akvarium běží cca 5měsíců,ale neustále mi tam plave nějaký"bordýlek",domnívám se,že je to z toho písku,jelikož když odkaluji(a to do toho nijak neryji) mám toho plný odkalovací zvon.Je vidět jak to jde tou trubicí...
Tak pokud je Volcano Black ostré tak to určitě nebude vhodné pro pancéřníčky...?
Budu vděčná i za jiné možnosti substrátu,chtěla bych nějaký tmavý.
Předem děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2018 13:28 Maq Re: mailla
Přesně jak píše @Anthrax: Není akvárium jako akvárium, a od toho se odvíjejí úvahy o substrátu.
Obecně je základem čistý křemičitý písek do bazénových filtrací.
Namísto toho je možno použít něco jiného, anebo něco přimíchat a podobně. To už by ale člověk měl dělat po zralé úvaze a s nějakými zkušenostmi. Vědět do čeho jde a co jaký materiál dělá.
Všelijakým substrátům se dělá vehementní reklama a často jsou i docela drahé. Neříkám že jsou špatné, ale začátečníci s nimi vesměs pohoří.
Pokud jde o substrát Volcano, vím už určitě (měl jsem ho v ruce), že je velmi ostrý. To není dobré pro ryby dna, a dodal bych k tomu, že to není dobré při sázení/přesazování rostlin, protože takový substrát je nadměrně poškozuje. Z toho se pak odvíjejí problémy zejména v nových akváriích a u začátečníků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2018 12:51 R Muž Anthrax [4786] Re: mailla
Ahoj, záleží co si od toho slibuješ. Jaký je důvod změny dna? Jaké tam je teď?
Tohle dno není na trhu zas tak dlouho aby se dala hodnotit jeho kvalita z dlouhodobé perspektivy. Mě se na něm nelíbí že je trochu ostrý. Takže ryby dna určitě více ocení klasický křemičitý písek. Jinak je to dno nezávadné. Ale že by to byl nějaký zázrak co se týče pórovitosti a usazování bakterií, to mě přijde jako reklamní vábnička. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2018 09:19 mailla – Prosim o radu
Dobry den,chtela bych zalozit nove dno,premyslim nad Volcano Black.
Mam 112l,dno 80x35.
Popr.si rada necham poradit jinou moznost.
Rostlinky neplanuji zadne narocne,pujdou zpet stavajici.
Svetlo mam jen 30w v led paskach,filtr vnejsi.
Dekuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.09.2018 12:51 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: freem1
Pokud to budeš měnit, tak nejlepší to bude udělat hned, dokud jsou rostliny ještě v cajku, bez řas a tak dál...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2018 12:12 Muž Marcelko [-3] - RostlinyRe: PeCh
Necham tam teda zatial ten strk co tam mam a niekedy v dalekej buducnosti ho vymenim za nieco ine.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2018 21:39 Muž PeCh [77] Re: freem1
Ok, len v tvojom prípade by to vlastne znamenalo znovuzaloženie akvária. Pri tvojom počte rastlín a rýb by to zaváňalo prúserom. Najmä ak nemáš žiadne väčšie problémy. Pokiaľ píšeš, že máš pH a tvrdosť stabilnú, tak by som nechal aj ten šumiaci štrk. Šumiace kamene a štrk nechcú dávať do akvárií preto, lebo sa z neho uvoľňuje vápnik, čo zvyšuje tvrdosť vody. Pokiaľ s tým nemáš problém, prípadne vodu pravidelne meníš, tak to nechaj tak. Inak si koleduješ o problém. Aspoň môj laicky názor.

BTW sumiace kamene a štrk je inak vyslovene vhodný do akvárií typu Tanganika, či Malawi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.09.2018 21:03 Muž nekdo [355] Re: freem1
Křemičitý Písek nebo pálený (ne sušený) jíl přiměřeného rozměru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2018 20:42 Muž Marcelko [-3] - RostlinyRe: PeCh
Lebo akvarium som kupil asi pred 8 mesiacmi aj so strkom, ktory bol kupovany v akvaristike. Ale az teraz som zistil pomocou octoveho testu, ze ten strk sumi, takze asi nie je vhodny a budem ho musiet vymenit za nieco ine.
A to prave neviem, ze cim ten moj terajsi strk nahradit, aby som zase neurobil nejaku blbost a chybu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2018 20:11 Muž PeCh [77] Re: freem1
Píšeš, že už máš akvárium a teraz riešiš substrát. Chceš nové akvárium alebo znovu založiť existujúce? Lebo inak nechápem, čo tam s tým substrátom chceš. Prípadne napíš, aký máš problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2018 13:34 Muž Marcelko [-3] - Rostliny
Prezentacia aktualizovana...
Kedze som zaciatocnik a mam prve akvarium, tak na zaciatku skusam napr. rozne rastlinky a rybky, aby som vedel, na ktore sa potom nakoniec zameram...
Nikto nespadol z neba uceni, tak predpokladam, ze na zaciatku robili viaceri chyby alebo sa mylim?
A vola sa to forum a to predsa nie je len o hladani, ale aj o radach, nazoroch a pomoci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.09.2018 12:17 Maq Re: freem1
freem1 napsal:aj som to hladal, hladal a hladal..., ale chcel som vediet aj nazory a rady na moje akvarium, kedze kazde akvarium je ine
Tvoje prezentace vypadá jako inventura nějakého pet-shopu. Všiml jsem si, že už několik lidí Tě na to upozorňovalo. Výsledek? Další ryby, nové rostliny, další technika, hnojení pro středně velký rybník. Fotka z dubna. Nesrovnalosti a mezery v údajích. Při nejlepší vůli, za takových okolností názory a rady nedostaneš.
A nediv se. V jiném vlákně píšeš, kolik mililitrů toho kterého hnojiva dáváš. To si máme vycucat z prstu, jak silný je roztok? Nikde ve Tvé prezentaci nevidím údaje o Tvé vodovodní vodě a žádná měření. To mám propátrat fórum, zdali jsi se o tom někdy někde nezmínil?
Férový návrh: Dej do pořádku svoji prezentaci. Aktuální a úplné údaje. Fotky, hodně fotek a pravidelně. Měření, seznamy ryb a rostlin. Do deníku pravdivé údaje, o všem co se děje a co tropíš.
Pak může být nějaká řeč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2018 11:36 Muž MirekSazava [71] Re: ctibum
Já jsem naopak zastáncem názoru (asi oproti většině tady), že zásobní a aktivní substrát může začátečníkovi pomoci. Myslím, že jedna z nejtěžších věcí na akva je správné hnojení. Při jejich použítí nemusím ze začátku vůbec hnojit a po nějakém měsíci opatrně najet na hnojení. Ideálně nějaký komplex + makro. A postupně jak kytky přestanou růst, přidávat na dávkách.

Ale souhlasím, že to chce zodpovědný přístup, moc se v tom nebloubat a hlavně tam nelejt hnojiva bezhlavě jedno přes druhý, což asi většině začátečníků dělá problém...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.09.2018 10:19 R Muž Anthrax [4786] Re: freem1
Jen malá ukázka z tvé prezentace:
Hnojení: Seachem Flourish 500ml - 2x za týždeň 5ml
Seachem Flourish Advance - každý treti deň 5ml
eSHa Pro-Phyll - 30 kvapiek za 1 týždeň
Draslík K2SO4 - 15 ml každý deň
Fosfor KH2PO4 - 5 ml každý deň
Horčík MgSO4 • 7H2O - 10 ml každý deň
Železo Fe mix Ph Plus - 5 ml každý deň
Hnojivo do dna JBL Kugeln 10ks
Tablety NPK z Makro+mikro prvkov do dna 25ks

Leješ to tam bez ladu a skladu a v nemalých dávkách (tohle vše do jednoho 100 l akvárka!). Tvoje skladba rybí osádky nevypadá o nic lépe. Takže to opravdu vypadá, že nevíš co děláš. A v tom případě by bylo lepší se takovém dnu o kterém uvažuješ vyhnout. Protože ti to udělá dost možná víc škody než užitku, pokud nevíš co, jak a hlavně proč. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2018 09:51 Muž Marcelko [-3] - Rostliny
Akoze si nechcem dat poradit? - vsak zistujem najskor potrebne informacie, lebo jeden povie tak, druhy tak atd... (napr. aj o tom, ze mi to bude zvysovat PH a KH a pritom ich mam stabilne, PH okolo 6,6 a KH okolo 10°dKH, tekutina v dropcheckry je zelena az svetlozelena).
A nespamujem, len som citoval...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2018 09:19 Muž Marcelko [-3] - RostlinyRe: ctibum
Preco sa mam vykaslat na vsetky Soily a aj obohatene a aktivne substraty?

ctibum napsal: Jelikož moc nevíš, co děláš a navíc hnojíš ostošest, tak bych se na všechny soily a obohacený a aktivní substráty vykašlal...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2018 09:17 Muž Marcelko [-3] - RostlinyRe: vaclav
PH aj KH, a aj CO2 mam stabilne.

vaclav napsal: Pokud chceš provozovat akvárium s CO2 tak to dej pryč protože ti to bude zvedat pH a KH. Dej tam písek do filtrací nebo pokud máš možnost tak koupit tmavý hagen + CO2 a hnojení do sloupce vody. Nic do dna nestrkej max nějaké pomalu rozpustné hnojivo.
akvarijni-pisky.heureka.cz/…
www.rostlinna-akvaria.cz/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2018 16:51 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)Re: freem1
A co bys chtěl vědět?

+ např. dobře se do toho sází kytky, nemusíš nějakou dobu hnojit, údajně ti to ovlivňuje PH vody, neplave to.

- např. když pololáš zbytek AQ, tak je to dobrý zdoj pro růst řas, někdo tvrdí že se to po x letech rozpadne (bohužel to nikdo x let ještě nepoužíval smich )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2018 16:43 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)Re: Strakááč
To je zas kravina co píšeš tone Fungovat to může (aspoň nějakou dobu), jen je to opruz, dražší a né každému se zadaří.

Na druhou stranu pro spoustu lidí je to co píšeš přežité retro. :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2018 16:39 Muž MirekSazava [71] Re: freem1
Je to exkrement. Do akva uz bych videl jen dve moznosti. Chci substrat, volim Adu. Nechci substrat volim pisek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2018 14:01 Muž Marcelko [-3] - Rostliny
Prosim Vas a co mi viete este take povedat o tom Platinum Soil?
Ake to ma vyhody a nevyhody?
Dakujem velmi pekne.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.09.2018 21:18 Maq Re: freem1
Neber si to zle, ale na mě děláš dojem, že ze všeho nejraději si o akvaristice povídáš, mnohem méně toho uděláš, a nejméně času věnuješ snaze něco si někde přečíst.
Není to úplně fér vůči ostatním, protože oni ti radí s dobrým úmyslem, a Ty si opravdu jen povídáš a akvárko stejně provozuješ podle svého.
Před pár dny jsi nám to předvedl v diskusi o UV lampě, a teď to vypadá úplně stejně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   04.09.2018 20:35 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: freem1
Je toho mraky na netu, yt atd.. , jak bylo už řečeno..
jen bacha na překrásné aquascapy, který ti akorát můžou udělat v hlavě guláš.. jako mě.. radši vzhled udělat uspořádáním rostlin a maličko ruznyma kamenama, korenama, než vymejšlet nějaký "travnaty pustiny" hory a bůh ví co, který fungovat nebudou... a nakonec sám uvidíš, že vzhled akvaria pak závisí spíš na prosperujících rostlinách s minimem řas atd.. :)
Písek je nakonec úplně fuk, nedával bych dva druhy.. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2018 19:09 R Muž romant [27987] Re: freem1
Dělám s tímto černým, ročně to použiji cca v 20 nádržích různých objemů. www.tomstyle.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2018 19:03 Muž Marcelko [-3] - RostlinyRe: ctibum
To zvysene davkovanie hnojiva som skusal asi 2 tyzdne, teraz uz davam menej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.09.2018 18:03 R Muž ctibum [6920] Re: freem1
Jelikož moc nevíš, co děláš a navíc hnojíš ostošest, tak bych se na všechny soily a obohacený a aktivní substráty vykašlal...
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [18] ...... 90 91

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 114453x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3914-jake-dno-do-akvaria-?od=851