Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké dno do akvária?

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Přejít na předchozí stránku 80 Přejít na další stránku   1  
Jaké dno do akvária?
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2010 15:13 Muž Eff [417] - Rostliny – Re: Citroneek
A fotka té nádrže by nebyla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2010 15:13 Muž karelpavel [18] – Re: Citroneek
aby tě to tak nedráždilo, tak můžeš stěny akva oškrabat stěrkou a fakt jen čekat X-) to staré dno je takové
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2010 15:10 Citroneek
V akva mam par kytiček takové jako obyčejné , základní ,nenáročné ;) Ale prodejce mi poradil staré dno ,ale samozřejmě prodejce Chce prodat ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2010 15:09 Citroneek
Jako chapu ze musim pockat nez se to vycisti jen me znepokojuje že ze začátku voda byla jako Mléko prez noc bezel filtr tak se trochu vycistila ale ted ty dalsi 3 Dny to je humus .. Steny akvarka jsou uplne jako , jak bych to rekl zasra** od toho bordelu takove jako kdyby byla ta voda stará někde z rybníka .. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2010 14:58 Muž karelpavel [18] – Re: Citroneek
Prostě to máš dobře udělaný, a jen čekej až se to vyčistí - u mě, obvykle do týdne je voda jak "křišťál" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2010 14:55 Muž Eff [417] - Rostliny – Re: Citroneek
Staré dno je jen jedním ze způsobů jak dodat do dna živiny. Nemám s ním žádné zkušenosti, používám substráty, které jsou méně kontroverzní.
Na otázku Darilo by se rostlinám i bez toho starého dna ?
Se dá odpovědět takto:
A kterým rostlinám?
Obecně se dá říct že ano. A pokud bych chtěl podpořit rostliny vytvářející mohutnější kořenový systém jako jsou echinodory, kryptokoryny, aponogetony, případně kobercovky, použil bych jeden ze substrátú, nebo hnojiv do dna jako jsou Dennerle Depotmix, JBL Florapol, případně kuličková hnojiva JBL 7 kugeln, Rataj Bivoj, Dennerle starter tabs, cryptocoryne tabs, deponit nutri balls...
Pokud jsme u toho Rataje, určitě dobře funguje ověřené dno Aquaclay, jen se s tím musí umět, je dost lehké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2010 14:50 Muž DrBolíto [254] - Rostliny
Tak já se starým dnem problém neměl a to ani s řasou. Staré dno je první vrstva, která se překrývá novým dnem. Staré dno obsahuje rašelinu, jíl a zeolit proto ten zákal, zákal způsobuje jíl a pokud nemáte vrchní vrstvu, tak se to bude stále kalit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2010 14:45 Citroneek
Jo presne tak , stare dno je pod hrubym kamením a velmi jemným pískem ..Darilo by se rostlinám i bez toho starého dna ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   28.02.2010 14:35 Muž vóťa87 [207] - Rostliny – Re: Citroneek
Jeden dotaz, banální, leč důležitý...Dal jste to staré dno jako spodní vrstvu a překryl ho čistým pískem či jiným substrátem? Pokud ano, trvá to obvykle i týden než se to vše ustálí a voda bude čistá...

Jinak celkově staré dno nepovažuji za dobrou volbu, dost často způsobovalo růst řas a sinic, zřejmě z důvodu nezcela ideálního poměru živin...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2010 14:26 Citroneek
Filtr vali naplno jiz 3 dny anic ;(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2010 11:36 obok
pusť naplno filr a bude po zákalu palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 21:54 Muž Eff [417] - Rostliny – Re: Citroneek
No akvárko, kde je ve dnu sebevětší sajrajt se vždy dá napustit tak, aby se to nezakalilo, ale na to už je pozdě. Tak až tam dáš ryby, hlavně měř dusitany, kdyby byl problém, vyměňuj část vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 21:50 Citroneek
No já nevím počítal sem že když se to tak zakalilo ze vypustim Akva a vyhodim to stare dno ..Ale kdyz riakte ze je to normalni tak je tam vypustim az se to vyfiltruje nebo já nevím ;) Zatim sou napresované v miniakva ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 21:48 Muž Eff [417] - Rostliny – Re: Citroneek
Až tam budeš dávat ryby, bude tuten zákal tentam. btw to bude kdy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 21:44 Citroneek
Bude tuten zákal vadit Rybkám ? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 21:42 Muž karelpavel [18] – Re: Citroneek
To je normální, obsahuje víc živin - nech to tak, to se pročistí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 21:38 Citroneek – Staré Dno
Ahoj , chci se zeptat na staré dno .. Koupil jsem si ho v domněni ze bez toho nemohu mit v akva rostlinky ..jenze kdyz jsem ho dal do akva to tak zacalo kalit vodu a uplne voda je takova hnusná .. nevite cim to je ? Stává se to .. ? Ale aqva uz je zasle vse v Poho jenze v chytré knížce o tomhle starem dnu psali tak jse mto vyzkousel ale bohuzel .. Jei pod hrubým šterkém a jemným pískem .. ;(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2010 22:12 Muž 720Martin720 [1] - Živorodky – Ahojte
Ahojte kdybych si koupil JBL Manado atk nevadilo by to nějak piskořkám?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 13:17 marsz Re: datura
Vypadá jak normální říční. Jsou ho 2 kg za 25 kaček. Viděl jsem ho v obchodě poprvé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 18:12 Muž DavidDizzer [26] Re: marsz
tak to si musel koupit nějaký s obsahem vápence ne?? protože tady v okolí i ve zlíně dobré písky nejsou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2010 22:50 marsz Re: Fáster
Ten potok v Hostýnských vrších mi připadá jako dobrý tip. Nechápu, jak nás jako první o tomdle zdroji může informovat pražák Fáster, ale budiž. Hehe. Ve Zlíně v akvaristikách jsem teď taky kupoval pěkný písek za pár kaček. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.01.2010 08:06 Muž Fáster [9] Re: DavidDizzer
Když jsi takový šetřílek (chápu vzhledem k tvému věku), tak Hostýnské vrchy máš za barákem. Teče tam potok Juhyně (mimo jiné) a juhyňák - myšleno štěrk, je vyhlášený. Vem lopatu, kýble, katr nebo síto a naděláš si dna do akvárka dle libosti...... Bude tě to stát trochu práce a třeba benzín za dopravu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2010 06:31 Muž kchrz [24] Re: Lada2
Koukal jsem všude možně. Nikde nemaj tak hezký písek, abych za něj musel dát cca 1200,-
Jestli jste byl někdo v PetCentru v Centrum Černý most, tam maj cca 1000l akvarium s naprosto luxusním pískem. Nevíte někdo, co je to zač a kde ho sehnat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2010 00:49 Muž Lada2 [11] Re: kchrz
koukal jsi i v OBI a jinde?? Ricni pisek tam maj asi za 80KC 10KG
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2010 22:49 Muž kchrz [24] Re: liborass
Taky zrovna řeším písek do akvárka, cca 120kg :)
Mám na zahradě normální stavební písek. Asi bych si ho prosál na odpovídající hrubost, ale leží pod hromadou sněhu a písek potřebuju tento týden.
A v Horbachu přápadně odpovídajících obchodech v okolí maj hrubost 2-3mm jen zářivě bílý křemičitý písek, což taky neni ideální.
Hrubší černý lámaný štěrk, co je v Hornbachu k námí, mi přijde dost ostrý, poranil bych si ancíky, gibouše a pancéřníky.
Tak nevim nevim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2010 20:38 Muž liborass [174] Re: DavidDizzer
A co takhle písek ze stavebnin, za 3 stovky máš tunu. Jen si musíš dát práci a prosít si to. Stavebniny snad najdeš v každém městě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2010 20:29 Muž DavidDizzer [26] Re: Bob66
Aha, zajímavé... 120 kč za 10 kg:-D Já potřebuju minimálně 30 kg = to je: 3x120 = 360 a pošotvný tak 110 = 470 Kč. to je hned pětistovka jen za dno, Jako není to zase tak moc, ale je to síla... pak zjistím, že jsem to koupil zase zbytečně jako tohle dno , co mám v AQ ne? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2010 20:25 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: DavidDizzer
Ne do Hornbachu napiš do Tomi-písku a zeptej se tam, pokud by tě to poslaly tak cenově to bude ještě lepší než z Hornbachu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2010 20:24 Muž DavidDizzer [26] Re: Bob66
Já do Hornbachu psal, a prej neposílají poštou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2010 20:14 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: DavidDizzer
Zkus napsat sem jestli posílají poštou nebo nějakým dopravcem www.firmy.cz/… X-) Cena by byla určitě dobrá, dodávají do Hornbachu a ten prodává 10kg křemičitého písku v téhle zrnitosti za cca 120kč ;-) Mají jak křemičitý tak i říční palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2010 20:02 Muž DavidDizzer [26] Re: Johan
Nyní jsem se díval na internetu, ale jsou tam za 1) pěkně drahý jen 10 kg 500,-Kč... 2) je jen v černé nebo hnědé barvě, které by se mi mohkly líbit - chtěl bych ale nějaké jak říční tak takovou směs, a za 3) neseženu ho ve Zlíně... neviděl jsem ho tam... díky za rady...
www.akvaristik.eu/… například... ale drahý, jedna barva což nemusím, jak jsem zmínil není nějaký v barvě jak říční - směs? ... ale ta cena :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2010 19:54 Muž Johan [4950] - RostlinyRe: DavidDizzer
A co takhle křemičitý písek?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2010 19:51 Muž DavidDizzer [26]
Ahoj, omlouvám se za to, že se budu opakovat, ale spěchá to, jelikož tento týden MAX příští budu měnit dno. Chtěl jsem napřed říční písek o zrnitoosti 2mm - 3mm ale takový neměli na skladě a to by trvalo dlouho než by přišel poštou až sem. Proto se chci zeptat, jestlli neznáte ještě jiný písek, který ale: NEOBSAHUJE VÁPENEC, NEPŘESAHUJE ZRNISTOST JAK 3,5mm, A JE PROSTĚ BAREVNĚ A SLOŽENÍM VHODNÝ DO AQ. bydlím v Holešově, a do Zlína to mám nejblíže. Ale mnohokrát jsem tam byl, a nemají tam vůbec takovou zrnitost říčního písku, nebo prostě nemají něco v pořádku. Proto se ptám, jaký je nejlepší? nemusí být říční, ale musí být opravdu vhodný s tou zrnitostí, jakou jsem již zmiňoval. Tohle jsem už probíral se Sidem, ale nějak jsem to nepobral, protože nemám vůbec čas a dále ho nechci obbtěžovat. Prosím poraďte mi, docela hodně to spěchá. Omlouvám se za opakování tímto příspěvkem... Díky moc za rady X-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 14:21 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: pansuu
odsat kal, vycistit filtr.. protoze urcite se ti zanesl... da se udelat i takovej vysavac... proste odkalujehs do kyblu (ci jine vhodne nadoby), ve kterem mash cerpadlo s filtrem a diky nemu vzdycky nacerpash vodu nazpatek.... a tahle muzesh kalit do omrzeni (nebo do ucpani filtru)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 13:53 pansuu
Když několikrát kal odsaješ, doplníš čistou vodou.... Jen se v tom potom nesmí nikdo moc rejt :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 13:51 Tomáš – Akvarijní písek
Asi se mi stalo neco podobneho co kolegovi dole.....prikoupil jsem trochu akvarijniho pisku s tim, ze ho prisypu k puvodnimu. Myslel jsem ze z akva kramu je uz proprany, tak jsem ho tam nasypal....a toho zakalu se uz 2 dni nemuzu zbavit.....uz to hodne sedlo, jenze ted je na dne, vrstvicka prachu jak po vybuchu atomovky.....myslite ze bude treba akvarko vypustit a vyprat pisek? doufam, ze ne, ma to 260l, do toho se mi nechce :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2009 19:24 Muž draco [5] Re: pepik
v mountfielde si kup kremicity piesok do filtracii maju rozne hrubky a dobru cenu. myslim ze ja som paltil 350sk za 25kg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2009 10:14 Muž kortezhugo [983] Re: pepik
...nevyzera zle - len rataj aj postovne 10-15kg X-) ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2009 20:14 Muž pepik [6] Re: Sid
Co myslite tenhle www.zoo-hobby.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2009 19:53 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: pepik
Hornbach.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2009 18:08 Muž pepik [6] Re: protein007
ten je dobry ,ale drahy ja bych potreboval neco levnejsiho a aby toho bylo tak 15 kg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2009 18:04 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vodRe: pepik
Napriklad tu: www.akvashop.sk/…
Je sice drahy, ale pekny :-) Mam ho 100kg v tom vacsom akvarku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2009 16:48 Muž pepik [6]
Dobry den nechci zakladat nove tema.Potřeboval bych se zeptat kde se da sehnat kremicity sterk 2-4mm dekuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2009 18:10 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vod – Re: Sid
Fotka k příspěvku Yo, tak uz je to poskladane. Nakoniec som tam dal 100kg toho strku. Uvidime, co to spravi za mesiac.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2009 19:34 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vod – Re: Sid
Je to "Ricni dno", popis je tuto: www.rataj-spk.cz/… , realne to ma 1mm a menej...

Tak teda skusim dat cisto len ten strk, ak sa mi to podari dovtedy "vykseftovat" :) A ak nie, tak dam ten strk a piesok dokopy, ked sa teda nic nestane. O tyzden dam vediet, co z toho nakoniec vzniklo :) Diky zatim :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2009 19:25 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: protein007
Lepší... hmm Spíš mi přijde zbytečné míchat (parádní) štěrkopísek z vašeho odkazu s Ratajovým "dnem"... ("Novým" nebo "Starým"?) Ale pokud už oba substráty máte a smícháte je, nic se nestane. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2009 19:22 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: protein007
Já dávám Florapol na dno. (Kořeny rostlin si cestu k němu najdou.)
Jen ho nesypte k čelnímu sklu, ale několik cm od něj. Má světle hnědou barvu a pokud byste ho dal 0,5-1cm vrstvu až k čelnímu sklu a na něj štěrkopísek odlišné barvy, bude to delší dobu vidět a nevypadá to nejlíp... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2009 19:22 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vod – Re: Sid
To som tam mal preto, ze som este riesil, ci cisto strk alebo strk+piesok :-) Ale dam tam teda tych 100l strku, ked je to lepsie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2009 19:13 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vod – Re: Sid
Super, to som rad :) Este posledna otazka ;-) - ten Florapol mam dat uplne na dno (na spodne sklo), alebo ho dat rovnomerne do nejakej vysky v strku (povedzme 3cm odo dna) ?
Ten Ratajov substrat teda vratim do akvaristiky, alebo prinajhorsom ho pouzijem v zime na posypanie chodnika :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2009 19:12 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: protein007
Teď jsem mrkl do vaší prezentace a našel jsem tam tohle: ...60kg riecny strk... a asi 40kg riecny piesok...
Tak to smíchejte a přikryjte tím Florapol. :-)
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [80] ...... 91

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 115099x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3914-jake-dno-do-akvaria-?od=3951