Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké dno do akvária?

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Přejít na předchozí stránku 69 Přejít na další stránku   1  
Jaké dno do akvária?
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 17:07 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: petulinakk
To je iba stránka Slovenská ale posielajú to z CZ (28 kg piesku 21 eur poštovné)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.01.2012 16:58 Žena petulinakk [2017] Re: Michaldvd
Já myslela že flexiobklady mají pobočku i na Slovensku? Akorát výběr písků je menší než v ČR
www.flexiobklady.sk

EDIT: ajaj, už to vidím, sice webovky jsou po slovensky, ale posílat se to zřejmě bude stejně z Čech...? pardon, to jsem nevěděla, nikdy jsem to blíž nezkoumala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 16:53 Žena MajkaK [50] - Raci, krabi, krevetkyRe: Michaldvd
Mám pocit, že mám podobný, ne-li identický a žádnou neplechu nedělá. :) Použila jsem ho i do nově založeného rostlinného, tak jsem sama zvědavá. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 16:49 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: katterinecka
Ja by som najradšej objednal z flexiobkladov ale to poštovné na Slovensko je strašné. Zaplatil by som viac než za samotný piesok a u nás ho nikde nemôžem zohnať. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 16:45 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Michaldvd
a časem trochu vybledl do hněda nebo do šeda sem tam nějakej kamínek, ale jinak v pohodě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 16:41 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: katterinecka
Sú tam aj fotky zákazníkov
media.zooplus.com/…
media.zooplus.com/…
Písal som im z čoho ten piesok vlastne je tak som zvedavý na odpoveď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 16:34 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Michaldvd
jestli to není tenhle rybicky.net/nadrz/7034/38.jpg vypadá podobně ale těžko říct. Měla jsem ho, sází se do něj dobře a ostrej není jen je trochu plastovej :-D ale v zarostlým akvárku je to jedno. Teda jestli je to on
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 16:25 R Muž romant [28001] Re: Michaldvd
Podle tý fotky, to na mě dělá dojem, že ty kamínky budou trošku ostřejší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 16:23 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: petulinakk
Ja som sa taktiež nad tím pozastavil ale pravdu povediac je mi to jedno pretože to tak či tak urobím po svojom :-) Mňa teraz zaujíma len tá zrnitosť či bude vyhovujúca v rastlinnom akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 15:53 Žena petulinakk [2017] Re: Michaldvd
Zkušenost nemám tak bohužel neporadím, ale zaujalo mne v popisu na stránkách: "Umyjte, naneste na světlý podkladový štěrk.
Pokud nechcete použít světlý podkladový štěrk, použijte hnojivo jako spodní podkladovou vrstvu."

Moc jsem nepochopila proč tam má být světlý štěrk? Při sázení a přesazování rostlin se ty dvě vrstvy nejspíš promíchají a je po efektu...

Selský rozum si s tím ale nejspíš udělá po svém :-)

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2012 15:40 Muž Michaldvd [45] - Asie
Idem meniť bieli piesok za čierny a zaujímal by ma názor iných, čo poviete na toto dno? www.zoohit.sk/…
Bude vhodná zrnitost 1,4 - 2,8 mm pre rastlinné akvárium? Plánujem mať rastlinný koberec.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 14:26 Muž snehulda007 [850] Re: luky1
Kvůli rostlinám aspoň 5 cm,takže to máme 3x3x0,5=4,5 litru a u flexiobkladů je koeficcient přepočtu myslim 1,6 takže to máme dejme tomu 8 kilo palec Jinak flexi jsou fakt dobrý
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 14:25 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: luky1
predpokladám že 5 litrov by ti malo stačit ..to by si mal cca 5,5 cm ..a ked to vyspaduješ tak by to mohlo stačiť
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 14:20 luky1 Re: deCORF.OBRAEN
a jeste jsem se chtel zeptat kolik toho pisku by tam melo byt velikost akva dna je 30*30 predem moc dik hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 14:04 Muž deCORF.OBRAEN [220] Re: luky1
na čiernom krevetky lepšie vyniknú..a doporučil by som www.flexiobklady.sk/… ako jednu z možností
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 13:52 luky1
vsechny zdravim moh by mi nekdo poradit jake je nejlepsi dno pro krevetky zakladam si nove akva a nevim jaky pisek ppouzit jestli bily nebo cerny budu rad za vsechny rady hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 14:21 - Re: petulinakk
No tento fakt nič moc pre ne.Bola to aj dosť veľká frakcia.Ten čo tam máš teraz v Waterworld je fajn.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 14:05 Žena petulinakk [2017] Re: prasan
Fotka k příspěvku N fotce z Tvého odkazu je dno sice hrubší než byl ten můj štěrk, ale jaksi zaoblenější :-)
Ten můj štěrk byl takovýto. Když v tomhle ryli tak se mi na to nekoukalo dobře.
Taky to samozřejmě byla jen a jen moje blbost tam dát takové dno a pak si pořídit sekavce - no chybama se člověk učí... Ještě několik foto je v mojí prezentaci Waterworld, třeba rybicky.net/fotogalerie.php…

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 13:54 - Re: petulinakk
U mňa si Trinidadské dokatujú fúziky i na substráte ako je na úvodnej fotke.
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_kropenaty
To s tebou súhlasím.Niektoré sa v dne vŕtajú ozaj divoko. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 13:49 Žena petulinakk [2017] – Re: MajkaK
MajkaK napsala: Právěže já plánuju jen rostlinné akva v kombinaci s krevetkami. Navíc potřebuju tento štěrk jen na doplnění, tak 1-2 kg, což se myslím ztratí. :)

V tom případě bych se toho vůbec nebála :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 13:48 Žena petulinakk [2017] Re: prasan
Byl to křemičitý, pod octem nešuměl, zrnitost cca 3-7 mm odhaduji svým laickým okem :-) vyhodila jsem ho tak už nemůžu přeměřit...
Neměl samozřejmě tak ostrá zrnka aby se o to člověk pořezal, ale když jsem viděla co v tom ti sekavci tropí, tak jsem si říkala že na to jejich vyvádění ostrý je :-)

O jiné ryby dna (pancéřníčky, ancistruse) bych se asi nebála (nevím nemám je), ale ti sekavci jsou prostě blázni :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 13:47 - Re: MajkaK
Predpokladám,že to nebude kremičitý ale bežný svetlý štrk.To je ku krevetkám v poriadku.Tmavý štrk sa odporúča len preto,že sa krevetky prispôsobujú prostrediu a tak sú krajšie (tmavo)vyfarbené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 13:45 Žena petulinakk [2017] Re: Johan
Štěrk měl ostré hrany a sekavci se pokoušeli do něj rýt, když jsem je sledovala jak se hlavou dolů vší silou snaží se "vrtat" tak jsem měla strach aby se nezranili o nějakou hranu. Je zajímavé že co mám písek (flexiobklady) tak to nedělají.
Nejsem odborník takže třeba byl můj strach neopodstatněný, za cca 2 měsíce co jsem ten štěrk měla ke zranění nedošlo, ale nelíbilo se mi to a už bych to neriskovala. Mimochodem i v Bráníku mi doporučovali k sekavcům jemnější dno, ne štěrk.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 13:45 Muž SanelOne [5] - Tetry
Záleží jak velké budou zrna...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 13:44 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: Johan
Asi mala mramorovú drť :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 13:44 - Re: petulinakk
Veď biely kremičitý je dostatočne jemný a nemá tak ostré zrnká.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 13:42 Žena MajkaK [50] - Raci, krabi, krevetkyRe: petulinakk
Právěže já plánuju jen rostlinné akva v kombinaci s krevetkami. Navíc potřebuju tento štěrk jen na doplnění, tak 1-2 kg, což se myslím ztratí. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2011 13:35 Muž Johan [4950] - RostlinyRe: petulinakk
Proč by se měli ryby o bílí štěrk zranit? To byl z neobroušeného skla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.12.2011 13:26 Žena petulinakk [2017] Re: MajkaK
Měla jsem v akvárku bílý štěrk a nezdálo se že by to krevetkám vadilo, spíš jsem měla starost o ryby dna - u mně sekavci, jsou hodně čilí, pokoušeli se i rýt a měla jsem strach že se zraní. Takže záleží i na dalším osazenstvu co tam budete mít.
Flexiobklady jsou dražší, ale zas v horizontu dlouhodobých výdajů za akvárko se to ztratí, a podle mého se tady vyplatí si připlatit. Kolik potřebujete kg?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2011 21:35 Žena MajkaK [50] - Raci, krabi, krevetkyRe: Michaldvd
A myslíte, že to bude krevetkám nějak vadit? Bude to namícháno, v akvu by tohoto štěrku bylo tak kilo. Upřímně mě ostré hrany vůbec nenapadly, spíš jsem řešila obsah vápence.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.12.2011 21:21 Muž MichalK [16]
Dobrý den, jen bych se chtěl podělit o svou zkušenost s tímto akvarijním štěrkem: www.chovatelske-potreby-animalsdream.cz/… - tento (a všechny jeho barevné varianty) jsem udělal octovou zkoušku a perlilo to jako šílené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.12.2011 21:12 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: MajkaK
Drť bude mať asi ostré hrany...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2011 21:04 Žena MajkaK [50] - Raci, krabi, krevetky
Ahoj,
zakládím další akva a vybírám dno. Původní záměr byl takový, že použiju to stejné dno, co už mám v krevetkárku a stolním miníčku, ale boužel je ho málo. A tak hledám černý štěrk, který bych mohla koupit a doplnit tak dno. Vím o flexiobkladech a tak, ale zase se mi nechce je složitě shánět, taky nejsou nejlevnější. Co říkáte tomuhle? www.zoo-market.cz/… Já si tím po pravdě nejsem moc jistá, máte někdo zkušenost? Abych nekoupila nějaký... Vy víte, co. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2011 16:40 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: ales288
No ještě to jde, ale pokud chceš tak by jsi to jemnější dno mohl dát. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2011 05:12 Muž j0hny [86]
To je proste biznis :-O Tiez som na zaciatku po takom dne pokukoval. Tmavy/cierny strk je 5-10x drazsi nez cadic. Uz aj v stredne velkom akva je to rozdiel dat za dno 10 alebo 50 eur (200 alebo 1000Kc)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.12.2011 00:43 Muž DavidDizzer [26] Re: Danila
Přesně tak. Nevím, proč tyto písky/drtě prodávají, když většina prodejců ví, že jsou do akvárií nevhodné kvůli obsahu a hlavně kvůli tvaru a velikosti drtě. Asi všichni budou souhlasit s tím, že to prodávají nejspíš kvůli ,,penězům", bohužel jiný důvod mě nenapadl, jelikož správný prodejce prodává správné zboží (nebo alespoň většinou to tak bývá)...
Jednou se mi dokonce stalo, že prodejce ani nevěděl, jaký je rozdíl mezi drtí a normálním říčním pískem (myslel si, že je to jedno a to samé a ani nevěděl, že bílá drť z vápence/mramoru JE Z VÁPENCE/mramoru) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   23.12.2011 23:49 R Muž romant [28001] Re: Danila
Velice často se tato drť používá, jako hřbitovní posyp k úpravě okolí hrobů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   23.12.2011 23:46 Žena Danila [4490] - Amerika – Re: Sid
Sid napsal: Čedičová drť (černá) a drcený mramor (bílý).

To je nejčastěji prodávaný akvarijní štěrk - je to tam napsané, ale správný popis by měl vypadat takto:

Akvarijní štěrk - nevhodný do akvária, před použitím nutno vyhodit do popelnice smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   23.12.2011 23:39 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Michaldvd
Čedičová drť (černá) a drcený mramor (bílý).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2011 23:33 Muž Michaldvd [45] - AsieRe: Sid
Čo je to za štrk?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   23.12.2011 23:32 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Creasyczek
A bude to tak napořád, protože to lidi kupují. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2011 23:30 Muž Creasyczek [1] Re: Sid
Taky jsem si toho potom všiml. Je zajímavé, že takový štěrk stále prodávají jako akvarijní...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.12.2011 23:27 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Creasyczek
Stačí pohled do prezentace, aby bylo zřejmé, že Spajkovo dno šumět bude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2011 22:24 Muž Creasyczek [1]
Celkem nezáleží na barevné variantě, ale jde hlavně o to, aby ten písek (dno) neuvolňovalo do vody vápník. Nejlepší je štěrk otestovat v octu. Jestli bude šumět, tak je štěrk nevhodný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2011 21:45 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: spajk17
Je to varianta z těch horších. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2011 20:56 Muž spajk17 [19] - Raci, krabi, krevetky
ja mam černo-bilo dno je to dobra varianta?? dekuji za odpovet

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2011 17:19 Žena Nancy [0] Re: MichalK
Nezakalilo, mám to tak v akvárium udělané a jsem maximálně spokojená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2011 12:47 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: MichalK
...je nevýhodné, kdybych musel zaběhnutou nádrž vždycky po několika měsících rozrýpávat a dávat do ní nové kuličky...
Nádrž nemusíte rozrýpávat - stačí MATKUL, Bivoj, JBL 7 Kugeln... nejlépe pomocí pinzety vtlačit do substrátu ke kořenům. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2011 01:43 Nobody Re: MichalK
Myslím,že nezakalilo.A ten odkaz jsem myslel-substráty(bivoj).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2011 01:32 Muž MichalK [16] Re: Nobody
Ale ja ho cetl pozorne :) a vim, ze to tak je, ale i tak si myslim, ze by se to zakalilo ne?
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [69] ...... 91

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 115099x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3914-jake-dno-do-akvaria-?od=3401