Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké dno do akvária?

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Přejít na předchozí stránku 73 Přejít na další stránku   1  
Jaké dno do akvária?
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   17.08.2011 15:35 fff – odkalovanie
Vedel by mi niekto poradit ako odkalovat ,ked je na dne jemny piesok?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2011 21:18 Muž Dejmon [64] – SVOR
Tak užjsem to zjistil, co to je za kámen, jmenuje se to ,,SVOR,, Kdysi dávno v podhůří Krušných hor byla krásná vesnička a přilehlé jezero jménem Dřínov. Akvaristé z celé České republiky a Sudet jezdívali pro tento písek a drobné kamení do AQ. Dle starších pánů akvaristů je to nejlepší materiál na dno AQ.

Tímto spouštím ...........D I S K U Z I...... na téma SVOR, coby akvarijní písek ano

PS: malé foto z netu geology.com/…

www.google.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2011 17:29 R Muž romant [28001] Re: Dejmon
Ono se toho zbytečně démonizovanýho vápníku v rozumný míře zase není třeba tolik bát, vždyť přeci rostliny ho ke svýmu životu taky potřebují. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2011 17:25 HaDaS Re: Dejmon
Slepenec. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2011 17:18 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Dejmon
vypada to na nejakou metamorfovanou horninu.... nebo nejakou divnou zulu cico
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2011 17:12 S Muž invalida [3881] Re: Dejmon
ocet můžeš i jen slyšet...pozor na to ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2011 17:06 R Muž romant [28001] Re: Dejmon
Co je to za šutr nevím, ale jako dno do akva bych to nepoužil. Velká zrnitost a ostrost, to se mě na tom nelíbí, jinak barevně je to pěkně vyvedený a pod vodou to bude ještě tmavší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2011 16:59 Muž Dejmon [64] – Nejsem minearolog
Fotka k příspěvku tone Nejsem minearolog, a tak se v tom nevyznám, tvrdé to není, když se s tím praští o zem ta se to rozpadne, zkoušel jsem i test v octu, bublinky to nevydává a ani se to nerozpadá, poradí mi někdo co to je a zdali je to vhodné jako dno do nového AQ? Díky tone

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2011 07:15 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: FelidaeS
žádnej jinej substrát tam být nemusí ale může, já použivám do spodní vrsvy zásobní hnojivo JBL florapol. Jde to i bez toho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2011 23:32 Muž matlala [798] - RostlinyRe: FelidaeS
před a za odkaz musíš dát
mezeru
aukro.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2011 23:10 Žena FelidaeS [61] – Jaké dno do 30l akva?
Přijde nám objednané 30l akva....chtěli bychom ho hlavně jako krevetkárium, do kterého by jsme sem tam přihodili případný vykulený potěr čichavců z velkého akva, kde by potěr nepřežil ni den, byl by tam sežrán....Mám dotaz, jaké dno by jste doporučili? Chtěla jsem černé toto aukro.cz/…. Je nutné nějak vrstvit s něčím ještě? Kvůli rostlinám či krevetkám....předem děkuji za odpovědi. ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2011 10:50 Muž Kusma [411] - Rostliny – JBL Manado
Zdravím, má někdo zkušenosti s tímto substrátem? Jde mi hlavně o sázení kobercových rostlin HC, Eleocharis a podobně - tím pádem jeho váha, "lehkost" sázení atd.
Jaké je případně srovnání s Profi-soilem od Rataje?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2011 20:37 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: JuraH.
no prosblem s rasama bude v necem jinem nez jenom ve dne..... je to o rovnovaze.....
precti si treba toto www.horacovoakvarium.cz/…

docela dobry krok je hnojivo do dna, to muze dost pomoci ziskat prosperujici rostliny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2011 13:35 R Muž romant [28001] Re: guli
Není nad dobře vyhnojený podkladový substrát. palec Dělal jsem to již mnohokrát a fungovalo to vždycky. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2011 13:17 guli – Veľmi staré dno ?
Chcel by som vedieť či som spravil chybu. Menil so akva 60l za 84l a staré dno som presypal do nového akva a prihrnul čistým štrkom. Staré dno má 14rokov a bol to ozaj sajrajt. Nie je to pre rastliny už moc veľký bordel ? :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2011 12:20 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Semi
mam ho v akvarku pul roku. musel jsem odkalovaci zvon upravit - dal jsem dovnitr kousek biomolitanu. Jinak bych uz nemel zadne dno - je moc lehke.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2011 11:57 Žena Semi [6] Re: vóťa87
Ještě by mě zajímalo, jak je to s odkalováním u Profi soil? Nějaké problémy, nebo po nasáknutí a ztěžknutí to jde v pohodě. Myslím třeba, jestli nedochází k vzplývání nebo něčemu na ten způsob. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 16:10 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: Semi
Taky se přidávám k tomu, že oproti starému Aquaclayi je to zas změna k lepšímu, když se profisoil nechá nasát a rostliny zasází pinzetou je to vcelku bez nervů...Plusem je určitě příjemnější barva a jemnější zrnitost. Pro rostlinné akvarium je pak jen třeba přidat něco živin jako zásobní vrstvu...Kdyby bylo třeba mám pár balení skladem, takže podívat se na to dá...Kdyžtak přes vzkazy. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 14:36 Žena Semi [6] Re: malyLibor
Tak to ráda slyším a děkuji za informace, neboť přemýšlím, že bych si ji koupila do akvária. Ještě je tedy v hledáčku i o něco větší zrnitost Aquaclay ground. Tak na 80% bych, ale raději použila PROFI Soil. Náhodou srovnání asi nemáte?. Stejně bych to asi potřebovala vidět na vlastní oči.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.05.2011 14:11 Muž malyLibor [5371] - Asie – Rataj PROFI SOIL po třech měsících.
Rád bych se opět podělil o svou zkušenost se substrátem Rataj PROFI SOIL, nyní po třech měsících zkušeností:
Dno Rataj profi soil si nemohu vynachválit. Počáteční problémy byly způsobeny tím, že jsem si nepřečetl návod k použití. Správné použití je takové, že substrát dáš do kýble a zaliješ ho vodou. V kýblu s vodou ho necháš den za občasného zamíchání. Poté odstraníš z hladiny těch několik kuliček, co tam zůstanou plavat, vodu vypustíš a mokrý substrát dáš do akvária. Vložíš dekorace a zasadíš rostliny, poté opatrně napustíš vodu. První dva tři týdny je substrát velmi sypký, ale rostliny z něj nevyplavávají. Ničemu to nevadí, protože v prvních týdnech se stejně v akvárku nehrabeš. Časem substrát ztěžkne a je zcela bez problémů,. Rostlinám se v něm velmi daří a krevetky ho přímo milují. Neustále ho přehrabují. Jedinou jeho nevýhodou by mohlo být to, že se z něj nedá tvarovat svažité dno. Ale i při použití normálního říčního písku se ti svažité dno časem "zplacatí". A v miniakva si myslím stejně žádné kopce člověk nebuduje a k horizontálnímu členění použiješ spíše kořeny a rostliny a tak. Rataj PROFI SOIL je prostě skvělá volba.
Podotýkám, že k firmě Rataj nemám žádné vazby a nejsem jimi nijak placen. Nicméně musím říci, že velmi rád doporučím kvalitní věc obzvláště od této firmy, protože jejich akvaristika je určitě v tuto chvíli ta nejkrásnější, kterou jsem měl v letošním roce možnost navštívit, a určitě má tu nejinformovanější obsluhu.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2011 19:39 Muž René73 [0]
Dobrý večer chtěl bych se zeptat jestli je vhodné použít tady toto jako dno aukro.cz/… má stím někdo skoušenosti

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2011 15:59 Rounce Re: vaclav
Mám stejný dotaz hodí se normální drt jako tahle: www.spokojenypes.cz/… do akvária kde budou Ancistrusi ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 18:16 Usine Re: gogle
Je to obyčejný křemičitý písek na zasypávání zámkové dlažby a bude k mání ve stavebninách. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 17:24 Usine Re: gogle
Měl jsem v akváriu několik let písek 0,2 - 0,6 mm a žádné zahnívání se nekonalo. Bohužel odkalování s ním nebylo jednoduché.
www.sandsystem.cz/…
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 17:01 Muž Kuca [43] - CichlidyRe: NHKG
Já ho budu kupvat v OBI za 99Kč 25kg.
Bohužel v tomto akváriu Geophágy nechci,takže mám strach,aby to nezahnívalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 16:53 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: gogle
Písek do bazénových filtrací zrnitost 0,6-1,25mm jsem nedávno kupoval ve Sklorexu mojim Perleťovkám a moc se jim líbí. Během týdne ho většinu už přemístily, takže se nebojím, že by někde něco zahnívalo, jsou to výkonní bagristé. palec smich Akorát mi vyhrábají i Echinodory, musí se na jejich kořeny něco položit (kořen, kokos) a občas ani to nepomůže, jeden kořen mi úplně podhrabaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.04.2011 16:51 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: gogle
Pokud rostliny dostanou, co potřebují, (světlem počínaje, živinami konče), žádného zahnívání se není nutné obávat. 0,6-1,25mm není z pohledu rostlin nijak extrémně jemný substrát. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 16:03 Muž Kuca [43] - CichlidyRe: vaclav
Mohu sehnat písek do bazénových filtrací.
Zrnitost 0,6-1,25mm.
Jen mi jde o to,aby mě to nezahnívalo.
Budu v něm pěstovat echinodory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 15:04 Usine Re: gogle
Pokud chceš ale panceřníčky opravdu potěšit tak jim sežeň ještě jemnější písek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 14:19 Muž Kuca [43] - CichlidyRe: katterinecka
Tak to bych si nějaké ty echinodory vzal.
Náhodou Mikrogeophagus altispinosus sehnat nemůžeš??
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 13:51 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: gogle
já kupovala "křemenný spárovací 0,5-2mm" a taky naprostá spokojenost ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 13:42 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: gogle
Pokud máte obavy, tak si jej před koupí dobře prohlédněte.
Já s tímto substrátem pracuji rád. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 13:30 Muž Kuca [43] - CichlidyRe: Sid
Myslíš,že pancéřníčkům nic neudělá??
Docela se toho bojím.
Budu kupovat 100kg.Takže bych to nerad vyhazoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 13:29 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: gogle
Je O.K.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 11:54 Muž Kuca [43] - Cichlidy
Chtěl bych se vás zeptat,jestli někdo nemáte zkušenost s křemičitým pískem č.2 z OBI či Hornbachu.Měla by to být zrnitost 1-4mm.
Zajímalo by měl jestli není ostrý,protože chci chovat i pancéřníčky.
Gogle
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2011 00:25 TIDO666
dakujem ale asi je to zly napad miesat tolko substratou.skusim tu ADA.diky moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.04.2011 07:45 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: TIDO666
Osobně bych se takto šílenému míchání vyhnul-každé dno je něčím specifické, má různé poměry živin, které se uvolňují do vody, jinak působí na chemismus vody a to by ve výsledku mohlo přinéset dost obtížné namíchání hnojiv a zdárný vývoj akvaria...Pokud chceš vytvořit něco jako nature akvarium a jsi ochoten investovat-tak je ADA jasnou volbou, případně Nature-soil od Olivera Knotta(u nás zatím nesehnatelný).Tyhle subtráty ale doporučuji jedině s tomu odpovídajícími hnojivy a jasnou vizí o podobě akvaria!Na druhou stranu, mám s nimi jen ty nejlepší zkušenosti a vydrží opravdu dlouho...
Pokud bys chtěl do podoby akvaria ještě někdy více zasahovat, bude lepší použít jen jeden druh substrátu a případné živiny do něj přidat až ve formě kapslí či tablet, či jednotlivé vrtsvy oddělit síťkou. Tady je důvod jasný-jakmile jednou založíš vrstvu zásobního substrátu a vrchního, těžko pak při předělávce akvaria tyhle dvě složky oddělíš, natož propereš od nečistot-což pak po znovuzaložení vede k zbytečným excesům s řasou...:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.04.2011 07:18 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: TIDO666
myslím že kytám to bude docela jedno, ale podle mě to nebude vypadat moc dobře taková směska. Proč chceš tolik druhů substrátů? Jsou nádherná rostlinná akvária i s obyčejným křemičitým pískem a když uděláš špatně všechno ostatní tak už ti nepomůže ani to nejlepší dno.
A koukal si na tohle? www.ada-akvaria.cz/… když je ti jedno kolik to bude stát
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2011 01:23 Muž Dejmon [64] Re: TIDO666
Na dnu se dá sakramesky prodělat či ušetřit docela dost velkou sumu. Třeba tady www.tezebnipiskova.cz/…, ale pro tebe to bude z ruky, můžeš si to ale vygooglit. (Pro svoje město na SK)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2011 00:57 TIDO666 – dno
nazdar.zakladam nove akva a potrebujem okolo 60L substratu,neviem si vibrat ktory,tak som sa rozhodol ze si kupim 6 druhou substratou po 10L,mozem zmiesat tak vela druhou substratou?bude to rastlinne akva tak na cenu neriesim,1 nejaky green land,2rataj stare dno,3 rataj profi soil,4jbl madano,5aquaclay,6 sera professional floregraund.poradste ci sa to da alebo ake moze to mat nasledky?vopred dakujem.Martin :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 15:33 Muž bezoadam [6] - Labyrintky – Green Land - substrát
caute .. na akva burze som kupil toto
www.akvaobchod.sk/…

neviem ci to bude ucinne tak sa chcem spytat tych co to maju ci to pomaha.. zatial som trochu posypal dno akvaria hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 15:45 GP – Re: LA Ink
tezknout bude, ale myslim, ze zalezi na tom, jak se to namoci, ja zkousim liapor a namacel se veelmi a zatim ok
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 15:02 JagerMaister
ahojte má v krevetáriu piesok RATAJ PROFI SOIL už asi týždeň a pri odkalovaní som mal problém nasal som viac piesku ako vody , zaťaží sa ten štrk niekedy :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 11:18 R Muž romant [28001] – Re: MajkaK
Zkus ještě pohledat tady co tam kdo má. Možná by stálo za úvahu k tomu štěrku přimíchat ještě menší frakci 1-2mm. Přeci jenom ty kamínky kolem 1cm už jsou dost velký aby tam do toho dna zbytečně nezapadávalo moc bordelu a i se to potom hůř odkaluje. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.03.2011 11:04 R Muž romant [28001] – Re: MajkaK
Takhle by se to stejně postupem času promíchalo a ten menší štěrk by zapadl mezi ty větší kameny. Udělal bych to tak, že na dno bych nasypal ten jemnej štěrk a ty větší kameny bych dal až na něj, jako dekoraci, třeba do nějakejch skupin, nebo i jednotlivě, fantazii se meze nekladou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 10:56 Žena MajkaK [50] - Raci, krabi, krevetky – Skladba dna
Předem se omlouvám, jestli už tu podobný dotaz někde je, každopádně jsem ho tu nenašla. Chystám se položit nové dno do akvária (akvárium teprve zakládám), dokonce ho mám už i koupené. Klasický říční písek. Ale nebyla bych to já, kdyby se nevyskytl problém. Mám totiž kromě klasické zrnitosti 4-8 mm také kameny o velikosti 4-6 cm. Absolutně nevím, jak tam ty kameny poskládat, aby to hezky vypadalo. Můžu ty největší kameny položit na dno jako základ a postupovat od největší zrnitosti k nejmenší? Mám obavu, aby mi v tom pak rostly kytky, i když neplánuji nijak náročné.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 16:15 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Dimi
nevadí to ;-) i kdyby tam trochu zůstalo tak se stejně vodou v akvárku dost naředí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 16:10 Muž Svoboda777 [4] - Rostliny – Re: Dimi
Ještě prosím o radu! Dnes jsem si nasbíral kameny na Divoké Šárce. Ke každému velkému kameni mám vzorec menšího rozměru pro octový test a teď koukám, že pro jeden moc krásný kamen takový vzorec mi chybí. Když kámen dám do octu, po opláchnutí můžu ten kamen dat do akvárka? Nebo je riziko, že se tem ocet mi tam stejně pak dostane? Díky, Dimi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 15:43 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Dimi
tak to by mělo stačit (i když kvůli optickému dojmu je to lepší vyspádovat, ale to ty určitě víš) Spíš bych se držela míň druhů, jak je to v tom odkazu. Pak se budou všechny rozrůstat a prorůstat do sebe, a budeš s tím mít víc práce, ale to záleží na tobě :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 15:27 Muž Svoboda777 [4] - Rostliny – Re: katterinecka
Pěstovat chci hlavně kobercové kytky jako je například Eleocharis, Hemianthus, Glossostigma a Echinodorus tenellus. Mým cílem je něco podobného www.aquafloripa.com/… Akvárium 80x40x35 - 112litrů, 4x24W=0,96W/l.
Nekupujte si černobílou drť která se běžně prodává v akvaristice.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [73] ...... 91

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 115099x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3914-jake-dno-do-akvaria-?od=3601